AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

rope11
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la rope11 » 29 jan 2020, 19:11

Bolje on nego nego onaj tip iz championshipa, koji na neku foru košta duplo više od RR. A ne vjerujem ni da je nešto lošiji.

Nama ni ne treba neki vrhunski igrač, čisto neka jeftina backup opcija za Thea jer je nedodirljivi starter.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

gambler1899
Kontakt:

Post Postao/la gambler1899 » 29 jan 2020, 19:17

Ja kako skonta (ako grijesim ispravite me) sve su pozajmice bez obaveznog otkupa, npr kod Susa ima neka klauzula da je obavezan otkup ako Sevilja izbori LP dok kod RR ide samo na posudbu pa ako zadovolji mogu ga otkupiti ili vratit nazad? Ako je tako znaci samo je sigurno da je Pjontek otisao.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 29 jan 2020, 19:20

Sve su pozajmice u obavezu, naravno uz određene uslove. Sevilla je svakako na dobrom putu za LPa. I ne bih rekao da će sad zbog Susa to prokockati samo da ne bi Milanu platili 20akM.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 29 jan 2020, 19:23

Kod sve trojice je posudba sa obaveznim otkupom.

Doduše jedino je kod Susa drugačije jer je klauzula vezana za ulazak u LŠ, ali s obzirom da su treći na tabeli, nadam se da ga neće popušiti na kraju. Doduše, poznavajući našu kuratu sreću... :zzz:

Kako god, neka smo ga se konačno riješili. Ako ga ne uzmu oni, neko drugi će ako odigra iole dobru polusezonu.

FORZA MILAN !

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 29 jan 2020, 21:19

Evo malo za dušu ko ima vremena :)
Il Club più titolato al mondo!

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 29 jan 2020, 21:48

E čuj Hertha dala 30ak miliona za Pjonteka, dokle je došlo da prosječni Bundesligaši troše tolike pare na igrače.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Fantasista
Kontakt:

Post Postao/la Fantasista » 29 jan 2020, 21:57

Ako neko ima para to su švabe :kafa:

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 29 jan 2020, 22:15

Probao sam naći malo više informacija o onom beku iz Urugvaja. Prošle sezone je valjda proglašen igračem godine u njihovoj ligi. Postao je redovan starter u Reprezentaciji. Te Milan nije jedini klub koji ga želi. Stilom igre je sličan Theu. Cijena bi trebala biti oko 10ak M.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Fantasista
Kontakt:

Post Postao/la Fantasista » 29 jan 2020, 22:17

Jeftina kopija lezbejke!

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 29 jan 2020, 22:34

To će vrijeme pokazati, ako uopste momak dođe u Milan. Uostalom radi se o igraču koji je tu samo za ne daj Bože. Theo svakako zabetonirao tu poziciju.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 29 jan 2020, 23:32

Kako smo i ovdje pisali, vise zajebancije radi, Piatek nije smio mijenjato broj iz 19 u 9, jer je taj broj suhveli vec godinama unazad.
Torres, Matri, Destro, Higuain, Lapadula, A. Silva, L. Adriano... ko je slijedeci? 🤓
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 29 jan 2020, 23:38

Ibra. :mrgreen:

Dosadne vijesti večeras, ništa pametno za čuti.

FORZA MILAN !

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 30 jan 2020, 00:17

Pjontek je pokazao pussy mentalitet ovim potezom. Ima 24 godine, u naponu je snage. U klub dolazi 14 godina stariji igrač, koji je dao preko 500 golova, osvojio 30+ trofeja, dokazao se u najjačim ligama, igrajući protiv nekih od najboljih defanzivaca u zadnjih 20ak godina. I kao takav puno više motiva ima za razliku od Poljaka koji je nakon 12 dobrih mjeseci pomislio da je to to, i ne treba se više dokazivati.

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 30 jan 2020, 01:06

Suso? Bio mu je vakat da kupi prnje, jer je se totalno zijanio nakon odlaska Gattusa. 22M je premalo za spanskog repr. sa 26 god, ca 150 nastupa uz 25 golova za lose Rossonere, zato su gatari iz Andaluzije pristali na obavezu otkupa, jer znaju da ga se lako mogu kutarisat za najmanje 25/30M+ Godinama je bio najbolji igrac, iako je nekonstantnost "krasila" njegove igre. Sretno dalje!

Piatek? Doveli ga za 38M, prodali za 28+3 bonusa, dosta slican tip Ibisevicu, iznenadilo me je da Hertha ima tolike pare. Ne krivim njega za lose nastupe, jer je igrao u havariji od ekipe gdje je lijevi bek golgeter, a veznjaci imaju ukupno 5 asistencija iz 20 kola, ekipa dala manje golova od broja odigranih kola. Nakon debilskih izjava o odlasku u Real za duple pare i sl. je i pticama na grani bilo jasno da mu je glava na pogresnom mjestu, klasicni poljski papak.

RR? Spominjale su se velike cifre i interes Arsenala proslog ljeta, 6M je premalo za njega. Ako je anonimus iz Championshipa 12M, te nekakva djeca iz Juzne Amerike 10M, onda je realna cijena RR 10-12M. Frajer je puz, bas kao i Kjaer.

Da smo prodali Susa+RR proslog ljeta mogli smo glat uzet gotov pa duple pare za njih, seoski trener i #PioliOut su krivi za to, a i oni koji su ih zaposlili. No, yebo SBBKBB, kad je vec ispalo kako jeste, drago mi je da su B&M uradili nesto konkretno, nedostatak golova te 5-0 protiv Atalante zahtjeva cistku.

Nema poente dovodit polovnjake sad u januaru, dobro su se kutarisali ovih kad vec ne doprinose nicim. Aktuelni za sup karte su svakako Hakan, Musacchio, Calabria/Conti, Kessie, Duarte, Krunic - svi su ispod nivoa Milana koji se vraca u CL.
Kessie je izuzetak ovdje, jer ima visok plafon kao destruktivac uz top playmakera i ozbiljnog trenera, za ove ostale nema nade. Paqueta pod velikim upitnikom.

Kako bi legao Eriksen ovom Milanu, iako je 7 godina prekasno, Inter i Conte stvarno grade ozbiljnu ekipu, platise takvu igracinu svega 20M... :hmmmmm: :stop:

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 30 jan 2020, 01:09

Raonffa je napisao/la:
29 jan 2020, 21:48
E čuj Hertha dala 30ak miliona za Pjonteka, dokle je došlo da prosječni Bundesligaši troše tolike pare na igrače.
Imaju novog vlasnika, multimilioner Lars Windhorst, koji je rijesio uloziti velika sredstva u klub iako nema potpuno vlasnistvo, tih 30 miliona je samo dio od planiranih 200 u prvoj godini
Don't believe the hype.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 30 jan 2020, 01:30

Možda je mala cifra za Susa, ali čovječe, niko ga nije htio iako je od ljetos u izlogu. Ama baš NIKO, a navodno takva igračina. Agent mu je ljetos bukvalno kampirao u Casi Milan od jula do kraja avgusta i opet mu nisu mogli isposlovati nikakav transfer. U ovim okolnostima, premija je što je uopšte iko ponudio tih dvadesetak miliona jer su se i za to jedva izborili.
Sa gledišta FFP, odličan posao s obzirom da je došao za siću od nekih milion eura. Pored Curtona najisplativiji posao.

Piatek plaćen 35m, uzeti će se tridesetak, taman. Beskoristan napadač, uspio se spasiti skoro čitav dio uloženog novca.

Za RR se slažem da je morao koštati bar desetak miliona, ali u njihovu odbranu, kako tražiti više od toga kad su ga tražili samo yebeni Fenerbahce i PSV, od svih klubova na dunjaluku. Tip je imao na izbor 2-3 kluba (i to van lige petice), valjda i to dovoljno govori.

Napravila se fina čistka, a i na ljeto leti bar još 4-5 igrača. Dovoljno novca da se kupi par dobrih igrača, uz trenera.

FORZA MILAN !

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 30 jan 2020, 01:40

Tako je to, negdje gubis, negdje dobijes.
Krunica bi sad, siguran sam, prodali vise nego smo ga platili.
Za Benacera bismo dobili barem duplo ulozeno, da sam hocemo. Na Theu takodjer. Drago mi je da smo ovo ljeto uboli sa pojacanjima, sad se rijesilo jednog dijela promasaja, tako da gradi se lagano tim za naredne sezone. Sad je bitno pametno i ciljano kupovati, a svi znamo da je na zimu daleko teze kvalitetno kupovati.

Ono sto mi je krivo jeste da ce na ljeto biti dosta finih slobodnih igraca, tu se trebala traziti sansa. Narocito u PSG smo mogli ubosti desnog beka, vec sad dogovoriti sa njim, pa i u sredini ima dobrog materijala...

075 ❤

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 30 jan 2020, 11:16

Nervira me da gdje god procitas nagadjanja to je nekakav Saelemaekers i slicni talenti sa solidno pola sezone odigrane. Ovaj bi bio konkurencija Samuu, slican profil igraca, RM/RW pozicija, al nama treba bolji a ne igrac istog kvaliteta. Nemamo mi vremena cekati svake godine hocel se neko razviti pravilno.

Spominjao se stidljivo i Nandez iz Kaljarija, ali mi je to isti tip igraca kao nas Benacer, sa istim karakteristikama, zvuci mi beskorisno 2 ista igraca upariti.

Valjda je vrijeme da se skrse pare na pravo pojacanje, iskusnog i provjerenog igraca, veznjaka za narednih par godina, neka ga izmisle.

075 ❤

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 30 jan 2020, 11:30

Haman je Gazidis blokirao transfer tog momka iz Andrlehta. Očito ćelo ne vidi nikakvu korist od tog transfera. A s druge strane odboren je transfer Urugvajca. Koji je u Urugvaju izgleda poprilično cijenjen igrač. Nekoliko premierligaša je zainteresovano za njega.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 30 jan 2020, 11:42

To i mogu razumiti ako trazis za klupe igraca, uganjas nekog ko nije los i ko je na dobrom glasu, a pojeftin. Sa njim i ne gubis mnogo, a sutra mozda dobije priliku i dokaze se, kao taj lijevi bek Urugvaja.
Al za nekog bacati preko 20mil za klupe i istih vrijednosti kao Samu, nismo mi bas toliko bogati da bacamo pare.

075 ❤

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.