FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

bordobijeli
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la bordobijeli » 19 jan 2020, 21:37

Po cemu smo se izdigli u odnosu recimo na zrinjski posljednji 5 god ?

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 19 jan 2020, 21:38

alacious je napisao/la:
19 jan 2020, 21:35
Historicar je napisao/la:
19 jan 2020, 21:08
bodi123 je napisao/la:
19 jan 2020, 20:48
Imamo tačno onoliko koliko je potrebno da budemo mrvicu iznad ostalih u ligi, i ni dinara više. To je realnost, što je razumljivo jer nam je liga najgora u Evropi i nije niko lud da baca pare kad zna da ih ne moze vratiti. Znači redovno pokrivanje troškova prema igračima, stručnom štabu i UO, savezu i drzavi, i šta ti ostane, samo neka sića s kojom ne mozeš faktički ništa. Tan nije budala, zna i on u kakvu je močvaru došao, i iskusno se distancirao a kormilo prepustio Vijetnamcu.

Kao takvi, opet smo najbolje stojeći klub u drzavi, i svaki drugi bi pozelio da ima naš status. Većina timova u ligi jedva krpi kraj s krajem...

Treba napravit iskorak u Evropi, što je opet izuzetno teško s ovim budzetom, al ne bi bili jedini tim koji je ušao u grupe s budzetom manjim od 5 miliona eura. E kad se napravi iskorak, onda će doć i one prave pare s kojima ćeš moć kupit i platit šta bolje i kvalitetnije od ovog prosjeka koji se godinama vrti po našoj ligi. Tada i sponzori dolaze, jači investitori... mora se pročuti za nas, moramo nekako paznju privuć.

Ima i akademija, al znamo svi koliko je teško prodati igrača iz ove lige i za kakve pare isti odlaze...
Vidječemo po plasmanu na kraju sezone, koliko smo iznad ostalih u ligi.Ako u ovoj ligi, koja je po tebi, najgora u Evropi, ne budemo prvaci, onda sigurno nismo iznad ostalih.

slika
slika
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 19 jan 2020, 21:41

bodi123 je napisao/la:
19 jan 2020, 21:06
MortemHz je napisao/la:
19 jan 2020, 20:59
Šta bi bilo kad bi ti rekao da ima 15 liga koje su lošije od naše?
Eto te ko onaj @Filip :mrgreen:
da
sorry na upadu, bilo je jače od mene :mrgreen:
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 19 jan 2020, 21:42

Najgora smo liga u Evropi, jer smo država koja ipak nešta (ma koliko mizerno) znači fudbalskoj sceni. Bosna je, evo samo gledajući poslije rata, dala Džeku, Pjanića, Misketa, Spahića, Begovića, Lulića, Ibiševića, Višću... Uglavnom vrhunski igrači boljih ekipa u ligama petice. Sad, znam i ja da je 90% njih rođeno i prve fudbalske korake napravilo van BiH al govorim sad o bosanskom fudbalu općenito, uz svačije ime stoji zastava BiH. Od svih tih "najgorih" u Evropi, mi smo najbolji. Ko je naš rang ili gori, Andora, San Marino, Malta, Kipar, Estonija, Litvanija, Crna Gora...? Na prste jedne ruke se mogu nabrojati veliki igrači koji imaju državljanstvo neke od nabrojanih država. Zato smatram da smo najgori u Evropi, kao reprezentacija imamo taj jedan plasman i 2-3 baraža, imamo u svakoj ligi neke vrhunske igrače. Uzmimo Finsku recimo, liga im je vjerovatno bolja od naše. Finska kao fudbalska nacija u zadnjih 20 godina dala Forsella, Pukkija, Hippyju i Litmanena koji se pojavio ranije al je prije 20 godina bio pred kraj karijere. Evropskom fudbalu BiH puno više znači u zadnjih 20 godina, a liga nam gora od njihove.
Zadnja izmjena: skoroalen, dana/u 19 jan 2020, 21:43, ukupno mijenjano 1 put.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 19 jan 2020, 21:42

Ovdje se protezala priča kako imamo previše igrača na posudbi (dok se i povratak Mujakića spominjao). Zanima me kako onda pojedinci komentarišu činjenicu da jedan Bayern u svojim redovima ima 2 igrača koji su na posudbi iz drugih klubova (Coutinho i Perišić) :think:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 19 jan 2020, 21:45

bordobijeli je napisao/la:
19 jan 2020, 21:37
Izgradili smo kakav takav kamp, ali je nas a prije to nismo imali.
Imamo dvije titule i dva kupa, prva dupla kruna u historiji.
Afirmacija nekoliko mladih igraca,da ne nabrajam sada.
Najveci transfer lige je nas. Play off evropske lige i nekoliko zavidnih rezultata.
Imena poput Jajala, Benke, Delača itd su igrali kod nas.
I za nase uslove dajemo sasvim fine plate i na vrijeme.
To je sve od kako imamo vlasnika, a de ti meni reci sta to Zrinjski ima osim te tri titule u zadnjih pet godina ?

Vaha1946
Kontakt:

Post Postao/la Vaha1946 » 19 jan 2020, 21:46

Mokes je napisao/la:
19 jan 2020, 21:42
Ovdje se protezala priča kako imamo previše igrača na posudbi (dok se i povratak Mujakića spominjao). Zanima me kako onda pojedinci komentarišu činjenicu da jedan Bayern u svojim redovima ima 2 igrača koji su na posudbi iz drugih klubova (Coutinho i Perišić) :think:
Da li Bayern ima pravo otkupa tih igraca ako zadovolje njihove kriterije?

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 19 jan 2020, 21:49

Vaha1946 je napisao/la:
19 jan 2020, 21:46
Mokes je napisao/la:
Ima, ali kako sada stvari stoje, neće ih otkupiti.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 19 jan 2020, 21:52

skoroalen je napisao/la:
Najgora smo liga u Evropi, jer smo država koja ipak nešta (ma koliko mizerno) znači fudbalskoj sceni. Bosna je, evo samo gledajući poslije rata, dala Džeku, Pjanića, Misketa, Spahića, Begovića, Lulića, Ibiševića, Višću... Uglavnom vrhunski igrači boljih ekipa u ligama petice. Sad, znam i ja da je 90% njih rođeno i prve fudbalske korake napravilo van BiH al govorim sad o bosanskom fudbalu općenito, uz svačije ime stoji zastava BiH. Od svih tih "najgorih" u Evropi, mi smo najbolji. Ko je naš rang ili gori, Andora, San Marino, Malta, Kipar, Estonija, Litvanija, Crna Gora...? Na prste jedne ruke se mogu nabrojati veliki igrači koji imaju državljanstvo neke od nabrojanih država. Zato smatram da smo najgori u Evropi, kao reprezentacija imamo taj jedan plasman i 2-3 baraža, imamo u svakoj ligi neke vrhunske igrače. Uzmimo Finsku recimo, liga im je vjerovatno bolja od naše. Finska kao fudbalska nacija u zadnjih 20 godina dala Forsella, Pukkija, Hippyju i Litmanena koji se pojavio ranije al je prije 20 godina bio pred kraj karijere. Evropskom fudbalu BiH puno više znači u zadnjih 20 godina, a liga nam gora od njihove.
Tako je.

Omjer onog šta prirodno imamo s onim šta iz toga proizvodimo je minimalan, i zbog toga smo najgora liga u Evropi.

Nećemo se zar hvalisat što imamo bolji koeficijent od višestruko manjih drzava, ili od onih u kojima je fudbal deseti sport po prioritetu, jer samo su još takve ostale iza nas, sve ozbiljnije nas je odavno prešišalo.
Osim13 je napisao/la:
19 jan 2020, 21:41
bodi123 je napisao/la:
19 jan 2020, 21:06
MortemHz je napisao/la:
19 jan 2020, 20:59
Šta bi bilo kad bi ti rekao da ima 15 liga koje su lošije od naše?
Eto te ko onaj @Filip :mrgreen:
da
sorry na upadu, bilo je jače od mene :mrgreen:
Drago mi je što se prati ova sveta tema :kafa:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 19 jan 2020, 21:56

ajdohordas je napisao/la:
19 jan 2020, 21:45
Najveci transfer lige je nas. Play off evropske lige i nekoliko zavidnih rezultata.
To je sve od kako imamo vlasnika, a de ti meni reci sta to Zrinjski ima osim te tri titule u zadnjih pet godina ?
Zrinjski kao sto rece ima samo 3 titule u posljednji 5 god.
Placaju kao i mi igrace
Nemaju kamp al njihovi juniori prvaci prošle godine.
Sto se tice igraca dovode sasvim dobre. bilbija, ibanjez, šovšic.
Tako da realno tu smo negdje.
Iskorak je ono sto rade Dinamo, CZ, Maribor, Rijeka. Mi smo još srednja zalost.

Vaha1946
Kontakt:

Post Postao/la Vaha1946 » 19 jan 2020, 22:03

Mokes je napisao/la:
19 jan 2020, 21:49
Vaha1946 je napisao/la:
Mokes je napisao/la:
Nece ih otkupiti jer ih ne smatraju dovoljno dobrim za dogovorenu cijenu. A mi ih necemo otkupiti zato sto vjerovatno nikad nismo dali neki ozbiljniji novac za nekog igraca (Velkoski se spominjao u prvom mandatu kad je dolazio :D ) Ja generalno nisam protiv posudbi ako ce to biti igrac koji ce bas podici nivo igre, nerealno je ocekivati da dobrog mladog igraca ovdje zadrzis duze od godinu dana, samo mi je zao sto od toga necemo imati neke novcane naknade i sto ti momci sa posudbi zauzimaju mjesto nekom koga bi mogli unovciti. Al opet nije ni to realno. Generalno ta politika posudbi, razigravanja i vracanja u maticni klub, Sarajevu nista dobrog ne moze donijeti osim trenutnog sportskog rezultata ako je to bas top igrac (kao Besim npr.). Moramo teziti prodaji i zaradjivanju od toga.

Evo koliko smo recimo zaradili od generacije koja je osvojila duplu krunu? To su porazni podaci, ako izuzmemo Nihada koji je otisao u klub ciji je vlasnik Tan.

Nadati se da ce ovi mladi da se sto bolje proguraju u inostranstvu (Mujakic, Catakovic primjeri), da se reputacija akademije podigne pa da onda mozemo lakse prodavati igrace, jer dok ne barem upola ne dostignemo nivo nekog Cukarickog sto se tice prodaje i proizvodnje igraca, nemamo se mi cemu nadati. O ovim vecim klubovima sa prostora Jugoslavije da ni ne govorim.

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 19 jan 2020, 22:04

19 jan 2020, 21:56
ajdohordas je napisao/la:
19 jan 2020, 21:45
Zrinjski kao sto rece ima samo 3 titule u posljednji 5 god.
Placaju kao i mi igrace
Nemaju kamp al njihovi juniori prvaci prošle godine.
Sto se tice igraca dovode sasvim dobre. bilbija, ibanjez, šovšic.
Tako da realno tu smo negdje.
Iskorak je ono sto rade Dinamo, CZ, Maribor, Rijeka. Mi smo još srednja zalost.
Cilj omladinskih selekcija i nije da budu prvaci nego afirmacija mladih igraca, koliko su omladinaca oni izbacili a koliko mi ?
Ja bih potpisao da nasi nikada ne budu prvaci ako cemo svake godine ili bar svake druge dobijati po jednog Mujakica,Pidru, Kovu, Djokanovica itd...
Navodis Ibanjeza, kolike su koristi imali od njega ? Nije cilj dovesti ime nego pojacanje, ako cemo tako gledati onda i mi mozemo reci da smo doveli Stepanova i Ikandea. Velika imena a nikakve koristi od njih. Ni Šovšić im nije mnogo pomogao jer je dosta vremena povrijedjen i on nikako nije u rangu Benke Delaca Jajala itd. A i Bilbija je igrač za premijer lige koji nigdje dalje nije mogao nista znacajnije uraditi.
To o platama dalo bi se diskutovati, mada mislim da i tu dajemo vece pare nego oni.

Sto se tice tih iskoraka slazem se da smo srednja zalost i vjerujem da cemo pricekati jos na to, ali se nadam da smo na dobrom putu da i to docekamo. :thumbup:

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 19 jan 2020, 22:04

Mokes je napisao/la:
19 jan 2020, 21:49
Vaha1946 je napisao/la:
Mokes je napisao/la:
pa necemo ni mi ove naše :mrgreen:
You are someone else I am still right here

RUMENIge1946
Kontakt:

Post Postao/la RUMENIge1946 » 19 jan 2020, 22:10

Gleaj sto trza nogama, ko da dusu ispusta :urnebes:

slika

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 19 jan 2020, 22:11

Ajdo sve si ti upravu al mi nikakav iskorak nismo napravili u odnosu na zrinjski. Rezultati i titule su pokazatelj da smo tu negdje.

Kamuflazn
Kontakt:

Post Postao/la Kamuflazn » 19 jan 2020, 22:12

Nepravilno iz udjbenika 😂.

Catakovic u hajduku.
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić

LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 19 jan 2020, 22:17

Jedino dzeko od generacije posle rata bosanski proizvod i to da je osto jos samo 2 sezone kod sergijaca i on bi bio nivo gojka stilica i to je to znaci jad i cemer..

Drugo sve je do naroda naseg i ljudi koji nas predvode od Alije radivana i bobana pa nadalje..

Evo recimo ovo u kantonu SARAJEVSKOM ljudi ko nesto posli radit cim se pocelo iole nesto radit razhebase, zasto jer su vidjeli ako se nebude odma to razhebalo (zaustavilo tornjevi i vile i sve sto su pokrali ce bit oduzeto.. STA JE NAROD URADIO NISTA SUTI GLEDAJ HADZIFEJZOVICA FACE TO FACE I DOJI KURCINU.

Ista stvar 25 godina 0 stadiona bar da su napravili travu na 12-13 stadiona to se moglo od **** kazni sto su uzeli i od prijateljski utakmica i donacija jes **** pravi begic zgradu de ce on sjedit.. STA JE NAROD URADIO NISTA.

Nameti 72% to niko u evropi nema sta je narod uradio nista vec glaso za iste **** stranke

Ruzultat 25 godina nfs bh jedan teren napravili (zenica) i drugi finansirali 50% grbavica i 5-6 stadiona dali sijalice za rasvjetu al to su pare od UEFE

OTISLI SU NA SVJESKO. Prvenstvo zahvaljujuci ljudima koji su fudbalske karijere od pjetlica poceli inozemstvu.

I sad bi mi trebali da se nosimo sa nekim klubovima koji postoje u drzavama u kojim da se ovakve stvari desavaju bio rat

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 19 jan 2020, 22:32

Ljudi zaboravljaju da je iskorak i to što smo stabilni. Ono kad se Bate Borisov iznenadio koliko smo dobri... trebaće godina da ljudi shvate da nismo kante kakvim nas zamišljaju a dok oni ne shvate mi ćemo morati da držimo ovaj nivo. Rezultati će dolaziti: nekad bolji nekad slabiji ali moraju nas ljudi upoznati kao ozbiljan kolektiv.

Naš rejting u Europi je nikakav. A u prilog nam ne ide ni rejting koji imamo kao država. Moramo držati nivo i dopustit ljudima da nas upoznaju kao takve. Onda će se početi javljati za ozbiljne transfere i onda ćemo početi da dobijamo respekt i sudija i igrača. U prilog nam idu ovi fudbalski turniri za malu djecu, u prilog nam idu i izlasci u Europu. A kad se već sastaneš sa Celticom i tako nekim onda im moraš pokazat karakter i talenat koji imaš jer je to idealna prilika da stekneš njihovo i poštovanje drugih klubova u Europi.

Niko neće ljude bez karaktera i samopoštovanja (ne ega, nego vjere u svoje kvalitete). Vjerovat u sebe, raditi i samoanalizirati se i rezultati će doći.

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 19 jan 2020, 22:37

Arnelv52 je napisao/la:
19 jan 2020, 22:32
Ljudi zaboravljaju da je iskorak i to što smo stabilni. Ono kad se Bate Borisov iznenadio koliko smo dobri... trebaće godina da ljudi shvate da nismo kante kakvim nas zamišljaju a dok oni ne shvate mi ćemo morati da držimo ovaj nivo. Rezultati će dolaziti: nekad bolji nekad slabiji ali moraju nas ljudi upoznati kao ozbiljan kolektiv.

Naš rejting u Europi je nikakav. A u prilog nam ne ide ni rejting koji imamo kao država. Moramo držati nivo i dopustit ljudima da nas upoznaju kao takve. Onda će se početi javljati za ozbiljne transfere i onda ćemo početi da dobijamo respekt i sudija i igrača. U prilog nam idu ovi fudbalski turniri za malu djecu, u prilog nam idu i izlasci u Europu. A kad se već sastaneš sa Celticom i tako nekim onda im moraš pokazat karakter i talenat koji imaš jer je to idealna prilika da stekneš njihovo i poštovanje drugih klubova u Europi.

Niko neće ljude bez karaktera i samopoštovanja (ne ega, nego vjere u svoje kvalitete). Vjerovat u sebe, raditi i samoanalizirati se i rezultati će doći.
Potpisano :bow:

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 19 jan 2020, 23:09

Arnelv52 je napisao/la:
19 jan 2020, 22:32

Bjeloruska liga je daleko bolja od naše, a Bjelorusija kao fudbalska nacija je daleko beznačajnija od Bosne za Evropu. Osim Hleba, nisu dali nijednog bitnijeg igrača u Lige petice unazad 20 godina.
Nama niko nije kriv što nam je liga očajna. Nije ni rat, krivi su oni poslije rata. Politika upravlja ligom i to je to. A talenta ovdje itekako ima. Fazon je samo u konkurenciji. Evo Cimirot, u sezoni 14/15 je bio najbolji igrač lige. Zamisli da je te sezone u ligi bilo još deset Cimirota. Il ove sezone da je tu još deset Štilića. Ne bi se o ovom pisalo kao o Messiju. Kod nas je prvak uglavnom najmanje slaba ekipa. Uzmimo Zrinjski u sezoni 16/17. Od prve tri ekipe su bili najmanje loši. Mi sami sebi izbili titulu iz ruku, Kone gurale na mišiće i suđenje koliko je moglo, oni dobili penal s Cartoon Networksa i digli pehar. Zato smo u Evropi truba i uvijek ćemo bit, dok se politička situacija ne sredi i dok se ne počne ulagat u cijelu ligu, ne samo pojedine klubove.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], Proximic, sarajevo19461987 i 13 gostiju.