Slaven. A ti još ne znas ni izguglat ko je Teuta, Iliru.
Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: insider
Re: Chat
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Tuzlak lažno prijavio rođaka za terorizam i dobio osam mjeseci zatvora
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović
Kakve veze ima što je rodom iz Srbije ako se osjeća Bosancem i Hercegovcem? Hadžifejz je najveći novinar kojeg je ova zemlja ikad imala i vjerovatno ga niko neće uspjeti nadyebati.
#rođenisamzeničaninnisamdošljo
"We need to suffer. And we need to fight."
Što sam srbofil? Samo kažem da lupeta. I Baton je nije Boton.Sviuodbranu je napisao/la: ↑22 jan 2020, 10:46Tekasi osini ga botonovim ustankom, sta zna heler srbofil
Vidi sebi vs atlantida, jel moguce![]()
![]()
Captain4 je napisao/la: ↑22 jan 2020, 13:48Kakve veze ima što je rodom iz Srbije ako se osjeća Bosancem i Hercegovcem? Hadžifejz je najveći novinar kojeg je ova zemlja ikad imala i vjerovatno ga niko neće uspjeti nadyebati.
#rođenisamzeničaninnisamdošljo
A Mladen Marić? Ma nema ovdje N od novinara.
Nullius in verba
Dobar je i pokojni Marić, oštar i objektivan, uživao sam gledati Paralele jer frajer dosta zanimljivih stvari prikaže tokom emisije.
Ali opet kod Senada su se krucijalni razgovori vodili za opstanak ove države. Da nije bilo njegovog dnevnika upitno je šta bi se desilo sa kolonom JNA i Aljom.
Ali opet kod Senada su se krucijalni razgovori vodili za opstanak ove države. Da nije bilo njegovog dnevnika upitno je šta bi se desilo sa kolonom JNA i Aljom.
-
Sviuodbranu
- Kontakt:
Lijepo je to znati ko si odakle potice narod, historija uopste.
Ali meni kao pojedincu iz moje perspektive sasvim je dovoljno izucavati od kulina bana na ovamo.
Lijepo me boli briga sta je bio moj praprapra djed jel bio hriscanin, bogumil, buda kinez (znamo da nije bio srbin to je dovoljno).
Ja sam danas Bosnjak, Musliman Elhamdulilah i to je to.
Srbi se sturise pokusavajuci dokazati nedokazivo, izmisljajuci, lazuci...(cuj stari srbi i ratovi sa antlantidom
).
Meni je bitnije ko smo danas, gdje i kuda idemo, ne samo Bosnjaci nego svi skupa
Historiju ne mozes izmjeniti, ali buducnost mozes.
Mada tesko sa ovako fasisticki nastrojenim, genocidnim komsijama ikada nama bude bolje.
Imamo dva izbora...ili spustiti gard i predati se(i kao drzava i narod)ili boriti se do pobjede ili poraza (konacno oboje, a ne napola ko u Dejtonu).
Bojim se da oba puta vode, sta god izabrali u nestanak Bosnjaka kao politickog i bilo kog faktora.
I da se predas opet nas ceka "evropska palestina "progoni torture, i da se boris izginuce hiljade dzaba....Balkanski lonac....
Ja da mogu kunem se bacio bi dvi atomske istocno i zapadno i nek si yebu ustasko cetnicku mater.
Heleru znam yebo te Baton. Zayebavam se, a jeste i poceli od ujutro ybt
Ali meni kao pojedincu iz moje perspektive sasvim je dovoljno izucavati od kulina bana na ovamo.
Lijepo me boli briga sta je bio moj praprapra djed jel bio hriscanin, bogumil, buda kinez (znamo da nije bio srbin to je dovoljno).
Ja sam danas Bosnjak, Musliman Elhamdulilah i to je to.
Srbi se sturise pokusavajuci dokazati nedokazivo, izmisljajuci, lazuci...(cuj stari srbi i ratovi sa antlantidom
Meni je bitnije ko smo danas, gdje i kuda idemo, ne samo Bosnjaci nego svi skupa
Historiju ne mozes izmjeniti, ali buducnost mozes.
Mada tesko sa ovako fasisticki nastrojenim, genocidnim komsijama ikada nama bude bolje.
Imamo dva izbora...ili spustiti gard i predati se(i kao drzava i narod)ili boriti se do pobjede ili poraza (konacno oboje, a ne napola ko u Dejtonu).
Bojim se da oba puta vode, sta god izabrali u nestanak Bosnjaka kao politickog i bilo kog faktora.
I da se predas opet nas ceka "evropska palestina "progoni torture, i da se boris izginuce hiljade dzaba....Balkanski lonac....
Ja da mogu kunem se bacio bi dvi atomske istocno i zapadno i nek si yebu ustasko cetnicku mater.
Heleru znam yebo te Baton. Zayebavam se, a jeste i poceli od ujutro ybt
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".
Bolje bi bilo da je tad Kukanjac Alji jedan među oči spržio.Captain4 je napisao/la: ↑22 jan 2020, 13:54Dobar je i pokojni Marić, oštar i objektivan, uživao sam gledati Paralele jer frajer dosta zanimljivih stvari prikaže tokom emisije.
Nullius in verba
A šta bi se dobilo gubitkom Alje 2.5.1992. godine?
Došao bi neko sposobniji. Ko nije marioneta Dobrice Ćosića. Mislim ne sigurno, ali bi postojala šansa.
Nullius in verba
Neko tipa Fikret Abdić. Pa bi sad bili umjesto suverena i nezavisna država vjerovatno jedna srpska federalna jedinica.
-
Sviuodbranu
- Kontakt:
Fikret je srbski sanu proizvod a ne Alija.
Fikret je cekao u predsjednistvu da smaknu Aliju i da se proglasi "vodjom ".
Ono sto je on radio u Krajini ne moze se organizovat "za dan "...
Uostalom sta se raspravljas sa njim, historija je pokazala ko je Fikret a ko Alija i ko je sanu produkt. Najbolje za hellera je da smo spustili ruke i legli na klanje, u najboljem slucaju nakon sto prociste "fundamentaliste "(u nista manje broju nego sto jesu)ono sto ne bi pobili i pokrstili bilo bi "srbski muslimanski zivalj "..
Oni su imali razne planove i svoje seme i sta god Alija uradio bilo bi krvi do koljena.
Ja se vise ne obazirem na ove cetelje ovdje tipa helera...Fikret i Filipovic su najvece zlo sto Bosnjacka pic ka okotila.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
On je bio vrhunski diplomata, političar i patriota, ali definitivno ne bi postao predsjednik u takvim uslovima. Fikro je došao u Sarajevo čekajući smaknuće Alje kako bi što prije postao predsjednik. Hvala Bogu nije mu uspjelo.
Nisam ljubitelj Alijine politike, smatram da je dosta naivan i mekan bio u dosta slučajeva, ali ne treba mu osporiti činjenicu da je jednako gledao muslimana, pravoslavca i katolika, te da se zalagao svim silama da BiH ostvari nezavisnost i multietničnost. Koliko je uspio, ne bih ti znao reći.
Trump na primitivan način pokušava obezbijediti drugi mandat.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.