Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

ASD
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la ASD » 25 jan 2020, 23:43

Zato što to nisu ekonomske mjere nego čisto političke ili možda socijalne.

Kod nas je potpuno pogrešno ići u povećanje poreza jer koliko god ih prikupio idu u pogrešne ruke.
Bitnije je smanjiti javnu potrošnju i makar na taj način olakšati život običnim građanima.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 25 jan 2020, 23:45

Civa je napisao/la:
25 jan 2020, 23:39

Lako je naučit cifre i iznositi u raji.
Jašta je.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Civa
Kontakt:

Post Postao/la Civa » 25 jan 2020, 23:50

ASD je napisao/la:
25 jan 2020, 23:43

Kod nas je potpuno pogrešno ići u povećanje poreza jer koliko god ih prikupio idu u pogrešne ruke.
Bitnije je smanjiti javnu potrošnju i makar na taj način olakšati život običnim građanima.

Ne povećavaš porez običnom građaninu, neće onaj iz srednje klase iskeširat 50k za auto sigurno. Smanjenje administracije u državnom sektoru, i korupcije, te postavljenje sposobnih osoba na ključna mjesta kada dočekamo moguće je ostvariti neki iskorak, ovako dok se ostale osobe vrte u krug, nek ide svijet kad može.

Osime može vjeruj mi, imaš puno osoba bubalica... Dovest ću ti ja s faksa asistenticu prvu.
Tako blizu, a tako daleko.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 25 jan 2020, 23:53

Pa bujrum, nek počnu. Kažeš što nije predstavio plan, a što bi to on predstavljao planove? Zna se čiji je to posao, ali valjda su nas naučili da ništa ne rade pa ne očekujemo ništa.

Čovjek je analitičar i u petak ja načeo upravo ono što ovom bolesnom narodu, pored ubacivanja mišomora u vodovodne cijevi treba, a to je otvaranje očiju. Al eto, samo nek ne puca. Yebi nas.

Civa
Kontakt:

Post Postao/la Civa » 26 jan 2020, 00:03

Osim13 je napisao/la:
25 jan 2020, 23:53
Pa bujrum, nek počnu. Kažeš što nije predstavio plan, a što bi to on predstavljao planove? Zna se čiji je to posao, ali valjda su nas naučili da ništa ne rade pa ne očekujemo ništa.

Čovjek je analitičar i u petak ja načeo upravo ono što ovom bolesnom narodu, pored ubacivanja mišomora u vodovodne cijevi treba, a to je otvaranje očiju. Al eto, samo nek ne puca. Yebi nas.
Koliko dugo iznosi činjenice i brojke? 3-4 godine sigurno?
Puno je tih analitičara u svakoj sferi. Na tekst njegov o BH namazu Mazi je napisao da kupovinom našeg eurokrema stvaramo još veći trgovinski deficit? Kada sam mu odgovorio u komentaru i pitao kako je moguće to, jer povećanjem potražnje za domaćim dobrom i izvozom domaćeg dobra na ino tržište ne vidim kojom logikom se može deficit povećati jer smanjuješ potražnju za ino supstitutina, dobio sam obrisan komentar. Okej, super.
Problem je u tome što je akademska zajednica duboko u kandžama politike, a onda je problem što ta ista politika ne yebe bilo kakav komentar akademske zajednice...
Dok se ne desi veliki restart i dok ne propjeva neka velika riba, što bi se desilo u Sarajevu da je ostala četvorka nema ovdje spasa..

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 26 jan 2020, 00:11

:puke:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 26 jan 2020, 00:21

Civa je napisao/la:
26 jan 2020, 00:03

Koliko dugo iznosi činjenice i brojke? 3-4 godine sigurno?
Puno je tih analitičara u svakoj sferi. Na tekst njegov o BH namazu Mazi je napisao da kupovinom našeg eurokrema stvaramo još veći trgovinski deficit? Kada sam mu odgovorio u komentaru i pitao kako je moguće to, jer povećanjem potražnje za domaćim dobrom i izvozom domaćeg dobra na ino tržište ne vidim kojom logikom se može deficit povećati jer smanjuješ potražnju za ino supstitutina, dobio sam obrisan komentar. Okej, super.
Problem je u tome što je akademska zajednica duboko u kandžama politike, a onda je problem što ta ista politika ne yebe bilo kakav komentar akademske zajednice...
Dok se ne desi veliki restart i dok ne propjeva neka velika riba, što bi se desilo u Sarajevu da je ostala četvorka nema ovdje spasa..
Ne znam, ne razumijem se toliko u to tako da neću ni komentarisati. Ali ja kažem iz ugla gledatelja, nisam do sada čuo na javnom mediju da neko ispriča ovakve stvari.

Iseljavanja se prokomentarišu na kafi, "e znaš ode i onaj", i to je to. :mrgreen:

O nekim većim posljedicama se slabo priča.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 26 jan 2020, 00:23

Civa je napisao/la:
25 jan 2020, 23:50
ASD je napisao/la:
25 jan 2020, 23:43

Ne povećavaš porez običnom građaninu, neće onaj iz srednje klase iskeširat 50k za auto sigurno. Smanjenje administracije u državnom sektoru, i korupcije, te postavljenje sposobnih osoba na ključna mjesta kada dočekamo moguće je ostvariti neki iskorak, ovako dok se ostale osobe vrte u krug, nek ide svijet kad može.

Osime može vjeruj mi, imaš puno osoba bubalica... Dovest ću ti ja s faksa asistenticu prvu.
Pa i ti bogataši su potrošači, i to najveći. Gore za privredu njemu udariti porez nego desetorici.
On će odmah manje trošiti i tako će to osjetiti i obični mali ljudi.

Naša je žalost što su ti bogataši uglavnom posleratni profiteri koji nisu sposobnošću došli do para i teško da mogu oni gurati zemlju naprijed. Ali udarati ih porezima bi štetu nanijelo svima.

Naš je najveći problem glomazna ali i nefunkcionalna administracija, njeno smanjenje bi ekonomski dosto doprinijelo državi, ali bi taj socijalni efekat bio loš.
Drugim riječima, nas može povesti naprijed samo onaj političar koji je spreman da sahrani svoju političku karijeru tim velikim potezom.

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 26 jan 2020, 00:26

Saurman je napisao/la:
26 jan 2020, 00:11
:puke:
Pročitao sam danas samo naslov na klixu, nisam ni otvarao. Znači to je taj debil, kud nije poginuo. Gledao sam jednom neki njegov prank nad mamom, kao ubio čovjeka ne zna šta će ha hu, žena se rasplakala i kasnije on crče od smijeha, izvini mama ha hu. Yebo ti pregledi sve po spisku.
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Civa
Kontakt:

Post Postao/la Civa » 26 jan 2020, 00:31

@ASD koliko su oni opsjednuti iskazivanjem moći sumnjam da bi. Ovom Faruku je najbolje da ode kod Dine i njemu daje savjete. Jer Dino ima damu da povuče stvari, a ovaj ima opet kliker, ali nema harizmu i umijeće da privuče ljude, a mislim ni hrabrost da javno kritikuje...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 26 jan 2020, 00:52

Civa je napisao/la:
25 jan 2020, 23:50
Smanjenje administracije u državnom sektoru, i korupcije, te postavljenje sposobnih osoba na ključna mjesta kada dočekamo moguće je ostvariti neki iskorak, ovako dok se ostale osobe vrte u krug, nek ide svijet kad može.
Bojim se da to nije moguće u ovakvom ustrojstvu države. Ovo je pat pozicija iz koje nema izlaza. Prvi preduslov za bilo kakve promjene je revizija Dejtona, što je realno nemoguće.

Moguće je jedino ako im strani faktor zavrne ruku, ucijeni ih i nametne nova (bolja) rješenja. Time bi Izetbegović, Čović i Dodik (a kasnije i njihovi nasljednici) izgubili svoju autokratiju.

Narod je izgubio volju, beznađe je dostiglo vrhunac, a niko nema rješenje.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 26 jan 2020, 00:59

Za nas je mislim najbolje da ti što hoće da idu da odu i da ovi koji ostanu budu primorani da se reorganizuju i shvate šta im je činiti ukoliko hoće da imaju normalno i funkcionalno društvo gdje će živiti svoj život. Ja na to sve (pitanje odlazaka) ne bih gledao negativno, ukoliko država ne može obezbjediti posao i život mladom čovjeku koji hoće da radi onda nek nađe za sebe mjesto i državu koja će mu to dati. Jedini sjeb je to što se rodio ovdje i što će na teži način morati do prilike u životu, al bože moj, život je takav. Ja sam pokušao kroz svoj glas i podršku da dam glas opcijama koje gledaju naprijed i plaćam poreze, bez iznimke, ne gulim državu, i to je sve što mogu uraditi. Da se nisam našao u poslu u kome jesam, otišao bih i tražio sebi sreću negdje drugo i bolila bi me ona stvar i za državu i za ljude u njoj, sebi sam najpreči. Tako da savjetujem svakome da to uradi, ko je u potrebi, granice su otvorene, za 12 sati ste u Evropi.

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 26 jan 2020, 01:06

A dobro, opet ja razmišljam na takav način da će se ovdje morati ljudima nuditi možda čak i dupla plata kako bi ih primamili da ostanu. Bez adekvatne radne snage nema ovdje života. Ovo je sve posljedica 30 godina mutnih radnji u režiji vladajućih stranaka. Rješenja sigurno ima, samo je fazon što su zatvorene oči ljudima koji su odgovorni za ovo stanje, ybg oni su obezbijedili sebe i budućih 5 generacija potomaka, a prosječnog čovjeka, koji neće moći naći kvalitetnog automehaničara bez velikih plaćanja ili će morati na liječenje kod doktora specijaliziranih u Travniku, ko yebe. Ja se iskreno nadam kad umru generacije starije od 50tih da će i ova zemlja krenuti na bolje, takvi su primitivni i kroje nam sudbinu razmišljanjem (nek je i najgori naš na vlasti umjesto najboljeg njihovog).
"We need to suffer. And we need to fight."

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 26 jan 2020, 01:12

Dok je god ovakvog uređenja u državi nikad nećemo naprijed. Takvo stanje brani stranim investicijama da se pronađu ovdje, a bez toga nema napretka, jer ova država osim mladih ljudi i radne snage nema više ništa ni ponuditi.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 26 jan 2020, 01:23

sljivo je napisao/la:
26 jan 2020, 01:12
Dok je god ovakvog uređenja u državi nikad nećemo naprijed. Takvo stanje brani stranim investicijama da se pronađu ovdje, a bez toga nema napretka, jer ova država osim mladih ljudi i radne snage nema više ništa ni ponuditi.
To je ključ svega i zbog toga sam gore spomeno reviziju Dejtona. Državno uređenje je postalo nepodnošljivo i toliko komplikovano da smo dostigli vrhunac svih apsurda. Postalo je tako lako vršiti opstrukciju formiranja vlasti na svim nivoima da se vlade redovno formiraju godinama nakon izbora i tek onda kada svi dobiju ono što su zacrtali, niko se ne povlači ni milimetar.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 26 jan 2020, 04:05

Da hoce citava drzava propasti. Od 0 nek krene sve.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 26 jan 2020, 07:49

Captain4 je napisao/la:
26 jan 2020, 01:06
A dobro, opet ja razmišljam na takav način da će se ovdje morati ljudima nuditi možda čak i dupla plata kako bi ih primamili da ostanu. Bez adekvatne radne snage nema ovdje života. Ovo je sve posljedica 30 godina mutnih radnji u režiji vladajućih stranaka. Rješenja sigurno ima, samo je fazon što su zatvorene oči ljudima koji su odgovorni za ovo stanje, ybg oni su obezbijedili sebe i budućih 5 generacija potomaka, a prosječnog čovjeka, koji neće moći naći kvalitetnog automehaničara bez velikih plaćanja ili će morati na liječenje kod doktora specijaliziranih u Travniku, ko yebe. Ja se iskreno nadam kad umru generacije starije od 50tih da će i ova zemlja krenuti na bolje, takvi su primitivni i kroje nam sudbinu razmišljanjem (nek je i najgori naš na vlasti umjesto najboljeg njihovog).
Ozbiljan napredak će krenuti kad umru generacije koje su bile u ratu.

Barbarossa
Kontakt:

Post Postao/la Barbarossa » 26 jan 2020, 08:10

oj sinoć veselo jutros presjelo
ma neću više nikad
Svugdje u svijetu droga stvara zavisnost , samo na Kosovu nezavisnost.

Krofna
Kontakt:

Post Postao/la Krofna » 26 jan 2020, 08:28

slika
Ah ta vremena..
Show me your donuts 0 0

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 26 jan 2020, 08:55

sljivo je napisao/la:
26 jan 2020, 01:12
Glede bogatstva pitke vode, nastale prirodnim procesima koja izlazi na izvorima te kao takva postavlja standard za zdravlje covjeka, BiH spada medju vodece zemlje Evrope.

Dalje, tu je kulurno-historijsko nasljedje, gdje smo npr. izuzetak prema brojnosti i raznovrsnosti stecaka. Onda, mnoge sarolikosti ostale iz perioda razlicitih okupatora.

Ovdje treba reorganizovati taj segment zivota, te kvalitetno brendirati svoje proizvode kojih, kao nasih autohtonih itekako imamo i po tome mozemo konkurisati cak i nekim razvijenijim zemljama.

Znaci nisu to samo mladi ljudi i radna snaga, a neke stvari poput ovih na kluturnom planu mozemo pokrenuti i bez investicija. Kljucni problem je nemar.
A smooth sea never made a skilled sailor.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Wilshere10 i 3 gosta.