Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: insider
- ASD
- Kontakt:
Re: Chat
Nisi ti ništa pogriješio Helleru.
Ako kažeš da je neto prosječna plata u BiH veća nego u Turskoj. To je tačna tvrdnja.
Ono što bi ti nepismen tipa Solinaš odgovorio da nije, a pismen bi ti rekao da jeste veća ali je neto prosječna ppp plata nešto ipak veća u Turskoj mada mu to opet ne ide u prilog ako planira te pare trošiti u nekoj drugoj državi ili na nekom zajedničkom internet tržištu.
U pet deka je to.
Ako kažeš da je neto prosječna plata u BiH veća nego u Turskoj. To je tačna tvrdnja.
Ono što bi ti nepismen tipa Solinaš odgovorio da nije, a pismen bi ti rekao da jeste veća ali je neto prosječna ppp plata nešto ipak veća u Turskoj mada mu to opet ne ide u prilog ako planira te pare trošiti u nekoj drugoj državi ili na nekom zajedničkom internet tržištu.
U pet deka je to.
-
Sviuodbranu
- Kontakt:
Ma da, u 5 deka smo mi sa Turskom, cak imamo pretenzije da ih preteknemo u ekonomskom prosperitetu i napretku.
U zdravlje momci.
U zdravlje momci.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".
- ASD
- Kontakt:
Kada su plate u pitanju? Naravno, to sam i rekao.Sviuodbranu je napisao/la: ↑30 jan 2020, 16:11Ma da, u 5 deka smo mi sa Turskom, cak imamo pretenzije da ih preteknemo u ekonomskom prosperitetu i napretku.
U zdravlje momci.
Šta Valahi znači, čuo sam to u klipovima onih talibana Pezića kad se na gidama smijemo cigama i Peziću.Sviuodbranu je napisao/la: ↑30 jan 2020, 16:01Moze li se udata zena yebat sa drugim..Valahi moze, ali pitanje je bil smjela.HakanSukur je napisao/la: ↑30 jan 2020, 15:41Haram je imati avatar na forumu. Za profil je već diskutabilno, ako je u svrhu širenja islama, onda može, ali opet Allah zna najbolje.
Nego, smije li žena putovati sama ili ne smije, da li uvaženi šejh laže ili decidno tumači islamsko pravo?
Mozes li ti komsiju sikerom opicit u glavu..Allaha mi mozes, ali pitanje je bil smio to da radis.
Islam zenu stavlja na prvo mjesto, ispred muskarca. Ali ima stroge propise sta smije a sta ne, cak i sta ne da ne smije, nego ne bi bilo pozeljno.
Mislis da je serijet strog prema zeni. Valahi da vidis sta bi takim ko ti radili.
Zašto žene ne vladaju Saudijskom Arabijom ili Iranom gdje je Šerijatski zakon?
Pa tu smo negdje u prosjeku, nikad ih nećemo prestići jer ih je 35 puta više od nas logično. Pa i Indija ima veću ekonomiju od Švicarske. I šta sad.Sviuodbranu je napisao/la: ↑30 jan 2020, 16:11Ma da, u 5 deka smo mi sa Turskom, cak imamo pretenzije da ih preteknemo u ekonomskom prosperitetu i napretku.
U zdravlje momci.
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
-
Sviuodbranu
- Kontakt:
Ma nista, mi smo za Tursku velesila, moze nam komplet Turska na celu sa sultanom kura c popusiti...
Bakir el vezire vodi nas u ekonomske sile.
Rade li ove brze poste (euroexpress i x express) subotom, tj. moze li se desiti da mi paket (u Tuzlu) dodje u subotu?
Kakva je procedura s brzom postom ako ovi iz radnje posalju paket na adresu na koju sam kupio proizvod, iako sam im naznacio da je sada druga adresa, jer im je vjerovatno ta prva adresa ostala tamo u podacima? U pitanju je zamjena (pokvarenog) uredjaja plus doplata za drugi (skuplji), pa kontam da nece poslati na adresu na koju su mi prvi put poslali ovaj pokvareni.
Kakva je procedura s brzom postom ako ovi iz radnje posalju paket na adresu na koju sam kupio proizvod, iako sam im naznacio da je sada druga adresa, jer im je vjerovatno ta prva adresa ostala tamo u podacima? U pitanju je zamjena (pokvarenog) uredjaja plus doplata za drugi (skuplji), pa kontam da nece poslati na adresu na koju su mi prvi put poslali ovaj pokvareni.
-
HakanSukur
Sekularno građanski orijentisani Turci su većinom regularni ljudi, imao sam priliku da se zapijem s njima, i žene su im slobodoumne, doduše ja sam upoznao akademski obrazovane ljude i glumce, a ovo što hoda po internatima i veliča Erdogana ili Gulena, ne ubrajam u te tokove.
Ima li negdje podatak koliko se Turska ekonomija oslanja na donacije njihovih državljana u inostranstvu, mi bi recimo presušili za godinu-dvije bez tih para, tako da se po stepenu ekonomske samodrživosti bazirane na vlastitoj privredi, ne možemo porediti sa bilo kime izvan afričkog kruga.
Ima li negdje podatak koliko se Turska ekonomija oslanja na donacije njihovih državljana u inostranstvu, mi bi recimo presušili za godinu-dvije bez tih para, tako da se po stepenu ekonomske samodrživosti bazirane na vlastitoj privredi, ne možemo porediti sa bilo kime izvan afričkog kruga.
- ASD
- Kontakt:
Erdogan je loš. Bakir je loš. Jel kapiraš sad?Sviuodbranu je napisao/la: ↑30 jan 2020, 16:18Ma nista, mi smo za Tursku velesila, moze nam komplet Turska na celu sa sultanom kura c popusiti...
Običan Turčin miljama zaostaje za običnim građaninom EU i zbog toga su migracije tako visoke prema EU.
Slažem se.Sviuodbranu je napisao/la: ↑30 jan 2020, 16:18moze nam komplet Turska na celu sa sultanom kura c popusiti...
Ignorišeš prosjeke gdje su goli **** da bi ti priča imala smislaSviuodbranu je napisao/la: ↑30 jan 2020, 16:18Ma nista, mi smo za Tursku velesila, moze nam komplet Turska na celu sa sultanom kura c popusiti...
A ni sa jedno 6 afričkih država.HakanSukur je napisao/la: ↑30 jan 2020, 16:19Sekularno građanski orijentisani Turci su većinom regularni ljudi, imao sam priliku da se zapijem s njima, i žene su im slobodoumne, doduše ja sam upoznao akademski obrazovane ljude i glumce, a ovo što hoda po internatima i veliča Erdogana ili Gulena, ne ubrajam u te tokove.
Nullius in verba
-
Sviuodbranu
- Kontakt:
Ma los jasta je,i gori od Bakira, zato su oni gdje jesu, a i mi gdje jesmo.
Hvala bogu imamo vas dvojicu da nas povedete u svjetske visine.
- Marsal
- Kontakt:
Ne rade vikendom.Federer17 je napisao/la: ↑30 jan 2020, 16:19Rade li ove brze poste (euroexpress i x express) subotom, tj. moze li se desiti da mi paket (u Tuzlu) dodje u subotu?
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
- ASD
- Kontakt:
Naravno. Kakav narod takvi i lideri, a kakvi i lideri tako će se na kraju vraćati narodu.Sviuodbranu je napisao/la: ↑30 jan 2020, 16:24Ma los jasta je,i gori od Bakira, zato su oni gdje jesu, a i mi gdje jesmo.
Nisu slućajmo migracije tako visoke i plate tako niske u obje banana države.
-
Sviuodbranu
- Kontakt:
Ma jasta, eno stotine hiljada ih ceka na granicama EU.Sve Turcin do Turcina nemaju za kifle.
-
HakanSukur
Wallahi znači tako mi Allaha, a habibi najdraži, i onda to sklapaš u svakoj drugoj rečenici wallahi habibi, pa onda ide vic, za koje je i Zmaj sa svojim begi i roki, bog humora, a ove bradate amebe svršavaju.
Dakle, Pezić je loša selefijska kopija Ramiza Zmaja, mentalno kognitivne strukture su im prilično iste, samo drugačije nafilovane, a Allah zna najbolje.
I vjerna publika im se dijeli na sličnom principu.
Dakle, Pezić je loša selefijska kopija Ramiza Zmaja, mentalno kognitivne strukture su im prilično iste, samo drugačije nafilovane, a Allah zna najbolje.
I vjerna publika im se dijeli na sličnom principu.
- ASD
- Kontakt:
Ti si toliko zaostao da te nije ćejf ni šamarati kad se na voleje namještaš.Sviuodbranu je napisao/la: ↑30 jan 2020, 16:29Ma jasta, eno stotine hiljada ih ceka na granicama EU.Sve Turcin do Turcina nemaju za kifle.
Jesi li kad čuo za net migration rate i kako Turska stoji po tom pitanju?
Da nije možda jedna od najgorih država u Svijetu po tom pitanju?
prva istina koju si napisao dnsSviuodbranu je napisao/la: ↑30 jan 2020, 16:29Ma jasta, eno stotine hiljada ih ceka na granicama EU.Sve Turcin do Turcina nemaju za kifle.
Nullius in verba
Koji si ti kloc.ASD je napisao/la: ↑30 jan 2020, 16:09Nisi ti ništa pogriješio Helleru.
U pet deka je to.
Umij se, od cumura ti prasina usla u oci, ne vidis dobro.
Bursa, Izmir, Antalija, Eskisehir, Erzurum, zive ljudi dobro. Rade, proizvode, turizam razvaljuju. Sela im jesu na izgled u qrcu ali je to vise do nacina zivota. Imas i kod njih kao i kod nas ljude koji se ne trude da ostvare nesto. Kazem ti, imas uglavnom bruku vise opcija nego kod nas.
Zadnja izmjena: VolimTz, dana/u 30 jan 2020, 16:44, ukupno mijenjano 1 put.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."
- ASD
- Kontakt:
kuknjavaVolimTz je napisao/la: ↑30 jan 2020, 16:41Koji si ti kloc.ASD je napisao/la: ↑30 jan 2020, 16:09Nisi ti ništa pogriješio Helleru.
U pet deka je to.![]()
Umij se, od cumura ti prasina usla u oci, ne vidis dobro.
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 3 gosta.