Pa da, obično kod nas YouTube je dosta " toxic " i jednostavno vidiš da smo mi ukratko ono odron društva, nema ovdje ti uspjeh ne praštaju, imaš trollove, kretene, idiote u chatu itd. svi su nekako naqrčeni da kažem ovako i onda uporediš recimo sa Twitchom i ljudima iz svijeta, pa ne znam, za nas su izmislili kulturu/civilizaciju, šta je ono brate dragi, ljudi bar dijalog mogu da vode, za razliku od ovih naših YT strimera i njihovih četovatuzlak1987 je napisao/la: ↑16 jan 2020, 19:34Onaj Baka Prase zaradi mjesecno 100k KM.AA23 je napisao/la: ↑16 jan 2020, 15:17Imaš Nunija koji živi od tog, mislim možda radi nešto osim onoga, ali na strimu drma itekakvu lovu
generalno strim možda ovako kad gledaš na prvu zvuči kao ono zašto ljudi to gledaju, šta je content, na kraju se svede da ti to dođe kao daily show nekog voditelja (strimera) koji gledaš zbog tog što igra i eto
a da se može zaraditi, može (lično iskustvo)
A Nuni isto sigurno uzme 3-4 milje KM.
A inace ovako 90% jutubera debili koji nisu podigli kasike. A manipulisu malom djecom.
Ima naravno i Twitch velike mane, a jedna od tih je da su nevjerovatno protektivni kad su u pitanju " boob " strimerice, ladno promovišu njihov content iako su neke čak i alkoholičarke, jedna "Alinity" bukvalno baci mačku na strimu, pusti kera da je jaše, daje votke mački itd i ono krši violation i to baš ga ono krši momački, ali eto Twitch ne reaguje, a recimo banovali su frajera jer je slučajno ubio svoju ribicu u akvarijumu na strimu
Ali eto, meni ipak Twitch>Youtube.