Postao/la GospodinIzSarajeva » 27 jan 2020, 15:00
Fudbaleri Sarajeva su u drugom pripremnom meču savladali Rudar iz Kaknja rezultatom 3:0. Vinko Marinović, strateg Bordo tima, bio je zadovoljan nakon susreta.
- Sigurno da imamo dosta napretka u odnosu na zadnju utakmicu, ubrzali smo protok lopte, imali smo šansi i naravno bilo je stvari koje moramo popravljati. Ono što je bitno jeste da imamo progres u igri i to je zadovoljavajuće. Pogotovo mi je drago što mogu da dam svim igračima priliku da se dokažu i da koriste to sada.
Na lijevom beku zaigrao je Salčin, a Marinović ističe da su na to bili prisiljeni.
- To nije bio eksperiment. Pidro je tek izašao iz povrede, a danas smo bili prisiljeni da nam Salčin odigra lijevog beka, a gledajući može odigrati dosta pozicija i drago mi je da smo ga vidjeli na ovoj poziciji. Igrali smo brže drugo poluvrijeme, igrali jednostavnije, ali i prvo poluvrijeme nije bilo tako lako doći jer se protivnik kvalitetno branio. Imali smo problema u završnici, ali s obzirom na ove dvije nedjelje gdje radimo na kondicionim stvarima, mislim da ima dosta napretka.
Novi igrači će dobiti priliku u Turskoj.
- Mustedanagić je igrao, tu su Miličević i Jukić i potpisali su prije dva dana i bio bi rizik da odmah igraju. Početi će igrati već u sljedećoj utakmici.
Igrački kadar se ne bi trebao mijenjati u narednom periodu.
- Za sada je finaliziran igrački kadar pred odlazak u Tursku i nadam se da se niko neće povrijediti ili nešto nepredviđeno da se desi pa da moramo reagovati, zaključio je Marinović.
Marinovic hoce jos igraca,ali je zadovoljan ako i ovako ostane
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka