Nemam ja šta Tursku gledati. Brojevi su ti koji se upoređuju.Sviuodbranu je napisao/la: ↑30 jan 2020, 01:01Pogledas Tursku 90-tih i danas i sve ti je jasno. To nije doslo samo od sebe. Istambul samo u kakvom je stanju bio 99.
Ja sam reko da su reforme proces, niko ti ne garantuje uspjeh.
Iako su se izdigli iz pepela pun k problema i u toj Turskoj. Austrija muku muci sa finansijama,svake god uvode nove mjere, zakone poostrsvaju i td. Svako svoje probleme muci.
Turska 80-tih je imala druge probleme, unutrasnje i takve reforme su bile na dnu prioriteta.
Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- ASD
- Kontakt:
Re: Chat
Oni fakat kazu burek sa sirom. Bukvalno. Ali ima bruku rijeci koje smo naopako preveli.
Recimo "merak etmek" znaci "biti radoznao", nigdje veze sa nasim merakom. "Yarak" kod njih znaci "qrc" a kod nas kanal. Izgleda da nam djedovi nisu vodili racuna sta im ovi melju na turskom.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."
Kod nas je ljudima merak biti radoznao, i gurati nos u tudje stvari, tako da taj prevod ima logike.
Show me your donuts 0 0
-
jolicnikola
- Kontakt:
u ponedjeljak Elvanin rođendan, nesuđene učesnice Eurosonga, samo da vas podsjetim
Znam da kažu, zato sam i naveo.VolimTz je napisao/la: ↑30 jan 2020, 08:56Oni fakat kazu burek sa sirom. Bukvalno. Ali ima bruku rijeci koje smo naopako preveli.
Recimo "merak etmek" znaci "biti radoznao", nigdje veze sa nasim merakom. "Yarak" kod njih znaci "qrc" a kod nas kanal. Izgleda da nam djedovi nisu vodili racuna sta im ovi melju na turskom.
Zanimljivo je to kako nastaju riječi u jeziku, al kod nas ljepota jezika nije ni bitna. Bitno je samo kako se zove jezik.
Let's talk about SIX baby!
Jel istina da su Sratku krenula gov.na na usta umjesto na čajni kolutić?
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Previše je planova do danas pritiskalo Izrael da se povuče s vitalnih područja kao što je dolina Jordana. Ali vi, gospodine predsjedniče, vi priznajete da Izrael mora biti suveren u dolini Jordan i drugim strateškim zonama Judeje i Samarije
Jedna od stavki Trumpovog plana - demilitarizirana palestinska država koja bi u miru postojala uz Izrael. Naravno uz vojnu silu koja konstantno siri svoj teritorij gradeci ilegalna naselja.
Od historijskog teritorija, ljudi su svedeni na 15%. Sirotinjo i bogu si teska.
Jedna od stavki Trumpovog plana - demilitarizirana palestinska država koja bi u miru postojala uz Izrael. Naravno uz vojnu silu koja konstantno siri svoj teritorij gradeci ilegalna naselja.
Od historijskog teritorija, ljudi su svedeni na 15%. Sirotinjo i bogu si teska.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
- ASD
- Kontakt:
Ima i pozitivna stvar u svemu tome.
Izrael je visokorazvijena država i na hiljade Palestinaca svaki dan prelaze granicu kako bi radili u izraelskim fabrikama za odlične uslove kakve naši ljudi u Bosni mogu samo sanjati.
Na njihovu žalost. Da bi se dobila dozvola, treba se čekati kao u njemačkoj amabasadi kod nas (samo 70 000 ljudi ima tu dozvolu). Oni koji ne dobijaju primorani su ilegalno prelaziti kao ovi ovdje.
Dobro i jednima i drugima. Izraelska ekonomija koristi jeftinu palestinsku radnu snagu kako bi dalje nastavili napredovati. Palestinski radnici dobijaju radne uslove koji su puno bolji nego što bi ih dobili na Zapadnoj obali ili u okolnim zemljama.

Čak i najgora opcija, raditi na Zapadnoj obali je bolja nego raditi u Bosni jer je plata veća.
Evo, ovaj momak što ilegalno prelazi granicu. Kaže da u izraelu dobija dnevnicu 69 dolara, a na Zapadnoj obali je dnevnica 24 dolara za njeg.
Prosječan Bošnjo što pere guzove po Švabiji, plaća porez njemačkoj državi da bi ovi pravili nuklearne podmornice i isporučili bi ih Izraelu bi rekao da je ovaj momak izdajica.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 30 jan 2020, 11:24, ukupno mijenjano 1 put.
Po kojoj osnovi mozes naseliti zemlju gdje hiljadu godina nema vise od 10 % jevrejskog stanovnistva ?
Kako mozes otimati posjede kada Jeverji do kraja prvog svjetskog rata nisu posjedovali ni 3 % teritorija ?
Pogledaj malo demografe promjene nakon Balfurove deklaracije te intenzitet nakon WW2.
Jednom su napustili prostor, necemo valjda sad sezati u dobar pr. n.e. da bi nasli istorijsko opravdanje.
Dalje, treba vidjeti samo izgradnju naselja na Zapadnoj obali koju fakticki cijeli svijet sem SAD smatra nezakonitom. Za pola stoljeca svedeni su na manje od 15 % prostora naravno sve u reziji velesile.
Za ovo nema odgovora ali ajde, manje vazno.
Holokaust?Asteriks je napisao/la: ↑30 jan 2020, 11:20Po kojoj osnovi mozes naseliti zemlju gdje hiljadu godina nema vise od 10 % jevrejskog stanovnistva ?
Kako mozes otimati posjede kada Jeverji do kraja prvog svjetskog rata nisu posjedovali ni 3 % teritorija ?
Pogledaj malo demografe promjene nakon Balfurove deklaracije te intenzitet nakon WW2.
Jednom su napustili prostor, necemo valjda sad sezati u dobar pr. n.e. da bi nasli istorijsko opravdanje.
Dalje, treba vidjeti samo izgradnju naselja na Zapadnoj obali koju fakticki cijeli svijet sem SAD smatra nezakonitom.
Naravno da za ovo nema odgovora ali ajde, manje vazno.
Let's talk about SIX baby!
Nema nikakvog opravdanja da na stetu jednog naroda radis ovakve stvari. Taj narod je pustio korijen u pomenutoj zemlji, prosao sve procese drustvenih odnosa te jednostavno uokvirio tradiciju.
Iživljavaju se onako kako su se nekad na njima iživljavali.
-
Sviuodbranu
- Kontakt:
Onda mora da su ovi svjetski strucnjaci koji svrstavaju Tursku medju 20 najjacih, budale. Treba ih tebi na casove poslat.ASD je napisao/la: ↑30 jan 2020, 08:50Nemam ja šta Tursku gledati. Brojevi su ti koji se upoređuju.Sviuodbranu je napisao/la: ↑30 jan 2020, 01:01Pogledas Tursku 90-tih i danas i sve ti je jasno. To nije doslo samo od sebe. Istambul samo u kakvom je stanju bio 99.
Iako su se izdigli iz pepela pun k problema i u toj Turskoj. Austrija muku muci sa finansijama,svake god uvode nove mjere, zakone poostrsvaju i td. Svako svoje probleme muci.
Turska 80-tih je imala druge probleme, unutrasnje i takve reforme su bile na dnu prioriteta.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".
A jes mi se sad otvorio žrijebOsim13 je napisao/la: ↑30 jan 2020, 11:55Breaking
https://sportsport.ba/magazin/prekinuli ... fon/349840
"We need to suffer. And we need to fight."
- ASD
- Kontakt:
Pa svjetski stručnjaci su ti koji se slažu da su im plate jako niske.Sviuodbranu je napisao/la: ↑30 jan 2020, 12:02Onda mora da su ovi svjetski strucnjaci koji svrstavaju Tursku medju 20 najjacih, budale. Treba ih tebi na casove poslat.ASD je napisao/la: ↑30 jan 2020, 08:50Nemam ja šta Tursku gledati. Brojevi su ti koji se upoređuju.Sviuodbranu je napisao/la: ↑30 jan 2020, 01:01
Pogledas Tursku 90-tih i danas i sve ti je jasno. To nije doslo samo od sebe. Istambul samo u kakvom je stanju bio 99.
Oni se za svoju ekonomsku moć mogu zahvaliti prije svega svojoj veličini. Prosječan Turčin za prosječnim Evropljaninom kaska jako puno.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 21 gost.