UFC

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Tko je prema vašem mišljenju GOAT:

Khabib
105
64%
Jon Jones
43
26%
GSP
13
8%
neko drugi (navest tko)
4
2%

Ukupno glasova: 165

90minut
Kontakt:

Re: UFC

Post Postao/la 90minut » 20 jan 2020, 00:38

bhpremierliga12 je napisao/la:
20 jan 2020, 00:28
Khabib da je toliko los kao sto ga ove neznalice prikazuju, neko bi ga uspavao, jer ne provede covjek 25 minuta na podu, bude i na nogama, pa ne znam ko ga je nokautirao i slicno. Sta sve neces procitati :puke:
Khabib ima najvazniji aspekt MMA u svom posjedu i usavršava ga od svoje 5 ili 6 godine prosjecni borci u diviziji bi ga pobjedili u stand up borbi na poene bez problema.

A protiv likova poput Conora, Diaza, Fergusona bi završio deformisan više nego što je trenutno.

Tom je jedina solucija da te obara u prvoj minuti da lezi na tebi cijelu rundu da te izmori i da u drugoj rundi izađeš drugi borac onda opet isto i idemo sve u krug.

Sve ostalo je šuplja i priča obicnih neznalica koji nisu imali u zivotu jedan jedini sparing.

Niko nije toliko ocajan na obaranje više od njega kad je pokusao s Johnsonom da stoji i da razmjenuje ovaj ga je toliko ošamutio obicnim prvim udarcem da mu nije na pamet palo više da pokuša nesto slicno.

Ma kakav crni Usman ili Masvidal ili Gejči ili Dustin revanš je na kraju godine.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 20 jan 2020, 00:41

Donnie Darko je napisao/la:
20 jan 2020, 00:35
Usman je out do daljnjeg sa povredom, tako da ne vidim razlog i nacin da ne bude Conor - Masvidal u sljedećih par mjeseci. Osim ako Tony ili Khabib otpadnu i to veoma brzo.

Masvidala je Demian Maia bacao i rušio tipa 4-5 puta, koji ima uspješnost rušenja bukvalno 2/87 (2.29%) protiv ostalih elitnih velterasa, tako da se ne bih puno uzdao u njegovo hrvanje, a i ne vjerujem da bi rušio Conora uopšte. Plus ne tako davno je bio školovan od strane borca sa slicnim, karate stavom kao Conor, tako da može imati problema kada ga neko gađa sa distance. To je sve bilo prije svega 2 godine i 4-5 borbi.

Što se tiče p4p skilla, nije velika razlika između njih, Conor je možda malo bolji i raznovrsniji, s tim da je Masvidal nešto veći, i pretpostavljam. Tako da se to izjednači sve i realno bilo bi 50/50. Kako će nasilna i zabavna borba to biti :ljepota:
invincible1921 je napisao/la:
20 jan 2020, 00:28

Khabibu jeste hrvanje glavni segment, al je dobar i u stojci samo sto to ne dolazi tolko do izrazaja.
Dobar je u stojci zbog hrvanja. Jer se ne mora brinuti da će ga neko rušiti, pa ima doosta više slobode sa rukama, pogotovo u odbrani. U biti je suprotno od toga što govoriš, prosječan u stojci ali to ne dolazi do izražaja zbog hrvanja. Ne mislim da ga degradiram, ne treba mu bolja stojka, i ovako je najbolji.
:hmmmmm: :hmmmmm: sad si me natjero da se zamislim :D more sae i tako rec :D al jbg koristis prednosti, ja kolko se sjecam vise je on u stojci uzdrmo konora nego li ovaj njega, tako da
=\_1921_/=

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 20 jan 2020, 00:44

Kakvo bolan crno razmišljanje jasno ti je to kao 2+2 pa kad je Conora zakačio u borbi lik je bukvalno gledao u pod kad ce krenuti da ga ruši, a ovaj gore iz sve snage i opet ga nije poslao na parter to ti sve govori koliko ima slab udarac.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 20 jan 2020, 00:46

90minut je napisao/la:
20 jan 2020, 00:44
Kakvo bolan crno razmišljanje jasno ti je to kao 2+2 pa kad je Conora zakačio u borbi lik je bukvalno gledao u pod kad ce krenuti da ga ruši, a ovaj gore iz sve snage i opet ga nije poslao na parter to ti sve govori koliko ima slab udarac.
Realno brate, sve bi to sto ti pricas bilo i donekle za rasprave da Khabib nije toliko dominantan...pa jbt naso bi se neko da mu stane u kraj, pa nisu ostali budale...jednostavno covjek je predominatan..tako da pises glupsoti
=\_1921_/=

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 20 jan 2020, 00:46

20 jan 2020, 00:41

:hmmmmm: :hmmmmm: sad si me natjero da se zamislim :D more sae i tako rec :D al jbg koristis prednosti, ja kolko se sjecam vise je on u stojci uzdrmo konora nego li ovaj njega, tako da
Pa jest zato što je Conor morao držati ruke spuštenim, od opasnosti rušenja. Ne samo da Khabib ima više slobode, već protivnici imaju daleko manje, i dolaziš do toga da izgleda rame uz rame ili bolji od njih u stojci. Tako je sa svim elitnim hrvačima.

Mislim, besmisleno je o tome razgovarat, satrali bi ga i Conor i Poirier i Michael Johnson i Ferguson u boks ili kik boks meču, i mnogi još, i Kauboj i šta znam, Edson Barbosa i RDA, ali realnost je da se bore u mma tako da im ne znači to puno.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 20 jan 2020, 00:47

20 jan 2020, 00:46
90minut je napisao/la:
Realno brate, sve bi to sto ti pricas bilo i donekle za rasprave da Khabib nije toliko dominantan...pa jbt naso bi se neko da mu stane u kraj, pa nisu ostali budale...jednostavno covjek je predominatan..tako da pises glupsoti
To ja ne sporim čovjek ima najvazniji aspekt borbe u svom posjedu i bolji je od svih na kilometre svi se na pocetku paze kad ce ovaj da te obori a on krene da fejk-a udarce i onda obaranje..

Čovjek je toliko dominantan da to nije realno šta uradi ljudima ne izađu drugu rundu isti!

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 20 jan 2020, 00:49

90minut je napisao/la:
20 jan 2020, 00:47
90minut je napisao/la:
To ja ne sporim čovjek ima najvazniji aspekt borbe u svom posjedu i bolji je od svih na kilometre svi se na pocetku paze kad ce ovaj da te obori a on krene da fejk-a udarce i onda obaranje..

Čovjek je toliko dominantan da to nije realno šta uradi ljudima ne izađu drugu rundu isti!
Pa jbg ko sto @donnie kaze nek se bore u kik boksu, do tad ako su ova pravila on ce to koristit, koristili bi i drugi da mogu niko im nije kriv. Ko sto sam vec napisao isto ko da kazes dajte taj GSW al ukini trice da sutaju...
=\_1921_/=

bhpremierliga12
Kontakt:

Post Postao/la bhpremierliga12 » 20 jan 2020, 00:49

90minut je napisao/la:
Covjek imao 28 meceva, ima 28 pobjeda, msm da nikad rundu izgubio nije i sada dodje neki Bosnjo da pametuje i govori kako je slab borac :urnebes:
Ako je tako kao sto govoris, sto onda svi borci sto se bore protiv njega u kampu ne treniraju samo grappling i nabijanje snage i stamine u toj situaciji, pa ga ne uspavaju onda kad krene druga runda? Dajte ljudi zovite Fergusona nek mijenja kamp, evo nasli smo mu novog trenera :urnebes: :urnebes:
28 boraca, stotine trenera i niko ga nije mogao zaustaviti, ali zna Bosnjo :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Na te ne dam, na te ne dam, na te ne dam Slobodo,
ja te volim, ja te volim, to uvijek reci cu ponosno!

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 20 jan 2020, 00:51

Bože dragi vidi šta ovaj tuzlak napisa da li je moguce da nema nikoga ovdje osim Donnia da shvati šta pišem..

Pogledaj mi samo zadnjeg posta i uporedi šta tuzlak napisa boze sacuvaj..

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 20 jan 2020, 00:56

90minut je napisao/la:
20 jan 2020, 00:51
Bože dragi vidi šta ovaj tuzlak napisa da li je moguce da nema nikoga ovdje osim Donnia da shvati šta pišem..

Shvatam ja kao sto rekoh, al to nema nikakvog smisla...jer on je previse dominatan i unikatan da bi mu se ista zamjerilo...svi bi koristili to sto on koristi da mogu,,,ali ne mogu.
=\_1921_/=

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 20 jan 2020, 00:59

20 jan 2020, 00:56
90minut je napisao/la:

Shvatam ja kao sto rekoh, al to nema nikakvog smisla...jer on je previse dominatan i unikatan da bi mu se ista zamjerilo...svi bi koristili to sto on koristi da mogu,,,ali ne mogu.
Apsolutno zato se i nadam borbi protiv Dustina, Gejcica ili Masvidala zna se šta navijaci hoce.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 20 jan 2020, 02:02

90minut je napisao/la:

Dodjes na temu kao padobranac sa ovakvim izjavama vezanim sa vjerovatno najdominantnijeg UFC sampiona(uz Jonesa, mada je on sa svojim doping skandalima sam sebe izbacio iz price, barem za mene) i neko tebe treba shvatat. :crazy:
Sve osim Khabiba koji voli da njuši k urac.

Ma Khabib retard koji je posvetio cijeli život da njuši ku rčeve i izbjegava borbu cim pokuša da to lici na borbu bude umalo završen od Dustina.

Njuši k určeve 90 posto svake borbe cijeli zivot posvetio da bi njušio zato je i bez poraza.

Nek' pokuša ostati na nogama protiv 70 posto likova u diviziji prvu rundu kad su svježi i da vidiš onda scene i prevaru.

Idi pogledaj borbu protiv Johnsona i pogledaj paniku kad ga je ovaj zakačio.

Kako rekoh nemam problem da se izmiksa, al' kad ovaj retard ide da ti njuši ku rac cijeli meč jer se boji stajati to je vec druga prica.

prosjecni borci u diviziji bi ga pobjedili u stand up borbi na poene bez problema.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 20 jan 2020, 02:07

Anderson Silva neznalice?

El cucuy je pravi ispit

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 20 jan 2020, 02:11

Ni blizu dominacija onoj koju imaju ova dvojica. Atraktivniji da, dominantniji ne. Velika razlika.

Fuerza
Kontakt:

Post Postao/la Fuerza » 20 jan 2020, 10:06

Po čemu dominantniji? Pa Anderson Silva je 10 puta branio titulu, Khabib do sad samo 2 puta. Anderson se sprdao sa svojim protivnicima, na kraju nažalost uprljao je karijeru porazima umjesto da se povukao, ali i to poštujem jer je time pokazao da je mma ono što voli.
Jon Jones ima tu mrlju u karijeri zbog dopinga, ali bez obzira na to on je po meni najbolji MMA borac ikad. Neću reći najveći upravo zbog te mrlje, ali najbolji sigurno, i uopšteno gledano Khabib se ne može porediti sa njim, jer je Jones daleko kompletniji.

mohikanac12
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac12 » 20 jan 2020, 10:22

Prava tema. :thumbup:

Prvo svršavaju na namješten meč. Pa pišu da je Khabib prvak jer voli njušit guzice. Šlag na tortu je da vjerovatno najveći borac svih vremena, nije atrktivan.

:bow: :rol:
Mi smo Željini Željo je naš!

Biće Željo opet Šampion!

Krofna
Kontakt:

Post Postao/la Krofna » 20 jan 2020, 10:27

mohikanac12 je napisao/la:
20 jan 2020, 10:22

Prvo svršavaju na namješten meč. Pa pišu da je Khabib prvak jer voli njušit guzice. Šlag na tortu je da vjerovatno najveći borac svih vremena, nije atrktivan.

Jednom rijecju
budale
Show me your donuts 0 0

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 20 jan 2020, 10:29

Dečki, ako vam se gleda stand up, idite gledajte kick box i ostala sranja. Čuj molim te izbjegava pravu borbu. MMA je mixed martial art shvatite to već jednom. Svako bira svoj način da pobijedi i protiv toga ništa ne možete. To isto da kažeš Conor p1čka samo stoji, neće u parter bla bla. Kakve neznalice.

GSP, Silva i Jon Jones. 3 all time greats. Redajte ih kako hoćete. Svako je na svoj način kompletan.

mohikanac12
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac12 » 20 jan 2020, 10:55

Krofna je napisao/la:
20 jan 2020, 10:27
mohikanac12 je napisao/la:
20 jan 2020, 10:22

Jednom rijecju
budale

Realno, ovakvi stavovi su donekle posljedica jakog marketinga i hajpa koji se stvara pred svaku borbu, zbog popularnosti organizacije, bolje prodaje ulaznica i tv prava. Nisu djeca kriva, kriv je sistem. Vidis da ne razumiju ni osnove mma, njegovu istoriju, kako je nastao, kako se razvijao, nego prate trendove i razmišljaju kako im mašinerija kaže.

Trebali bi malo pogledati prve reakcije ljudi kada se mma tek pojavio, kada su se ljudi pitali je li ovo u piqku materinu legalno? Pogledajte prvog velikog sampiona, cuvena Gracie family i Royce Gracie, koji je syebao vecinu raje jer je pobijedio dosta veceg borca od sebe, nešto se na podu valjao, njusio guzice. :rol:

Nekim cudom u ratu, dodjemo do vhs kasete sa borbama iz ranih pocetaka mma. Kakvo je to sjebavanje bilo. Dugo sam trenirao hrvanje i prvi moj idol bio je The Natural ( googlajte :mrgreen: ) , jos jedan "njušač guzica" :rol:

Uglavnom, kakve su to borbe bile, kakvi ratnici, kakvo šibanje i rat yebeni. Danas raji idol Konor, koji je na jedan nacin populizovao mma ali koji ce ga isto tako i sjebat, jer ne treba nam novi wwe. Piqkica prava, kmeči ko' junferica kada ga malo nalupaš. :mrgreen:

Samo prava raja zna, u čemu je fol. :bih:
Mi smo Željini Željo je naš!

Biće Željo opet Šampion!

Krofna
Kontakt:

Post Postao/la Krofna » 20 jan 2020, 11:20

Ma to su posmatraci koji se sjete da mma postoji samo od eventa do eventa, i to gledaju hajlajtse ujutru kad ustanu i seru na solji, pa usput da seru malo i na forumu.
Show me your donuts 0 0

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.