Nije niko ni morao dolaziti, dovoljno je bilo imati podatke iz licne i neko drugi te popise.Fantasista je napisao/la: ↑27 jan 2020, 15:48Ma popis je smijurija. Ništa nije tačno. Autobusima dolazili iz inostranstva da se popisuju. Ako nas ovdje ima malo više od 2M dobro je.
Meni nista nije cudno sto se tice ovih podataka koliko je ljudi otislo.. Pa od kako je Hrvatska u EU vecina sa njihovim pasosem ide u Njemacku, Austriju, Svicu da radi. Kod mene u okolini cak i oni koji imaju solidna primanja idu vani jer tamo opet zarade nekoliko puta vise. Mislim, ne bi oni otisli da su ovdje npr. prijavljeni, tj da ne rade na crno, itd itd..
Po mom laickom misljenju, nije problem samo sto ljudi odlaze, nego sto i dobar dio onih (ako ne i vecina) koja ostaje ili nije prijavljena ili je prijavljena na minimalac. A to je vec kompleksan problem koji se sastoji iz toga da je dobar dio privatnika ljudsko **** koje nece da se stavi u poziciju radnika i vidi kako je njemu, zatim sto su ti nameti navodno ogromni (nisam previse upucen, samo sam negdje naletio na tu informaciju pa mozda neko vise zna), zatim i drzava sto nece da se izbori sa tim.