Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

Ghuraba
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la Ghuraba » 14 jan 2020, 20:53

Od svih ovih momaka, ja bih ostavio dvojicu na desnom krilu (Haseljic, Predragovic) i mislim da smo tu solidno pokriveni. Zatim, dvojicu na desnom beku (Panic, Malinovic), gdje smo takodjer solidno pokriveni. Zatim, dvojicu na pivotu (Vranjes, Buric), gdje smo takodjer solidno pokriveni. Zatim, sigurno mjesto ima golman Buric, a 36-godisnjeg Grahovca treba zamijeniti nekim mladjim. Iako je Nebojsa jos uvijek relativno dobar golman, a golmani svakako najkasnije idu u penziju, radije bih da malo ozbiljniju sansu dobiju Ahmetasevic, Tatar, Serdarevic ili neko cetvrti. Od svih ostalih rukometasa, ostavio bih Perica, Hamidovica, Ovcinu (iskljucivo kao rezervu na lijevom krilu) i Terzica (iskljucivo kao defanzivca). Silno nam je potreban razigravac na poziciji srednjeg beka, zatim pouzdan desnjak na poziciji lijevog beka i dobro krilo koje bi istisnulo Ovcinu iz startne sedmorke.

Dakle:

Buric, Ahmetasevic, Tatar
Haseljic, Predragovic
Panic, Malinovic
X, Peric, X
X, Hamidovic, Terzic, Mandic
X, Ovcina
Vranjes, Buric

Kojekakvi Vegari, Hercezi, Toromanovici, Karacici i ostala klapa nemaju sta traziti u reprezentaciji. Mandic je, cini mi se, solidan u odbrani i njemu mozda treba nastaviti slati pozive. Nisam siguran da su Peric i Hamidovic zreli za startno mjesto na svojim pozicijama, ali zasad nemamo boljih rjesenja. Ne znam koliko je kvalitetan mali Keskic, ali cisto sumnjam da moze preuzeti ulogu startera na svojoj poziciji. Treba isprobati Stjepanovica, Kasumovica, Zulfica, Gradjana, Hadziomerovica, Loncara i sve te solidne momke koji mogu igrati za nas. Pod pojmom 'isprobati' mislim da se momcima da solidna minutaza, a ne da odrade par treninga s reprezentacijom i da Bilal ponovo da prednost Karacicu, Prceu, Toromanovicu i ostalim starcima (a, glavu dajem da ce opet biti tako). Mislim da nam je najgora pozicija srednjeg beka i da se tu pod hitno mora nesto rijesiti. Naravno, gore od svega je sto na klupi imamo covjeka koji nije dorastao poziciji koju obnasa. U svim kljucnim trenucima on pravi kardinalne greske. Jednostavno nema viziju u glavi, nema pojma sta treba da radi i zato smo jedina reprezentacija koja ne zna istrcati kontru, ili odigrati akciju na krila/pivota. S ovim cetnicima i lopovima u savezu i s ovom neznalicom na klupi, tesko da ce doci bolji dani za nas rukomet, a daj Boze da grijesim...
Zadnja izmjena: Ghuraba, dana/u 14 jan 2020, 20:55, ukupno mijenjano 1 put.

jolicnikola
Kontakt:

Post Postao/la jolicnikola » 14 jan 2020, 20:55

evo sad Makedonci gori od nas, pa nismo mi najgori

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 14 jan 2020, 21:02

Nebojsa bojic za drugog golmana je dobra opcija
1996 godiste,brani za Rk Ribnica(2mjesto u Sloveniji)
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

bosanskazvijer

Post Postao/la bosanskazvijer » 14 jan 2020, 21:10

Da realno sagledamo stvari, vidjeli bi da iz nase kvalifikacione grupe Bjelorusija ide dalje, a mi smo ih dobili posteno u gostima u kvalifikacijama.
Ceska evo ima realnu sansu da isto ide dalje, a mi smo ih dobili u gostima.
Znaci imali smo itekako jaku grupu u kvalifikacijama i dosli smo na EP, tako da price da je to samo zbog povecanja broja ucesnika ne piju vode uopste.

Onda smo dobili daleko najtezu grupu na EP i sve u svemu, nismo se osramotili.
Ja sam siguran, a eto Bjelorusija i Ceska su nam najbolji dokaz, da smo dobili njihove grupe i mi bi bez problema dobili bar 1 tekmu, a vjerovatno se borili čak i za prolaz grupe.
Znaci najlakse je pljuvati, vidimo svi da mnoge stvari ne stimaju, ali da smo imali malo srece pri zdrijebu, sad bi mozda pricali i drugacije dosta toga.

Hvala momcima na borbi, vrijeme je svakako polako za neke druge igrace, a nama ostaje da budemo uz ove momke uvijek, jer oni to svakako zasluzuju.
Nadamo se i plasmanu na SP, uz malo srece aBd. 💪🇧🇦 :bih: :kralj:

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 14 jan 2020, 21:11

Zna li neko kad je izvlacenje za baraz?

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 14 jan 2020, 21:41

Kako izgleda naš timeout

Kako izgleda timeout kod ostalih selekcija

Don't believe the hype.

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 14 jan 2020, 21:48

akisarajevo92 je napisao/la:
14 jan 2020, 21:41
Kako izgleda naš timeout

Eh!
Ljubo mora Slovence učiti taktici, gdje, ko, šta...
Naši sve znaju i treba samo motivacija...hajmo, hajde...
:lolno:
Bosno moja poharana....

Becker1
Kontakt:

Post Postao/la Becker1 » 14 jan 2020, 21:49

Ko god kaze da Suman treba da ostane selektor taj ne zna sta prica.Dzaba to sto je on patriota sto placa sve kada covjek jednostavno nije dobar trener.Prvo spor rukomet bez glave i repa.Drugo kontre misaona imenica.Na stranu sve i nedostatke ali poslati Hamidovica na tribine a da ti raspali Herceg igra ili Karacica forsirat umjesto Perica ne znam evo.Kako god smjena generacije Haseljic je svjetla tacka veliki talenat Panic Malinovic solidni dodati nekog uz Perica mozda Vuksica iz Izvidaca lijevi bekovi Hamidovic Loncar pivoti su ok lijeva krila Keskic Mehmedovic pa makar se ne plasiramo 5 godina ali 6. kad se plasiras da ta igra lici na nesto.Toliko od mene mozda i ja grijesim u nekim segmentima ovdje ako je tako slobodno da imamo diskusiju

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 14 jan 2020, 21:50

Kako izgleda naš timeout

Dovoljno nam govori to da je nas timeout trajao 11 sekundi,a kod Slovenaca 41...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Spahic98

Post Postao/la Spahic98 » 14 jan 2020, 21:52

Dobar rezultat danas,nije sramota izgubiti od francuske
Glavnu krivicu snose igraci,nisu se dovoljno borili i bezvoljno su izgledali na terenu.
Kao i uvijek Sumanove takticke misli nisu mogli sprovesti u djelo.
Ovdje se naravno kao i uvijek pljuje Suman-iako je on covjek koji drzi BIH rukomet u zivotu i covjek od kojeg zavisi BIH reprezentacija.
Umjesto da se zahvalimo za njegov trud i rad ,nitkovi ga psuju ovdje-stvarno jadno.
Neka vas bude stid i sram!
Citava Danska se divi Sumanu i Boesenu dok ga bosnje psuju ovdje,fuj.
Dzabe vam je sve ovo pisanje,Suman ostaje selektor do daljnjeg😀😀😀😀.
Nek se cuje gdje se culo nije,Bilal Suman veliko je ime!!!!

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 14 jan 2020, 21:53

Kako izgleda naš timeout

:rol: :rol:

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 14 jan 2020, 21:59

jos mu je glas kao da slusam Nele Karajlica u Nadrealistima, mada nam je cijeli sport kao TLN :D
Don't believe the hype.

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 14 jan 2020, 22:17

Spahic98 je napisao/la:
14 jan 2020, 21:52
Glavnu krivicu snose igraci,nisu se dovoljno borili i bezvoljno su izgledali na terenu.
Ovdje se naravno kao i uvijek pljuje Suman-iako je on covjek koji drzi BIH rukomet u zivotu i covjek od kojeg zavisi BIH reprezentacija.
Umjesto da se zahvalimo za njegov trud i rad ,nitkovi ga psuju ovdje-stvarno jadno.
Hvala ti za sve!!!
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 14 jan 2020, 22:23

bosanskazvijer je napisao/la:
14 jan 2020, 21:10
Da realno sagledamo stvari, vidjeli bi da iz nase kvalifikacione grupe Bjelorusija ide dalje, a mi smo ih dobili posteno u gostima u kvalifikacijama.
Znaci imali smo itekako jaku grupu u kvalifikacijama i dosli smo na EP, tako da price da je to samo zbog povecanja broja ucesnika ne piju vode uopste.
Kako bolan ne pije kad bi da se nije proširilo prvenstvo išli Bjelorusija i Češka te pobjede nama ništa ne bi značile jer bi bili treći i ne bi išli na prvenstvo, jesmo ih dobili al na prvenstvo smo otišli i vjerovanto ćemo i ići narednih godina samo jer se prvenstvo proširilo da nije ne bi mi još dugo godina ugledali Euro kao što i nismo nikad od rata a imali smo finih generacija ali je bilo nemoguće se plasirati s onim sistemom kvalifikacija gdje su te u baražu čekale ekipe tipa Njemačke,Norveške,Švedske,Mađarske i sl

Salih1984 je napisao/la:
14 jan 2020, 21:11
Zna li neko kad je izvlacenje za baraz?
Dosad je uvijek bilo zadnjeg dana prvenstva kad se sazna konačan plasman onda se pravo i izvuku parovi baraža doduše sad je malo drugačiji sistem al mislim da će se sve zajedno izvući
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 14 jan 2020, 22:33

Izvlacenje za drugi dio baraza je zadnja sedmica prvenstva,tako da ce sigurno tada izvuci i parove za prvi dio
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 14 jan 2020, 23:00

Ja sam siguran, a eto Bjelorusija i Ceska su nam najbolji dokaz, da smo dobili njihove grupe i mi bi bez problema dobili bar 1 tekmu, a vjerovatno se borili čak i za prolaz grupe.
Znaci najlakse je pljuvati, vidimo svi da mnoge stvari ne stimaju, ali da smo imali malo srece pri zdrijebu, sad bi mozda pricali i drugacije dosta toga.

Hvala momcima na borbi, vrijeme je svakako polako za neke druge igrace, a nama ostaje da budemo uz ove momke uvijek, jer oni to svakako zasluzuju.
Cehe dobili u nebitnoj utakmici, Bjeloruse slucajno tj da se igra jos 10 puta dobili bi naa svih 10...sto su i pokazali kad su nas raznijeli na nasem terenu.

Na kraju se prosirilo Euro i isle tri iz grupe od 4....da su isle dvije opet bi ispali..
=\_1921_/=

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 14 jan 2020, 23:16

Pomoćni trener naše rukometne reprezentacije Lasse Boesen je u toku večere sa bh. rukometašima održao govor.

On je istakao da je ponosan što je radio sa ovim momcima.

- Vjerujem da bh. rukomet ima veliku perspektivu, ali treba veća i bolja podrška. Nadam se da ćete i dalje biti ovoliko motivisani. Meni je bila čast raditi sa vama. Nadam se da se vidimo negdje, nekom prilikom, kazao je Boesen.

Izgleda da vise nece biti pomocni.Steta,lijepo je u strucnom stabu imati takvu gromadu :bow:
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 14 jan 2020, 23:21

Spahic98 je napisao/la:
14 jan 2020, 21:52
hvala ti za sve ali gubi se iz repke !
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

bosanskazvijer

Post Postao/la bosanskazvijer » 14 jan 2020, 23:23

invincible1921 je napisao/la:
14 jan 2020, 23:00

Cehe dobili u nebitnoj utakmici, Bjeloruse slucajno tj da se igra jos 10 puta dobili bi naa svih 10...sto su i pokazali kad su nas raznijeli na nasem terenu.

Na kraju se prosirilo Euro i isle tri iz grupe od 4....da su isle dvije opet bi ispali..
To ti imas vidovita Dzemila kuglu, pa znas da bi naa Bjelorusi dobili svih narednih 10 tekmi? 🤣🤣
Sta hoces da kazes, da nam nisu pustili mozda i Cesi tu tekmu?
Pitaj momke iz prve ruke kako su nam pustili !

Ne lupajte ba ljudi gluposti, ovi momci su pokazali da mogu igrati sa ozbiljnim ekipama, uz neke stvari malo koje se moraju doraditi, ovo je svakako korak naprijed za nas.

@legende reala

Lijepo ti pise druze, da plasman nije SAMO(iskljucivo) zbog prosirenja EP, nego i zbog toga sto momci ocito imaju neki kvalitet, a to su i dokazali x puta, pa i kroz kvale i na EP bar u 4/6 poluvremena.
Da smo imali neku laksu grupu i u kvalifikacijama prosli bi kao drugi 100%, a jacinu te nase grupe dovoljno oslikava prolaz i Ceske i Bjelorusije dalje.
Znaci, samo lud covjek moze ovim momcima nesto prigovoriti.
Jedan Tahirovic kaze da nam je plasman uspjeh, da se nismo osramotili, pa jedan Kamenica, pa svi bivsi igraci isto to kazu, ali forumski "selektori" znaju kako ova ekipa nema nikakav kvalitet. :crazy: :puke:

Sa Bosnjom koji omalovazava sve zivo nase, ne treba covjek uopste diskutovati.
Jedno je kritikovati neke stvari, a drugo omalovazavati!

@invincible1921
EDIT: Druze, mislim da si ti idealan za selektora, sve znas kako i sta trebamo. 🤣🤣🤣🤣
Zadnja izmjena: bosanskazvijer, dana/u 14 jan 2020, 23:27, ukupno mijenjano 3 puta.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 14 jan 2020, 23:24

Ponovicu sta sam reko..mi igramo bez kontri..zamisli ekipu u kosarci da ne suta trice...

Poyy
=\_1921_/=

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.