UFC
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: UFC
Moguce, to nisam znao.
Onda on i moze ici kategoriju iznad. Ali opet stvarno ne znam zasto bi to radio? Znam da je i ranije o tome bilo govora, cak je msm Woodley kod Rogana govorio o tome i priznao da bi to bilo lose po ostale borce u 77.
Ali ne vjerujem ipak da ce od toga ista biti.
Onda on i moze ici kategoriju iznad. Ali opet stvarno ne znam zasto bi to radio? Znam da je i ranije o tome bilo govora, cak je msm Woodley kod Rogana govorio o tome i priznao da bi to bilo lose po ostale borce u 77.
Ali ne vjerujem ipak da ce od toga ista biti.
R.I.P
MIRZA RASCIC
Željezničar za život cijeli!
MIRZA RASCIC
- Donnie Darko
- Kontakt:
Ma nit ima potrebe, niti ce. Jedina šansa da ode iznad lake je catchweight sa GSPjem eventualno, na 165. Mada sumnjam da će se GSP opet boriti.
Kod Khabiba i njegovog oca mi se sviđa što govore da on neće napraviti grešku kao drugi borci da ne ode na vrijeme, da kad izađe iz napona snage više se neće ni boriti. Zašto više boraca ne razmišlja na taj način, legenda Anderson Silva je postao vreća za udaranje i nabijanje pobjeda ali još uvijek hoće da se bori.
Razloga su samo dva. Ono sto Mirko kaze, ne znaju nista drugo raditi a moraju nesto. Ili da su kokuzi pa iskoristavaju zadnje izdisaje slave da nesto zarade.
R.I.P
MIRZA RASCIC
MIRZA RASCIC
- Donnie Darko
- Kontakt:
Ili vole da se bore i uživaju u sportu, što je pretpostavljam slučaj sa Andersonom Silvom. Od Khabiba nemam neki dojam da toliko uživa u svemu, legacy mu je #1.
A imaš i dosta veterana koji su uništili reputaciju zbog para, tipa BJ Penn.
Radi taj Khabibov tim pametno, sad je on glavna zvijezda i dok god bude mogao da bude ovako dominantan boriće se, kad prestane to biti završiće karijeru i onda će iz tima profilisati nekog drugog Dagestanca koji ima potencijal i koji će postati sledeća dagestanska zvijezda u UFC. To im je princip proboja dagestanskih boraca u UFCu. Sad Khabib na svoje eventove "dovodi" dagestanske borce, kad završi sa karijerom neko od njih će biti njegov naslednik i neko koga će forsirati.Drape je napisao/la: ↑13 jan 2020, 08:19Kod Khabiba i njegovog oca mi se sviđa što govore da on neće napraviti grešku kao drugi borci da ne ode na vrijeme, da kad izađe iz napona snage više se neće ni boriti. Zašto više boraca ne razmišlja na taj način, legenda Anderson Silva je postao vreća za udaranje i nabijanje pobjeda ali još uvijek hoće da se bori.
Pa sad kako ko ...kod DC-a god ne predstavljaju neki veci problem ....Khabib ima bar jos 5 god najboljih god za borbu ...vise je pitanje motivacija kod njega haman
Da, ali DC je tek od dolaska u UFC poceo zaradjivati dobru lovu. Khabib je druga prica, taj se obogatio na racun Conorovog jezika.
R.I.P
MIRZA RASCIC
MIRZA RASCIC
- Donnie Darko
- Kontakt:
DCu godine ne predstavljaju problem jer se počeo bavit mma sa 30 godina. Da je počeo kao tinejdžer davno bi bio u penziji, ili bi se brukao jel za pare u Bellatoru, mada DC nije takav tip tako da je ovo prvo mnogo vjerovatnije. Isto kao i Yoel Romero. Ne može se ipak porediti šteta na tijelu koju nosi hrvanje i mma, pogotovo dugi i mukotrpni sparinzi i kampovi, borbe manje.
Khabib se duže bavi mma nego DC iako je 10 godina mlađi. Mada on se svakako planira povuć zbog legacya, ne zbog godina, jer je svjestan da će kad tad izgubit ako nastavi. Mada vjerujem da i šteta na tijelu igra veliku ulogu ipak, jer imao je bruku povreda kroz godine.
Khabib se duže bavi mma nego DC iako je 10 godina mlađi. Mada on se svakako planira povuć zbog legacya, ne zbog godina, jer je svjestan da će kad tad izgubit ako nastavi. Mada vjerujem da i šteta na tijelu igra veliku ulogu ipak, jer imao je bruku povreda kroz godine.
- AshburtonG
- Kontakt:
Velika je razlika izmedju borbe za Legacy i borbe za pare. Prije svega u motivaciji za borbe, a i za cjelokupnu karijeru. Dok je Conor imao ispred sebe cilj da bude najveci UFC borac ikada, lomio je sve redom. Cim je dupe zinulo za parama, ispao je sa tog kolosjeka, a posto je atraktivan nije mu bilo tesko motivaciju usmjerit ka mlacenju love. U tome u UFCu nema, nit ce bit kad boljeg. On ako bude imao neuspjeha u poslovnom smislu van borbi, i sa 40god ulazit u ring i pravit neke meceve koji ce mu donosti desetine miliona dollara. Svaki njegov odlazak iz sporta, a bilo ih je vise, bio je samo marketinski trik, koji ce mu u buducnosti donijet hrpu love. Evo sad ce uzet vise para u ovoj sljedecoj borbi, nego protiv Khabiba.
Khabib je totalno druga prica. On ima status bozanstva tamo odakle dolazi, a za razliku od vecine ostalih, on tamo i zeli da ima taj status. Zaradio je vec dovoljno novca, kojeg je imao doduse i prije UFCa, za razliku od Conora. I da se nije bavio ovim, zivio bi na visokoj nozi. Covjek ce odradit max jos 3-4 borbe, a mozda i samo 2, te ako ih dobije otic kao jedan od najvecih UFC boraca ikada, ako ne i najveci. Jednostavno nema on vise dostojnih protivnika. Ovi nadolazeci sampionski materijali, imaju eventualno jos 12-18 mjeseci i mislim da je to to. On kada zavrsi karijeru, da mu nude 200mil za borbu ne vjerujem da bi se vratio, jer mu cilj nikad i nisu bile finansijske dobiti, nego legacy. Ako zavrsi karijeru pobjedama protiv El Cucuya i GSPa, za mene definitivno GOAT ove organizacije.
Khabib je totalno druga prica. On ima status bozanstva tamo odakle dolazi, a za razliku od vecine ostalih, on tamo i zeli da ima taj status. Zaradio je vec dovoljno novca, kojeg je imao doduse i prije UFCa, za razliku od Conora. I da se nije bavio ovim, zivio bi na visokoj nozi. Covjek ce odradit max jos 3-4 borbe, a mozda i samo 2, te ako ih dobije otic kao jedan od najvecih UFC boraca ikada, ako ne i najveci. Jednostavno nema on vise dostojnih protivnika. Ovi nadolazeci sampionski materijali, imaju eventualno jos 12-18 mjeseci i mislim da je to to. On kada zavrsi karijeru, da mu nude 200mil za borbu ne vjerujem da bi se vratio, jer mu cilj nikad i nisu bile finansijske dobiti, nego legacy. Ako zavrsi karijeru pobjedama protiv El Cucuya i GSPa, za mene definitivno GOAT ove organizacije.
Ako je glumac, a jeste, vrhunski glumi. Tesko mi je povjerovati da je napravio bas ovoliki zaokret. Mada, za ovakve tipove ljudi, nije rijetkost preci iz jedne krajnosti u drugu. Ne znam da je ikad ovako smiren i spokojan bio u jednom razgovoru.
Nije on sad nikakva dobrica i nije nikakav zaokret napravio vec nema potrebe za bilo kakvim pljuvanjem Donalda vidjeces ako prođe tu prepreku kakav ce press biti protiv Masvidala.. 
- Donnie Darko
- Kontakt:
Nije Conor nikada stavljao legacy ispred novca, od prvog dana je eksplicitno davao do znanja da želi da zaradi što više para i da je to prioritet. Naravno imao je vatru u sebi i želju da se dokaže i da dođe na vrh, ali pare su uvijek bile broj jedan. Što je i razumljivo sa obzirom odakle je došao.AshburtonG je napisao/la: ↑14 jan 2020, 19:42Velika je razlika izmedju borbe za Legacy i borbe za pare. Prije svega u motivaciji za borbe, a i za cjelokupnu karijeru. Dok je Conor imao ispred sebe cilj da bude najveci UFC borac ikada, lomio je sve redom. Cim je dupe zinulo za parama, ispao je sa tog kolosjeka, a posto je atraktivan nije mu bilo tesko motivaciju usmjerit ka mlacenju love. U tome u UFCu nema, nit ce bit kad boljeg. On ako bude imao neuspjeha u poslovnom smislu van borbi, i sa 40god ulazit u ring i pravit neke meceve koji ce mu donosti desetine miliona dollara. Svaki njegov odlazak iz sporta, a bilo ih je vise, bio je samo marketinski trik, koji ce mu u buducnosti donijet hrpu love. Evo sad ce uzet vise para u ovoj sljedecoj borbi, nego protiv Khabiba.![]()
Imaš klipove njega iz 2013. kako govori da je cilj zaradit što više keša i ispalit se.
- invincible1921
- Kontakt:
Cime se bavio Khabib prije UFC?AshburtonG je napisao/la: ↑14 jan 2020, 19:42Velika je razlika izmedju borbe za Legacy i borbe za pare. Prije svega u motivaciji za borbe, a i za cjelokupnu karijeru. Dok je Conor imao ispred sebe cilj da bude najveci UFC borac ikada, lomio je sve redom. Cim je dupe zinulo za parama, ispao je sa tog kolosjeka, a posto je atraktivan nije mu bilo tesko motivaciju usmjerit ka mlacenju love. U tome u UFCu nema, nit ce bit kad boljeg. On ako bude imao neuspjeha u poslovnom smislu van borbi, i sa 40god ulazit u ring i pravit neke meceve koji ce mu donosti desetine miliona dollara. Svaki njegov odlazak iz sporta, a bilo ih je vise, bio je samo marketinski trik, koji ce mu u buducnosti donijet hrpu love. Evo sad ce uzet vise para u ovoj sljedecoj borbi, nego protiv Khabiba.![]()
=\_1921_/=
- AshburtonG
- Kontakt:
Slazem se. Pogresno sam se izrazio. Htio sam aludirati na to, na moment kad se okrenuo samo pravljenju para. On nije glup momak, vrlo brzo nakon tih rijeci je dosao u situaciju da osim ogromne hrpe para izgradi i mozda GOAT status. I krenuo je dobro, medjutim opet je bio okrenut samo ekscesima i parama. Sad vjerovatno iz njegovog ugla, to je bio samo nastavak kesiranja sporta, dok je iz ugla zaljubljenika u ovaj sport bilo napustanje gradnjenja legacya i statusa. Najbolji primjer za to ti je Floyd.Donnie Darko je napisao/la: ↑14 jan 2020, 22:47Nije Conor nikada stavljao legacy ispred novca, od prvog dana je eksplicitno davao do znanja da želi da zaradi što više para i da je to prioritet. Naravno imao je vatru u sebi i želju da se dokaže i da dođe na vrh, ali pare su uvijek bile broj jedan. Što je i razumljivo sa obzirom odakle je došao.AshburtonG je napisao/la: ↑14 jan 2020, 19:42Velika je razlika izmedju borbe za Legacy i borbe za pare. Prije svega u motivaciji za borbe, a i za cjelokupnu karijeru. Dok je Conor imao ispred sebe cilj da bude najveci UFC borac ikada, lomio je sve redom. Cim je dupe zinulo za parama, ispao je sa tog kolosjeka, a posto je atraktivan nije mu bilo tesko motivaciju usmjerit ka mlacenju love. U tome u UFCu nema, nit ce bit kad boljeg. On ako bude imao neuspjeha u poslovnom smislu van borbi, i sa 40god ulazit u ring i pravit neke meceve koji ce mu donosti desetine miliona dollara. Svaki njegov odlazak iz sporta, a bilo ih je vise, bio je samo marketinski trik, koji ce mu u buducnosti donijet hrpu love. Evo sad ce uzet vise para u ovoj sljedecoj borbi, nego protiv Khabiba.![]()
Imaš klipove njega iz 2013. kako govori da je cilj zaradit što više keša i ispalit se.
@invincible1921
Procitaj malo o Khabibovoj porodici. Njegov otac je 1976 kao trener osvojio medalju na OI, trenirao skoro svakog sampiona u dzudu i hrvanju. Vec par decenija je pocasni trener u Rusiji. Vec par decenija imaju svoj gym. Sad zamisli da tvoj otac to ima u Bosni, i onda te pitam, da li bi imao potrebu ti da nesto radis u zivotu?
Nadam se da će Connor izgubiti i postati prošlost MMA. Ako je Bijelo Dugme donijelo rock and roll na selo onda je Connor donio krkanluk u UFC. Njegova popularnost samo pokazuje kakvi su ljudi i šta ih privlači, fino odgojen mladić samurajskih principa koji malo priča i svakog poštuje u UFC će zaraditi 100x manje od malog irskog galamdžije i kabadahije koliko god kvalitetan borac bio.
Conor je shvatio šta ljudi vole i to je iskoristio. Popularizovao sebe, popularizovao i sport, možda na pogrešan način, ali ljudi to žele da vide. Koliko će ljudi sad gledati Conorov povratak? Mnogo! Bez obzira što nije pobijedio od 2016. Koliko će ljudi gledati borca koji je fin, pravi sportista? (Osim ako nije ekstremno dobar). Mnogo manji broj. Sve je to biznis, treba napraviti show kako bi se što više ljudi zainteresovalo da gleda. Sjećam se 2017. kad su se trebali boriti Floyd i Conor, toliko se pričalo o tome i njihovim konferencijama napravili su show od toga i ogroman broj ljudi sa naših prostora je morao to da gleda. A u istom periodu razlika 15tak dana trebali su da se bore Golovkin i Alvarez (boks). Koliko god GGG-Canelo bio zanimljiviji i neizvjesniji meč, koliko ljudi odavde je to gledalo? Mali broj, jer nisu pravili veliki show od toga.
Sve je do ljudi i koliko ih zainteresuješ, da si ne znam kakav borac. Nažalost tako je. Osim onih pravih istinskih ljubitelja sporta, prosječnog čovjeka privući da gleda nešto možeš samo ovim što radi Conor.
Sve je do ljudi i koliko ih zainteresuješ, da si ne znam kakav borac. Nažalost tako je. Osim onih pravih istinskih ljubitelja sporta, prosječnog čovjeka privući da gleda nešto možeš samo ovim što radi Conor.
Evo Conor i Cowboy odradili press konferenciju u kojoj su pokazali puno poštovanja jedan prema drugom. Sviđa mi se ovakav Conor, prijatno me iznenadio. Meni su ispali carevi i jedan i drugi bez trash talka.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Koliko Conor bolje i zdravije zvuči i izgleda u odnosu na konferenciju prije borbe sa Khabibom, ma i svaki intervju poslije toga do ove sedmice dvije pred borbu sa Cowboyem. Siguran sam da je 90% toga što je trijezan.
Ali jest ga malo čudno vidjeti ovako uberprijateljski nastrojenog
Ali jest ga malo čudno vidjeti ovako uberprijateljski nastrojenog
Jeste što je trijezan, ali vjerujem da su ga i oni skandali prilično dotukli. Vjerovatno se malo i preispitao. Pita ga Ariel kao jesi išao na neke terapije, ovaj u fazonu, pričao sam sa najbližima, ali jako je bitno pričati sam sa sobom, što mu je bilo 90% terapije.
Al' što kaže 90minut, ako bude Masvidal sljedeći, vraća se on na staro 100%, a i onaj jedva čeka.
Ne smijem ni zamisliti kakve će tu zarade biti, za obojicu...
Al' što kaže 90minut, ako bude Masvidal sljedeći, vraća se on na staro 100%, a i onaj jedva čeka.
Ne smijem ni zamisliti kakve će tu zarade biti, za obojicu...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.