fanatikk je napisao/la: ↑29 jan 2020, 14:42
Specijalni gost kampa u Džeksonvilu bio je šef stručnog štaba Sarajeva Husref Musemić.
- I Musemić je oduševljen Jahićem, tako da će ga FK Sarajevo angažirati već u ovom, zimskom prijelaznom roku.
Bio sam na jednom tom kampu. Niko nema pojma ko su momci koje roditelji dovode da ih utrpaju, niti bilo ko od tih momaka trenira fudbal. Osim onako rekreativno. FKS su koristili kao mamac za roditelje sa lovom. Isto kao na stocnok pijaci, vodaju ih i govore ovo je moj mali, najbolji u americi.
Kad treniraju podijele se sami i dodaju se bezze, onda kao igraju utakmicu u kojoj se opet podijele i govore jedni drugima haj ti nazad, ja cu krilo, ti si visok igraj centra itd. Ovi svercari tj roditelji ricu kraj aut linije kao na koridi, usref i ostale musterije niti ih gledaju niti mogu bilo sta vidjeti, ali zato vide krdo kamiondzija oko sebe koji ih ubjedjuju da je njihovo tele najbolje.
Kad ta “utakmica” zavrsi, murat, vlasnik te pijace dovede tele ciji je roditelj bio najubjedljiviji i kaze Evo ovo je taj mali, on je najbolji.
Tako se vrsi odabir u tom “kampu”
Dolaze tu jos neke nase “legende” kojima su puna usta Sarajeva i odvode te tatine sinove u B i H ali ih vodaju po 2-3 mjeseca pa ih posalju nazad.
usref je jedini dovodio direktno u FKS
Meni licno su ljudi nudili kes da ih povezem sa nasim “legendama” Kasnije su se sami snasli i isti ti placali nasim magovima da im sinovi idu u BiH na pripreme. usref usro musemic je prodao i izdao nas klub a ostali su samo koristili ime da zaebu te roditelje i uzmu im $$$ sto mozda nije ok ali koga briga za levate. Nek ih uzimaju ali nek ih drze dalje od svetinje