Nema veze,shvatio sam.HvalaTrigger je napisao/la: ↑10 jan 2020, 13:17Eh!BosniaBoston je napisao/la: ↑10 jan 2020, 13:04Izvinite na laickom pitanju,ali sta je tacno ruska skola,po cemu se razlikuje od modernog rukometa i zasto je postala inferiorna
Da bi ti uvjerljivo odgovorio morao bih opširno pisati, a to je zamarajuće. Žao mi je ako ne znaš šta je "ruska" škola, ali pokušaću ukratko nabrojati samo neke 'elemente':
pretjerana visina igrača, igra na snagu, sporost, 'kruti igrači', neinventivnost u igri, "kliše taktika" koja se 'lako pročita', igranje pretežno na 'ogromne', spore' bekove šutere (danas ih lako zaustavljaju i mnogo fizički slabiji igrači - brzina) na prostoru cca 10 metara širine.
Neću dalje - preopširno je.
Evropsko prvenstvo u rukometu - Austrija, Norveška i Švedska 2020.
Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88
- BosniaBoston
- Kontakt:
Re: Evropsko prvenstvo u rukometu - Austrija, Norveška i Švedska 2020.
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
sto me brukas ?BosniaBoston je napisao/la: ↑10 jan 2020, 13:04Izvinite na laickom pitanju,ali sta je tacno ruska skola,po cemu se razlikuje od modernog rukometa i zasto je postala inferiorna
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
- BosniaBoston
- Kontakt:
Jel to ti gledas rukomet redovno?delinjo je napisao/la: ↑10 jan 2020, 13:51sto me brukas ?BosniaBoston je napisao/la: ↑10 jan 2020, 13:04Izvinite na laickom pitanju,ali sta je tacno ruska skola,po cemu se razlikuje od modernog rukometa i zasto je postala inferiorna
#Punoljetstvo
Nemoj ga, bolannebio, tako 'ružiti' - korektno pitanje, a plaho mi se sviđa zbog 'avatara'BosniaBoston je napisao/la: ↑10 jan 2020, 13:51Jel to ti gledas rukomet redovno?delinjo je napisao/la: ↑10 jan 2020, 13:51sto me brukas ?BosniaBoston je napisao/la: ↑10 jan 2020, 13:04Izvinite na laickom pitanju,ali sta je tacno ruska skola,po cemu se razlikuje od modernog rukometa i zasto je postala inferiornaJavi se malo na tenisu,rafan zijanio.bodi nervozan
![]()
Bosno moja poharana....
Već se nerviram, bolje kad se ne plasiramo nigdje 
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Veceras je uspjeh ako izgubimo sa 10 golova razlike 
boston je nas drug,eto nesto je i naucio danasTrigger je napisao/la: ↑10 jan 2020, 14:21Nemoj ga, bolannebio, tako 'ružiti' - korektno pitanje, a plaho mi se sviđa zbog 'avatara'BosniaBoston je napisao/la: ↑10 jan 2020, 13:51Jel to ti gledas rukomet redovno?Javi se malo na tenisu,rafan zijanio.bodi nervozan
![]()
![]()
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Eh, al' raduje me ova izjava standardnog reprezentativca Igora Mandića:
"FB / Mandić o bh. rukometašima: Svijet će upoznati onu BiH o kojoj većina nas sanja. Kada večeras izađu na teren u Trondhajmu, Ivan, Mirsad, Dejan, Nikola, Benjamin, Vladimir, Josip, Senjamin, Marko, Mirko, Alen, Ibrahim, Nebojša, Dino, Srdjan... , svijet će upoznati onu Bosnu I Hercegovinu o kojoj većina nas sanja, zemlju uspjeha, ljubavi i poštovanja."
Bosno moja poharana....
- branimir85
- Kontakt:
Steta sto Rusi vise nisu ozbiljan faktor u muskom reprezentativnom rukometu,a kod zena tog problema nema,dok su mogli matorci iz SSSRa drzali su se
Pada mi napet odmah Sydney i OI kad su osvojili posljednji veliki naslov..Lavrov,Torgovanov,Goropishin,Tuckin Kudinov..sasvim dobar primjer stare ruske skole.
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Sagosenu veceras u prvoj minuti uletit klizeci da zna sta ga ceka 
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
branimir85 je napisao/la: ↑10 jan 2020, 15:45Steta sto Rusi vise nisu ozbiljan faktor u muskom reprezentativnom rukometu,a kod zena tog problema nema,dok su mogli matorci iz SSSRa drzali su sePada mi napet odmah Sydney i OI kad su osvojili posljednji veliki naslov..Lavrov,Torgovanov,Goropishin,Tuckin Kudinov..sasvim dobar primjer stare ruske skole.
Bravo, izvrstan primjer "stare ruske škole". Problem je što nakon toga konstantno idu silaznom putanjom, jer se nisu 'mentalno' prilagodili "novom" rukometu, pravilima (posebno brzini, ograničenom vremenu napada - mada tu sudije dosta manipulišu, oštrijem kriteruju prekršaja za isključenje, ect.)
Imali su i extra krila i golmane...A ta olimpijska zlatna ekipa je zaista bila "strašna":
A.Lavrov, Sukosjan - Kokšarov, Filipov - Krivošlikov, Voronjin - Torgovanov, Gorpišin, Kuzeljev - Kudinov, Hodkov, Pogorelov, I.Lavrov, Kulinčenko, Tučkin.
E, tu se završilo sa ruskim "divovima": Gorpišin, Kuzeljev, Torgovanov, Kudinov, Hodkov, Pogorelov i Tučkin.
Bilo i prošlo. Čudi me da od 200 miliona ljudi ne mogu 'pronaći' i 20-ak rukometaša koji mofu igrati moderan rukomet!?
Zadnja izmjena: Trigger, dana/u 10 jan 2020, 16:35, ukupno mijenjano 1 put.
Bosno moja poharana....
Znaš i sam da za to treba mnogo vremena, to je projekat, od pionira pa do seniora. Prvo je potrebno edukovati (ili dovesti) trenere pa tek ona preći na praktični dio.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Da, tačno - to je i naš problem... Samo, oni imaju dobar Savez i love, a mi...
Bosno moja poharana....
mi imamo samo volju 
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Eh, al' mi nemamo, našeg Eru, Davida Mandića u reprezentaciji!
Bosno moja poharana....
Ma patetika druze cim sportasi pocnu "igrati za navijace" nista od toga veselja.Trigger je napisao/la: ↑10 jan 2020, 14:46Eh, al' raduje me ova izjava standardnog reprezentativca Igora Mandića:
"FB / Mandić o bh. rukometašima: Svijet će upoznati onu BiH o kojoj većina nas sanja. Kada večeras izađu na teren u Trondhajmu, Ivan, Mirsad, Dejan, Nikola, Benjamin, Vladimir, Josip, Senjamin, Marko, Mirko, Alen, Ibrahim, Nebojša, Dino, Srdjan... , svijet će upoznati onu Bosnu I Hercegovinu o kojoj većina nas sanja, zemlju uspjeha, ljubavi i poštovanja."
Nekoliko primjera iz fudbala.
Rumunija-BiH 3-0
Navijaci Rumunije izbacili transparent podrske Mladicu koji je meni se cini tad uhapsen. Nasi nisu htjeli da pocnu da igraju dok se ne skloni i zaista ga sklone. Sad kontas joj sad ce ih Pjanke i Edin naruzit kad potop.
BiH-Slovacka 0-1
Dan prije meca u Zenici bila tragedija onih rudara pa su nasi porucili da igraju za rudare.
Zakljucak je nemojte vise hljeba vam igrati za nas nego se koncentrisite na svoj rad.
Bilo bi sjajno kad bi parirali Norveskoj makar 45minuta kvalitetom smo svakako "zalutali ovdje".
Nad Banja Lukom svice sudnja zora, s rusima se ratovati mora!
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
a vjerujem da bar to imamo
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.