Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: insider
- ASD
- Kontakt:
Re: Chat
Kod nas je u gradu to poprilično dobro jer imamo jako puno zgrada i malo kuća. Ali ova rubna naselja oko grada već imaju probleme kako čujem.
Pogotovo ova što imaju romsku populaciju. Pa se sve živo loži.
Pogotovo ova što imaju romsku populaciju. Pa se sve živo loži.
-
Sviuodbranu
- Kontakt:
Sta podrazumjevas pod divlja naselja
Gdje tacno
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".
Sad je to ok, 2000-3000 za normalnu kućuSviuodbranu je napisao/la: ↑17 jan 2020, 15:38Ono sto nude recimo u Tuzli za toplifikaciju se moze mjeriti sa bezobrazlukom. Pa odkud narodu tolike pare![]()
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
- Fantasista
- Kontakt:
Kakva bolan divlja naselja. Po tim brdima su ljudi prije 100 godina živjeli
U Mosniku recimo nikad nisu ljudi živjeliFantasista je napisao/la: ↑17 jan 2020, 15:48Kakva bolan divlja naselja. Po tim brdima su ljudi prije 100 godina živjeli
Nullius in verba
- ASD
- Kontakt:
Ne mislim na tvoju Solinu, ne boj se. To je jedno od boljih naselja u Tuzli.
Mislim na ova naselja što su natrpana uz sami centar grada bez ikakvog plana. Zlokovac recimo ima problema. Kad gledaš od Merkatora ili Hotela, vidiš po kućama kolike količine dima izlaze, spajaju se i stvaraju maglu. Horor.
Tih naselja imaš tu uz samu magistralu koliko hoćeš.
Gore je koliko toliko riješeno. Mada ima i gore problema. Primiš u kuću na vrhu Dragodolu 20 studenata, i gledaš da što manje potrošiš u grijanje.
Sto dolazi do zagadjenja i ovolikog smoga u Sarajevu? Pa ako pogledas naselja prije rata, primjetis da imas dosta praznih poljana, tipa na izlazu kod Stupa, dok ti je recimo sad Tibra sve izgradila. Zasto? Pa postoji razlog sto je to prije bilo prazno, zbog cirkulacije i protoka vazduha, ( Sarajevo je yebena kotlina) dok sad samo redaju zgrade i otvaraju naselja. Ali ne cudi, kod nas je sve naopako, pa to ne treba cuditi.
Hoces metropolu od 500 K ljudi i cca 200K auta a nemas uslova ni za 200K ljudi hehe. To je samo jedan od razloga.
Hoces metropolu od 500 K ljudi i cca 200K auta a nemas uslova ni za 200K ljudi hehe. To je samo jedan od razloga.
27.10.2020
-
Sviuodbranu
- Kontakt:
Nisam ni pitao zbog Soline nego me zanima na koja naselja mislis.ASD je napisao/la: ↑17 jan 2020, 15:52Ne mislim na tvoju Solinu, ne boj se. To je jedno od boljih naselja u Tuzli.
Mislim na ova naselja što su natrpana uz sami centar grada bez ikakvog plana. Zlokovac recimo ima problema. Kad gledaš od Merkatora ili Hotela, vidiš po kućama kolike količine dima izlaze, spajaju se i stvaraju maglu. Horor.
Gore je koliko toliko riješeno. Mada ima i gore problema. Primiš u kuću na vrhu Dragodolu 20 studenata, i gledaš da što manje potrošiš u grijanje.
Evo na Zlokovcu imam prijatelja znam da ima i gradjevinsku i sve dozvole. Neko je dao dozvolu za gradnju.
Zato te pitam kako mislis divlja naselja.
Ima dosta kuca nelegalnih ali vise je legalnih
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
- ASD
- Kontakt:
I Nurkić benzinska u Živinicama ima dozvolu, pa je opet divlja. I da je normalne države, onog koji je dao dozvolu bi trebalo utamničiti da ne vidi svjetlosti godinama.Sviuodbranu je napisao/la: ↑17 jan 2020, 15:55Nisam ni pitao zbog Soline nego me zanima na koja naselja mislis.ASD je napisao/la: ↑17 jan 2020, 15:52Ne mislim na tvoju Solinu, ne boj se. To je jedno od boljih naselja u Tuzli.
Evo na Zlokovcu imam prijatelja znam da ima i gradjevinsku i sve dozvole. Neko je dao dozvolu za gradnju.
Zato te pitam kako mislis divlja naselja.
Ima dosta kuca nelegalnih ali vise je legalnih
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 17 jan 2020, 15:57, ukupno mijenjano 1 put.
Naravno da jeste, ali nije bilo ovoliko auta i dizelasa. U kotlini ce smoga uvijek biti, tako je i u Travniku i u ostalim kotlinskim gradovima
27.10.2020
To su bas stara naselja, ne treba ih rusiti. No, toplificirati na neki nacin da, ponuditi kredite, sa minimalnom ili bez kamate i dosta rata. Sto rece Helco 3000 maraka je to sad, ako se razbije na dosta rata mnogi bi mogli priustiti.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."
- Fantasista
- Kontakt:
Pa mogu oni narodu i besplatno uraditi grijanje, sve je to bagra.
Narod na bukinju i šićkom se bunio protiv TE i oni ih ušutkali tako što su im uveli grijanje.
Narod na bukinju i šićkom se bunio protiv TE i oni ih ušutkali tako što su im uveli grijanje.
Imaju li gdje maske sa filterom da se uzmu? U kojoj god apoteci pitam nestalo.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
Ima na Skenderiji, gradska apoteka. Bar bi trebalo da ima jer mi radnica reče da im dolaze danas nove maske.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.