AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

muxa
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la muxa » 24 jan 2020, 23:05

Što se igre tiče korak naprijed nazad dva, al eto nek se makar bodovi skupljaju. Pa dobro rope ima li kakva formacija da bi tebi bila ok? Il je još nisu izmislili :)
Il Club più titolato al mondo!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 24 jan 2020, 23:08

Pa yebemu, piše se da se dogovorilo sa Sevilom oko Susa, a i javio se Paquetin agent da bi i on mogao ići. Za Rodrigeza se zna da je pitanje vremena, samo se čeka nekakva dozvola od turskog saveza.

Ako šta propadne do kraja, to je druga stvar, ali je evidentno da su jako blizu odlaska. Dovoljno je i jedno da ode, samo da se otvori mjesto novom igraču.

Realno, Maldini i Boban jesu zasrali sa trenerima i nekim izlaznim transferima, ali je izbor pojačanja bio dobar. Iduća sezona popravni, ima da budu pametniji oko izbora trenera jer su se već jednom opekli.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Fantasista
Kontakt:

Post Postao/la Fantasista » 24 jan 2020, 23:12

Otjerat će Piateka i djeda Ibru i opet će proći ljeto dok oni naganjaju napadača dok imamo jednog stopera i pola veznjaka hahaha

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 24 jan 2020, 23:16

Bila je priča da će uzeti onog malog iz Benfice, defanzivni vezni, posudba plus 50 miliona otkupa.

Aj baš da vidimo i to čudo. :mrgreen:

Mada sam naučio da kad god čujemo dobru vijest, u 90% slučajeva je fejk tako da uvijek sve sa rezervom prihvatam. Ali zato se one loše u 90% slučajeva obistine. :lolno:

FORZA MILAN !

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 24 jan 2020, 23:22

Turski savez je, valjda, odobrio transfere i valjda bi RR i mogao otici, ali sta onda? Daces RR za 5-6mil i onda ganjati nazor nekog LB za klupe od 10-12mil.
Kao besplatno pustanje Zapate da bi platio Duartea za klupe.
Sad i sporog Kjaera dovodis, a perspektivnijeg Caldaru dajes (ne znam je li ovdje drasticna razlika u plati pa da smo barem tu na dobitku?).

Al i dalje se divim Pioliju u njegove 2 izmjene, valjda ima fobiju od te 3. Izmjene, makar vrijeme da potrosis.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 24 jan 2020, 23:23

dogovoren je transfer lijevog beka Antoneea Robinsona.. Znaci RR zbogom i sretno u nastavku karijere.
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 24 jan 2020, 23:25

Vratiti lezbejku. :ljepota:

Po meni bezveze bacanje para za tog amerikanca, kad je jasno da je Theo neprikosnoveni starter. Bolje da se kakva posudba ganjala, čisto da popuni mjesto do ljeta.

U pm, kako neki anonimus iz druge lige može koštati više nego RR? :facepalm:

Nemamo koga ni ubaciti, sve izmjene ispucaš sa Rebićem i Krunićem.
Paquets nije ni pozvan, a Piatek i Suso su vrlo moguće na rubu transfera, tako da se ništa ne želi riskirati.

FORZA MILAN !

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 24 jan 2020, 23:32

Cuj nemas, imas Musakia ili Gabiu ubaciti i pojacati odbranu u zadnjim minutama, ljudi napadaju a cijela odbrana ti ima zuti karton.
Mozes sta god, ali kradi vrijeme, pokusaj makar nesto. Nece ni Rebic vjecno mu guzicu spasavat.

075 ❤

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 25 jan 2020, 01:01

Eto nam Robinsona, barem je agilniji i prodorniji od RR, mlad, ali za konkurenciju ima Thea tako da... jedino da u buducnosti Thea prebace na krilo, a morat ce, jer je u odbrani talasika.

Citao sam maksuz malo komentare i hvale ga navijaci da je napredovao, ali da ipak tesko bi napravio nesto u EPL-u, dok u Championshipu je vise nego solidan bek.
Taman po mjeri za prosjecan Milan 😂

075 ❤

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 25 jan 2020, 01:12

Đe i kako iskopaše tog beka i to za ne tako male pare, s obzirom da će momak grijati klupu veći dio vremena. Tako da tih 12-13M nije malo. Ne vjerujem sad da taj igrač nije praćen makar 5-6 utakmica, jer u klubu gdje se gleda na svaki euro to se tako ne radi.

Ali prioritet je defanzivni vezni pobogu, u šta oni gledaju.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 25 jan 2020, 01:30

Beduin je napisao/la:
24 jan 2020, 23:22
Daces RR za 5-6mil i onda ganjati nazor nekog LB za klupe od 10-12mil.
Kao besplatno pustanje Zapate da bi platio Duartea za klupe.
Sad i sporog Kjaera dovodis, a perspektivnijeg Caldaru dajes (ne znam je li ovdje drasticna razlika u plati pa da smo barem tu na dobitku?).
Kružile su priče o 20M++ za RR, spominjao se Arsenal, prije nego što je Theo došao...da bi ga sad na kraju dao za duplo manje pare nego što je doveden? Stvarno su nesposobni.

Ili ovo što navodiš, pored živog Abatea, Zapate oni obadvojicu puste džaba da bi još slabijeg, fol perspektivnog mlađeg štopera doveli za 10M sa drugog kontinenta. Pa samo je to za otkaza. Sad ista stvar, čupaju nekakvog anonimusa od beka Robinsona za kojeg niko nije čuo iz 2.engl lige, za 12M? Bolje onda vrati Laxalta.

U januaru su samo 39-godišnjaka doveli i to je to, uz njega puža Kjaera, koji nije ništa bolji od Musake, ni Caldare kojeg su dali u najlošijem dealu ovog kluba zadnjih godina. Pioli je levat na nivou seoskog trenera GP-a, to je u 5 deka. Maldini i Boban su pogubili konce, kreditor Elliot veze nema s fudbalom i gledaju da vrate što su im kinezi ostali dužni...

Kako dalje?
1. Novi vlasnik
2. Maldiniju nać novu ulogu, šutni Bobana, Scaronija, Massaru, Gazidisa.
3. Ozbiljan trener tipa Allegri, Pocchetino, najmanje Spaletti
4. Tek tada razmišljat o novim igračima. Out; Hakan, Suso, RR, Biglia.

---

Večeras prava patnja za gledat, Donnarumma x 3 u rosteru je najuzbudljiviji dio, uz prodor+prečku Thea. Smiješan gol, ne znamo ni sami kako smo uzeli sva 3p, loša igra za koju je genijalac Pioli kriv. Bravo Gigio.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 25 jan 2020, 01:34

Moguće da planiraju Tea gurnuti naprijed a ovog malog na beka, mada nemam pojma kakav je uopšte. To da nam je uprava smiješna je davno ispričana priča.
Il Club più titolato al mondo!

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 25 jan 2020, 02:01

A da prodamo Piateka, Susa i Paquetu, a dovedemo Tonalija i Belottia bili bismo daleko jaci.

Onaj Adama Traore mi je strasan igrac, njega na desnoj strani imati bi bilo top, ali i on ce na ljeto biti zara skup, a Wolvesi ga sad sigurno ne bi prodavali kad se bore za Evropu.

Na ljeto nam se oslobadjaju 2 mjesta u timu i visoke plate od Jacka i Biglie. Jos ako sad prodaju Paquetu, sto nije nemoguce, mi onda na ljeto opasno moramo prionuti pronalazanju veznjaka, i to ne samo jednog. Ostaces na Kessiu, Benaceru, Hakanu i Krunicu.
Najgore je sto ti skripi na vecini pozicija, desni bek je prelos, Calabriu da prodas to bi bilo max 10-12mil, a valja uganjat dobrog beka da bi htio kod nas.
Taj desni CB nam skripi, a imas 3 panja i ne mozes ih se otarasiti, Musaka, Duare i Kjaer kojeg vjerovatno nece ostaviti na kraju sezone siguran sam + mladog Gabbiu.

Leao Belotti Traore
Benacer Tonali ?
Theo Rom ? Conti

Rebic za klupe dzoker, desno Samu sa klupe, u napadu opet trebas nekog za klupe, mada i Leao je tu, a Theo moze krilo i rijesio si tu poziciju ako ti uspije.
Mah, bezveze glavu lupat kad svakako oni naprave one najgore poteze.

075 ❤

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 25 jan 2020, 11:58

Hakan - 19 utakmica (1570 min) 2 gola i 1 asist
Suso - 16 utakmica (1361 min) 1 gol i 2 asist
Rebic - 10 utakmica (253 min) 3 gola

Eto, sve je jasno koliko lose igraju oni od kojih se najvise ocekivalo.
Jos ako, do jucer prvog napadaca tima, Piateka, ovdje spomenem sa 18 utakmica (1189 min) i 4 gola, od toga 3 iz penala, onda vidis zasto smo ovdje.
J3benih 1189 minuta za 1 gol iz igre. Nadam se da ce ga uspjet prodat, ako je moguce vec danas.

075 ❤

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 25 jan 2020, 12:04

Ja se isto nadam da ce se rijesiti Pjonteka, Susa, Paquete i RR, rasteretis platni budzet i dovedes dva igraca dobra, jednog u vezu jednog krilnog i eto imas puno bolju ekipu.

Tonali bi nam legao kao budali samar.

Btw Benaser ne igra protiv Verone zbog sinocnjeg kartona, bice veselo na sredini gledati Kessia Hakana i Jacka :)

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 25 jan 2020, 14:33

Tesko ce Tonali ovdje doci a plus Tonali i Bennaccer u 4-4-2 ne mogu igrati zajedno.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

Fantasista
Kontakt:

Post Postao/la Fantasista » 25 jan 2020, 14:42

Treba 451 gurat sa još jednim veznjakom.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 25 jan 2020, 15:09

442 je privremena solucija, neće se tako igrati iduće sezone.

Nadam se da će se dovesti neki igrači do kraja, da je se otarasimo još sad do februara. :problem:
Dobra formacija kada trebaš ganjati golove, ali ovako igrati svih 90 minuta je suicidalno.

FORZA MILAN !

meecko
Kontakt:

Post Postao/la meecko » 25 jan 2020, 15:15

Najveća glupost je dovoditi igrače a ne zna se tko će trener biti? Nakupilo se svega i svačega u timu jer se išlo po principu kupi, nek'se nađe. Sada je to balast kojeg se ne možeš riješiti. Bolje nikoga ne dovoditi, nego rasprodati što je flopnulo i tako imati neki novac. Tražiti trenera kako Bog zapovijeda, pa sa njim tražiti igrača u okviru novca koji imaš. Neka se bace na dogovor oko trenera koji će raditi 4-5 godina u klubu. Vidi se razlika sa trenerom kod Intera, prošlu godinu su imali bolji tim, a jedva u LŠ ušli.....
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 25 jan 2020, 15:24

Silva ni u Frankfurtu nije starter, uprkos silnim odlascima iz kluba prvenstveno ofanzivaca. Dzabe sve, klupa..
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.