Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: insider
Re: Chat
@Virtual pogleda sad ovo. Čovjek direktno priča, a narod ovdje pokušava da izbjegne istinu. Mene brine činjenica ko će mi roditelje zdravstveno liječiti za 20 godina.
Nemam šta prigovoriti ljudima koji idu jer istu ideju slijedim.
Nemam šta prigovoriti ljudima koji idu jer istu ideju slijedim.
"We need to suffer. And we need to fight."
- ASD
- Kontakt:
Heller je napisao/la: ↑25 jan 2020, 00:15Da i vi vidite
staragarda je napisao/la: ↑24 jan 2020, 23:26Ako znaš priču o recimo United of Manchester mozda i skontaš...mada se dosta slobodasa kune u onu legendarnu rečenicu Cantone
SISOJA SITI JE UNITED OF MANCHESTER
I ovi što J*** PirateBay dabogda im tako i pluća radila
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Brutalno je ovo, ali je postalo tabu tema, svi znaju a šute. Bježe od istine kao što kažeš.
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović
Jest, samo tada je iz cijele Evrope emigriralo oko 8. - 10. miliona stanovnika, ali treba istaći da je tada natalitet u Evropi, pa i u Švedskoj, bio u porastu, tako da se ta migracija nije ni osjetila niti je ostavila neke posljedice na političkom, društvenom i ekonomskom planu.Derdiyok je napisao/la: ↑24 jan 2020, 23:58Iz Svedske se krajem 19. i pocetkom 20. stoljeca iselilo 1,5 miliona ljudi koji su se trbuhom za kruhom otisnuli ka americkom kontinentu, Islandjana ima samo 300.000, pa nisu ni jedni ni drugi propali. Naprotiv, izgradili su drzave koje mogu posluziti kao model drugima. Kamo puste srece da imamo bar mrvicu skandinavskog mentaliteta, nacina razmisljanja, kolektivne svijesti i radnih navika.
JEDAN KLUB, JEDAN GRAD, JEDNA LJUBAV, JEDAN TOŠK.
Ovdje vlada takvo stanje da smo ponosni kada izadjemo iz okvira odgovornosti, bilo da je u pitanju prekoracenje brzine, voznja pod dejstvom opijata... Upravo o tome se prica po kaficima, pijacama itd.Kamo puste srece da imamo bar mrvicu skandinavskog mentaliteta
Promjena mentaliteta treba zahvatiti svaku poru drustva a oni koji se opiru tim promjenama svoje opravdanje imaju u cvrsto ustaljenim obicajima. Znaci nase drustvo uvijek trazi neke olaksice koje kasnije prerastaju u kolektivni nemar.
A smooth sea never made a skilled sailor.
Zato svaki dan čujemo ublehe tipa 'oni su hladni, mi imamo dušu, temperament', 'ne znaju oni uživati, samo rade', itd, itd.
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović
Ovaj Faruk je ekstra momak inače, ne znam šta mu je onaj Šepić trebao 
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Ne znaju oni šta je ćejf, ja s posla pa roštilj i polovku....
A radi od 6-6, u međuvremenu ljudi skraćuju radnu sedmicu na 30 sati
Nullius in verba
Problem je u odnosu prema zajednici i ravnodusnosti prema promjeni mentaliteta.
Puna usta moralnih pridika a magistrale vrve od otpada, vecina gleda da policiji prosmugla cvaju...
Takve olaksice su pogubne jer se bjezi od odgovornosti. Dok se ne usadi taj osjecaj krivice za djela van ociju javnosti ovdje nema napretka.
Obrazovanje je jedan od nacina poboljsanja ali i tu ima prepreka jer znam masu obrazovanih cije ponasanje je nivo orangutana.
Puna usta moralnih pridika a magistrale vrve od otpada, vecina gleda da policiji prosmugla cvaju...
Takve olaksice su pogubne jer se bjezi od odgovornosti. Dok se ne usadi taj osjecaj krivice za djela van ociju javnosti ovdje nema napretka.
Obrazovanje je jedan od nacina poboljsanja ali i tu ima prepreka jer znam masu obrazovanih cije ponasanje je nivo orangutana.
Zbog Armena, Asiraca, Grka i genocida.
Nullius in verba
Nije problem obrazovanje već odgoj. Dva suprotna pojma.Asteriks je napisao/la: ↑25 jan 2020, 11:51Problem je u odnosu prema zajednici i ravnodusnosti prema promjeni mentaliteta.
Obrazovanjem se razvija kriticko razmisljanje, logika te mijenja percepcija.
Odgoj nosis iz kuce ali milje doprinosi formiranju licnosti. Zbog nekog ugleda radis stvari za koje znas da nisu moralne.
Pravila ponasanja su zaokruzena obicajima neke sredine a to je tesko promjeniti, ako se u istu mislis uklopiti. Laicki receno, barabe se vise postuju od nekog normalnog covjeka.
Nikada necemo iskorijeniti seljacki mentalitet, jer takvo nesto ovdje nije kompatibilno.
Odgoj nosis iz kuce ali milje doprinosi formiranju licnosti. Zbog nekog ugleda radis stvari za koje znas da nisu moralne.
Pravila ponasanja su zaokruzena obicajima neke sredine a to je tesko promjeniti, ako se u istu mislis uklopiti. Laicki receno, barabe se vise postuju od nekog normalnog covjeka.
Nikada necemo iskorijeniti seljacki mentalitet, jer takvo nesto ovdje nije kompatibilno.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.