Bice kad FIFA potvrdi da ima pravo nastupa za BiH. Prije nema hvaljenja Begica. A i tada mi pada tesko tog lika za sta pohvaliti.
Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Tacno. Bitno je da su krenuli barem po jednog. Nadam se jos da i Hadzikadunica rjesavaju. Uglavnom je bitno da se vise nesto radi. Naravno ako je istina intervju.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Zašto mi ne proizvedemo našeg vlastitog Bećira Omeragića? Premijer liga BiH je slabije takmičenjenje od švicarske lige pa ipak nemamo defanzivaca iz 2002. godišta da igraju ali zato imamo Bogičevića iz 1983. godišta.
Pa nije da nisi imao. Ali cim su isti otisli iz PLBiH izgubili su se. Mujakic, Serbecic, Sadiku.
Sad do cega je neka drugi procjene...
Eto recimo svicarci pored becira imaju jos jednog stopera 2002 godiste koji u st gallenu igra kao standardan. Bitno je imati trenere sto znaju sa tom djecom a toga nemas kod nas. Naravno jos i drugi stvari treba.
Zadnja izmjena: Maestro, dana/u 06 jan 2020, 23:23, ukupno mijenjano 1 put.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
-
Wandelanoite
- Kontakt:
Zato sto nijedan trener u BiH nema znanja ni hrabrosti da gurne mladog igraca iz kadeta u prvi tim. Jedino je to imao onaj ludi Mulalic koji se s djecom borio za prvaka drzave.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.
Misliš na Odovića, Mulalić se nije borio za prvaka države, a pogotovo ne sa djecom 
PS: Omeragić će svakako propasti ako bude toliko glup pa ode u Milan, tako da nije bitno za koga će igrati u budućnosti.
PS: Omeragić će svakako propasti ako bude toliko glup pa ode u Milan, tako da nije bitno za koga će igrati u budućnosti.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
-
Wandelanoite
- Kontakt:
Ma ona generacija Bajic, Hadziahmetovic, Beganovic i ostali.
MES QUE UN CLUB!
Bajić kod Ode bio u nekom Leo Messi modu
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
- ASD
- Kontakt:
Adžem je mislim najviše gurao mlade igrače, pogotovo u prvom mandatu. Plus je pokušavao nešto igrati lopte, ne striktno gledati rezultat.Wandelanoite je napisao/la: ↑06 jan 2020, 23:22Zato sto nijedan trener u BiH nema znanja ni hrabrosti da gurne mladog igraca iz kadeta u prvi tim. Jedino je to imao onaj ludi Mulalic koji se s djecom borio za prvaka drzave.
burnic omeragic hadzikadunic ahmedhodzic i pusim qrac misketu, begicu i ako treba jos kome rado
Muhamedbegovica isto odma u u21 repku tu samo poziv treba nista promjena papira.
Poceo je igrati u austriji.
Balic se moze isto isprobati. Presao u linz sada
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Ma ja, znam na koje igrače misliš, nema Mulalić veze sa njima, to su "Odovićeve bebe"Wandelanoite je napisao/la: ↑06 jan 2020, 23:27Ma ona generacija Bajic, Hadziahmetovic, Beganovic i ostali.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- ASD
- Kontakt:
Ma daleko je Balic od nivoa repke. Neki nivo Hadžića svojevremeno.
-
Wandelanoite
- Kontakt:
I bolje ta generacija napravila rezultate nego svi poslije njih, a Misimovic je placao fino "pojacanja".Raonffa je napisao/la: ↑06 jan 2020, 23:35Ma ja, znam na koje igrače misliš, nema Mulalić veze sa njima, to su "Odovićeve bebe"Wandelanoite je napisao/la: ↑06 jan 2020, 23:27Ma ona generacija Bajic, Hadziahmetovic, Beganovic i ostali.Mada, Adžem je Bajiću i Memiji faktički dao status prvotimaca, kasnije je to preuzeo Odović, dodao Hadžiahmetovića i Beganovića i doveo ih je do vrhunca forme svu četvoricu. Čak se može reći i da je Sadiković proigrao pod Odovićem, iako je njemu to bila već druga seniorska sezona al' tada se afirmisao i konačno pokazao zašto je dobijao priliku.
MES QUE UN CLUB!
Javim ti se
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Jeste, ali ne može ni svaka generacija biti kao ta jbg. Mada, bilo je i poslije dobrih generacija koje su propale zbog polovnjaka iz komšijskih zemalja, pogotovo ona generacija što je igrala protiv Atletika juniorsku LP. Od te generacije jedino je Šabanadžović napravio nekakvu karijeru, a realno bila su bar tri bolja igrača (po mom mišljenju) od njega u toj generaciji koji danas igraju na posudbama po federalnoj ligi.Wandelanoite je napisao/la: ↑06 jan 2020, 23:38I bolje ta generacija napravila rezultate nego svi poslije njih, a Misimovic je placao fino "pojacanja".Raonffa je napisao/la: ↑06 jan 2020, 23:35Ma ja, znam na koje igrače misliš, nema Mulalić veze sa njima, to su "Odovićeve bebe"Wandelanoite je napisao/la: ↑06 jan 2020, 23:27Ma ona generacija Bajic, Hadziahmetovic, Beganovic i ostali.Mada, Adžem je Bajiću i Memiji faktički dao status prvotimaca, kasnije je to preuzeo Odović, dodao Hadžiahmetovića i Beganovića i doveo ih je do vrhunca forme svu četvoricu. Čak se može reći i da je Sadiković proigrao pod Odovićem, iako je njemu to bila već druga seniorska sezona al' tada se afirmisao i konačno pokazao zašto je dobijao priliku.
Ne vjerujem da je decko glup da igra za BiH. Mi cemo biti ubrzo nivo Crne Gore.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
ma ja ne vjerujem u ove šveđane dok ih ne vidim u dresu, eno i kuluševski izradio makedonce, nije samo kod nas slucaj
Odlican posao, Miske
Barem onda znamo da se radi, i da ozbiljna licnost ide i prica sa roditeljima te djece. Vise se ne moze uraditi od toga, i mozemo reci da smo uradili maksimum. A samo sa takvim pristupom se mozemo necemu nadati.
Sto se tice igraca iz nase lige, i zbog cega veci broj od njh se slabo snadju vani. Mislim da je to vezano za dvije stvari, prvo, sam kvalitet. Strani klubi nemaju puno strpljenja da tolerisu necije greske, imaju budzet i u dosta slucajeva traze igraca koji odma moze da odgovori zadatku, a za to je i placen. Drugo je ono vezano za kulturu. Mislim da je nasim mladim igracima dosta tesko da se adaptiraju vani, a to nije samo vezano za njihov fudbaski talenat, nego sve ono ostalo van terena, koje ima uticaja na igraca, pa i na samo izdanje na terenu. Vjerujem da ce Sabanadzovic uspjeti jer osim sto ima talenta, ima i sve ono ponasanje van terena. Isto tako ako poredimo npr Mihojevica i Mujakica, a gledao sam ih obadvoje kroz BHPL, meni je Mujakic veci potencijal, ali ocigledno ima nesto sto je sprijecilo da se odma uklopi u novu sredinu. Ako se nekad razlika izmedju top kluba iz BHPL umanji sa ostatkom Evrope, tako ce normalno i sansa rasti da se nasi igraci odma uklope kod odu vani.
Sto se tice igraca iz nase lige, i zbog cega veci broj od njh se slabo snadju vani. Mislim da je to vezano za dvije stvari, prvo, sam kvalitet. Strani klubi nemaju puno strpljenja da tolerisu necije greske, imaju budzet i u dosta slucajeva traze igraca koji odma moze da odgovori zadatku, a za to je i placen. Drugo je ono vezano za kulturu. Mislim da je nasim mladim igracima dosta tesko da se adaptiraju vani, a to nije samo vezano za njihov fudbaski talenat, nego sve ono ostalo van terena, koje ima uticaja na igraca, pa i na samo izdanje na terenu. Vjerujem da ce Sabanadzovic uspjeti jer osim sto ima talenta, ima i sve ono ponasanje van terena. Isto tako ako poredimo npr Mihojevica i Mujakica, a gledao sam ih obadvoje kroz BHPL, meni je Mujakic veci potencijal, ali ocigledno ima nesto sto je sprijecilo da se odma uklopi u novu sredinu. Ako se nekad razlika izmedju top kluba iz BHPL umanji sa ostatkom Evrope, tako ce normalno i sansa rasti da se nasi igraci odma uklope kod odu vani.
Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, Edincapitano, Lewy21, MiranGlasnic, resko1, Wilshere10, zikerrz21 i 63 gosta.