BiH-Rumunija/Rumunija-BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Kako će proći ove dvije utakmice???

Sigurna pobjeda u obje
210
37%
Pobjeda u jednoj, remi u drugoj
196
34%
Pobjeda u jednoj, poraz u drugoj
48
8%
Remi u obje
15
3%
Poraz u jednoj, remi u drugoj
44
8%
Dva poraza
61
11%

Ukupno glasova: 574

Unica_Liverpool_
Kontakt:

BiH-Rumunija/Rumunija-BiH

Post Postao/la Unica_Liverpool_ » 21 nov 2010, 22:21

Evo, neki su htjeli da ja otvorim temu za ove dvije utakmice jer sam protiv Belgije ispao sretan. :mrgreen:

VRAĆAMO SE STAROM OTVARANJU TEMA O UTAKMICAMA :mrgreen:

Eh da počnem: :D

Nakon ne baš sjajnog i očekivanog starta na početku kvalifikacija(poraz od Francuske i remi sa Albanijom) okrećemo se protivniku koji na tabeli stoji jedno mjesto ispod nas na što se ne smijemo opuštati jer to ne znači da su lošiji tim s nadom da će to biti prijelomne utakmice na putu za Poljsku/Ukrajini. Prije ovih utakmica očekuje nas interesantan duel u Antaliji domaćina Poljske i naših "novih" Zmajeva gdje će se pokazati da li negdje čuči novi Edin Džeko, Emir Spahić, Miralem Pjanić, Kenan Hasagić...

Evo sada nešto o protivniku:

Rumunjska nogometna reprezentacija je nogometna reprezentacija koja predstavlja Rumunjsku, a nadležni savez je FRF.

Rumunjska spada u samo četiri zemlje, uz Brazil, Francusku i Belgiju, koje su sudjelovale na prva tri svjetska prvenstva.

No, nakon ta tri, kvalificrali su se samo za svjetska prvenstva održana 1970., 1990., 1994. i 1998. Njihov najbolji nastup na svjetskom prvenstvu bio je 1994., kada je Rumunjska, predvođena Gheorgheom Hagijem, došla do četvrtfinala pobijedivši Argentinu, a u tu ih je zaustavila Švedska nakon izvođenja jedanaesteraca.

Na europskim prvenstvima najbolji nastup imalu su 2000. kada su prošli skupinu u kojoj su, osim nje, bile Njemačka, Portugal i Engleska, no te godine ih je u četvrtfinalu izbacila Italija.

Nadimak Tricolorii

Nogometni savez FRF

Izbornik Răzvan Lucescu

Kapetan Cristian Chivu

Najviše nastupa Dorinel Munteanu (134)

Najbolji strijelac Gheorghe Hagi (35)

FIFA-ina ljestvica 52

Prvi međunarodni nastup
Jugoslavija 1 - 2 Rumunjska
(Beograd, Jugoslavija; 8. lipnja 1922.

Najveća pobjeda
Rumunjska 9 - 0 Finska
(Bukurešt, Rumunjska; 14. listopada 1973.)

Najveći poraz
Mađarska 9 - 0 Rumunjska
(Budimpešta, Mađarska; 6. lipnja 1948.)

Nogometno SP
Nastupi 7 (Prvi put 1930.)
Najbolji rezultat Četvrtfinale (1994.)

Europsko prvenstvo u nogometu
Nastupi 4 (Prvi put 1984.)
Najbolji rezultat Četvrtfinale (2000.)

Izvor: Wikipedia

Dosadašnje utakmice: Rumunija 1-1 Albanija; Bjelorusija 0-0 Rumunija; Francuska 2-0 Rumunija

slika
Grb reprezentacije Rumunije

Molio bih da se tema ne zaključava!
Zadnja izmjena: Unica_Liverpool_, dana/u 27 mar 2011, 18:15, ukupno mijenjano 5 puta.

Virtu4l
Kontakt:

Re: BiH-Rumunija/Rumunija-BiH

Post Postao/la Virtu4l » 21 nov 2010, 22:22

Možda je malo rano za to, ali eto, ako tema preživi do sutra, ja ću napisati malo o igračima Rumunije, da vidimo od koga nam to prijeti opasnost.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 21 nov 2010, 22:24

Mozda te ja preteknem Virtual . Nesto sam raspolozen a imao sam namjeru da isto to odradim . Ako nije bed sto bi rekli susedi :D

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 21 nov 2010, 22:27

Mutu se vratio :? taman ce do ove utakmice sa nama biti u top formi
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 nov 2010, 22:29

Samo naprijed drug, naći će se nešto i za mene, eto, ja ću predstaviti njihove ljepše polovine.

slika

Adelina Elisei – One of the better parts of Romanian football...

:mrgreen:
Voli te tvoje Sarajevo.

Unica_Liverpool_
Kontakt:

Post Postao/la Unica_Liverpool_ » 21 nov 2010, 22:30

Ma znam da je rano.. Zato sam je i otvorio jer sam isto uradio odmah poslije utakmice s Armenijom, za Belgiju i na kraju pobijedili u obje.... Valjda će biti sretno... :P

B0SANAC
Kontakt:

Post Postao/la B0SANAC » 21 nov 2010, 22:30

I ja sam mislio nesto odradit, al vi ste brzi bili jbg-a :D

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 21 nov 2010, 22:31

miky_hz je napisao/la:Mutu se vratio :? taman ce do ove utakmice sa nama biti u top formi
Ma napraviće on neko s*anje i eto mu opet suspenzije. Zov kokaina je opasna stvar. :lol: A, ni drugom superstaru ne cvjetaju ruže sa Benitezom(nit' je u formi, nit' koji vrag...Još je sada i povrijeđen). U posljednje vrijeme je pravo Marica raspucan, ali kako je do tekme više od 4 mjeseca, biće tu još puno rasta i opadanja forme kako naših, tako i njihovih reprezentativaca. Ja sam više zabrinut za naše; posebno za one koji ne igraju. :(
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Unica_Liverpool_
Kontakt:

Post Postao/la Unica_Liverpool_ » 21 nov 2010, 22:33

Monolože odobravaš li temu?

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 21 nov 2010, 22:36

Unica_Liverpool_ je napisao/la:Monolože odobravaš li temu?
Ja se ovdje ništa ne pitam. ;)
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 21 nov 2010, 22:40

Bice ovo teske utakmice, u Zenici ih mozemo pobjedit ali u Rumuniji tesko !
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

B0SANAC
Kontakt:

Post Postao/la B0SANAC » 21 nov 2010, 22:44

Bice gustooo :D

B0SANAC
Kontakt:

Post Postao/la B0SANAC » 21 nov 2010, 22:46

Evo nesto i od mene :

slika

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 21 nov 2010, 22:48

4 boda bi bila odlicna. Ali ove utakmice bi isto tako mogle bit prekretnice, kao Belgija prosli put.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 22 nov 2010, 00:52

-Reprezentacija Rumunije nije baš najbolje počela ove kvalifikacije . U 3 utakmice osvojili su samo 2 boda i to iz 2 neriješena rezultata. Jedan je 1 1 sa Albanijom kod kuce , u kojoj je strijelac bio Stancu u 80. minuti a gol su primili u 87. minutu. Drugi remi je onaj u gostima protiv Bjelorusije , dok su treću utakmicu izgubili u gostima od Francuske sa 2 0. Zadnja utakmica je bila prijateljska u gostima protiv Italije gdje su Rumuni izvukli odlicnih 1 1. Dvostruki strijelac je bio Marica , nažalost , jedan u svoju mrežu. Prethodnu prijateljsku utakmicu su odigrali protiv Turske gdje su izgubili sa 2 0.

-Selektor Razvan Lucescu preferira formaciju 4 4 2 sa dvije šestice , ali je protiv Francuske igrao sa 4-2-3-1.
Njihov najvrijedniji igrač u ovom trenutku je defanzivac Intera Cristian Chivu koji vrijedi 15,5 miliona a nakon njega dolazi lijevi bocni Shakhtara , Razvan Rat sa 6,5 miliona , pa Ciprian Marica napadač Stutgerta koji vrijedi 6 miliona. Treba uzeti u obzir i Adriana Mutua iz Fiorentine koji vrijedi 7.5 miliona ,a trenutno je suspendiran , međutim trebao bi se vratiti do utakmice sa našim nacionalnim timom .
Najviše utakmica u nacionalnom dresu od aktivnih igrača ima golman Rome , Bogdan Lobont ,78 , a najbolji strijelac je ,također od aktivnih, Adrian Mutu sa 29 golova.
Kapiten reprezentacije je Christan Chivu a reprezentacija Rumunije se trenutno nalazi na 52. mjestu na FIFI-noj rang listi.

EKIPA RUMUNIJE

# Costel Pantilimon(FCU Politehnica Timisoara) Golman- Mlad golman . Ima 6 nastupa za A reprezentaciju Rumunije . Branio je zadnje dvije utakmice protiv Francuske i Bjelorusije , kao i prijateljsku protiv Italije ali poluvrijeme. Standardan je golman u svojoj ekipi a ove sezone je do sada primio ukupno 26 golova u 22 utakmice. Nije loš golman ali nije ni klasa .Vrijednost mu je procijenjena na 2,7 miliona.

#Ciprian Tatarusanu(Steaua Bucurest)Golman- U A reprezentaciji Rumunije ima 1 nastup dok je za mladu reprezentaciju branio 13 puta. Vrijedi 1.8 miliona.Ove sezone u 26 utakmica primio je 24 gola. Prvi je golman Steaue međutim nije neki vrhunski golman.

#Florin Gardos (Steaua Bucurest) Stoper - Igrač koji vrijedi 300 hiljada . Za A reprezentaciju nije odigrao niti jednu utakmicu do sada. Ima 22 godine i visok je 193 cm .Nije igrao u ovim kvalifikacijama. OVe sezone je odigrao za klub i reprezentaciju ukupno 15 utakmica . U zadnjih nekoliko utakmica je standardan u Steaui.

#Cornel Rapa(Oteul Galati)Desni Bocni- Vrijednost je procijenjena na 1.1 milion . Nastupio je jednom za A reprezentaciju. Ima 20 godina i visok je 180cm. Standardan je u Oteulu a odigrao je zadnju prijateljsku protiv Italije .

# Cristian Sapunaru(FC Porto)Desni Bočni - 6 nastupa za A reprezentaciju. Odličan igrač koji vrijedi 2.5 miliona.Ima 26 godina i visok je 187 cm. U Portu standardan a u ovim kvalifikacijama je odigrao samo protiv Francuske . Opasan igrač koji je više orientisan da defanzivu .

# Razvan Rat (Shakhtar) Lijevi Bočni - Jedan od boljih igrača rumunske reprezentacije. Dres A reprezentacije je oblačio 65 puta i dao je jedan gol. Vrijedi 6.5 miliona , ima 29 godina i visok je 178 cm . Ove sezone je , može se reći standardan u Shakhtaru a za Rumuniju je odigrao sve utakmice ove godine. Ne ide puno naprijed , poput Sapunarua , defanzivno je orijentisan.

# Gabriel Tamas (WBA) Stoper- 27-godišnji stoper Rumunije i West Bromwicha visok je 188cm i za A rep. Rumunije je odigrao 42 utakmice te se 2 puta upisao u listu strijelaca.Standardan je u WBA-u kao i u rumunskoj reprezentaciji. Njegova vrijednost je procijenjena na 3.5 miliona .

# Cristian Chivu (Inter) Defanzivac -Kapiten rumunske reprezentacije ima 68 nastupa i 3 gola u A reprezentaciji. Ima 30 godina i visok je 184 cm . U reprezentaciji uglavnom igra stopera .Propustio je utakmicu sa Albanijom dok je igra zadnje dvije kvalifikacijske kao i prijateljsku protiv Italije.U Interu igra toplo-hladno . Stub je odbrane Rumunije , ali nije neprelazan.

# Silviu Ilie(Oteul Galati) Lijevo krilo- Ima 1 nastup u A reprezentaciji. Vrijedi 750 hiljada. Visok je 181cm i ima 22 godine. Standardan u Oteulu . ODigrao 1 minut za Rumuniju protiv Italije.

# Vasile Maftei (Unirea Uzriceni) Stoper- Ima 29 godina , visok 180 , zabiljezio 12 nastupa za Rumuniju i dao 1 gol. Odigrao sam utakmicu protiv Bjelorusije u ovim kvalifikacijama . Grub igrač , često dobiva žute kartone . Ako bude igrao , naša šansa . Vrijedi 2 miliona.

# Dorin Goian (Palermo) Stoper- 34 nastupa za A reprezentaciju uz 5 golova. Ima 29 godina i visok je 194 cm. Uz Chivua neizostavan u odbrani Rumunije. NA pocetku sezone je bio povrijeđen , tako da sada ulazi u formu i polako počinje igrati u Palermu. Ukupno je do sada odigrao 8 utakmica ove sezone , međutim , odličan je igrač . Vrijednost je procijenjena na 1.8 miliona.

# Gabriel Torje ( Dinamo Bucurest)Desni/Prednji Vezni- 20 godina , 167 cm visok. Ima 2 nastupa za A rep. Rumunije. Vrijedi 3.8 miliona.Neizostavan je u sastavu Dinama, a u kvalifikacijama je odigrao 2 utakmice , protiv Albanije i Bjelorusije. Odigrao ukupno 27 utakmica ove sezone i dao 5 golova uz 7 asistencija. Brz , prodoran , nezgodan za cuvanje.

# Ciprian Deac(Schalke)Ofanzivac - 24 godine , visok 177cm . Odigrao 8 puta za A rep. Rumunije i nije se upisivao u strijelce. Vrijedi 2 miliona. Igrao sve 3 utakmice kvalifikacija ali u Schalkeu slabo dobiva sansu. Ukupno 13 utakmica ove sezone , bez gola i asistencije . Trenutno nije u formi.

# Gheorghe Florescu(Alania Vladikavkaz)Centralni- 4 nastupa za Rumuniju uz 1 gol. Visok je 179 cm i ima 26 godina . Procijenjena vrijednost je 750 hiljada. Ukupno odigrao 27 utakmica ove sezone , sve 3 kvalifikacijske do sada , kao i prijateljske protiv Turske i Italije.

# Cristian Tanase ( Steaua Bucurest) Ofanzivac - Kapiten Steaue ima 8 nastupa za Rumuniju i 1 gol. Visok je 177 cm i ima 23 godine.NIje nastupao u kvalifikacijama ali je odigrao 32 minute protiv Italije u prijateljskoj. Ukupno je odigrao 23 utakmice ove sezone uz 2 gola i 7 asistencija. Vrijedi 2.8 miliona.

# Adrian Ropotan (Dinamo Moskva)Centralni- 24 godine , visok 183 cm , vrijedi 2 miliona. Upisao je 1 nastup za A reprezentaciju Rumunije . Nije igrao do sada u kvalifikacijama , a protiv Italije je dobio 80 minuta. Ove sezone odigrao 22 utakmice , bez gola i asistencije.

# Dan Alexa ( FCU Politehnica) Defanzivni vezni- Ima 31 godinu , visok je 181 cm i procijenjena vrijednost je 2.2 miliona . Ima 2 nastupa za Rumuniju. Nije igrao u kvalifikacijama a odigrao je 10 minuta protiv Italije . U sezoni odigrao 20 utakmica i upisao 5 asistencija.

# CIprian Marica (Stutgart) Napadač -Do sada upisao 39 nastupa i dao 12 golova za A reprezentaciju Rumunije. Ima 25 godina i visok je 185 cm. Procijenjen je na 6 miliona .Odigrao sve 3 utakmice u kvalifikacijama kao i prijateljksu protiv Italije u kojoj se upisao u strijelce. Ove sezone odigrao 27 utakmica uz 6 golova i 8 asistencija.Neugodan igrač , težak za čuvati . Nešto poput našeg Džeke.

# Bogdan Stancu (Steaua) Ofanzivac - 1 nastup i 1 gol za A rep. Rumunije . Visok je 182 cm i ima 23 godine . Vrijedi 3.7 miliona . Ove sezone igra u dobroj formi . Dao je 14 golova i 5 asistencija u 28 utamica. Odigrao sve 3 kvalifikacijske utakmice i prijateljsku protiv Italije. Bio je strijelac protiv Albanije .

# Gigel Bucur (Kuban Krasnodar)Ofanzivac - 19 utakmica i 4 gola za Rumuniju . Vrijedi 1.5 miliona , visok je 171 cm i ima 30 godina . Nije igrao ni u kvalifikacijama ni u prijateljskoj . U 31 utakmici je dao 9 golova i 5 asistencija.

# Marius Bilasco ( Steaua) Ofanzivac - 4 utakmice za Rumuniju , bez gola . Vrijedi 1.6 miliona .Visok je 184 cm i ima 29 godina .Igrao je protiv Bjelorusije . Ove sezone u 22 utakmice , dao je 3 gola .

Pored ovih igrača , ima još njih koji će možda biti pozvani a možda ne . Ovo su oni koje sam našao na transfermarktu u reprezentaciji Rumunije .

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 nov 2010, 00:54

@bavarian_bk

Svaka čast majstore ;)
Voli te tvoje Sarajevo.

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 22 nov 2010, 00:55

Utakmice sa Rumunijom, ako sam u pravu, igraju se u martu? Decembar, januar, februar, mart...

No, dobro. Tema bi se, prije ili kasnije, morala otvoriti. Nadam se da će se u njoj imati štošta i pročitati. Po meni su ove dvije utakmice odlučujuće za nas.

Nema kalkulacija i izgovora, šest bodova osvojiti. Rumuni nisu kao što su nekad bili, premda imaju strašno dobrih igrača, posebno jaku odbranu. Više na ovu temu ću napisati sutra, jer sam sada umoran, a i kasno je.
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 22 nov 2010, 00:57

Hvala , hvala :)
DA , to sam zaboravio spomenuti . Imaju odlicnu odbranu . Nisam ni znao do maloprije . Pored Chivua , tu su jos ovaj lik iz WBA , Sapunara , Rat , Goian . Odlična odbrana . Pravi izazov našim napadačima će to biti .

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 22 nov 2010, 09:08

Tema otvorena u pravo vrijeme nema veze sto je do tih tekmi ostalo je 4 mjeseca....Gledam malo ove rumune definitivno njihova najjaca snaga je odbrana u kojoj gledajuci ovako glavnu rijec voli Chivu..e sad sredina i napad realno nasem nisu ni od one stvari...kad bi mene neko pito s cim bih se zadovoljio naravno bosanac sam i nadam s eda cemo ih glat dobit u obadvije tekme jel smo sto s etice igraca bolji ,al ja bnih i pobjedom u bih i remijem u rumuniji bio zadovoljan ,po meni nama tekma sa bjelorusijom koja me brine je pono znacajnija i tu bi imperativ bio obadvije tekme dobit...al kako se sve nize u pm ,ako rumunje dobijemo u obadvije bjeloruse onda moze jednu pobjedu jedan remi ,al ako zijanimo protiv rumunja bjeloruse moramo dobit..I jos kazu pucamo na drugo mjesto ne neslazem se nikako idemo na prvo mjesto jel imamo tu kvalitetu,ja se smijem kladit da cemo francize u parizu dobit...a nebih o tome tema je rumunija bih i obratnoo...MOZEL MI TKO RECI NA KOM SE STADIONU IGRA TEKMA BIH-RUMUNIJA JEL KOSEVO IL BILINO POLJE?..HVALA
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.

senad_flamin
Kontakt:

Post Postao/la senad_flamin » 22 nov 2010, 09:12

miky_hz je napisao/la:Mutu se vratio :? taman ce do ove utakmice sa nama biti u top formi

ma lako ce mo mi NARKIĆA zaustaviti.... :lol:

Daj boze da ce ikako i igrati u prvih 11
-RIVALDO-

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.