Sve osim Khabiba koji voli da njuši k urac.bhpremierliga12 je napisao/la: ↑19 jan 2020, 14:40Masvidal, Diaz, Poirier, Gaethje, pa cak i Islam Makchaev. Moze da bira sljedecu borbu izmedju ovih boraca, npr. bilo bi dobro Masvidal, pa Poirier revans i onda ako to dobije nek se bori sa Khabibom ako ovaj dobije Fergusona. Definitivno ne zasluzuje borbu za titulu nakon 40 sekundi borbe protiv istrosenog kauboja. Volio bi vidjeti borbu Islama i njega, mislim da bi ga malac mogao dobiti, a bilo bi zanimljivo zbog te situacije sa Khabibom.
UFC
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: UFC
- Donnie Darko
- Kontakt:
Conor je bolji borac i od Poiriera i Gaethjea i bio bi favorit protiv obojice, i mislim da bi uzeo obojicu. Khabib je bolji i plus najgori mogući matchup za Conora, i Conor ga nikad neće dobiti, ali previše ga ljudi podcjenjuju zbog te borbe.
Jedini sigurno bolji od njega u lakoj je Khabib, Tony je isto vjerovatno bolji overall ali u duelu bih im dao podjednake šanse jer su obojica jedan drugom odličan, ili užasan matchup ovisno iz koje perspektive se gleda. Jedan je kardio mašina i ubica u grapplingu, Conoru dvije najveće opasnosti, drugi je najprecizniji i moguće najjači udarač u diviziji, a Tony se da relativno lako pogodit i srušit. Slično kao sinoć (samo na daleko višem nivou) opet bi ovisilo od trajanja borbe, ili bi ga Conor završio rano ili bi otišlo duboko i Tony bi ga završio kasnije ili uzeo na bodove.
Gaethje je previše neoprezan, ako ga je mogao Alvarez namlatiti, da ne govorim o Conoru. Držao bi ga na distanci sa 10cm dužim rasponom ruku, i gađao bi ga ljevicom. Gaethje bi jedinu šansu imao u tome da uništi Conoru noge prije nego ga ovaj snajpa par puta ljevicom, da mu kompromituje kretanje i skrati distancu. To govorim pod pretpostavkom da Gaethje neće ići na hrvanje, jer čisto sumnjam da bi.
Revanš protiv Poiriera bih najviše volio vidjeti u lakoj. Porier je značajno napredovao od zadnje borbe, ali napredovao je i Conor. Obojica su mnogo pametniji sad, a i mislim da bi Conor išao više u klasični boks meč, kako god super interesantna borba. Nažalost UFC će odmah baciti Conora u šampionsku borbu, umjesto da još gradi hajp i napravi neki niz. Mislim da je jedina šansa za njega da pobijedi Khabiba da uđe u neku baš ludu seriju, u poseban neki element kao iz doba kad se borio sa Aldom, ovako sa 40 sekundi borbe od zadnjeg meča mislim da nema šanse.
Jedini sigurno bolji od njega u lakoj je Khabib, Tony je isto vjerovatno bolji overall ali u duelu bih im dao podjednake šanse jer su obojica jedan drugom odličan, ili užasan matchup ovisno iz koje perspektive se gleda. Jedan je kardio mašina i ubica u grapplingu, Conoru dvije najveće opasnosti, drugi je najprecizniji i moguće najjači udarač u diviziji, a Tony se da relativno lako pogodit i srušit. Slično kao sinoć (samo na daleko višem nivou) opet bi ovisilo od trajanja borbe, ili bi ga Conor završio rano ili bi otišlo duboko i Tony bi ga završio kasnije ili uzeo na bodove.
Gaethje je previše neoprezan, ako ga je mogao Alvarez namlatiti, da ne govorim o Conoru. Držao bi ga na distanci sa 10cm dužim rasponom ruku, i gađao bi ga ljevicom. Gaethje bi jedinu šansu imao u tome da uništi Conoru noge prije nego ga ovaj snajpa par puta ljevicom, da mu kompromituje kretanje i skrati distancu. To govorim pod pretpostavkom da Gaethje neće ići na hrvanje, jer čisto sumnjam da bi.
Revanš protiv Poiriera bih najviše volio vidjeti u lakoj. Porier je značajno napredovao od zadnje borbe, ali napredovao je i Conor. Obojica su mnogo pametniji sad, a i mislim da bi Conor išao više u klasični boks meč, kako god super interesantna borba. Nažalost UFC će odmah baciti Conora u šampionsku borbu, umjesto da još gradi hajp i napravi neki niz. Mislim da je jedina šansa za njega da pobijedi Khabiba da uđe u neku baš ludu seriju, u poseban neki element kao iz doba kad se borio sa Aldom, ovako sa 40 sekundi borbe od zadnjeg meča mislim da nema šanse.
Ma Dana oce da naplati odma dok su obojica spremni ....kakvo pravljenje hajpa ...kad je vec tu ...rizikovat i gurat Conora u druge borbe je bas budalestina ...jer u slucaju poraza isti moze opet nestat s scene 2 god ...treba ovo sad iskoristit dok je ovaj trezan .
- Donnie Darko
- Kontakt:
Ma razumijem to sve, logično. Samo govorim šta bih ja volio, znam da je nemoguće.jelle je napisao/la: ↑19 jan 2020, 16:34Ma Dana oce da naplati odma dok su obojica spremni ....kakvo pravljenje hajpa ...kad je vec tu ...rizikovat i gurat Conora u druge borbe je bas budalestina ...jer u slucaju poraza isti moze opet nestat s scene 2 god ...treba ovo sad iskoristit dok je ovaj trezan .
Sljedeće je Khabib 70%, Masvidal 30%. Prvo ako Dana dobije svoje, drugo ako Conor nastavi baš da inzistira da bude aktivan, a obje su $$$$ borbe. Khabiba će čekat 10 mjeseci u najboljem slučaju, moguće više ako mu Tony nanese štete, a vjerovatno hoće.
Mislim da će Dana unajmit ljude da prate Tonya okolo sa kablovima da se spetlja opet i povrijedi
- AshburtonG
- Kontakt:
Pa ide sa ppv. Govorim o parama direktno od ufca za pojavljivanje za borbu. Tu ne mogu platit toliko, odnosno onoliko koliko hoce tim Khabiba, a imaju i pravo. Nit je Conor u toj borbi pokazao bilo sta sto bi ga opravdalo za revans, niti je nakon te borbe imao ozbiljne protivnike. Izvlacenje tipa pio sam i nisam trenirao su za malu djecu. I ja mogu reci da nisam bio posjetilac nocnih klubova, da bih predstavljao BiH na OI sa velikom vjerovatnocom.jelle je napisao/la: ↑19 jan 2020, 14:10Pa s ppv i ostalim pizdarijama ce izaci tu cifru sigurno ....Dana je izjavio da Khabib je vec jako bogat borac preko 5o mil zaradjeni ...i isto tako je izjavio da ce revans s Conorom oboriti sve ppv ....tako da ta cifra od 5o mil je itekako ocekivana sa ppv i ostalim sponzorima ...AshburtonG je napisao/la: ↑19 jan 2020, 13:3550miliona UFC nije u stanju ponudit. Pa ne znam jesu li ikome dali ikad isplatili vise od par miliona garantovanih. Evo sinoc je Conor imao 3 miliona dollara garantovano. Ostalo je udio u ppv i eventualno sponzori.
Zaboravljate da je ovo mma, a ne box.
Khabib je bez ikakvih uslova prihvatio prvu borbu, prebio ga kao mačku(kako je i najavio) i završio priču. Sad ako hoces opet dobit priliku, izvoli plati i opet cu te natamburat.
Ma jasta...nebi me nista cudilo da se Tony " ozljedi " i ovaj odma sad uleti umjesto njega ..u utorak imaju sastank sveta trojka da se dogovore sta dalje ...
A ko dobije Khabib vs Conor ide na Floyda ...cak je i objavio postere budala ...a i Dana potvrdio da ima planove s njim
A ko dobije Khabib vs Conor ide na Floyda ...cak je i objavio postere budala ...a i Dana potvrdio da ima planove s njim
Meni ta moguća druga borba Khabiba i Connora uopšte ne bi bila zanimljiva, Irac ima šanse koliko i Poturak protiv Badr Haria.
Ne bi tebi, ne bi ni meni, ali bi publici koja bi platila to masno, bi medijima koji bi bombardovali 24/7 pa ukljucili i neutralce. Moraju ljudi vise shvatiti prioritete. Khabib ce prihvatiti htio on to ili ne. I bice odlicno placen za to.
Planira se boriti 3 puta najmanje pogotovo nakon ove zavržnice eto njega opet u oktagonu u roku 2, 3 mjeseca maksiiiimalno.Donnie Darko je napisao/la: ↑19 jan 2020, 16:42Ma razumijem to sve, logično. Samo govorim šta bih ja volio, znam da je nemoguće.jelle je napisao/la: ↑19 jan 2020, 16:34Ma Dana oce da naplati odma dok su obojica spremni ....kakvo pravljenje hajpa ...kad je vec tu ...rizikovat i gurat Conora u druge borbe je bas budalestina ...jer u slucaju poraza isti moze opet nestat s scene 2 god ...treba ovo sad iskoristit dok je ovaj trezan .
Sljedeće je Khabib 70%, Masvidal 30%. Prvo ako Dana dobije svoje, drugo ako Conor nastavi baš da inzistira da bude aktivan, a obje su $$$$ borbe. Khabiba će čekat 10 mjeseci u najboljem slučaju, moguće više ako mu Tony nanese štete, a vjerovatno hoće.
Mislim da će Dana unajmit ljude da prate Tonya okolo sa kablovima da se spetlja opet i povrijedi![]()
Revanš potencijalni bi se svakako desio na kraju godine.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Konor u stilu Veljka Raznatovica.
A protiv Khabiba u stilu Vase Bakocevica pravi show i vrijedja protivnika sto pali glupe ljude. Celavac uzima svoje pare dok ovaj jos nije u fazi tezeg alkoholizma.
A protiv Khabiba u stilu Vase Bakocevica pravi show i vrijedja protivnika sto pali glupe ljude. Celavac uzima svoje pare dok ovaj jos nije u fazi tezeg alkoholizma.
- bhpremierliga12
- Kontakt:
Hahahahahahaah top komparacijatuzlak1987 je napisao/la: ↑19 jan 2020, 18:01Konor u stilu Veljka Raznatovica.
Sinoc u stilu Vase na Megdanu, a protiv Khabiba u stilu vase na KSW
Na te ne dam, na te ne dam, na te ne dam Slobodo,
ja te volim, ja te volim, to uvijek reci cu ponosno!
Ma Khabib retard koji je posvetio cijeli život da njuši ku rčeve i izbjegava borbu cim pokuša da to lici na borbu bude umalo završen od Dustina.
Nek' se ne bore nikad više što se mene tice onaj je baš 5 nivoa iznad.
Kad vidiš šta je kauboju uradio za kojeg svi kazu da ima vrlodobar klinc i jiujitsu bude ti jasno šta je onaj.
Pokušao ga je oboriti Diaz pa nije mogao koji isto ima bolji klinc od kauboja.
Dakle nemam ja problem da se to izmiksa protiv ostalih i to, al' za onog levata samo postoji obaranje i to je to.
Ako je nešto sigurno sigurno je da je Conor bolji u tom aspektu duplo nego što je bio ranije recimo protiv Mendesa tu i protiv Khabiba je shvatio da se mora popraviti i trenira s Dillon Danisom konstantno nema šanse da nije bolji duplo.
Samo što ako hoces da pariraš Khabibu u tom aspektu borbe nije dovoljno da posvetiš godinu, dvije vec cijeli zivot..
Protiv svih ostalih osim Usmana, Covingtona i Khabiba može bez problema da se nosi.
Kad vidiš šta je kauboju uradio za kojeg svi kazu da ima vrlodobar klinc i jiujitsu bude ti jasno šta je onaj.
Dakle nemam ja problem da se to izmiksa protiv ostalih i to, al' za onog levata samo postoji obaranje i to je to.
Ako je nešto sigurno sigurno je da je Conor bolji u tom aspektu duplo nego što je bio ranije recimo protiv Mendesa tu i protiv Khabiba je shvatio da se mora popraviti i trenira s Dillon Danisom konstantno nema šanse da nije bolji duplo.
Samo što ako hoces da pariraš Khabibu u tom aspektu borbe nije dovoljno da posvetiš godinu, dvije vec cijeli zivot..
Protiv svih ostalih osim Usmana, Covingtona i Khabiba može bez problema da se nosi.
Svi su bolji od Khabiba a on jos bez Poraza.90minut je napisao/la: ↑19 jan 2020, 18:23Ma Khabib retard koji je posvetio cijeli život da njuši ku rčeve i izbjegava borbu cim pokuša da to lici na borbu bude umalo završen od Dustina.
- AshburtonG
- Kontakt:
@90minut
Zaboravio si jako bitnu stavku. Svaki mec pocinje u stand up borbi, a ni Khabibove borbe nisu izuzetak. Je.bem mu majku, ako nikome nije prošao makar neki lucky punch u ovih skoro 30 borbi, znaci da čovjek radi nesto dobro i osim hrvanja. Eto bio je i Askren, pa je dobio po dupetu odmah, a covjek olimpijski hrvac.
Zaboravio si jako bitnu stavku. Svaki mec pocinje u stand up borbi, a ni Khabibove borbe nisu izuzetak. Je.bem mu majku, ako nikome nije prošao makar neki lucky punch u ovih skoro 30 borbi, znaci da čovjek radi nesto dobro i osim hrvanja. Eto bio je i Askren, pa je dobio po dupetu odmah, a covjek olimpijski hrvac.
Njuši k určeve 90 posto svake borbe cijeli zivot posvetio da bi njušio zato je i bez poraza.
Nek' pokuša ostati na nogama protiv 70 posto likova u diviziji prvu rundu kad su svježi i da vidiš onda scene i prevaru.
Nek' pokuša ostati na nogama protiv 70 posto likova u diviziji prvu rundu kad su svježi i da vidiš onda scene i prevaru.
Radi odlicno početni napad s par udaraca i odma se baca na obaranje.AshburtonG je napisao/la: ↑19 jan 2020, 18:40@90minut
- AshburtonG
- Kontakt:
Slazem se. Jako je los borac cjelokupno i jedino sto ima je hrvanje, i pocetni napad. Zivio.
Jesi li gledao ikad njegovu borbu i šta uradi prije obaranja ili si ovaj casual pratilac MMA koji je poceo pratiti kad je shvatio da je Khabib musliman iako se smije beskucnicima kad rade sklekove za pare?AshburtonG je napisao/la: ↑19 jan 2020, 18:44Slazem se. Jako je los borac cjelokupno i jedino sto ima je hrvanje, i pocetni napad. Zivio.
Idi pogledaj borbu protiv Johnsona i pogledaj paniku kad ga je ovaj zakačio.
- bhpremierliga12
- Kontakt:
Pa pogledaj ponovo mec Khabib - Conor, koliko vremena su proveli na stand-upu i koliko je Conor bio nemocan, stavise Khabib je imao jedini KD na mecu, skoro cijela treca runda je bila na stand-upu i McGregor nije uradio apsolutno nista, tako da su to djecije price. Kao sto rece neko iznad 28 pobjeda u 28 meceva, da je toliko los koliko ga predstavljas, neko bi ga slucajno uspavao u tih 28 meceva ako nista drugo
Na te ne dam, na te ne dam, na te ne dam Slobodo,
Khabib te obori prvu minutu cijelu rundu provede na tebi i tjera te da nosiš njegovu tezinu u potpunosti drugu rundu niko ne ustane s stolice isti borac.bhpremierliga12 je napisao/la: ↑19 jan 2020, 18:49Pa pogledaj ponovo mec Khabib - Conor, koliko vremena su proveli na stand-upu i koliko je Conor bio nemocan, stavise Khabib je imao jedini KD na mecu, skoro cijela treca runda je bila na stand-upu i McGregor nije uradio apsolutno nista, tako da su to djecije price. Kao sto rece neko iznad 28 pobjeda u 28 meceva, da je toliko los koliko ga predstavljas, neko bi ga slucajno uspavao u tih 28 meceva ako nista drugo![]()
Jesi ikad imao covjeka na sebi pokušaj s drugom da se odvojiš pa ces vidjeti priblizno kako energija ide.
Svakoj b udali je jasno da ovaj ne bi izdrzao 3 minute s Conorom na nogama, al' to je MMA i ja to znam zato i kazem bori se protiv drugih koji su bolji od tebe za nivo i nešto ova zivotinja je bolja 5 nivoa iznad.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.