Juventus FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma
- LlullSergio
- Kontakt:
Re: Juventus FC
Pa jel pokidao ili istegnuo ligamente.
Drasticna je razlika.
Drasticna je razlika.
- Sarrifufna
Ma evo i ja sad tek citam na zvanicnoj stranici. Nije pokidao, ali je sjebao i meniskus pored ACL. Uglavnom, to je vec pozitivnija vijest.
Ne znam zasto sam na osnovu par postova mislio da je pokidao.
Valjda onaj Pogba kad zakuka, covjek odmah na najgore pomisli.

Ne znam zasto sam na osnovu par postova mislio da je pokidao.

Valjda onaj Pogba kad zakuka, covjek odmah na najgore pomisli.

pocasni precjednik @ FK Formula
Nisam čitao, ali i sinoć se pričalo je li 'lesione' i 'rottura' isto. I za Chiellinia su pisali lesione tako da...Sarrifufna je napisao/la: ↑13 jan 2020, 21:40Ma evo i ja sad tek citam na zvanicnoj stranici. Nije pokidao, ali je sjebao i meniskus pored ACL. Uglavnom, to je vec pozitivnija vijest.![]()
Ne znam zasto sam na osnovu par postova mislio da je pokidao.![]()
Valjda onaj Pogba kad zakuka, covjek odmah na najgore pomisli.![]()
Vidjet cemo poslije operacije šta kažu.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
Ali svi mediji u Italiji su prenijeli da je povreda identična Zaniolovoj.
Ili su baš svi prenijeli pogrešnu informaciju (što je malo vjerovatno) ili su se u Juventusu pogrešno izrazili, tj. nisu precizirali šta se tačno desilo sa ligamentom. U prvoj rečenici piše "strain", a zatim dole dio da su testovi pokazali oštećenje križnog ligamenta, bez objašnjenja je li istegnuće ili trganje.
Mada da bi "tore" ligament, moraš ga prvo "strain".

Ili su baš svi prenijeli pogrešnu informaciju (što je malo vjerovatno) ili su se u Juventusu pogrešno izrazili, tj. nisu precizirali šta se tačno desilo sa ligamentom. U prvoj rečenici piše "strain", a zatim dole dio da su testovi pokazali oštećenje križnog ligamenta, bez objašnjenja je li istegnuće ili trganje.
Mada da bi "tore" ligament, moraš ga prvo "strain".

Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
- BuffonGigi
- Kontakt:
Nadam se da je istegnuce ligamenata...LlullSergio je napisao/la: ↑13 jan 2020, 21:35Pa jel pokidao ili istegnuo ligamente.
Drasticna je razlika.
To ne da je malo laksa povreda kako sam ja ranije napisao, nego drasticno drugacija. Meniskus se sastavi, zasije, i nikom nista. A kad se ligamenti moraju rekonstruisati, onda je prvo oporavak znatno duzi, a kao drugo, postoji mogucnost da ligamenti i koljeno opcenito ne budu vise nikad kakvi su bili. Pravo rjesenje za tu povredu, kao i za kidanje ahilove tetive (sto je onako ugrubo gledajuci mehanicki slicna povreda), hirurgija jos uvijek nije nasla rjesenje koje vraca sportistu u stanje kakvo je bilo prije.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)
Samo da Sarri sutra ne izvede najjaci sastav po izjavi izmedju redova, izgleda da Bernu priprema za vezu, kaze da je sa De Ligtom sve uredu, Ronaldo ce sam odluciti da li ce igrati, jeste da je u velikom nizu golova ali maksimalno 60 minuta, jer bezveze se trositi u ovakvoj utakmici kada igra svaku 90 min. Mozda i Pjaca dobije priliku. Buffon je na golu.
Rugani, Can, Danilo, Berna, Costa, bi trebali biti u prvi 11.
Pjanica treba odmoriti, kao i Bonuccia..
1992-1995 nikad zaboraviti...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
FC Ljuta Krajina
FC Ljuta Krajina
-
- Kontakt:
Volio bih da Pjaca dobije barem 20 minuta igre,a svakako bih volio vidjeti i Bernu kao mezzalu,mozda bas proigra na toj poziciji jer ima fine predispozicije da igra u veznom redu.Padovan je napisao/la: ↑14 jan 2020, 22:09Samo da Sarri sutra ne izvede najjaci sastav po izjavi izmedju redova, izgleda da Bernu priprema za vezu, kaze da je sa De Ligtom sve uredu, Ronaldo ce sam odluciti da li ce igrati, jeste da je u velikom nizu golova ali maksimalno 60 minuta, jer bezveze se trositi u ovakvoj utakmici kada igra svaku 90 min. Mozda i Pjaca dobije priliku. Buffon je na golu.
Rekonstrukcija ligamenata i šivenje meniskusa.Merih Demiral questa sera è stato sottoposto ad intervento chirurgico di ricostruzione del legamento crociato anteriore e sutura del menisco laterale del ginocchio sinistro. L’intervento, eseguito presso la clinica Hochrum di Innsbruck dal professor Christian Fink alla presenza del medico sociale della Juventus dott. Tzouroudis, è perfettamente riuscito.
I tempi necessari per un recupero ottimale sono di 6-7 mesi.

░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
Moguci sastav..
Buffon
Danilo, de Ligt, Rugani, Alex Sandro
Bentancur, Emre Can, Bernardeschi
Douglas Costa
Dybala, Higuain
Volio bi da je Pjaca dobio sansu ali eto...
Buffon
Danilo, de Ligt, Rugani, Alex Sandro
Bentancur, Emre Can, Bernardeschi
Douglas Costa
Dybala, Higuain
Volio bi da je Pjaca dobio sansu ali eto...
Najveći problem što će izgubiti na agresivnosti nakon ove povrede, a to mu je bio jedan od najbolji aduta, ali ako ništa biće to od početka priprema za novu sezonu...Pogba je napisao/la: ↑15 jan 2020, 08:42Rekonstrukcija ligamenata i šivenje meniskusa.Merih Demiral questa sera è stato sottoposto ad intervento chirurgico di ricostruzione del legamento crociato anteriore e sutura del menisco laterale del ginocchio sinistro. L’intervento, eseguito presso la clinica Hochrum di Innsbruck dal professor Christian Fink alla presenza del medico sociale della Juventus dott. Tzouroudis, è perfettamente riuscito.
I tempi necessari per un recupero ottimale sono di 6-7 mesi.
![]()
FC Ljuta Krajina
FC Ljuta Krajina
- BuffonGigi
- Kontakt:
Nazalost, Pjaca vol.2. To su mi dva najdraza mlada igraca koja smo ikad doveli, sto se talenta i predispozicija tice ja sam bio siguran da ce postati igracine, ali neko se gore pita a ne mi, u ovom slucaju nazalost.
Sad registrovati Chiella i Cana, Khediru i Demirala izbaciti iz sastava i to je to. I onako Sarri nije trener koji rotira mnogo, Rugani ce igrati neke slabije utakmice, a Chiello dobiti poneki minut od marta pa dalje. Samo da nam sad i De Ligt ostane zdrav... Imamo tu i Cana koji je znao sjajno odigrati stopersku poziciju i u Liverpoolu, a i onu atipicnu protiv Atletica prosle godine.
Sad registrovati Chiella i Cana, Khediru i Demirala izbaciti iz sastava i to je to. I onako Sarri nije trener koji rotira mnogo, Rugani ce igrati neke slabije utakmice, a Chiello dobiti poneki minut od marta pa dalje. Samo da nam sad i De Ligt ostane zdrav... Imamo tu i Cana koji je znao sjajno odigrati stopersku poziciju i u Liverpoolu, a i onu atipicnu protiv Atletica prosle godine.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)
-
- Kontakt:
Napad veceras Dybala,Costa i Higuain .
Vezni red Benta,Berna i Can .
Odbrana Danilo,Rugani,De Ligt i Alex Sandro .
Vezni red Benta,Berna i Can .
Odbrana Danilo,Rugani,De Ligt i Alex Sandro .
Dobar sastav dobili su sansu svi koju su trebali, nadam se i Pjaci bar 20tak minuta.
FC Ljuta Krajina
FC Ljuta Krajina
Nema na sportklubu?
SK HD, nema na Moja TV
FC Ljuta Krajina
FC Ljuta Krajina
- Burberry46
- Kontakt:
1946
-
- Kontakt:
Strim

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.