Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

JoeBleck
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la JoeBleck » 27 jan 2020, 17:21

Upravo.Cicko inThiem su jedina dva igraca koja stilom igre i skillsetom odskacu od ostalih next gen.
U igrackom segmentu , jako blizu trojca.Nijanse odlucuju.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 jan 2020, 17:26

NextGen ekipica jednostavno nema kvalitet i trenutno su samo loša zamjena za Soderlinga, Ferrera, Berdycha ili Tsongu. Za njih je trenutno i nivo Andy Murraya naučna fantasika.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 27 jan 2020, 17:29

Thiem je perverzija dobar teniser, strašno dobar forhend, bekhend je isto i više nego dobar, može trčati ko lud, pokriva teren odlično, psihički stabilan, najveći radnik na TOURu.

Ali realno, zar neko misli da Thiem može držati intenzitet servisa koji će Rafa držati, čovjek je nenormalno dobar na svoju servu, nema Thiem servis dostojan za pobjedu protiv Rafe, Rafa će totalno drugačije postaviti taktiku i vjerovatno će gledati da što prije završava poene, Thiem ga može dobiti jedino ako Rafa podbaci.

Rekao bih hladno 3-0, ali opet gotivim Thiema maksimalno i svjestan sam da može napraviti belaj ako uđe u ritam. Bitno ga je uništavati na mreži i kontrolisati poene. Iskreno mislim da će biti lakši meč nego protiv Kyrgiosa.

A onda umorni Wawrinka il patuljčina Zverev. :kafa:
"We need to suffer. And we need to fight."

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 27 jan 2020, 17:30

E pretjera ga ti jbg.Lik uzeo Nadalu set na RG,a da mu ovdje ne moze nista :rol:

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 27 jan 2020, 17:34

darker10 je napisao/la:
27 jan 2020, 17:30
E pretjera ga ti jbg.Lik uzeo Nadalu set na RG,a da mu ovdje ne moze nista :rol:
Ma može on njemu otkinut set, može mu set otkinuti i Džumhur ako ga usere. Fazon je da Rafa će ga samljeti ako odigra danas kao prvi, treći i četvrti set. Dajte ljudi, postavlja se Thiem za favorita protiv Nadala. :lolno:

Hoćel ko u avatar da će Rafa 3-0 dobit? :mrgreen:

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 27 jan 2020, 17:35

Pa gdje je iko rekao da je Thiem favorit protiv Nadala?Fazon je sto velika vecina Rafana ne da rec ni da neko ima sansu protiv Nadala,a kamoli da bi ga mogao dobit.Bodi je naravno tu izuzetak.On je jedino nerealan po pitanju sansi Svarcija i Aguta :mrgreen:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 27 jan 2020, 17:36

Meni je i Zverev isto gotivan za gledati samo što on na GS turnirima psihički pada, nadam se da će ovaj GS biti prekretnica i da će napokon početi igrati kako zna.

Upravo ovo što @bodi kaže, ova trojka je jednostavno prejaka za sve ostale. Nije realno da se stalno pojavljuju igrači klase Federera, Nadala i Đokovića. Oni imaju svoje turnire i tu su neprikosnoveni i ne može im niko taj turnir uzeti. Tsitsipas mi je djeluje kao neko ko bi bio vrlo blizu ove trojke, ima i taj mentalni aspekt vrlo jak i igrački je vrlo dobar.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 jan 2020, 17:38

Rafu su na AO dobijali Čilić, Berdych, Wawrinka, Ferrer, Davydenko, Tsonga, Gonzalez...
Voli te tvoje Sarajevo.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 27 jan 2020, 17:39

S-Y-L-A-R je napisao/la:
27 jan 2020, 17:10
Nisam mislio na Thiema. Njega sam i sam pohvalio krajem prethodne sezone(ne znam da li si upratio). Štaviše, to je dečko koji me najviše iznenadio i skidam mu kapu. Potpuno je izašao iz zone komfora i adaptirao se, time su i došli rezultati. Uvidio je svoje mane i uradio sve da ih zamaskira. Rekao sam da mi je bio ubjedljivo zadnji na listama "onih koji bi mogli napredovati i nešto uraditi" jer je tako izgledao. Očito sam se prevario i Dominic je danas potpuno novi teniser.

Konkretna imena bi bila Diego i Bautista. Nije tajna da ih gotiviš. :mrgreen:
Oni nemaju apsolutno nikakve šanse u duelima sa ovom trojicom, pogotovo na slamovima. Rezultati dovoljno govore. Možeš ih gotiviti i podržavati ali previše su limitirani za nešto više. Samim tim mi bude loše kad neko stavi Bautistu ispred Marina, čak i u 2019. godini. Ne kažem da je Marin aman neka "crna mačka" ovima, ali "put some respect on guy's name" :mrgreen:
Vidi nešto. To za Aguta je stvar čisto matchupa, i ničega više, jer vazda diskutujemo i šupljiramo o potencijalnim minama za veliku trojku, a najviše to radimo za Novaka jer je on obično taj koji je najveća prijetnja. Gluho i daleko bilo da iko pomisli da je Agut bolji teniser od Cara koji ima slem i još dva finala u karijeri, naravno da nije, ma nije mu ni do koljena.

Ali ono što jest je to da Agut ima veće šanse za pobjedu protiv Novaka od Cara, i to je dokazao u više navrata. Neću sad ić u detalje pa objašnjavati što je to tako jer vjerujem da ti to vrlo dobro znaš. Batistuta je dobio 3 od zadnjih 6 mečeva s Novakom, a Car u karijeri ima svega dvije pobjede uz 17 poraza i nekoliko ozbiljnih sramoćenja. Čitam još neke forume, pa sam primjetio da i Novakovi navijači bjeze prilikom zrijebanja od Aguta, to je sasvim razumljivo i opravdano. 90% Novakovih simpatizera bi prije uzelo Čilića nego RBA za protivnika, na bilo kojem turniru u bilo kojoj fazi.

Diega gotivim jer je igračina i pored očiglednih fizičkih limita, al ne sjećam da sam o njemu kad šta ozbiljno pisao. Ustvari jesam kad igra protiv Rafe, ne lezi mu uopšte te iako ga ne moze pobjedit, fizički ga iscrpi. Potroši mu energije za pobjedu u 3 seta ko za pet setova protiv nekog lakšeg protivnika. To je sve, jednostavno neugodan protivnik kojeg voliš zaobići u trećoj il četvrtoj rundi.
Unofficialpage je napisao/la:
27 jan 2020, 17:36
Meni je i Zverev isto gotivan za gledati samo što on na GS turnirima psihički pada, nadam se da će ovaj GS biti prekretnica i da će napokon početi igrati kako zna.

Upravo ovo što @bodi kaže, ova trojka je jednostavno prejaka za sve ostale. Nije realno da se stalno pojavljuju igrači klase Federera, Nadala i Đokovića. Oni imaju svoje turnire i tu su neprikosnoveni i ne može im niko taj turnir uzeti. Tsitsipas mi je djeluje kao neko ko bi bio vrlo blizu ove trojke, ima i taj mentalni aspekt vrlo jak i igrački je vrlo dobar.
Ako udje u polufinale i pročepi, moglo bi svašta bit u nastavku sezone. Igračina je Saša, kad se sjetim šta je radio Novaku i Fedu 2017. godine. Ako onaj nivo vrati, imat ćemo strašno zanimljivu sezonu.
Zadnja izmjena: bodi123, dana/u 27 jan 2020, 17:43, ukupno mijenjano 1 put.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 27 jan 2020, 17:42

Pa kažem ti, ima šansu sigurno. Ali samo ako mu Nadal dozvoli da ga gađa forhendskim bombama. Ono što je pokazao u Londonu je impresivno, ali opet u pitanju je dvorana. Šta će uraditi na otvorenom protiv prve velike zvijezde, pitanje je.

@Virto
Nadal ni protiv jednog od njih nije imao formu, eventualno Čilić i Wawrinka, protic Čilkana je predao koliko mi se čini, a ovog opalilo ludilo. :kafa:

Danas je baš prikazao željenu formu za finale, a u finalu šta bude. :kralj:

NadalRafa
Kontakt:

Post Postao/la NadalRafa » 27 jan 2020, 17:44

Jel ima neko da misli da Roger moze dobit Novaka? Al bez zajebancije. Mislim da bi potencijalno Fedal finale moglo bit najneizvjesnije ikad.

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 27 jan 2020, 17:45

NadalRafa je napisao/la:
27 jan 2020, 17:44
Jel ima neko da misli da Roger moze dobit Novaka? Al bez zajebancije. Mislim da bi potencijalno Fedal finale moglo bit najneizvjesnije ikad.
Ima iste šanse kao Thiem protiv Rafe. :stop:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 jan 2020, 17:45

Captain4 je napisao/la:
27 jan 2020, 17:42
@Virto
Nadal ni protiv jednog od njih nije imao formu, eventualno Čilić i Wawrinka, protic Čilkana je predao koliko mi se čini, a ovog opalilo ludilo. :kafa:
Poenta je da su ga u Australiji dobijali svi profili igrača, serviseri, udarači, pusheri, pimpleri, luđaci... Često spominjemo taj matchup, e izgleda da je Australian Open kao turnir loš matchup za Rafu.
Voli te tvoje Sarajevo.

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 27 jan 2020, 17:47

NadalRafa je napisao/la:
Nema niko.Ja sam nakon Millmana i Fuksija misljenja da ce bit jako,jako tesko protiv Djokovica.Nema nikakve penetracije u udarcima,a ni na servisu.Sad da li je to do njega il do terena,vjerovatno malo i jednog i drugog.Ipak,uvijek ostaje nada da ce Federer izac sa nekim performansom tipa onog polufinala iz RG2011 protiv Nole :mrgreen:

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 27 jan 2020, 17:59

bodi123 je napisao/la:
27 jan 2020, 17:39

Vidi nešto. To za Aguta je stvar čisto matchupa, i ničega više, jer vazda diskutujemo i šupljiramo o potencijalnim minama za veliku trojku, a najviše to radimo za Novaka jer je on obično taj koji je najveća prijetnja. Gluho i daleko bilo da iko pomisli da je Agut bolji teniser od Cara koji ima slem i još dva finala u karijeri, naravno da nije, ma nije mu ni do koljena.

Ali ono što jest je to da Agut ima veće šanse za pobjedu protiv Novaka od Cara, i to je dokazao u više navrata. Neću sad ić u detalje pa objašnjavati što je to tako jer vjerujem da ti to vrlo dobro znaš. Batistuta je dobio 3 od zadnjih 6 mečeva s Novakom, a Car u karijeri ima svega dvije pobjede uz 17 poraza i nekoliko ozbiljnih sramoćenja. Čitam još neke forume, pa sam primjetio da i Novakovi navijači bjeze prilikom zrijebanja od Aguta, to je opravdano. 90% Novakovih simpatizera bi prije uzelo Čilića nego RBA za protivnika, na bilo kojem turniru u bilo kojoj fazi.
Ma ni ovo jednostavno nije tačno. Samo je zamaskirano sa one dvije pobjede na početku prošle godine dok se Novak mučio. A i tada je jedva uzimao preokretima, više na svježinu. Poređenja radi, jedan Kohli ga je raznio na IWu u tom periodu. Pored toga ima jednu pobjedu i statiranje u svim ostalim mečevima. Marin jeste gubio više od njega ali su razlozi totalno drugačiji, manje teniski, više karakterni/psihički(ne uvijek naravno, da je taj slučaj bio bi bliže Murrayu recimo). Van ovih Slam šampiona, najteže matchupe za Novaka možeš tražiti kod Verdasca ili Kyrgiosa koliko god to čudno zvučalo.
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 27 jan 2020, 18:18

NadalRafa je napisao/la:
ma tesko,ali ocekujem da izvuce najbolje iz sebe ,to da ...ako to uradi bice neka sansa...ali tesko da bilo ko to ocekuje nakon zadnja dva kola
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 27 jan 2020, 18:32

Thiem na GS protiv Nadala nema sta da trazi. Kao ni protiv druge dvojice. Da je masters pa haj. Samo ih Wawrinka moze poremetiti, ili eventualno da slucajno izlete od nekog, pa taj isti odmah narednu rundu bude pometen. Nije da nismo navikli.
27.10.2020

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 27 jan 2020, 18:33

delinjo je napisao/la:
27 jan 2020, 18:18
NadalRafa je napisao/la:
ma tesko,ali ocekujem da izvuce najbolje iz sebe ,to da ...ako to uradi bice neka sansa...ali tesko da bilo ko to ocekuje nakon zadnja dva kola
naravno da može ali tu mora baš svašta da se potrefi, previše realno nije

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 27 jan 2020, 18:35

Virtu4l je napisao/la:
27 jan 2020, 17:45
Captain4 je napisao/la:
27 jan 2020, 17:42
@Virto
Poenta je da su ga u Australiji dobijali svi profili igrača, serviseri, udarači, pusheri, pimpleri, luđaci... Često spominjemo taj matchup, e izgleda da je Australian Open kao turnir loš matchup za Rafu.
možda bi neko trebao objasniti rafi da AO nije dvoranski turnir :mrgreen:

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 27 jan 2020, 18:35

darker10 je napisao/la:
27 jan 2020, 17:47
NadalRafa je napisao/la:
Nema niko.Ja sam nakon Millmana i Fuksija misljenja da ce bit jako,jako tesko protiv Djokovica.Nema nikakve penetracije u udarcima,a ni na servisu.Sad da li je to do njega il do terena,vjerovatno malo i jednog i drugog.Ipak,uvijek ostaje nada da ce Federer izac sa nekim performansom tipa onog polufinala iz RG2011 protiv Nole :mrgreen:
Pa pomeo ga je na WTF, razbio ga. E haj sad na YT i podsjeti se finala Wimbly, cak i srbin komentator rece da je Roger bio bolji u vecini meca, da se njega pitalo sve, pa sam sebe dobio covjek.

Naravno da 90 % da nece dobiti Novaka na betonu, ali niko i ne namuci Noleta kao Roger, to je cinjenica. Bas ga tjera do vrhunca i u vecini slucajeva glava odluci, gdje je Nole definitvno jaci kad je upitanju 1v1.
27.10.2020

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.