Swanfilter je napisao/la: ↑30 jan 2020, 11:33
Ja vodim lijevom i idem na lijevu, sutiram desnom. Svi to znali, niko mi nikada nista nije mogao po tom pitanju. Al Musa, ako zeli selameta, morace i desno nauciti. Inace ce ga pojesti, da ce prestati i sa lijevim prodorom ..
Ma pratim sam ga kroz cijelu karijeru. Za vrijeme igranja u Cedeviti, bukvalno sve tri utakmice sedmicno (ABA, HR liga, EuroCup) sam gledao. Protiv nekih Zaboka, Vrijednosnice Osijek, pa pripremne utakmice pred pocetak ABA lige (sjecam se da je bio neki turnir u Sloveniji kada sam se javljao porukom na FB stranici kluba koji je bio domacin turnira i pitao hoce li biti streamovi). Vjerovatno na stotine odgledanih utakmica (vjerujem vise od 95% njegove blize porodice/rodbine), tako da odlicno znam o cemu pricam.
Neka cijelo ljeto provede radeci na tome i sutu, jer ce mu samo poeni donijeti minute u igri. Odbrana - ok, ali bez poena se nece naigrati sigurno. Davno sam, jedne prilike, pricao s njegovim ocem koji kaze (ako se dobro sjecam) da je on u mladjim kategorijama uvijek vodio desnom rukom i da su onda treneri krenuli s forsiranjem lijeve - iz cega se moze razumjeti da on (za njega) zna 'igrati' i desnom rukom. Ja se bas i ne bih slozio s tim, barem ni blizu u poredjenju s lijevom.
Zavaravati se mozemo, traziti neke prodore sa sredine terena i govoriti da su u pitanju lay up-ovi s desne strane, ili 95% sve odradi lijevom rukom pa zavrsi na obrucu na desnu stranu, ali je cinjenica da on nema taj desni prodor. Ubijedjen sam da je toga i Musa svjestan, otud i onaj vidljivi strah kada krene na tu stranu.