Nevjerovatno je da se svaka diskusije ovdje zasniva na devizi "moj qrac veći od vašeg". Šta je fazon da svi ubjeđujete da je vaše najbolje, da ovi iz Mostara tvrde da su vrapčići najljepši dugoročno, vi da je Grbavica haman najljepša, ovi da je Bilino najljepše? Par nas komentariše realno i apsolutno ne gledam što je stadion Željin, Čelikov, Veležov, u Širokom, Mostaru ili Tuzli. Šta je fol da ubjeđujete druge i sebe da je idealno?
Nije idealno i nije lijepo i 1.000 puta je racionalnije da su sačekali i radili normalan krov. Duplo veća cijena? Mislim da nije puno. U svom ovom ludilu je jedino @jestamaji napisao normalan komentar i dotakao se realno nekih stvari koje opravdavaju ovo i koje su fakat istina - pritisak navijača, želja da se nešto uradi, želja da se ostane upisan po dobrom i sl. To je Bosna brate dragi, kao što je čovjek to definisao "vještački pritisak". Upravo.
I sve se generalno gradi nakaradno. Ne mora odmah, ne mora sutra, ali daj da izgleda lijepo. Evo prošle su 2 godine od kako je istok napravljen. Vanjsko uređenje je nula. Trg ispred je nula. Neko priča o prilazu, a apsolutno se ne mari za taj prilaz na Grbavici. I sad kad se nešto kaže na tu temu, ljubomora, "naš stadion, naše tribine, naše pare". Da Bog da vi od njega napravili Allianz Arenu, najiskrenije želim i radujem se svakom kubiku betona i željeza koji se ulože u sve to. Slažem se da je bolje nego ruglo prije 5 godina (za koje ste i tada pisali isto o ljubomori, našem i sl.), ali bojim se da bespovratno uništavaju potencijal koji je stadion Grbavica imao.
I na kraju krajeva, prepirite se među sobom koliko hoćete, ali Bilino Polje je ubjedljivo najbolji stadion u državi. je li razlog u to činjenica da su ulagana godinama ogromna sredstva, reprezentacija, ne znam šta već, ali treba još dosta, ali stvarno dosta stvari napraviti da se onaj stadion prejebe. Uostalom, podcjenjuje se i ovdje (valjda da bi se izdigli drugi ili šta), ali Bilino je u okvirima regije vrlo korektan stadion. Prilazi koje je neko spomenuo su SAVRŠENI, organizacija utakmice u okolini stadiona je na evropskom nivou u odnosu na sve druge stadione u državi (izuzev eventualno Koševa, jer gore ima prostora previše, a i tu useru jer neracionalno koriste sve). Ulazi na stadion su odlično, ona platforma iza tribine vrhunska stvar (organizacija aktivnosti na njoj bi trebala postati bitna), podtribinski prostor, svlačionice, semafor, mokri čvorovi. U krajnjoj liniji, sjever i jug su sasvim solidno uklopljeni u ono, koliko god da se zamjeraju. Odnosno, da nema sjevera i juga, stadion bi bio najbolji, a ni oni nisu uopšte loši. Mogu i ja tvrditi da je bilo šta drugo najbolje i ja bih se možda prije 3 godine prepirao s nekim "ma nije Bilino nešto", ali ko je tamo bio na više različitih utakmica, osjetio organizacije od A do Ž, svjestan je koliko je ono ispred drugih stadiona u državi (nažalost, rekao bih).