FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

geronimo
Moderator
Kontakt:

Re: F.C. Bayern

Post Postao/la geronimo » 21 nov 2010, 00:25

FRANK RIBERY je napisao/la: Nameće se pitanje:DA li je moguće da BVB ne uzme titulu?
Moguće je......uz malo sreće (po nas) i nekih pehova (po njih).
FRANK RIBERY je napisao/la: Po svemu prikazanom takva čuda se ipak ne dešavaju.
Čuda će se tek desiti. :mrgreen:
Saurman je napisao/la:Volim Bayern ali po dosad prikazanoj igri nisu uopšte zaslužili titulu i ako BVB ne uzme titulu bice mi zao...
Isto tako ni Borussija neće zaslužiti titulu ako nakon ovog dosad prikazanog....prestane igrati fudbal. :lol:
Momčino, tek je dio sezone završen, mnogo toga se može okrenuti, pa i to da Bayern ne zauzme mjesto koje vodi u Ligu prvaka. Je l' se to mora svaki put osvajati? Njet!!!

Igra će se popraviti, rezultati će biti bolji, neko drugi će uživati u salatarki i neće biti ništa strašno. :D
Vom Jäger zum Gejagten

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 21 nov 2010, 00:34

Neide mi u glavu da iz kola u kolo ona dva idiota sjede na tribinama i gledaju labuđi pjev odbrane,,vezni red u stilu j.e.b.o lud zbunjenog a napad i dosad "zbunjeni" Gomez poceo raditi posao za sta je prvenstveno doveden..Van Gall je dosad trebao vidjeti gdje škripi osim ako nije Saša Matić i dovesti prave igrače no on i dalje laprda kako ima "kvalitetan"tima na raspolaganju..
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Klare

Post Postao/la Klare » 21 nov 2010, 00:53

Šta je ljudi, ustajte, prodrmajte se, što ste klonuli duhom, gdje je nestao prepoznatljivi Bavarski duh.
Do kraja je ostalo još 21 kolo, što znači da su 63 boda u igri. Moramo dobiti ove 4 utakmice, mislim da ni raspored nije toliko težak koliko se čini, idemo Schalkeu i Stuttgartu koji su u krizi, a dočekujemo Frankfurt i St.Pauli.
Pa danas smo igrali protib drugoplasiranog Leverkusena koji je jedini uz Borussiu od ovih favorita dostigao nekakvu formu, a bili su u naletu :arrow: pobijedili zadnje 4 utakmice(računajući i EL). u drugom dijelu sezone obično se u Bundeski stvari okrenu naglavce. Borussia nema šanse da može izdržati, pa ko je vjerovao da će prošle godine onako ubojiti Leverkusen iz prvog dijela sezone, u drugom dijelu nizati poraz za porazom, Hoffenhaim prije dvije godine.
Borussia nema kvalitetu ni blizu da osvoji ma koliko se ova prednost velikom činila. Imaju 13 pobjeda i po 1 poraz i remi, to ne može još dugo da potraje.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 21 nov 2010, 01:02

Klare je napisao/la:Šta je ljudi, ustajte, prodrmajte se, što ste klonuli duhom, gdje je nestao prepoznatljivi Bavarski duh.
Do kraja je ostalo još 21 kolo, što znači da su 63 boda u igri. Moramo dobiti ove 4 utakmice, mislim da ni raspored nije toliko težak koliko se čini, idemo Schalkeu i Stuttgartu koji su u krizi, a dočekujemo Frankfurt i St.Pauli.
Pa danas smo igrali protib drugoplasiranog Leverkusena koji je jedini uz Borussiu od ovih favorita dostigao nekakvu formu, a bili su u naletu :arrow: pobijedili zadnje 4 utakmice(računajući i EL). u drugom dijelu sezone obično se u Bundeski stvari okrenu naglavce. Borussia nema šanse da može izdržati, pa ko je vjerovao da će prošle godine onako ubojiti Leverkusen iz prvog dijela sezone, u drugom dijelu nizati poraz za porazom, Hoffenhaim prije dvije godine.
Borussia nema kvalitetu ni blizu da osvoji ma koliko se ova prednost velikom činila. Imaju 13 pobjeda i po 1 poraz i remi, to ne može još dugo da potraje.
Ne bih se složio da su Schalke i Stuttgart u krizi.Iz nje su izašli ima već 2-3 sedmice.Mislim da su to dva najteža gostovanja trenutno u ligi.Werder je to jako dobro osjetio na koži.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

bayern4ever
Kontakt:

Post Postao/la bayern4ever » 21 nov 2010, 09:59

FRANK RIBERY je napisao/la:
Klare je napisao/la:Šta je ljudi, ustajte, prodrmajte se, što ste klonuli duhom, gdje je nestao prepoznatljivi Bavarski duh.
Ne bih se složio da su Schalke i Stuttgart u krizi.Iz nje su izašli ima već 2-3 sedmice.Mislim da su to dva najteža gostovanja trenutno u ligi.Werder je to jako dobro osjetio na koži.
Kakva kriza kod Schalkea , pa ima daoderu Lyona sad u Cl, a Stuttgart takodje nije u krizi .Tesko da cemo tu izvuci vise od 2 boda iz 2 gostovanja :roll:
OoOo can tell me nothing now , baby I know how to fly OoOo can nothing hold me down I'm gonna touch the sky!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 21 nov 2010, 12:11

SO4 lagano izlazi iz krize (bilo je i vrijeme), Švabe su se također konsolidovali. Protiv njih igramo (ako se varam) dva puta u toku nekoliko dana. Tačnije (sad sam provjerio) 19.12. zadnje kolo jesenjeg dijela i 22.12. 1/8 finala njemačkog kupa. Obje utakmice na Daimleru.
Sretna okolnost je da je Bayernov sljedeći protivnik (Eintracht) malo ispao iz takta (bravo Vedo&Sejo) par igrača su dobili 5-i žuti karton (među njima prljavi Franz) tako da će biti dodatno hendikepirani.
Vom Jäger zum Gejagten

haxonja
Kontakt:

Post Postao/la haxonja » 21 nov 2010, 13:30

Za vas je sve tesko pa i te tekme, a kakav je kvalitet lige to svi vide u vrhu sve neke male ekipe sem Borusie, pa mozes biti zadovoljan da bude Bayern i u top 4!
There is only one United!!!!

I will never go blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone!MUFC.

amel10071988
Kontakt:

Post Postao/la amel10071988 » 21 nov 2010, 13:54

MIslim stvarno da je doslo vrijeme za velike promjene.LVG je po svemu sudeci imao srece prosle sezone,ova sezona je pokazala koliko glupog trenera mi imamo,ali nije on kriv,kriv je nimalo gluplji NERLINGER koji svojim izjavama budi toliki optimizam da mi se naprosto ne gleda BAYERN vise,ako neznate podsjetit cu vas na izjave: "Wir brauchen keine Verteidigung";"Wir haben zu viele Angreifer";"Wir sind zu stark" i sada kada i MISO BREČKO prolazi kroz nasu zadnju liniju,kada je sinonim za rijec "rupa u odbrani" postaje BAYERN MINHEN,SADA JE PRAVO VRIJEME ZA ALARM :D
Do kada ce nam u odbrani igrati ljudi po metar i žilet koje malo jaci vjetar moze odnijeti na tribine?(citaj PRANJIĆ);Do kada ce nam stoperi trebati kompas na svaki trzaj ruke,a o tijelu da ne pricam,do kada cemo vise cekati da talenti prorade i do kada cemo mi njih ispitivati,pa dajte ljudi i ja bih bio talenat da me forsiraju toliko,kada odigram dobro,onda sam talenat,a za svaku losu odigrnu utakmicu"mlad je,treba mu vremena" Ne kazem ja da nema talenata,ali u prvoj postavi treba da igrju ljudi kojima se kiks moze desiti samo 3 do 4 puta u sezoni,a ne odigraju 2,3 utakmice zaredom na nekom zavidnom nivou i eto sve stima,pa ako je sve dobro gdje su rezultati?

A ovu izjavu Van Gala da Swajnija treba prodati ne treba komentarisati,znao je kad treba covjeku sjebati koncepciju kao i cijelom timu,toliko o njegovoj psihologiji. :x
Fudbal je igra koja ukljucuje po 11 igraca sa obje strane u kojoj Nijemci uvijek pobjedjuju

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 21 nov 2010, 15:31

amel10071988 je napisao/la: Do kada ce nam u odbrani igrati ljudi po metar i žilet koje malo jaci vjetar moze odnijeti na tribine?(citaj PRANJIĆ)
Hahaha, a Lahm nešto veći/teži? :D Ili prije Lizarazu. Nije kvaka u tome, vjeruj bratu. Nemoj zaboraviti da imamo gorostasa u odbrani, kojeg ni tajfun ne može oboriti. Osim kad se sam zaplete i izgubi ravnotežu. :D
amel10071988 je napisao/la: A ovu izjavu Van Gala da Swajnija treba prodati ne treba komentarisati,znao je kad treba covjeku sjebati koncepciju kao i cijelom timu,toliko o njegovoj psihologiji. :x
Ne treba pogrešno interpretirati tu njegovu izjavu. Treba li se desiti novi Michael Ballack?
Možda jeste pogriješio što je tu izjavu iznio u javnost. Ali tako nešto je i veliki Kaiser rekao, koji je poznat da je bez dlake na jeziku.
Zar nije malo čudno što se u vrhu nalazi dosta "malih" ekipa? Ekipe poput BvB-a, Mainza, Freiburga su izuzetno fizički spremne, njihovi igrači pretrče u prosjeku po 12 km na utakmici, vrše strahovit presing, "uboli" su sa mladim igračima, nije ih "pokosilo" svjetsko prvenstvo, kao i povrede, loše pripreme...
Top ekipe poput Schalkea, Wolfsburga, Werdera, Stuttgarta, Hamburga, Bayerna...ne pružaju ono što se od njih očekuje, najveći uzrok njihovih lošijih partija (pored svega navedenog) je to nezalaganje i nedovoljno fizički spremne momčadi. Vidi Schalkea iz prošle sezone šta je uradio i koliko je postigao, upravo zbog tih tugendi. Kad druge ekipe padnu od umora, oni se tek naviju. Odlična fizička sprema je više od pola uspjeha.

Najlakše je otjerati trenera, jer, pobogu, on je prošle sezone samo imao sreće. :D
Još se dosta toga može promjeniti i ispraviti, sezona je u pelenama. Niko nije zadovoljan dosad postignutim... aber, gemessen wird am ende der saison.
Hajmo malo smanjiti ciljeve (biće nam odmah lakše) i ganjati tu drugu (2) poziciju. :)
Vom Jäger zum Gejagten

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 21 nov 2010, 15:55

slika

Uociti gresku? :lol:

Sto se tice Europe za sljedece sezonu, tacnije LP-a uopste se ne brinem, jer cemo sigurno zauzeti jedno od prva cetiri mjesta. Namjerno kazem cetiri, jer ocekujem ove godine da Italijani izgube jednog predstavnika. Eh sad, sto se tice prvog mjesta, nakon jucerasnje tekme sanse su uveliko opale, ali dok iste postoje treba igrati i nadati se. Preko 60 bodova je jos u opticaju, a mi kasnimo 14. Znaci da nam nam je potrebno 5 utakmica u kojima cemo doci do pobjede, a da Dortmund u tih 5 kiksa ili bolje receno izgubi. Kakve su sanse da ce se to desiti niko ne zna, ali ono sto je najvaznije je da se ne predajemo i da gledamo naprijed, sto je vise moguce.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 21 nov 2010, 17:01

Omerbavarac je napisao/la: Sto se tice Europe za sljedece sezonu, tacnije LP-a uopste se ne brinem, jer cemo sigurno zauzeti jedno od prva cetiri mjesta. Namjerno kazem cetiri, jer ocekujem ove godine da Italijani izgube jednog predstavnika.
I ako BL bude uspjesnija ove sezone od Serie A, cetvrtog predstavnika nece dobiti sljedece sezone, nego sezonu poslije. Vec je odredjeno da iz Bundeske idu tri tima, a iz Italije cetiri. Bar ja tako mislim. :?

Ipak, LP ne bi smjela doci u pitanje. Ispred nas su ekipe koje nece moci izdrzati ovaj tempo, jer ne posjeduju tu kvalitetu. Pa necu valjda Mainz gledat' u najelitnijem klupskom takmicenju. :lol:
A ne bih se ja jos predavao ni u borbi za naslov. Zasto se Borussiji ne bi u drugom dijelu sezone moglo desiti ovo sto se Bayernu desava sad??
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

Klare

Post Postao/la Klare » 21 nov 2010, 17:55

Evo ja rekao da su Schalke i Stuttgart u krizi, a ono neslaganje ponovo od drugih članova, a mislim da sam u većini slučajeva bio u pravu, naravno kada bi bio ozbiljan. E pa neka mi ti neki članovi ovog foruma kažu gdje su vidjeli taj izlazak iz krize kod ove dvije ekipe. Možda kod Schalke u visokim pobjedama kući protiv Werdera ili St.Paulia, kod Stuttgarta u visokoj pobjedi opet protiv Werdera, a svako ko preti Bundesligu zna da je Werder u rupi koja dublja biti ne može.
Možda je ulazak u formu pokazatelj, eto nek bude samo, zadnjih 5 utakmica: :?
Stuttgart: 2-1-2
Schalke:2-2-1
A ovaj naš trenutni trener je takva veličina da boljeg ne možemo ni naći. Ja sam apsolutno zadovoljan njegovim radom, kao i radom cijele uprave. Kažem, ostala je još 21 utakmica, tako da vremena za sustizanje Borussie ima sasvim dovoljno.
U zadnjih 9 utakmica u svim takmičenjima imamo 6-3-0. Mislim da ovaj podatak govori o evidentnom rastu naše forme
@amel 88, na koje talente misliš, kada kažeš da ne pokazuju dovoljno?

amel10071988
Kontakt:

Post Postao/la amel10071988 » 21 nov 2010, 18:36

Jest gero(ako mogu tako da te zovem :D ) upravu si da je lahm nizak,ALI pranjica jednostavno u duelima NEJMA sto bi nas narod rekao :D .Ne kazem da je sve izgubljeno ALI evo recite je li sada vrijeme za pojacanja,ko se nije dokazao do sada,ima brate i timova u kojima su pozeljni.Van Gal j eprosle sezone poslao Otlla u Nimberg na posudbu a sad odjednom igra u prvoj postavi,znam da kuburimo s zdravim igracima,Ali zar ne bi bilo pametno da igra sa Mullerom i gomezom u vrhu napada,Swajni i tymo sredinu a po krilima Kroos i Altintop?
Fudbal je igra koja ukljucuje po 11 igraca sa obje strane u kojoj Nijemci uvijek pobjedjuju

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 21 nov 2010, 20:18

Nisam gledao zadnjih 5 minuta, tako da nisam vidio tu sansu Gomeza koju spominjete. Je*at je, nije ni bitno. Utakmicu smo izgubili u prvom poluvremenu.
Prvo, ponisten nam je cist gol u drugoj minuti, a zna se koliku psiholosku prednost daje takav rani pogodak (a pogotovo koliko uznemiri protivnicke igrace).
Druga stvar, da je bilo manje komplikacija pred golom Luzerkuzena, odnoso malo vise muda da se krene jako naprijed, bila bi trica do kraja poluvremena. Da su babi muda, bila bi deda. :roll:
Sto se tice gola za izjednjacenje, penal je sviran u sudijskoj nadoknadi koja nije ni postajala. Al' dobro, razumljivo da sudija nije mogao prekinuti onu polukontru. Takodjer mislim da je Pranjic napravio prekrsaj van sesnaesterca, ali nisam siguran, jer reziser na ES2 nije pokazao tu situaciju ni iz jednog ugla iz kojeg bi se sa sigurnoscu moglo utvrditi da li je u ili van 16. U svakom slucaju nepotreban i idiotski potez.

Krivi smo sami, smijesno je vaditi se na sudije. Ipak smo mi Bayern. Sudijke greske ne mogu i ne smiju biti opravdanje za los rezultat, pogotovo igru. Muskom igrom protiv svih, ukljucujuci i sudije.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 21 nov 2010, 21:55

amel10071988 je napisao/la:Jest gero(ako mogu tako da te zovem :D ) upravu si da je lahm nizak,ALI pranjica jednostavno u duelima NEJMA sto bi nas narod rekao :D .Ne kazem da je sve izgubljeno ALI evo recite je li sada vrijeme za pojacanja,ko se nije dokazao do sada,ima brate i timova u kojima su pozeljni.Van Gal j eprosle sezone poslao Otlla u Nimberg na posudbu a sad odjednom igra u prvoj postavi,znam da kuburimo s zdravim igracima,Ali zar ne bi bilo pametno da igra sa Mullerom i gomezom u vrhu napada,Swajni i tymo sredinu a po krilima Kroos i Altintop?
Može Amele, nije problem.
Bojim se da se ne ponavljamo, jer toliko toga je već rečeno. O pojačanjima pogotovo.
Čitavo ljeto ja govorim da ćemo imati veoma loš start u sezoni i to sad kao nekoga iznenadilo?

Mene nije, zato sam smiren i strpljiv kao moj kolega The Game, jer se mi ne damo više iznervirati. Jelde "beste busen"? :D

Promjene će se desiti, bitno je sačuvati glavu trenera. :D :D
Vom Jäger zum Gejagten

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 21 nov 2010, 21:59

Micho ce valjda igrati protiv Rome . Umjesto Buytena :? Ako Bog da :D
Evo ovdje glasajte za Hamita ili Arjena za najljepsi gol godine :
http://www.fifa.com/ballondor/puskasaward/index.html
Zadnja izmjena: bavarian_bk, dana/u 21 nov 2010, 22:02, ukupno mijenjano 1 put.

roy_makaay
Kontakt:

Post Postao/la roy_makaay » 21 nov 2010, 22:02

bavarian_bk je napisao/la:Micho ce valjda igrati protiv Rome . Umjesto Buytena :? Ako Bog da :D
Amin!
Auf die Frage, wovor er Angst habe, sagte Mehmet Scholl einmal: "Vor Krieg und Oliver Kahn."

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 21 nov 2010, 22:09

Bommel se jos nije oporavio i propusta narednu utakmicu sa Romom, a njemu ce se pridruziti Schweini koji ce zbog parnih kartona takodjer odmarati ovo kolo.
Miche se oporavio i konkurisace za tim, sad da li ce igrati umjesto Buytena ostaje pod velikim pitanjem, iako svi prizeljkuju takav ishod.

Prema nekim portalima poslali smo ponudu za Victora Ruiza iz Espanjola. Igra beka i standardni je clan Spanske U21 reprezentacije.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 21 nov 2010, 23:31

niti sam od onih koji misle da je van gaal prosle sezone imao srece, niti sam od onih koji su sad u potpunosti za njega....prosle sezone sam ga cesto hvalio, ove ga vise kritikujem.....prvo zelim da kazem nisam za neke brzoplete promjene trenera, ali ako bas bude lose islo morat ce se o tome razmislit....treba pricekat jos koju utakmicu....medjutim siguran sam ako nastavimo igrat toplo-hladno a jos ispadnemo iz kupa na kraju polusezone, pred bozic u zimskoj pauzi van gaal dobiva otkaz...tad bi me cudilo da ce ostat......van gaal me prije par kola poceo nervirat izmjenama napadac umjesto napadaca...rezultat 0-0 npr on izvede gomeza uvede olica....i protiv hsv-a je npr bilo slicno, tada sam imao osjecaj da covjek apsolutno nista ne zeli rizikovat u zadnjim minutama....van gaal je prosle sezone uzdigao badstubera i mullera i napravio od njih velike igrace , posebno od mullera i rekao je za njega: on kod mene uvijek igra...e onda se desi utakmica u cluju, van gaal prije utakmice izjavljuje na pitanje zasto je muller na klupi: "moram mu pruzit malo odmora nakon svjetskog prvenstva, brojnih utakmica bez prestanka"....medjutim nakon sto se muller i dalje u narednim utakmicama nalazio na klupi van gaal novinarima govori kako muller nije pruzao u ovoj sezoni najbolja izdanja i da je zbog toga to slucaj....znaci odjednom lois mullera kojeg je toliko podigao baca totalno unatrag
slućaj ribery: ribery je igrao zajedno sa ostalim igracima koji nisu isli na reprezentativne nastupe test utakmicu protiv unterhachinga, namjestio je dva gola, van gaal poslije izjavljuje kako se ribery nije mnogo trudio na utakmici....mozda i nije, ali zasto takve stvari iznosit u javnost i zasto trazit dlaku u jajetu kod covjeka koji se tek oporavio
medjutim odjednom van gaal jos spominje i prodaju schweinsteigera (mijesa se u posao uprave i sad izgleda provocira hoenessa)....ova izjava nije pametna jer utice na igraca, velike greske su to jednog trenera u svim ovim primjerima....zanimljiva je situacija jucer kada je usao ribery, schweinsteiger se nije odmah vratio na poziciju 6, par trenutaka se neckao....to sve pokazuje da manjka harmonije u timu i da je holandjanin svojom tvrdoglavoscu pogubio malo konce u ekipi (mozda i malo vise, bar se nadam da nije puno)
van gaal je prosle sezone napravio veliki uspjeh i kao feierbiest mi je bio jako zanimljiv, ali nekim stvarima sada stvarno nervira....jeste da je dosta pechova ove sezone, povrede, umor igraca nakon mundijala, ali bayern ima prevelik potencijal a u nekim utakmicama igra ispod nivoa....mogu se utakmice izgubit, mogu se prosut bodovi (protiv leverkusena posebno) ali nema prave vatre, prave zelje medju igracima, da bas grizu, da budu prgavi malo borbeniji, zesci, jer ekipi su sad one "prljave" pobjede potrebne, potreban je niz jedan da bi se moglo dortmundu zaprijetit
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

bayern4ever
Kontakt:

Post Postao/la bayern4ever » 21 nov 2010, 23:36

Klare je napisao/la:Možda kod Schalke u visokim pobjedama kući protiv Werdera ili St.Paulia, kod Stuttgarta u visokoj pobjedi opet protiv Werdera, a svako ko preti Bundesligu zna da je Werder u rupi koja dublja biti ne može.
Ali fazon je da mi igramo protiv Schhalkea i Stuttgarta u gostima obje utakmice , koliko se sjecam Stuttgart nam nikako ne lezi na Mercedes Areni , dok Schalkea bi mozda i mogli pobijediti ali jedno veliko mozda :?
OoOo can tell me nothing now , baby I know how to fly OoOo can nothing hold me down I'm gonna touch the sky!

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.