Nek si me sacek'o

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Nek si me sacek'o
Da budem iskren pod Zizuom ga nisam ni gledao niti sam upratio kad je igrao. Ovo misljenje sto imam o njemu je bazirano na utakmicama pod Lopeteguijem, tad sam gledao Real cesto.Epidaurus je napisao/la: ↑21 jan 2020, 16:23Iskren da budem pitanje je da li je lik i nivo backupa za top klubove. Protiv Celte u prvom kolu nekih 10ak sekundi prije kraja poluvremena pokusava neki rahitican pas izmedju 3 igraca umjesto da ispuca loptu. Normalno grijesi, Real prima gol i VAR ga spasava zbog nekog bas minimalnog ofsajda ako se mogu dobro sjetit. Poslije protiv Mallorce dobija drugi zuti za neki bas idiotski faul. Zidane mozda nije neki takticar al sto se tice procjene kvalitete igraca tu mu je malo ko ravan. On ovog ne koristi ni ne pokusava koristit. Marcelo u ovom bacva izdanju je sigurniji nazad od njega. Da on to bar kompenzuje u napadu pa hajd, al i tamo ga glupost ogranicava. Mozda bude u Bundesligi koristan zbog stila igre vecine ekipa al tesko da se na njega mozes pouzdat u bilo kojoj jacoj tekmi.
Sve je to prelijevanje iz šupljega u prazno što se tiče transfer politike.Bundesliga je napisao/la: ↑22 jan 2020, 09:54Ocigledno samo zele pregurati do ljeta sa ovim pozajmicama. U tom slucaju podrzavam. Ali nema smisla Costu dovoditi. Taj bi bio u bolnici do ljeta, a i fudbalska inteligencija mu nije jaca strana.
Slazem se s tobom da je transfer politika bila losa prosli prelazni rok pa se sada izvlace do ljeta. Sto se tice omladinaca, razumijem da ih nece bacati u vatru tek tako. Ipak govorimo o Bayernu, a ne recimo Leverkusenu. Ovdje su rezultati na prvom mjestu. Takodjer se slazem s tobom da ne vidim previse smisla u otvaranju ovog centra jer mozda jedan ili nijedan igrac iz njega ce dobiti priliku u prvom timu. Doveli su desnog beka cisto na posudbu da Kimmich konstantno igra u veznom redu. Ne znam kakav je Odrizola igrac i ne mogu ga komentarisati, ali mi sigurno nemamo ni solidnog desnog beka u drugom timu. Mozda je ovo dovodjenje Odrizole cisto da se odmara Pavard, mada je meni Pavard bolji na stoperu nego na beku. Nije previse upotrebljiv u napadu, a nije ni brz. Krilo takodjer u omladincima nemamo, Singh nije kalibar prvog tima definitivno. Od omladinaca jedino Zirkzee mozda dobije priliku jer ovi ostali nemaju ni priblizan kvalitet neophodan za prvi tim.Stefan Effenberg je napisao/la: ↑22 jan 2020, 11:14Osobno ne mogu vjerovati i izuzetno sam dosad razočaran da uprava i trenerski tim nemaju "damu" ubaciti mlade igrače u vatru, ali konstantno. Znači imamo omladinski pogon, uloženo je u novi centar 70 milijuna eura i oni i dalje dovode igrače na posudbe???
Shvaćam da su to samo prijelazna riješenja do ljeta ali zar nije bolje pružiti priliku nekom klincu koji ima potencijal da igra za prvi tim cijelu ovu sezonu? Da igra, da griješi, da uči, da napreduje, da smo ga spremni istrpiti jer ima potencijal za visoke domete?
S druge strane, ako nema barem jednog takvog klinca u omladinskom pogonu ovaj momenat, nek uzmu lokot i zaključaju taj centar istog momenta.
Mislimda od to trening centra trk u buducnosti mozemo ocekivati neke Stvari .... Sto se tice trnsfera mislim da su i uupravi svjesni svojih pogresaka i ovigledno je da na ljeto planiraju ozbiljne promjene... Od koji se onda vjerovatno ocekuje ponovo da nose ekipu narednih godina i da de napadne liga prvaka.... Ako dodju a ja zaista vjerujem da hoce haverz i sane plus leva nouer alaba hernandez zule davies ganabry coman imacemomtim za naredni period koji ce zaista biti jako potentan i snazan.... Sad vec tu dolazi i pitanje trenera i da li ce se i s njim pogoditi iline osobno nebi mi smetalo da flick ostane na klupiBundesliga je napisao/la: ↑22 jan 2020, 11:37Slazem se s tobom da je transfer politika bila losa prosli prelazni rok pa se sada izvlace do ljeta. Sto se tice omladinaca, razumijem da ih nece bacati u vatru tek tako. Ipak govorimo o Bayernu, a ne recimo Leverkusenu. Ovdje su rezultati na prvom mjestu. Takodjer se slazem s tobom da ne vidim previse smisla u otvaranju ovog centra jer mozda jedan ili nijedan igrac iz njega ce dobiti priliku u prvom timu. Doveli su desnog beka cisto na posudbu da Kimmich konstantno igra u veznom redu. Ne znam kakav je Odrizola igrac i ne mogu ga komentarisati, ali mi sigurno nemamo ni solidnog desnog beka u drugom timu. Mozda je ovo dovodjenje Odrizole cisto da se odmara Pavard, mada je meni Pavard bolji na stoperu nego na beku. Nije previse upotrebljiv u napadu, a nije ni brz. Krilo takodjer u omladincima nemamo, Singh nije kalibar prvog tima definitivno. Od omladinaca jedino Zirkzee mozda dobije priliku jer ovi ostali nemaju ni priblizan kvalitet neophodan za prvi tim.Stefan Effenberg je napisao/la: ↑22 jan 2020, 11:14Osobno ne mogu vjerovati i izuzetno sam dosad razočaran da uprava i trenerski tim nemaju "damu" ubaciti mlade igrače u vatru, ali konstantno. Znači imamo omladinski pogon, uloženo je u novi centar 70 milijuna eura i oni i dalje dovode igrače na posudbe???
Shvaćam da su to samo prijelazna riješenja do ljeta ali zar nije bolje pružiti priliku nekom klincu koji ima potencijal da igra za prvi tim cijelu ovu sezonu? Da igra, da griješi, da uči, da napreduje, da smo ga spremni istrpiti jer ima potencijal za visoke domete?
S druge strane, ako nema barem jednog takvog klinca u omladinskom pogonu ovaj momenat, nek uzmu lokot i zaključaju taj centar istog momenta.
Stefan Effenberg je napisao/la: ↑22 jan 2020, 11:14Sve je to prelijevanje iz šupljega u prazno što se tiče transfer politike.Bundesliga je napisao/la: ↑22 jan 2020, 09:54Ocigledno samo zele pregurati do ljeta sa ovim pozajmicama. U tom slucaju podrzavam. Ali nema smisla Costu dovoditi. Taj bi bio u bolnici do ljeta, a i fudbalska inteligencija mu nije jaca strana.
Osobno ne mogu vjerovati i izuzetno sam dosad razočaran da uprava i trenerski tim nemaju "damu" ubaciti mlade igrače u vatru, ali konstantno. Znači imamo omladinski pogon, uloženo je u novi centar 70 milijuna eura i oni i dalje dovode igrače na posudbe???
Sa odriozolom imamo šansu da uzmemo titulu i prođemo chelsea. Sa Richardsom koji igra tu poziciju tesko... Mladi igrači najčešće moraju proći posudbe da se dokažu. Recimo fein se super razvija. Potencijal nakon duzeg perioda imamo u feinu, mai, zirkzee, batista.. Jedini smo klub u bundesligi čija 2 ekipa igra u 3rangu natjecanja...Stefan Effenberg je napisao/la: ↑22 jan 2020, 11:14Sve je to prelijevanje iz šupljega u prazno što se tiče transfer politike.Bundesliga je napisao/la: ↑22 jan 2020, 09:54Ocigledno samo zele pregurati do ljeta sa ovim pozajmicama. U tom slucaju podrzavam. Ali nema smisla Costu dovoditi. Taj bi bio u bolnici do ljeta, a i fudbalska inteligencija mu nije jaca strana.
Osobno ne mogu vjerovati i izuzetno sam dosad razočaran da uprava i trenerski tim nemaju "damu" ubaciti mlade igrače u vatru, ali konstantno. Znači imamo omladinski pogon, uloženo je u novi centar 70 milijuna eura i oni i dalje dovode igrače na posudbe???
Ma Costa je solidan igrac, vrhunski atleta ali nema grama pameti kad ima loptu u nogama. Strasan prvi korak nakon kojeg zabije glavu u pod i trci dok se ne zabije u nesto.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.