RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

emil02in
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la emil02in » 06 jan 2020, 15:46

fudbalfudbal je napisao/la:
06 jan 2020, 15:34
emil02in je napisao/la:
06 jan 2020, 13:44
Kakvi su novinari vidjeli smo sa reflektorima nedavno... :rol:

Je li moguce da su ono objavili, neko skrino reflektor :urnebes:
Ma bola objavili da je proradio reflektor jer su vidjeli sliku stuba i sliku upaljenog reflektora pored i budale misle da j proradio reflektor :rol:
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

Mostarwolf1981
Kontakt:

Post Postao/la Mostarwolf1981 » 06 jan 2020, 17:00

Zna li neko dokle su radovi na stadionu ? Nemam prilike otici do stadiona a ne objavljuju na fb nista

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 06 jan 2020, 20:58

ko vam to igra po desnom krilu ?
ne znam što će vam Šišić, on osim brzine nema ništa, dobro jedino je dobro uigran sa Handžićem i tad je koristan...
:hmmmmm: :think:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

fudbalfudbal
Kontakt:

Post Postao/la fudbalfudbal » 06 jan 2020, 21:43

Denchi je napisao/la:
06 jan 2020, 20:58
ne znam što će vam Šišić, on osim brzine nema ništa, dobro jedino je dobro uigran sa Handžićem i tad je koristan...

Haris Ovcina
Obren Cvijanovic

I Seid Behram ponekada znao uskociti
Ti si naša ljubav jedina!

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 06 jan 2020, 21:59

06 jan 2020, 21:43
Denchi je napisao/la:

Haris Ovcina
Obren Cvijanovic

da ne prodajete nekog od njih? ne kontam šta će vam ovaj pored 3 mlada igrača
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

fudbalfudbal
Kontakt:

Post Postao/la fudbalfudbal » 06 jan 2020, 22:05

Denchi je napisao/la:
06 jan 2020, 21:59
06 jan 2020, 21:43
Denchi je napisao/la:

Haris Ovcina
Obren Cvijanovic

da ne prodajete nekog od njih? ne kontam šta će vam ovaj pored 3 mlada igrača
Cvijanovic se i nije nesto pokazao, Ovcina citavu polusezonu na povredi a Behram moze igrati ofanzivnog veznog i centralnog veznog gdje je i cesce igrao.

Ko ce to znati, mislim da nemamo kvalitete na toj poziciji, osim ako jedan od njih trojice ne eksplodira.

SaMoVelez
Kontakt:

Post Postao/la SaMoVelez » 06 jan 2020, 22:34

@Denchi pišeš gluposti i glumiš insajdera na našoj temi. Nemoj to raditi.
Fudbal je više od igre a Velež je više od kluba - Zdravko Grebo

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 06 jan 2020, 22:37

SaMoVelez je napisao/la:
06 jan 2020, 22:34
raspitujem se i komentarišem članak koji je izašao...

ne glumim ja ništa

:salut:

SaMoVelez
Kontakt:

Post Postao/la SaMoVelez » 06 jan 2020, 22:41

Denchi je napisao/la:
06 jan 2020, 22:37
SaMoVelez je napisao/la:

ne glumim ja ništa

Napisali smo danas da momak ne dolazi kod nas, sinoć si ti provalio tu informaciju na forumu i jutros je neki jadni novinarčić to prenio kao vijest na nekom portalu. Večeras si nastavio da se kao ibretiš što će nam taj igrač. Znači tog momka Velež nije kontaktirao niti je u planovima Feđe Dudića.
Feđa je jasno u intervju rekao da tražimo beka, štopera, veznog i špica ako Beriša ne riješi papire. Doveli smo veznog Radovca, slijedeći su štoper, bek i špic.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 06 jan 2020, 22:50

SaMoVelez je napisao/la:
06 jan 2020, 22:41

Napisali smo danas da momak ne dolazi kod nas, sinoć si ti provalio tu informaciju na forumu i jutros je neki jadni novinarčić to prenio kao vijest na nekom portalu. Večeras si nastavio da se kao ibretiš što će nam taj igrač. Znači tog momka Velež nije kontaktirao niti je u planovima Feđe Dudića.
Feđa je jasno u intervju rekao da tražimo beka, štopera, veznog i špica ako Beriša ne riješi papire. Doveli smo veznog Radovca, slijedeći su štoper, bek i špic.
druže ja samo ako sam pročitao s nekog portala sam postavio kod nas, mi smo o Franiću i stoperima raspravljali sinoć...
ja samo pitam jer je i meni čudno...mislio sam da ide nazad u mladost...

ne ulazim često ovdje pa izvini ako nisam čitao unazad par stranica, nije iz loše namjere :stop:

SaMoVelez
Kontakt:

Post Postao/la SaMoVelez » 06 jan 2020, 23:19

:thumbup: ok idemo dalje.

Velež ima kadar i temelje, mi se sad nadograđujemo. 3 godine većina igrača igra zajedno, prošli pakao federalne lige i stekli pofino iskustvo. Od ove godine momci lagano stiću iskustvo igranja u PLBIH i ja sam siguran da će u bliskoj budućnosti iskočiti nekoliko tih momaka i privuči pažnju na sebe. Za sad je to uradio Brandao, Manev je jasno gotov igrač koji je već privukao pažnju mnogih i za njega me najviše strah, ako ga zadržimo biće to jasan znak da smo dovoljo ojačali da se uhvatimo u koštac sa većim izazovima. Pored njih Edo Vehabović lagano hvata zalet, Dino Hasanović je već sad među najboljim igračima u ligi na poziciji zadnjeg veznog. Čak i Čivić daje znake i njemu bih rado dao još malo vremena a Meša Čosić je radilica i polivalentan igrač kakv se samo poželjeti može. Naš Behram se također oslobađa okova treme i jačeg ranga takmičenja, strašno dobar i radan momak sa evidentnim hendikepom desne noge. Da mu je barem 20% u funkciji rekao bih za njega puno dobrih prognoza , ovako ostaje mi drag i želim mu da izvuče svoj maksimum te napravi kakvu-takvu karijeru. Cvijanović je tek počeo pred kraj igrati jer je imao povredu a Ovčina će tek sad na prpremama krenuti sa dokazivanjem. Svi oni su nekad dovedeni ciljano sa željom da se od grupe mladih i neafirmisanih igrača napravi dobar tim. Ibro je to vrhunski uradio te nam danas ne treba izmjena pola ili više kadra, dovoljnio se lagano nadograđivati kako se šta primjeti da šteka ili kako nam ambicije budu rasle.
Karakteristika svih nabrojanih je da su u rasponu od 20-26 godina, s tim da je samo Manevu 26, ostali su do 23. Velež je na dobrom putu da se za neko vrijeme etablira u sami vrh bh fudbala. Ovaj zaključak se pojačava saznanjem da je klub u rukama finansijski moćnih ljudi istovremeno totalno posvećenih cilju izgradnje respektabilnog kluba koji će imati sve što treba za neometan razvoj u budućnosti.
Sve ovo ovjereno pečatom Crvene Armije i tifoza koji vole naš Velež.

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 07 jan 2020, 00:36

SaMoVelez je napisao/la:
06 jan 2020, 22:41
Denchi je napisao/la:
06 jan 2020, 22:37
SaMoVelez je napisao/la:

ne glumim ja ništa

I to je sve Fedja planirao do Samirove povrede. Sada je isto tako primoran traziti rezervnog defanzivnog jer je Hasanovic sklon pravljenju bespotrebnih faulova, pravi desetak faulova po utakmici i olako dobija zute kartone. Osmic se pokazao kao dobar bekap, ali neiskusan, sve smo vidjeli protiv Radnika kad je fasovao crveni. Tako da je vrlo moguce da dodje jos jedan veznjak

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 07 jan 2020, 00:46

SaMoVelez je napisao/la:
06 jan 2020, 23:19
:thumbup: ok idemo dalje.

Velež ima kadar i temelje, mi se sad nadograđujemo. 3 godine većina igrača igra zajedno, prošli pakao federalne lige i stekli pofino iskustvo. Od ove godine momci lagano stiću iskustvo igranja u PLBIH i ja sam siguran da će u bliskoj budućnosti iskočiti nekoliko tih momaka i privuči pažnju na sebe. Za sad je to uradio Brandao, Manev je jasno gotov igrač koji je već privukao pažnju mnogih i za njega me najviše strah, ako ga zadržimo biće to jasan znak da smo dovoljo ojačali da se uhvatimo u koštac sa većim izazovima. Pored njih Edo Vehabović lagano hvata zalet, Dino Hasanović je već sad među najboljim igračima u ligi na poziciji zadnjeg veznog. Čak i Čivić daje znake i njemu bih rado dao još malo vremena a Meša Čosić je radilica i polivalentan igrač kakv se samo poželjeti može. Naš Behram se također oslobađa okova treme i jačeg ranga takmičenja, strašno dobar i radan momak sa evidentnim hendikepom desne noge. Da mu je barem 20% u funkciji rekao bih za njega puno dobrih prognoza , ovako ostaje mi drag i želim mu da izvuče svoj maksimum te napravi kakvu-takvu karijeru. Cvijanović je tek počeo pred kraj igrati jer je imao povredu a Ovčina će tek sad na prpremama krenuti sa dokazivanjem. Svi oni su nekad dovedeni ciljano sa željom da se od grupe mladih i neafirmisanih igrača napravi dobar tim. Ibro je to vrhunski uradio te nam danas ne treba izmjena pola ili više kadra, dovoljnio se lagano nadograđivati kako se šta primjeti da šteka ili kako nam ambicije budu rasle.
Karakteristika svih nabrojanih je da su u rasponu od 20-26 godina, s tim da je samo Manevu 26, ostali su do 23. Velež je na dobrom putu da se za neko vrijeme etablira u sami vrh bh fudbala. Ovaj zaključak se pojačava saznanjem da je klub u rukama finansijski moćnih ljudi istovremeno totalno posvećenih cilju izgradnje respektabilnog kluba koji će imati sve što treba za neometan razvoj u budućnosti.
Sve ovo ovjereno pečatom Crvene Armije i tifoza koji vole naš Velež.
Ne pisem cesto, kad napisem, trudim se da pisem realno. Misljenja sam samo da nijedan od ovih igraca, ups osim Maneva, Brandaa, Bobica, Hasanovica i mozda sad Radovca (sve zavisi kako se pokaze, a ima mnogo iskustva vise u odnosu na Cosica, Behrama, Edu) ne mogu biti dio igrackog kadra u vrijeme kad i ako se bude dizao pehar za prvaka drzave. Sve su to meni dragi momci, do prije dva mjeseca nisam propustio utakmice od Novog Travnika i hetrika Tatara (pricam o periodu sa novom upravom i Ibrom, i prije naravno). Mnogo, mnogo, mnogo ovi igraci osim nabrojanih moraju raditi da bi dostigli nivo nekih igraca koji mogu iznositi teret velikih utakmica u borbi za prvaka. Fali im discipline, koncentracije, konstantnosti u igri. Svi oni mladi, poletni, zeljni dokazivanja, a Borac sa onakvim prosjekom godina u igrackom kadru nam odrzao lekciju fudbala. Na sta? Na iskustvo. A dok mi sacekamo Edu da sazrije, da smanji minimum gresaka koje pravi, dok Seidu nadodje desna noga, dok Ovcina staklene nogice sanira, nama pobjegose ostali. Ja znam i jasno mi je s cim raspolazemo, sve su to meni dragi momci, spasili su ovaj klub, dali su sve od sebe, ali da bi zaigrali iducu sezonu i pratili ciljeve kluba i uprave oni to moraju mnogo.bolje. Zna i Fedja s cim raspolaze pa je upotrijebio oruzje taktike. Ibro bi se nadigravao sa Zeljom, dobili bi nas ljudi 5:0 i to je realna situacija koju ni ja ni ti ne mozemo mjenjati

1922VFC1981
Kontakt:

Post Postao/la 1922VFC1981 » 07 jan 2020, 12:29

Svaki faul koji Hasanovic napravi na poziciji zadnjeg veznog sigurno nije bespotreban.
Isto tako i Osmic je kontru prekinuo protiv Radnika i dobio drugi zuti.Zasluzeno, ne daj Boze da je pustio igraca da istrci.
#musvdg

fudbalfudbal
Kontakt:

Post Postao/la fudbalfudbal » 07 jan 2020, 14:12

1922VFC1981 je napisao/la:
07 jan 2020, 12:29
Svaki faul koji Hasanovic napravi na poziciji zadnjeg veznog sigurno nije bespotreban.
Isto tako i Osmic je kontru prekinuo protiv Radnika i dobio drugi zuti.Zasluzeno, ne daj Boze da je pustio igraca da istrci.
Hasanoviceva uloga je destrukcija igre protivnika i pokrivanje pozicija pri kretanju beka i stopera, odnosno njegovo uvlacenje. Malo koji igrac na toj poziciji moze da ne dobije karton jer je nasa liga bazirana na bas takvoj igri ko ima boljeg destruktivca onda si u boljoj poziciji za kontranapad. Sve se slazem s tobom ‘+’ i od mene za napisano.

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 07 jan 2020, 15:18

Zato je u ovom trenutku potrebniji jos jedan vezni igrac u odnosu na beka. Povreda zeljkovica je promjenila prioritet.
Na bekovima imamo cetiri igraca koji se rotiraju.
Čivić moze igrati obje strane, u veznom redu je slab.
Po prioritetima :
1 - stoper
2 - vezni red
3 - desni bek
4 - napadac
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 07 jan 2020, 16:53

Svim pripadnicima pravoslavne vjeroispovijesti sretan Božić. A posebno našem Jazi Đurasoviću. :bih:
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

samoOlimpick
Kontakt:

Post Postao/la samoOlimpick » 08 jan 2020, 07:54

Neko od RAje napisa Cvija nije ništa pokazao,a Ovčina povređen. Samo da skrenem pažnju da je Cvija bio povređen više od 3 mjeseca i da je protiv Želje odigrao fantastično iako je do te tekme izgledao kao muha bez glave.

Ovo za Šišića info od prije godinu ipol :urnebes: :urnebes: :urnebes:

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 08 jan 2020, 09:30

samoOlimpick je napisao/la:
08 jan 2020, 07:54
Neko od RAje napisa Cvija nije ništa pokazao,a Ovčina povređen. Samo da skrenem pažnju da je Cvija bio povređen više od 3 mjeseca i da je protiv Želje odigrao fantastično iako je do te tekme izgledao kao muha bez glave.

Ovo za Šišića info od prije godinu ipol :urnebes: :urnebes: :urnebes:
De ti nama musa prognoziraj uspjeh sve do 2022, hocemo li se dokopati te titule aBd :)
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.