Džanan Musa

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

Drape
Kontakt:

Re: Džanan Musa

Post Postao/la Drape » 28 jan 2020, 17:33

Džanan bi mogao postati Vince Carter razvojne lige.

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 28 jan 2020, 17:35

Meni je nekako kitobran najobjektivniji kada su igre Muse u pitanju.

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 28 jan 2020, 18:16

Prop'o

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 28 jan 2020, 18:50

Naravno da se svakome moze desiti, da popije blokadu.

Al kao sto @Kobe rece, nemojte praviti nesto od njega sto trenutno nije. U ovom trenutku u Netsima nema mjesta u rotaciji, a jos ni Duranta nema. Mislim, o cemu mi pricamo.

Moguce da mu treba neki tim, gdje nece biti pod tolikim pritiskom. Vec sam ga spominjao. Npr. Svi Mykhaliuk(Ukrajinac, mislim da je 2 godine stariji od Muse) igra u Detroitu trenutno. Odbrambeno je vjerovatno i losiji od Muse, al je trenutno nesto bolji suterski, i igra u ekipi koja nema pritisak play-offa. Sad je na oko 10 poena i preko 20 minuta po utakmici. Vec neke utakmice i startao...
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 28 jan 2020, 18:57

Pasha je napisao/la:
28 jan 2020, 18:50
Npr. Svi Mykhaliuk(Ukrajinac, mislim da je 2 godine stariji od Muse) igra u Detroitu trenutno.
I on je u Lakerse otišao na početku jel de
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 28 jan 2020, 19:02

Izabrali ga Lakersi u drugom krugu pretproslog drafta, kad je i Musa biran...

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 28 jan 2020, 21:57

guzobran je napisao/la:
28 jan 2020, 15:15
Ne, meni nije realno što ismijavate blokove na njemu.

Kao da on ne smije nikada biti blokiran, kao da mora sve jednu loptu pogoditi, kao da mora igrati savršeno i hiljadu svačeg nečeg.

Pa jbt, eno Mirza Teletović neki dan rekao da mu se samopouzdanje poljuljalo nakon 3 uzastopna airballa, pa mu je u sljedećoj tekmi Kobe rekao: "Pa šta, i ja sam 4 airballa, nema veze, samo nastavi" i taj savjet je Teletoviću pomogao.

Greške su tu da nas čine boljima, ukoliko želimo da ih ispravljamo.

VI NISTE NIKAKO REALNI, NIMALO!
Koji je vam k....?
ako ga iko na forumu podržaje to sam ja. Ovo nije bilo upućeno Musi nego tebi, a ti sad kontaj zašto.

A naravno da svako može popiti bananu, kao što si postavio Jamesa. Samo što je taj isti James zakucao svakog živog dok Musa još nema zakucavanje obično u NBA, on jednostavno ovakve situacije mora sigurnije zavrsavati, jer svaki put ili je banana ili silazna ili jedva uđe, ne djeluje nikako ubjedljivo kad napada obruč. Ali siguran sam da će u to vremenom doći.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

guzobran
Kontakt:

Post Postao/la guzobran » 28 jan 2020, 22:44

Sereš, sine, puno sereš. ;)
Sarmica, japa, LlullSergio, theKuPuS i Wandelanoite - najveci papci na ovom forumu

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 28 jan 2020, 22:49

Nego de ti nama reci, je li ti zelis da popularises Musu ili je plan da jos zbog tebe padne u ocima raje?

Govorimo ti dobronamjerno, da ne pravis od Muse sta nije. Skrece se paznja na njegove mane, a ti bi vrijedjao raju.

Ili je to ona "obrnuta psihologija" i losa reklama je reklama?

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 28 jan 2020, 23:37

Kako smara i kako glupe fore lik ima, da Bog sacuva. :crazy:

Gledajuci ovu neku nadignutnost i prepotentnost s njegove strane, kao da gledam Musu i njegovo ponasanje pred kamerama.

LlullSergio
Kontakt:

Post Postao/la LlullSergio » 29 jan 2020, 00:12

Burazer garant :D

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 29 jan 2020, 02:26

Ma G League nije mjerilo za nista....to je samo da tipa neko dobije malo kondicije, ako je iz povrede ili slicno. To je rang kineske lige gdje dodje Freedete i ubaci 60 poena, sutne trojek 15/20 itd...malo jaci termin

Nisam pratio nesto musine zadnje nastupe (a vidim da nisam puno ni propustio), ali da ne pisem ono sto vecina pise ja moram rec jedno subjektivno zapazanje. Kada dodjete na basket tacno odma vidite ko od raje zna igrat ko je tu vise onako borac, a ko je amater teski i tu je da vas ima 3....realno po meni musa spada u ovu zadnju kategoriju.

Da me se pogresno ne shvati ne kazem ja da je on amater ili levat, sigurno je da ima kvaliteta, ali jednostavno ja svaki put kad sam ga gledao u NBA imao sam dojam da je to covjek koji je zalutao tu. Kretnje, sutevi, odluke, kontrola lopte,,,al apsolutno sve je nivoima ispod onoga sto ostali pruzaju. Kazem mozda grijesim, ali eto to je moje neko subjektivno misljenje da on uopste ne izgleda ko neko ko igra u NBA ligi. Jer gledo sam bruku drugih igraca koji ne mogu da dobiju ni ovo minuta sto on ima pa opet u rijetkim trenutcima grgb. tima kad su dobijali priliku imali su sta pokazat. Tipa bubnu trojke 3/3 ili zakucaju atraktivno par puta, pokazu se brzinom i atleticizmom itd...Sigurno je da to treneri, navijaci, menadzment i ostali itekako vide.

Neko spomenu Bitadzea realno on je po meni ono malo sto sam ga vidio u NBA bio poprilcino pristojan. Mada imam osjcaj da je on klasican igrac koji bi bio bog i batina u evropi dok u NBA nece nikad nista napravit. Recimo hrvat Zizic ono sto je igro u Darusafaki, pa eto da ne prejteram al bas bi se dobro moro zamislit da se sjetim nekog centra koji je onako dominirao u evropi....u NBA ne moze da se sastavi bukvalno.

Medjutim da se vratim na Musu, Najgore je sto ja imam osjcaj da on za razliku od Bitadzea ne bi prebacio 10poena ni u EL....e sad mozda je ovo pretjerano jer je previse los u NBA pa ti stvori pogresnu procjenu i sigurno je da moze dosta napradovat, al prema ovome sto sam vidio dosad u NETSIMA daj boze da bi bio petorka nekog jaceg kluba u EL.
=\_1921_/=

Ziggs

Post Postao/la Ziggs » 29 jan 2020, 06:24

invincible1921 je napisao/la:
29 jan 2020, 02:26
Ma G League nije mjerilo za nista....to je samo da tipa neko dobije malo kondicije, ako je iz povrede ili slicno. To je rang kineske lige gdje dodje Freedete i ubaci 60 poena, sutne trojek 15/20 itd...malo jaci termin

Nisam pratio nesto musine zadnje nastupe (a vidim da nisam puno ni propustio), ali da ne pisem ono sto vecina pise ja moram rec jedno subjektivno zapazanje. Kada dodjete na basket tacno odma vidite ko od raje zna igrat ko je tu vise onako borac, a ko je amater teski i tu je da vas ima 3....realno po meni musa spada u ovu zadnju kategoriju.

Da me se pogresno ne shvati ne kazem ja da je on amater ili levat, sigurno je da ima kvaliteta, ali jednostavno ja svaki put kad sam ga gledao u NBA imao sam dojam da je to covjek koji je zalutao tu. Kretnje, sutevi, odluke, kontrola lopte,,,al apsolutno sve je nivoima ispod onoga sto ostali pruzaju. Kazem mozda grijesim, ali eto to je moje neko subjektivno misljenje da on uopste ne izgleda ko neko ko igra u NBA ligi. Jer gledo sam bruku drugih igraca koji ne mogu da dobiju ni ovo minuta sto on ima pa opet u rijetkim trenutcima grgb. tima kad su dobijali priliku imali su sta pokazat. Tipa bubnu trojke 3/3 ili zakucaju atraktivno par puta, pokazu se brzinom i atleticizmom itd...Sigurno je da to treneri, navijaci, menadzment i ostali itekako vide.

Neko spomenu Bitadzea realno on je po meni ono malo sto sam ga vidio u NBA bio poprilcino pristojan. Mada imam osjcaj da je on klasican igrac koji bi bio bog i batina u evropi dok u NBA nece nikad nista napravit. Recimo hrvat Zizic ono sto je igro u Darusafaki, pa eto da ne prejteram al bas bi se dobro moro zamislit da se sjetim nekog centra koji je onako dominirao u evropi....u NBA ne moze da se sastavi bukvalno.

Medjutim da se vratim na Musu, Najgore je sto ja imam osjcaj da on za razliku od Bitadzea ne bi prebacio 10poena ni u EL....e sad mozda je ovo pretjerano jer je previse los u NBA pa ti stvori pogresnu procjenu i sigurno je da moze dosta napradovat, al prema ovome sto sam vidio dosad u NETSIMA daj boze da bi bio petorka nekog jaceg kluba u EL.
Mislim da je Zizic otisao u Celtics da bi bio bolji od Zubca sada, cekali su njega Celticsi dugo dugo ali eto izletila prilika za Kyriea

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 29 jan 2020, 09:32

Dobar je Dzanan, da igra G ligu imao bi statistiku bara bara sa Lukom

gazijabih
Kontakt:

Post Postao/la gazijabih » 29 jan 2020, 09:35

Polako i samo polako. Korak po korak uz strpljivost.
Brzo zaboravljamo neke partije i signale koje slao. Ja ću navesti samo primjer utakmica protiv Rusije. U Skenderiji ga nije išao šut ali je ubacio 18pts pod jakom odbranom Rusa. U gostima im je utrpao 24pts i to je stalno bilo pod priključkom/stizanjem. Odaslao je on davno signale da je za nivoa top ekipa Eurolige. Za NBA nivoa još uvijek nije, i to znaju i kondicioni treneri Netsa.

Ono što svi zaboravljamo, Musa je za godinu ipo dana nabacio cca 10kg mišića na tijelo u finalnoj fazi razvoja/sazrijevanja organizma. Neminovno je da kada toliko kg nabaciš da dolazi do remećenja uspostavljene ravnoteže šuta, koordinacije tijela, brzine i elastičnosti. Još uvijek mu treba nekih 5-6kg da nabaci kroz sezonu-dvije da se oblikuje u igrača.
Svakom od vas ko iole zna baciti loptu na koš, odraditi školski dvokorak (nabaciću na prsa prsluk sa utezima od 10kg) pa da vidimo kako bi se s tim dodatkom nosili i kako bi se sami sebi smijali od cirkusa koji bi izvodili sa šutom, dvokorakom i skokom.
Organizam ne trpi nagle promjene i one sa sobom nose i posljedice. Musa je podhitno trebao nabaciti 10-tak kg i znaju se koje su posljedice zbog toga. Svjedoci smo te trapavosti, usporenosti, lošeg izbačaja šuta, slabih procenata i nesigurnosti. Ko iole zna anatomiju čovjeka, fizičke pripreme i šta je kondicija, shvati će da je ovo što se dešava Musi tranzicija tijela na viši nivo sa činjenično-posljedičnim uzrocima.Ova sezona je klasični pobačaj i to treba tako shvatiti, jer neće se Musa popraviti preko noći, sve dok organizam ne nalegne, kg se utope a onda dolazi do ekspanzije, gdje ćemo možda već naredne sezone gledati Musu i čuditi se kako proleti kroz odbranu kao metak, sali je 3x zaredom, skuplja 6-7 skokova.
Da, trenutno izgleda da nije ni za Eurolige i ABA lige, i da mu je nivo odgovarajući za GLeague koja je trening liga nivoa filipinske ili kineske lige. Kao što sam u prvoj rečenici rekao. Polako i samo polako, korak po korak uz strpljivost. Biće Musa dobar igrač u NBA.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 29 jan 2020, 09:58

Cuj Musa poslao signale da je za top nivoa Eurolige. Jeste, Real, Efes, CSKA, Pao i slicni jedva cekaju jednog Musu da im unaprijedi roster.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 29 jan 2020, 10:00

guzobran je napisao/la:
28 jan 2020, 22:44
Sereš, sine, puno sereš. ;)
Ko si ti druže, koliko je tebi godina?
Anfernee "Penny" Hardaway #1

gazijabih
Kontakt:

Post Postao/la gazijabih » 29 jan 2020, 10:59

dscile je napisao/la:
29 jan 2020, 09:58
Cuj Musa poslao signale da je za top nivoa Eurolige. Jeste, Real, Efes, CSKA, Pao i slicni jedva cekaju jednog Musu da im unaprijedi roster.
Imaš pravo na svoje mišljenje, kao i svaka druga osoba na ovom forum, pa i sam osobno.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 29 jan 2020, 15:49

kyrie je rekao da su im potrebna jos jedan il dva igraca cak i kad se durant vrati, vjerovatno je mislio na role igrace, tako da bi to mogla biti prilika za musu da ode u trade-u kao filler (bas kao mykhailiuk iz lakersa u pistonse), cak stavise, to bi bila idealna solucija

druga najbolja solucija, bila bi da se desi veliki trade i da musa ne bude dio istog, vec da to budu njegovi konkurenti, dakle neko ili neki od: dinwiddie, levert, harris, pri cemu bi se oslobio prostor za musu i bilo bi mu lakse doci do minutaze

kao filler moze otici i u trade-u za nekog dobrog igraca, jer brooklyn ima igrace s kojima moze napravit dobar trade (allen, dinwiddie, levert, harris, te ove mlade igrace kao claxton, kurucs i musa, imaju i pickove), medjutim, da ode u drugu ekipu zajedno s levertom ili harrisom, opet bi bio u problemu jer su to njegovi konkurenti, a ko zna sta ta ekipa ima na raspolaganju na pozicijama sg/sf, tako da bi se lako moglo desit da musa najebe

obzirom da musa trenutno nije spreman, a brooklyn ce narednih par godina ici all-in jer kevin durant vec pocetkom sezone puni 32 godine, dakle njihov cilj je titula, sasvim je realno da musu koji trenutno ne moze doprinijeti, a veliko je pitanje dal ce u sljedecoj biti bolji, posalju negdje kao filler za nekog role igraca koji njima moze odmah pomoci

kao filler mogu posluzit i claxton i kurucs, mada claxton je dobar talenat, sumnjam da ce se njega odreci (osim u velikom trade-u), a kurucs je vise pokazao od muse, tako da njih dvojica imaju relanu sansu da ce biti poslani negdje

ne znam kako stoje sa salary cap-om i mogul tog role igraca potpisat kao slobodnog, nadam se da ne mogu, jer bi to znacilo da moraju napravit trade, a to bi povecalo sanse da musa bude trejdovan

izgleda da ga je realnost udarila u glavu (mada meni nikad nisu smetale njegove izjave koje jesu arogantne, al su i znak samopouzdanja, a samim tim sebi postavlja cilj i tjera se da bude najbolja moguca verzija sebe)

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 29 jan 2020, 16:02

Chinaglia je napisao/la:
29 jan 2020, 15:49
kyrie je rekao da su im potrebna jos jedan il dva igraca cak i kad se durant vrati, vjerovatno je mislio na role igrace, tako da bi to mogla biti prilika za musu da ode u trade-u kao filler (bas kao mykhailiuk iz lakersa u pistonse), cak stavise, to bi bila idealna solucija

druga najbolja solucija, bila bi da se desi veliki trade i da musa ne bude dio istog, vec da to budu njegovi konkurenti, dakle neko ili neki od: dinwiddie, levert, harris, pri cemu bi se oslobio prostor za musu i bilo bi mu lakse doci do minutaze

kao filler moze otici i u trade-u za nekog dobrog igraca, jer brooklyn ima igrace s kojima moze napravit dobar trade (allen, dinwiddie, levert, harris, te ove mlade igrace kao claxton, kurucs i musa, imaju i pickove), medjutim, da ode u drugu ekipu zajedno s levertom ili harrisom, opet bi bio u problemu jer su to njegovi konkurenti, a ko zna sta ta ekipa ima na raspolaganju na pozicijama sg/sf, tako da bi se lako moglo desit da musa najebe

obzirom da musa trenutno nije spreman, a brooklyn ce narednih par godina ici all-in jer kevin durant vec pocetkom sezone puni 32 godine, dakle njihov cilj je titula, sasvim je realno da musu koji trenutno ne moze doprinijeti, a veliko je pitanje dal ce u sljedecoj biti bolji, posalju negdje kao filler za nekog role igraca koji njima moze odmah pomoci

kao filler mogu posluzit i claxton i kurucs, mada claxton je dobar talenat, sumnjam da ce se njega odreci (osim u velikom trade-u), a kurucs je vise pokazao od muse, tako da njih dvojica imaju relanu sansu da ce biti poslani negdje

ne znam kako stoje sa salary cap-om i mogul tog role igraca potpisat kao slobodnog, nadam se da ne mogu, jer bi to znacilo da moraju napravit trade, a to bi povecalo sanse da musa bude trejdovan

izgleda da ga je realnost udarila u glavu (mada meni nikad nisu smetale njegove izjave koje jesu arogantne, al su i znak samopouzdanja, a samim tim sebi postavlja cilj i tjera se da bude najbolja moguca verzija sebe)
Marks ce prije svega gledati da napravi veliku trojku. Sigurno ce pratiti situaciju oko Beala, Holidaya i KATa. Irving, DJ i KD su sigurni, dok ostali svi mogu biti trejdani.
#Bosnianbeast

#DLOading

#WeGoHard

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: MostarskaKotlina i 6 gostiju.