BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
3
60%
2) Dobar je za ovaj klub
2
40%

Ukupno glasova: 5

gruezi
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la gruezi » 23 nov 2010, 08:05

vi napraviste gresku sa gotzeom kao werder sa ozilom.umjesto da ga potpisete na 5-6 godina kao gladbach hermanna vi ga potpisaste do 2014 i taman kad postane svjetska klasa imat ce jos godinu dana na ugovoru i necete moci puno para uzeti za njeg...

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 23 nov 2010, 09:48

Damir_BvB je napisao/la:Joj moj lijepe boze sto ovaj anto kenja pa sa haretom zakuhat i adnanom e jbg drug to su ovdje glavni na ovom furomu i to sto ti pises ta filozofija se nikad nece desit u dortmundu dok su ovi ljudi na celu kluba i hvala bogu pa je tako i tako razmisljaju a ne ko ti ... Hare care upravu si za Bradleya super igrac za klupe i meni bi se jako svidio taj transfer a pogotovo bih me se svidjeo povratak REUSA naseg auuu kako bi nam on godio super igrac za krila uvijek bi mogao konkurisat za prvih 11 i mislim da ce se oko tog REUSA i podrudit Zorc ... Sto se tice te politike i toga BvB nece i ne smije praviti lude transfere ako izborimo LP e onda je moguce da ce se potrosit nekih 10 mio mozda jos koji vise i primarni cilj je zadrzati ove momke u klubu i dovest mozda jos jednog kvalitetnog za prvi sastav i jos nesto sirine za klupu i to je to nema tu puno price..
Ti se prvo sam sa sobom moraš dogovoriti koje je tvoje mišljenje...Govoriš da se neslažeš samnom i da uprava neće ludovati i tome slične stvari, a ne znaš da si u borbi sa samim sobom. Kažeš da bi Bradley bio dobar i da bi se trebalo pozabaviti sa Reusom, ali isto tako meni predbacuješ kad ja kažem da BvB treba uložiti kunu više. To dvoje ti ne ide skupa. I ja se isto slažem da bi BvB u slučaju da uđe u LP moro zadržat svoje glavne igrače i onda uložiti još para. Kad bi oni htjeli dovesti Bradleya i Reusa to bi bilo jako skupo, naravno ako Gladbach ne padne u drugu ligu. Bradley je igrač koji vrijedi 5 miljona eura i nema teoretske šanse da ga Gladbach pusti za manje, a prije par dana Reus (vaše bivše djete), potpisao je ugovor sa Gladbachom u kojem je klauzula da može napustiti klub za tek 14-15 miljona eura. E sad, care ti zbroji kolko je to para, pa se dogovori sam sa sobom kaj bi ti i sa kim se slažeš.

S tim da treba imati na umu, da Bvb ima dosta prostora u svom kadru jer bi se trebalo "riješiti" podosta igrača, tako bi zaradili nešto para od ošteta, a i maknule bi se plaće tim igračima..Dede, kringe, kehl, OwomoGnjili, Zidan, Da silva, Feulner, Hajnal....Sa njima tek treba vidjeti kako dalje, to ne znači da svi "moraju" napusiti klub, ali večina bi mogla ako se mene pita. Ne se sad odmah uzjebat, nego pokušat ovako razmišljati - prodate npr. Zidana za 5 miljona, dodate još 2-3 i dovedete boljeg igrača itd.

Kringe i Kehl:

Ma kaj se mene tiće zadržite vi obojicu ako dovedete ono kaj vam je potrebno. Ja znam kaj navijačima znači ikona kluba, ali isto tako ja nisam navijač BvB-a nego objektivni promatrač koji vidi da sada Kehl "koči" Bvb jer Bvb-u jednostavno treba zamjena na zadnjem veznom, a Kehl to ne može biti jer je NON STOP ozlijeđen i kao takav je u svakoj sezoni RIZIK...A ove pizdarije da je on vođe i kada ne igra, to morete nekom drugom prodavat, meni više o tome netrebate pisati ;)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 23 nov 2010, 11:14

sta ce vam reus kad imate grossa,lewandowsog,gotzea ,kagavu..bradley isto nije igrac za dortmunda,nema on taj kvalitet da donese nesto novo mora jos pure jesti...

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 23 nov 2010, 13:11

gruezi je napisao/la:sta ce vam reus kad imate grossa,lewandowsog,gotzea ,kagavu..bradley isto nije igrac za dortmunda,nema on taj kvalitet da donese nesto novo mora jos pure jesti...
pa reus bi im bio pojačanje, na taj način mogli bi rotirati krila, a ruku na srce Reus je sigurno bolji igrač od grosskreutza...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 23 nov 2010, 14:39

@ Damir BvB

ziv bio pisi u pasusima covjek treba uloziti veliku energiju ono da procita. :D :D Sto se tvog posta tice u potpunosti se slazem, ali tek slijedi pravo iskusenje na ljeto kada za Vase igrace ponude posalju bogati klubovi. Sto se tice pojacanja u sirinu mislim da ste dobro krenuli dovodjenjem Leitnera, a Bradley bi Vam dobro dosao kao back-up igrac, a ja mislim da je Kehlovo vrijeme vec proslo i da su ga povrede unistile ali je extra igrac.
Sto se tice Reusa, jedino Bayern i Vukojebina mogu tog igraca finasirati. M`Gladbach zahtjeva veliku odstetu, sigurno kada promjeni sredini trazit ce veca primanja, tako da je ostalim ekipama Bundeslige pobjegao voz zvani Reus.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 23 nov 2010, 16:28

amerosm je napisao/la:Sto se tice pojacanja u sirinu mislim da ste dobro krenuli dovodjenjem Leitnera
Ček, ček, kaj sam ja nekaj propusti? pa kad su oni potpisali? :roll:

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 23 nov 2010, 16:33

anton 1983 je napisao/la:
amerosm je napisao/la:Sto se tice pojacanja u sirinu mislim da ste dobro krenuli dovodjenjem Leitnera
Ček, ček, kaj sam ja nekaj propusti? pa kad su oni potpisali? :roll:
Prije 20-ak dana. :mrgreen:

Ostaće u Munchenu do kraja ove sezone, a onda će im biti posuđen i za cijelu narednu. ;)
Der Mann für die entscheidenden Tore.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 23 nov 2010, 16:34

Hare_BvB je napisao/la:

Ostaće u Munchenu do kraja ove sezone, a onda će im biti posuđen i za cijelu narednu. ;)
Daj ti da ja to vidim..Znal sam da ste probali, ali da ste potpisali to nisam znao...

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 23 nov 2010, 16:37

anton 1983 je napisao/la:
Hare_BvB je napisao/la:

Daj ti da ja to vidim..Znal sam da ste probali, ali da ste potpisali to nisam znao...
:arrow: http://www.goal.com/en/news/15/germany/ ... 7-year-old

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 23 nov 2010, 16:39

Ma sad sam to vidio i bluje mi se. Sad mi već polagano idete na žiPce sa tim talentima. Satrat ćete ih a nebute imali koristi. Treba ŠPEK kupit :mrgreen: Al ak bude još koju godinu na posudbi, morti se i spasi. I ne žikim za koju poziciju ste ga kupili kad sa "špilmaherom" ne igrate... :mrgreen:

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 23 nov 2010, 16:47

anton 1983 je napisao/la:Ma sad sam to vidio i bluje mi se. Sad mi već polagano idete na žiPce sa tim talentima. Satrat ćete ih a nebute imali koristi. Treba ŠPEK kupit :mrgreen: Al ak bude još koju godinu na posudbi, morti se i spasi. I ne žikim za koju poziciju ste ga kupili kad sa "špilmaherom" ne igrate... :mrgreen:
Zamjeniće Sušija, kada ovaj pređe u Real Madrid za 70 mil €. :mrgreen:

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 23 nov 2010, 17:02

anton 1983 je napisao/la:Ma sad sam to vidio i bluje mi se. Sad mi već polagano idete na žiPce sa tim talentima. Satrat ćete ih a nebute imali koristi. Treba ŠPEK kupit :mrgreen: Al ak bude još koju godinu na posudbi, morti se i spasi. I ne žikim za koju poziciju ste ga kupili kad sa "špilmaherom" ne igrate... :mrgreen:
Leitner moze igrati vise pozicija. Planirano je da igra nesto kao Sahin, malo ofanzivnija sestica. Moze igrati i po krilima a i na poziciji koju trenutno igra Kagawa, iza napadaca. Dakle 4 pozicije dolaze u pitanje a Klopp ce vidjeti na kojoj je najbolji i tu ga forsirati. I mislim da ce odmah na ljeto doci, jer Klopp zeli s njim sto prije da radi da ga brusi :D
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 23 nov 2010, 17:07

gruezi je napisao/la:vi napraviste gresku sa gotzeom kao werder sa ozilom.umjesto da ga potpisete na 5-6 godina kao gladbach hermanna vi ga potpisaste do 2014 i taman kad postane svjetska klasa imat ce jos godinu dana na ugovoru i necete moci puno para uzeti za njeg...
NIje problem produziti ugovor 2012 ako bude napredovao, tad ce imati 20 godina i mislim da ce i jedna i druga strana biti zainteresovana za produzenje ugovora. Ovdje bi imao zagarantovano mjesto u timu, naravno ako nastavi ovako da napreduje. Jedino ako neko ponudi mega cifru mislim da bi ga prodali.
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 24 nov 2010, 13:06

Owo je imao operaciju jučer i neće ga biti do januara. :( Nadajmo se da Pišonja ostati zdrav do kraja polusezone. :)

Owo-u ističe ugovor na kraju sezone i mislim da će on time otprditi svoje u Dortmundu, pogotovo ako se nastave njegovi problemi sa povredama. 8-)
Zadnja izmjena: Hare_BvB, dana/u 24 nov 2010, 14:47, ukupno mijenjano 1 put.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 24 nov 2010, 13:13

Otprdite vi njega tak i onak. Boljeg desnog beka nije tako jako teško za naći...

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 24 nov 2010, 13:15

anton 1983 je napisao/la:Otprdite vi njega tak i onak. Boljeg desnog beka nije tako jako teško za naći...
Imamo mladog Kocha u Duisburgu, koji se vraća sa posudbe na kraju sezone. :mrgreen:

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 24 nov 2010, 13:18

Ak ništa drugo taj je "pravi švaba" :mrgreen:

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 24 nov 2010, 15:14

Hare_BvB je napisao/la:Owo je imao operaciju jučer i neće ga biti do januara. :( Nadajmo se da Pišonja ostati zdrav do kraja polusezone. :)

Owo-u ističe ugovor na kraju sezone i mislim da će on time otprditi svoje u Dortmundu, pogotovo ako se nastave njegovi problemi sa povredama. 8-)

Steta za Owomoyelu ali meni je Pisczek i bolji od njega...a sve je bolji iz utakmice u utakmicu.Kao sto ti rece,samo da on ostane zdrav jer vise zamjena nemamo na toj poziciji(mozda jedino Kringe :mrgreen: ).

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 24 nov 2010, 16:22

Rapsodija u zuto-crnim bojama

Nakon zavrsetka prosle sezone,te osvajanja duple krune Bayerna i njihovog pomalo iznenadjujuceg ulaska u finale LP,svi su govorili da ce Bavarci ove sezone samo protutnjati ligom te da ce svoje prve pratitelje ostaviti na -20 bodova zaostatka.

No medjutim,u fudbalu nepobjedjuju samo favoriti. Tako je i sada. Nakon 13 kola u Bundesligi,na vrhu nije Bayern,nije niti Wolfsburg koji ima budzet na kojem bi mu pozavidjeli i mnogi engleski premietligasi,niti Schafova masina za davanje golova,Werder. Svi su oni u drugom planu...svi su ovi favoriti daleko od vrha tablice..ali jedan klub se vraca na staze stare slave,a to je Borusija iz Dortmunda.

Jos je puno do kraja sezone,al iskreno,volio bih znati osoba koja bi se kladila da Dortmund nece osvojiti naslov. Nisu jos osigurali ni jesensku titulu,no 7 bodova prednosti ispred Mainza biti ce vjerovatno dosta da se ostane na prvom mjestu i u sljedeca 4 kola.

Ako cemo gledati zadnjih 20 ak godina,na ruku im ide u potpunosti ova jesenka titula. Samo 5 puta u tom periodu ekipa koja nije bila jesenski prvak,na kraju je osvojila naslov.

Ove sezone,Dortmund je imao 2 kiksa i to oba na svom stadionu;prvi je bio na otvaranju sezone protiv Leverkusena a drugi protiv Hoffenheima nasih Vede i Seje. Od 11 svojih pobjeda,9 su ostvarili sa 2 ili vise golova razlike-IMPRESIVNO. Ispadanje u kupu od nizeligasa netreba gledati kao neki tragediju,vec fokusiranje zuto-crnih samo na jedno...a to je TITULA.

Ako osvoje titulu,to ce biti najbolji poklon njihovim vjernim navijacima za stogodišnjicu od osnivanja kluba...sa godinom zakasnjenja,al oprostiti ce oni njima to.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 24 nov 2010, 18:28

adnan24 je napisao/la:Steta za Owomoyelu ali meni je Pisczek i bolji od njega...a sve je bolji iz utakmice u utakmicu.Kao sto ti rece,samo da on ostane zdrav jer vise zamjena nemamo na toj poziciji(mozda jedino Kringe :mrgreen: ).
Owo je jedan od rijetkih u BVB-u koje ma zna izuti iz cipela (uz neizostavnog Grossonju :lol: ). :twisted:

Bez obzira na njegove odlične statistike lani (bio najbolji asistent među bekovima :? ), sklon je kiksevima u odbrani i njegova loša postavljanja su često vodila primanju golova. Lošu igru na zemlji ,djelimično anulira odličnim skokom, ali opet je naš najlošiji defanzivac. 8-)

Pišonja je bolji :arrow: brži je , tehnički jači i odličan je u igri prema naprijed. Čak mu se i defanziva vidno popravila u zadnje vrijeme. :mrgreen:

Flor zvani hanzaplast :arrow: nema rane u timu koju on nije zakrpio. :lol: :mrgreen:

@majestic24

Odličan post. :D

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.