Bošnjaci nemaju svoje Ja pa tako nemaju ni državu.
Barem ne u onom smislu kao što su Hrvatska i Srbija.
Jbga meni kao i većini ovdje random odabir gdje će se rodit nije išao na ruku
Moderator/ica: insider
O kojem filmu je riječFowl95 je napisao/la: ↑10 jan 2020, 00:48Odlično sve. Ima težinu film i u isto vrijeme obrađuje razne vjerske motive. Desetka.ASD je napisao/la: ↑09 jan 2020, 23:39Znao sam da će ti se svijeti. Ne preporučujem ga svakome nego samo ljudima koji mogu kritički gledati na Svijet.
Meni lično je mnogo drago što je film prošao ispod radara, ne spominje se često, finansijski slabo prošao, pokupio samo jednu nominaciju za Oscara. Martin išao da napravi umjetničko djelo, a ne film.
Jel se sjećaš diskusije od neki dan o religijama i različitim kulturama.
Ti razgovori sa Neesonom su to najbolje objasnili. Ti ljudi su praktički ginuli ni za što, nisu bili ni svjesni u šta vjeruju, faktički je u to vrijeme skoro nemoguće bilo da average japanski seljak skonta ta vjerovanja.
Sve sam pročitao uz jutarnju dijasporsku kafu, i prvo moram da primjetim da su ASD, Denchi i ovaj drugi, na kulturan način istresli fekalije na tebe u raspravi.
Ovaj mu odgovorio thumbnailom table Welcome to RS kod jednog od doboja
Pod broj jedan yebem i tebe i dijasporsku kafu. Na kulturan nacin.PointBlank je napisao/la: ↑10 jan 2020, 05:43Sve sam pročitao uz jutarnju dijasporsku kafu, i prvo moram da primjetim da su ASD, Denchi i ovaj drugi, na kulturan način istresli fekalije na tebe u raspravi.
Drugo, ako si se već postavio tako u situaciji, da od ljudi tražiš rješenje, a ne mišljenje, zašto se ti onda raspravljaš? Gdje je tvoje rješenje?
Treće, nisam znao da u Tuzli ima tako ograničenih ljudi, inače su "širokih" shvatanja, jedino ako nisi iz Pasaca ili slične selendre.
Četvrto, dobro ti je pitanje postavljeno, šta je taj pokret uradio, koju granicu je pomakao, sem postavljanja UMJETNIČKIH instalacija - koje opet nisu imale željeni odjek?! Isključivo pokret u službi N.I. jer bez njega ne prolaze novinski naslovi.. Nihad ovo, Nihad ono.. eh ako je pravi Bošnjak, onda ne bi to radio, nego bi malo drugačije, što pravno, što politički, što humanitarno. A od "lajanja" na druge nema koristi, jer kuca ne laje radi sela nego radi sebe.
Srbi i Hrvati su za mene isto, zlocinacki okupator i strano tijelo koje ce jednog dana milom ili silom nestat iz BiH. Politika teroristickih rezima u Bg i Zg je samo formalno prihvatila mir i drzavu BiH dok se prave da BiH ne postoji u praksi. Upravu je bio onaj americki senator kad je rekao prosle godine da Bosnjacima treba dat odrijesene ruke da zavrse sa seperatistima u BiH.
Poprilično sam siguran da ova iz kadrovske hoće falusa, svako malo me zove na službeni kao dođite potpišite ovaj dodatak onaj dodatak. Kobiva hajvan ja...vest je napisao/la: ↑10 jan 2020, 10:04Srbi i Hrvati su za mene isto, zlocinacki okupator i strano tijelo koje ce jednog dana milom ili silom nestat iz BiH. Politika teroristickih rezima u Bg i Zg je samo formalno prihvatila mir i drzavu BiH dok se prave da BiH ne postoji u praksi. Upravu je bio onaj americki senator kad je rekao prosle godine da Bosnjacima treba dat odrijesene ruke da zavrse sa seperatistima u BiH.
I Amerikanci gube strpljenje sa Dodicima.
Odriješene su ruke, al muuudaaaa malena... Zagovaraš rat baxuze.vest je napisao/la: ↑10 jan 2020, 10:04
Srbi i Hrvati su za mene isto, zlocinacki okupator i strano tijelo koje ce jednog dana milom ili silom nestat iz BiH. Politika teroristickih rezima u Bg i Zg je samo formalno prihvatila mir i drzavu BiH dok se prave da BiH ne postoji u praksi. Upravu je bio onaj americki senator kad je rekao prosle godine da Bosnjacima treba dat odrijesene ruke da zavrse sa seperatistima u BiH.
Kaze muda malenaKristijan je napisao/la: ↑10 jan 2020, 12:57Odriješene su ruke, al muuudaaaa malena... Zagovaraš rat baxuze.vest je napisao/la: ↑10 jan 2020, 10:04
Ja nisam vidio ni jedan content sa našim titlovima. Vidio sam par sa njemačkim i španskim, al to su svakako na tom jeziku serije.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.