FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
De ba mojne se zezati sa tim. Mozete fakat naslutit neku povredu.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Ja sam čuo da je istegao tetivu palca lijeve ruke dok je miješao protein...a vi udarili teretana i teretana, e pa eto vam.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Svi zaboravljate da najvece pojacanje dolazi iz Gorazda i ima da prekuca ovu ligu uzduz i poprijeko i da uzmemo za njega milion ojri na kraju sezone
Da ste kakvi fini sefovi to se ne bi desilo jer ne bi on sam se mijesao vec bi ga neko drugi usluzivao 
@Osim13

@Osim13
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Ja uopće ne znam o čemu vi pričate, nema pojačanja, nema para, kraj priče.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
- kolezeljovac
- Kontakt:
Dobar bi Hodzurda bio za klupe...
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!
I ja sam cuo tesko povrijedio tetivu na prstu..
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!
In memoriam / Prošlo je 15 godina kako nas je napustio Suvad Katana
Na današnji dan, 8. januara, prije 15 godina, iznenada je u 36. godini života preminuo bivši nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine i nogometaš Željezničara, Suvad Katana.
Suvad Katana je rođen 1969. u Delijašu kod Trnova. Međutim, odrastao je u Sarajevu, gdje je i počeo trenirati nogomet u pionirima Željezničara.
Prolazio je kroz sve selekcije, da bi u sezoni 1987/1988 upisao i debitantski nastup za prvi tim, i to protiv Crvene zvezde. Za Željezničar je nastupao sve do početka agresije na BiH. Sakupio je 112 nastupa i postigao tri gola, prije nego je napustio Klub i otišao u Belgiju. Tamo je nastupao za Genk, Gent, Anderlecht i Lokeren. Također, kratko je nastupao i u Turskoj za ekipu Adanaspora. Bio je i reprezentativac BiH sakupivši deset nastupa.
Katana se već u počecima iskazao kao vrlo snažan i uporan igrač, vrlo dobar i uspješan u duelima, što mu je odmah po izlasku iz juniora osiguralo mjesto u prvom timu Željezničara. Odlikovao se smirenošću kojom je donosio samopouzdanje saigračima, ali i kojom je pobrao simpatije navijača, kako Željezničara, tako i svih drugih klubova u kojima je nastupao. Karijeru je okončao 2004. godine.
"Moj Suvad je umro sa neostvarenom željom da trenira djecu na Grbavici. Samo je o tome razmišljao kada smo pravili planove nakon završetka njegove igračke karijere. Ostali smo u Belgiji još nekih pola godine, a onda je Suvad rekao: “Azra, pakuj se, idemo u Sarajevo! Bit će za mene valjda nekog posla u Želji. Želio bih trenirati djecu.” Eto, smrt ga je pretekla, nije stigao ni ljudima iz Želje prenijeti svoja razmišljanja. Nije mu se žurilo. Nakon desetak dana, moj Suvad je zauvijek otišao", rekla je Suvadova supruga, Azra.
Reprezentativni dres naše zemlje službeno je oblačio 10 puta, a debitovao je na prvoj službenoj utakmici protiv Albanije. No, Katana je i ranije nastupao za svoju zemlju.
Bio je učesnik humanitarnih utakmica koje su odigrane 9. i 22. marta 1993. godine, a koje su, uz saglasnost NSBiH, odigrane u Genku i Koblenzu.
Živio je sa Azrom i dvoje djece. Kako kaže njegova supruga neostvarena želja mu je bila da trenira djecu na Grbavici.
Usljed srčanog udara, Suvad Katana je otišao zauvijek u 36. godini, 8. januara 2005. godine.
Jedna od 10 utakmica reprezentacije BiH na kojoj je nastupio Katana
MIHAJLOVIĆ !
Faca Sa Ulica
Pazi,imas ovdje ljudi sa razlicitim misljenjem koji u nekoj normalnoj komunikaciji pokusavaju da iskazu svoj stav.
To je meni sasvim ok,i takve ljude treba postovati i oni su generalno dobrodosli ovdje.
Imas isto tako jako bezobraznih ljudi sa drugacijim stavom koji vrijedjanjem i prijetnjama po PM (sinoc dobio jos jednu u nizu) pokusavaju nametnuti taj svoj neki stav
E to nije ok.Takvi uvijek izazovu kontraefekat,i onda se dodje u situaciju nekakvog kontriranja.
Imas opet likove poput ovog gore koji pokusavaju nesto na ovaj nacin (ali ocigledno im ne polazi za rukom),a u stvari to samo govori o tome da su to vecinom djeca koja su pocela pratiti Zelju 2010 godine.
E vidi posta od papka sa ulica
ljudi sa razlicitim misljenje dobro dosli
a ko god je imao drugacije misljenje grupno ismijavanje ,banovanje itd a za ovo djeca 2010 godine - ti znaju kako je bilo dobro biti navijac Zeljeznicara kad je Brkati majstor vodio Zelju i koliko on zivi Zeljeznicar kao i djeca 2001–2003 ,2009–2013 tako da bi prije rekao da djeca 2014 mogu samo imati misljenje kao sto ga vi tamo imate ,a Storm-a i ekipu bi zamolio da nikad vise nikakvu akciju ne prave , pisam se ja na svaku tu godisnju koju ste kupili i podijelili kad ste godinu dana sve pokusali da unesete nemir i diskreditujete najtrofejnijeg trenera. Veliki napredak bi u ovoj godini bio sa Vase strane da pred vazne tekme ne pokusavate unijeti nemir tipa nije bilo plate, pa neki dokument (Amar ukrao milion pa posudio od Ivice za kartu avionsku) ,da Vam boom nije tuzba koja je dosla klubu ,da ako nedo bog izgubimo na derbiju ne kacite slike semafora( Larson nemoj radi Durge ) ,da ne bude cajnoslu (a mi najefikasnija ekipa) ,da Amar nije kamatar,zvaljo,da nema vise emocija,ako pobijedimo da nije sve do Stile valjda ima malo i do taktike
pa prodje pola sezone Vama svaki nas protivnik umoran,oslabljen,nikad losiji
a o Zecu kako bira utakmice (pa udje u sirokom i zabije gol) ,kako mu mora igrati burazer ,pisanje po Alispahicu,Sadikovicu .......ITD
ovo sve kad bi uspjeli u 2020 CURVA bi bio ponosan na Vas
Pazi,imas ovdje ljudi sa razlicitim misljenjem koji u nekoj normalnoj komunikaciji pokusavaju da iskazu svoj stav.
To je meni sasvim ok,i takve ljude treba postovati i oni su generalno dobrodosli ovdje.
Imas isto tako jako bezobraznih ljudi sa drugacijim stavom koji vrijedjanjem i prijetnjama po PM (sinoc dobio jos jednu u nizu) pokusavaju nametnuti taj svoj neki stav
E to nije ok.Takvi uvijek izazovu kontraefekat,i onda se dodje u situaciju nekakvog kontriranja.
Imas opet likove poput ovog gore koji pokusavaju nesto na ovaj nacin (ali ocigledno im ne polazi za rukom),a u stvari to samo govori o tome da su to vecinom djeca koja su pocela pratiti Zelju 2010 godine.
E vidi posta od papka sa ulica

ovo sve kad bi uspjeli u 2020 CURVA bi bio ponosan na Vas
Mislim da će se Lendra bolje uklopiti sa Štilom jer bolje zna igrati sa loptom po zemlji Krpa je više bio fajter za igru glavom
mosa lošmi stićko tit-ula!
- Fareus1921
- Kontakt:
Lendrić zna i nogom i glavom.Nogom je bolji definitivno ali kad se sjetim het-trica glavom protiv Olimpika
Mi smo Željini,Željo je naš!!!
2.8.2019.Semir Štilić potpisao za Željezničar
2.8.2019.Semir Štilić potpisao za Željezničar

Ako ima istine u svemu bice istinsko pojačanje barem po ovome što se moze naci o njemu, momak je grdosija od 1,96 m, dva centimetra niži od Sipovića, razarač, agresivac, sa njim zadrzat cemo prednost u skok igri, raduje i to sto ima kontinuitet igara, takodjer ne pamtim da je u zadnje vrijeme dosao igrac sa tolikom vrijednoscu po transfermarktu u našu ligu, njegov dolazak uz Kosorića bio toliko osnažio zadnju liniju da bih se usudio komotno reci da bi imali jednu od jačih stoperskih pozicija zadnjih par godina
Al kako Babuka radi to je strašno, proda Sipovića za sto hiljada eura, a dovede mnogo kvalitetnijeg štopera od njega koji pri tome i vrijedi duplo više
Al kako Babuka radi to je strašno, proda Sipovića za sto hiljada eura, a dovede mnogo kvalitetnijeg štopera od njega koji pri tome i vrijedi duplo više

MIHAJLOVIĆ !
Do petka bi trebalo bit jos potpisa
Uz Aleksandra Kosorića s kojim se intenzivno vode pregovori, na Grbavicu bi mogao stići i Australac porijeklom iz Srbije Aleksandar Jovanović koji posljednjih pet godina nastupa na Dalekom isteku.
Jovanović je postao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor sa južnokorejskim drugoligašem Jeju Unitedom, a čelnici Željezničara već su ga kontaktirali i sve izvjesnije da bi u narednim danima mogao stići u bh. prijestolnicu.
Tragom tih špekulacija kontaktirali smo Jovanovića koji nam se javio iz dalekog Sydneyja.
"Ima interesa od strane Željezničara, razgovarali smo... Ja sam trenutno slobodan igrač i razmatram sve opcije, pa tako i tu da dođem u Željezničar s kojim trenutno pregovara moj agent. Vidjet ćemo", kazao je Jovanović za SportSport.ba.
Za Željezničar je, kaže, čuo mnogo priča.
"Rođen sam u Australiji, ali znam vrlo dobro šta je Željezničar. Moj djed je inače navijač tog kluba, dok mi je majka sa Pala", dodao je.
Uz Jeju United, kroz karijeru je Jovanović ranije igrao još za Suwon Samsung, zatim Tianjin Tedu, Hajduk iz Kule, Novi Sad, Vojvodinu...
Trenutno korisnika/ca: Laudrup, SamoDaKazeem i 46 gostiju.