Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
-
- Kontakt:
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Igraci u cetvrtoj ligi Engleske su daleko bolje placeni nego kod nas u Premijer ligi, otprilike izlaze na 100 hiljada funti godisnje. Peti rang Engleske je tu negdje sa nasom PL.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.
pa jeste, sjecam se kada se pricalo da ce u FK Sarajevo preci neki igrac iz Braintree Town FC, to je SESTA ranga engleskog fudbalaWandelanoite je napisao/la: ↑24 jan 2020, 00:40Igraci u cetvrtoj ligi Engleske su daleko bolje placeni nego kod nas u Premijer ligi, otprilike izlaze na 100 hiljada funti godisnje. Peti rang Engleske je tu negdje sa nasom PL.

Boze kompleksasa!

Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Dovoljno je pogledati seljačke trenere i menadžerski sistem koji je duboko ukorijenjen.
Roditelji lobiraju za svoju djecu i djeca koja imaju iole neki talenat nemaju priliku da se pokažu i razviju.Također se poremeti dječija motivacija kada pogledaju ufurane debilčiće kako ih babo i menadžer gura.
Dakle razlog ovakvoj malina ligi jeste nedostatak infrastrukture kao i kapacitet znanja odnosno know how u trenerskom kadru kao i duboko korumpiranom sistemu u kojem plovi ova nakaradna liga.
Roditelji lobiraju za svoju djecu i djeca koja imaju iole neki talenat nemaju priliku da se pokažu i razviju.Također se poremeti dječija motivacija kada pogledaju ufurane debilčiće kako ih babo i menadžer gura.
Dakle razlog ovakvoj malina ligi jeste nedostatak infrastrukture kao i kapacitet znanja odnosno know how u trenerskom kadru kao i duboko korumpiranom sistemu u kojem plovi ova nakaradna liga.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Ako Mallorca ostane u La Ligi, Ante Budimir bit će jedan od najzaslužnijih.
U 19 utakmica već je zabio osam golova. S dva pogotka i asistencijom imao je presudnu ulogu u zadnjoj Mallorcinoj pobjedi protiv Valencije; prije toga je zabio po dvaput Barceloni i Getafeu te po jednom Espanyolu i Celti, dok su još bolji učinak spriječili poništeni golovi protiv Real Madrida i Seville te dvije pogođene vratnice.
U Mallorci Budimir ima znatno veću ulogu od same realizacije. On je centralna točka napada i sudjeluje u svim fazama igre.
Od svih igrača u ligi, četvrti je po broju osvojenih zračnih duela (83) te osmi u ukupnim duelima. Primarna je meta dugih lopti kad je obrana suočena s pritiskom, povezuje igru u izgradnji napada te sudjeluje u završnici akcija; protiv Valencije je, primjerice, leđima okrenut golu odlično odložio loptu za strijelca. Dobro se kreće i pozicionira, a zabijao je s obje noge i glavom.
Ahmedhodzic i Nalic u prvih 11 u prijateljskoj utakmici za Malme. Nisam primjetio da je Mujakic dobio priliku protiv Dynamo Kijev, barem ono sto sam ja gledao.
https://www.livescore.com/soccer/intl/c ... 1-3259301/
Jeste da igraju protiv amatera, ali dobar debi za obadvoje izgleda.
https://www.livescore.com/soccer/intl/c ... 1-3259301/
Jeste da igraju protiv amatera, ali dobar debi za obadvoje izgleda.
Becir Omeragic
Dennis Hadzikadunic
Nebi bilo lose vidjeti sa Pongracicem sta zeli, izgleda da su ga Hrvati odpisali.
I naravno Ivanom Sunjicem.
Kad bi imali Omeragica i Hadzikadunica ovako mladi za 5 godina bi bili najbolji stoperski tandem sto se Reprezentacije tice.
Dennis Hadzikadunic
Nebi bilo lose vidjeti sa Pongracicem sta zeli, izgleda da su ga Hrvati odpisali.
I naravno Ivanom Sunjicem.
Kad bi imali Omeragica i Hadzikadunica ovako mladi za 5 godina bi bili najbolji stoperski tandem sto se Reprezentacije tice.
Ma mi trebamo poslati dopise na sva nasa drustva u inostranstvu i na sve fudbalske saveze da svi igraci koji budu odbijeni od zemalja za koje zele igrati a imaju makar pradjeda iz Bosne neka se jave nasem savezu, valjda tada pokupimo makar jednog ili dva osrednja igraca.
Jel tretno smo prelosi sto se tice omladinaca.
Jel tretno smo prelosi sto se tice omladinaca.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Spasit će nas Zinedin i nasljednik Emira Spahića Mujakić.
⚜️~⚜️~⚜️
Steta sto nije neko od onoliko novinara iskoristio priliku da pita Misimovica kao sportskog direktora reprezentacije, da li se ovi igraci prate, i ima li se plan obaviti razgovor sa njima kao sto je bio slucaj sa Omeragicem.
Nisu budale. Omeragic i Hadzikadunic uticu na primanje novinara. Kako ce Sinan zaraditi svoji 50 maraka na nekom stoperskom klocu iz plbih kada to mjesto zauzme Omeragic i Hadzikadunic?
Moraju i novinari hraniti sebe i svoju familiju.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Od kad to Sinan preferira plbih naspram dijaspore, baš on je objavio priče o hiljadama dijasporskih kločeva.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Ne znamo šta se tačno iza scene dešava. Ako neko zna kakva je situacija u savezu pa neka podijeli ovdje sa nama.
MOžda jednostavno ti momci ne žele javno pričati o igranju za reprezentaciju, možda žele igrati za zemlju rođenja a ne porijekla. I ovi momci podliježu pritisku javnosti u tim zemljama, jednostavno je situacija komplikovana i ništa nije crno bijelo.
Sjećamo se Pjanićeve situacije, i negodovanja tamošnje javnosti..
Ali nikad nisam bio sretniji nego kad je Pjanić odlučio igrati za nas. Pa tako i za ovu dvojicu, iako naravno trenutno nisu ni blizu sta je Pjanić bio u njihovim godinama.
⚜️~⚜️~⚜️
Ima li sa nama ikakve veze Adrian Grbic (96. godiste), ubi ove sezone u 2. Francuskoj ligi... zabio je bas poprilicno golova ove sezone i vec se pise o njegovom transferu u jace klubove i jacu ligu... istina msm da je austrijanac po drzavljanstvu, ali me zanima odakle vuce korijene jer ko zna sta buducnost nosi i u kakvog se napadaca moze pretvoriti jer objektivno gkedano statistika mu je dosta dobra, a jos nije odigrao nijednu oficijalnu tekmu za A selekciju Austrije...
Hrvat.Kompromis je napisao/la: ↑25 jan 2020, 16:27Ima li sa nama ikakve veze Adrian Grbic (96. godiste), ubi ove sezone u 2. Francuskoj ligi... zabio je bas poprilicno golova ove sezone i vec se pise o njegovom transferu u jace klubove i jacu ligu... istina msm da je austrijanac po drzavljanstvu, ali me zanima odakle vuce korijene jer ko zna sta buducnost nosi i u kakvog se napadaca moze pretvoriti jer objektivno gkedano statistika mu je dosta dobra, a jos nije odigrao nijednu oficijalnu tekmu za A selekciju Austrije...
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
Sinan preferira sve u rasponu od Musa Ćazim Ćatić do Ive Andrića. O stranim "književnicima" da ne govorim. Zaboli njega rinaka i za dijasporu i za BHTPL.Drape je napisao/la: ↑25 jan 2020, 14:21Od kad to Sinan preferira plbih naspram dijaspore, baš on je objavio priče o hiljadama dijasporskih kločeva.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Nalic dvostruki strijelac za Malme u prijateljskoj. Doduse igrali su protiv neke svedske Stupcanice. Ali ipak. Kako stvari stoje i on i Ahmedhodzic dobit ce "pravu" sansu u Malmeu ove sezone da se dokazu. Velika stvar za obadvojicu. Vidjetcemo sta ce biti.
Zadnja izmjena: ReX, dana/u 25 jan 2020, 16:44, ukupno mijenjano 1 put.
@igrajlopte 🐦
ImaKompromis je napisao/la: ↑25 jan 2020, 16:27Ima li sa nama ikakve veze Adrian Grbic (96. godiste), ubi ove sezone u 2. Francuskoj ligi... zabio je bas poprilicno golova ove sezone i vec se pise o njegovom transferu u jace klubove i jacu ligu... istina msm da je austrijanac po drzavljanstvu, ali me zanima odakle vuce korijene jer ko zna sta buducnost nosi i u kakvog se napadaca moze pretvoriti jer objektivno gkedano statistika mu je dosta dobra, a jos nije odigrao nijednu oficijalnu tekmu za A selekciju Austrije...

Obadva ce dobiti priliku. Ja sam odavno pisao da je Ahmedhodzic velik potencijal i za 2-3 godine ga vidim u velikoj ligi. I Nalica isto hvale, nekako interesantan igrac, me toliko fizicki jak ali dosta pokretljiv i brz na nogama. Malme je dobra ekipa, zavrsili prvi u EL grupi ispred Kopenhagena i Dynamo Kijev. Ranije bez ikakvih problema izbacili Zrinjski.
-
- Kontakt:
Nakon Kvrzica sljedeci amater Hajradinovic popusio crveni u Turskoj rahatlokum Ligi.
SAVEZ NAPOLJE ! ! !
Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, Proximic, s4mke i 30 gostiju.