Ja vec otvorio temu "Lingvistika"Cartman je napisao/la:Hajde vi otvorite temu "Dijalekti u BiH" i uzivajte.
Facebook (pitanja, problemi...)
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Facebook ;)
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA
Lily je napisao/la:SLBJ MVP je napisao/la:@adinjo
****š me ako ja kontam ijednu od tih![]()
Čuja saransak jel ovo s š ili
Saransak- bijeli luk
Kavada- paradajz
Krtola- krompir
Kariola- pa kariola sta ce drugo bit'.![]()
Lilo, da te cuju banjalucani bi rekli da su to TACKE
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
- adnan_nanda
- Kontakt:
pa jel sad to znaci "lijepo" ili "bas"Interista je napisao/la:lipo kao lijepoadnan_nanda je napisao/la:Ja vas razumijem, jer ima i ovde raje koja govori to "oblande", dok sma bio dijete i ja sam isto tako govorio, al' kad sam pročitao na istim da piše drugačije onda sam mislio da je do menei sad se navikao na ovo drugo
![]()
i pitanje za ove iz krajine, sta vam znaci rijec "LIPO"?![]()
kazemo e sad lipo hocu... to znaci e sad bas hocu
P.S. prvi put mi je sad od kako sam na forumu, a tu sam gotov od samog otvaranja, dosla poruka da ne mogu postat tako brzo iza zadnjeg posta, to je znak da je dosta za veceras haha
Povjerenje je trpeza za kojom se jadni služe i kad nisu gladni, druže. :)
-
bavarian_bk
- Kontakt:
To je jedno teško pitanjeadnan_nanda je napisao/la:
i pitanje za ove iz krajine, sta vam znaci rijec "LIPO"?
Alajhmanet/Zbogom/Doviđenja/Smrt Fašizmu Sloboda Narodu odo ja spavat nadam se da ste me svi razumjeli 
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
- adnan_nanda
- Kontakt:
@bavarian_bk, dobro si
tako su mi i drugarice objasnjavale al na kraju se ni one ne sloze izmedju sebe haha, al' evo rekla mi je drugarica na msn-u da si mi dobro objasnio, a i ona je iz BK 
Povjerenje je trpeza za kojom se jadni služe i kad nisu gladni, druže. :)
-
bavarian_bk
- Kontakt:
Eto lipo sam ti fino objasnio 
Neshvatljivo mi je da se izmišljaju nekakve riječi, pridodaju im se nekakva značenja, nigdje veze. Kad u Sarajevu, što je opet sve učestalije, čujem "traSu" i slične izgovore, poludim.
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?
To jedna od 'autohtonih' krajiških riječi, koje nikad 100% neće shvatiti neko ko nije iz lijepe nam Krajine. Ali, kolega je to poprilično dobro objasnio. Ja bih dodala svoj način, nešto kao: niti manje, niti više, nego LIPO.adnan_nanda je napisao/la:@bavarian_bk, dobro sitako su mi i drugarice objasnjavale al na kraju se ni one ne sloze izmedju sebe haha, al' evo rekla mi je drugarica na msn-u da si mi dobro objasnio, a i ona je iz BK
@Interista ipak, po meni nije bio u pravu, jer to LIPO na koje ti misliš, nije ono liiipo, što govore stari ljudi i Dalmatinci.
A, ta rasprava ko najpravilnije govori, vrlo je česta u društvu na fakultetu. Naravno, ja kažem da sam ja najbolji predstavnik (kao jedina iz Krajine), Zeničanin da su oni ti, Tuzlaci da su oni.. i tako u nedogled.
Dok god se razumijemo svi, ok je.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
ja sam se salio za to liipo-lijepo...BaDa12 je napisao/la:To jedna od 'autohtonih' krajiških riječi, koje nikad 100% neće shvatiti neko ko nije iz lijepe nam Krajine. Ali, kolega je to poprilično dobro objasnio. Ja bih dodala svoj način, nešto kao: niti manje, niti više, nego LIPO.adnan_nanda je napisao/la:@bavarian_bk, dobro sitako su mi i drugarice objasnjavale al na kraju se ni one ne sloze izmedju sebe haha, al' evo rekla mi je drugarica na msn-u da si mi dobro objasnio, a i ona je iz BK
![]()
@Interista ipak, po meni nije bio u pravu, jer to LIPO na koje ti misliš, nije ono liiipo, što govore stari ljudi i Dalmatinci.
A, ta rasprava ko najpravilnije govori, vrlo je česta u društvu na fakultetu. Naravno, ja kažem da sam ja najbolji predstavnik (kao jedina iz Krajine), Zeničanin da su oni ti, Tuzlaci da su oni.. i tako u nedogled.
vidis da sam pokusao objasniti znacenje rijeci lipo koju je malo teze objasniti...
-
bavarian_bk
- Kontakt:
Ma ja kad objasnim , mora čoek shvatiti . Ima još krajiških riječi koje većini nisu poznate , pa ako zatreba , javite se . BAVARIAN BK na raspolaganju 
Interista je napisao/la:ja sam se salio za to liipo-lijepo...BaDa12 je napisao/la:To jedna od 'autohtonih' krajiških riječi, koje nikad 100% neće shvatiti neko ko nije iz lijepe nam Krajine. Ali, kolega je to poprilično dobro objasnio. Ja bih dodala svoj način, nešto kao: niti manje, niti više, nego LIPO.adnan_nanda je napisao/la:@bavarian_bk, dobro sitako su mi i drugarice objasnjavale al na kraju se ni one ne sloze izmedju sebe haha, al' evo rekla mi je drugarica na msn-u da si mi dobro objasnio, a i ona je iz BK
![]()
vidis da sam pokusao objasniti znacenje rijeci lipo koju je malo teze objasniti...
Ok, ok, zemljače.
Pretpostavljam da ti znaš šta je to, i objasnio si već bio. Ali, opet da čovjeka ne ostavimo u zabludi.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
sad sam se sjetio jedne krajiske JEMDE

-
bavarian_bk
- Kontakt:
Hahahaha . Dobra dobra . Ima i druga verzija : jenda . Također teška riječ . Najviše vuče na MOŽDAInterista je napisao/la:sad sam se sjetio jedne krajiske JEMDE![]()
![]()
- spielführer_21
- Kontakt:
Ih, jemde lje jesi?Interista je napisao/la:sad sam se sjetio jedne krajiske JEMDE![]()
![]()
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
ma lako ti je mene naci, samo idi na one stranice o olimpijadi i naceskakavdanakneiskustvu je napisao/la:volio bih imati za prijatelja na fb ili bar nešto slično @devila i @Admira Sa
imal iko redsicu u prijateljima?
nema potpisa
Mislim da je ja imam, i to od ranije. Neka potvrdi i ona, mada nisam baš siguran. Znam da je neka sa foruma cura.Admir_Sa je napisao/la:ma lako ti je mene naci, samo idi na one stranice o olimpijadi i naceskakavdanakneiskustvu je napisao/la:volio bih imati za prijatelja na fb ili bar nešto slično @devila i @Admira Sa![]()
![]()
imal iko redsicu u prijateljima?
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?
Jesil' bio na derbiju juce protiv SLoge ?adnan_nanda je napisao/la:.
Sto se tice fejsa imam dosta prijatelja odavde sa foruma
http://www.youtube.com/watch?v=aWGDXKSxjn0
"West Ham taking liberties at Millwall, they come to Millwall's ground, they smash there pubs up and to them it's a victory".
"West Ham taking liberties at Millwall, they come to Millwall's ground, they smash there pubs up and to them it's a victory".
ja imam par ljudi samo Dirka, Nenu, KK Bosna, Melo i to je to ja mislim. od ovih sa tema liverpoola nemam skoro nikad a po citav dan pisemo na istoj temi 
You are someone else I am still right here
- senad_flamin
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 66 gostiju.