Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
-
Sviuodbranu
- Kontakt:
Re: Chat
80 posto Turaka u Austriji su treca i cetvrta generacija migranata. To su Austrijski podaci.
Najveci priliv migranata u Austriju po podacima za posljednju deceniju dolazi iz Sirije, Pakistana, Afganistana i neces vjerovat...Indije..To su vodeca 4,a Turske nema ni medju 10.
Vjerovatno lazu jbg,desetine hiljada bjeze iz Turske i traze Azil, kazu ili vama ili mi odosmo Bakiru u Bosnu, trece nema.
Najveci priliv migranata u Austriju po podacima za posljednju deceniju dolazi iz Sirije, Pakistana, Afganistana i neces vjerovat...Indije..To su vodeca 4,a Turske nema ni medju 10.
Vjerovatno lazu jbg,desetine hiljada bjeze iz Turske i traze Azil, kazu ili vama ili mi odosmo Bakiru u Bosnu, trece nema.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".
al sto se heftaju zamotane turkinje
-
Sviuodbranu
- Kontakt:
Peter Estlin iz Londona porucuje, Turska je 13 ekonomska sila svijeta.
Ali sta zna Petro, treba ga poslat kod Hellera i ASD na skolovanje. Sta zna levat
Ali sta zna Petro, treba ga poslat kod Hellera i ASD na skolovanje. Sta zna levat
Već 20 godina iduće godine fatamo kandidatski status za EU.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Nisam vala, pogledao sam 20ak sekundi spota samo pa nisam ni primjetio
Dobroe onda hvala Bogu
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Evo jedan segment turske industrije - autoindustrija, bransa sa ogromnim brojem zaposlenih. Proizvode se Mercovi kamioni, autobusi (jedan od najvecih proizvodjaca) itd.
Onda sklapaju se modeli Forda, Fiata, Toyote, Reanulta, Huyndaia, Isuzua... Godisnje se proizvede preko milion i po vozila. Ipak osnovni faktor - jeftina radna snaga koja je privukla top brendove.
Turska je jedan od najvecih svjetskih proizvodjaca i izvoznika ljesnjaka (kljucni sastojak Nutelle), kajsija, tresanja top 5 - patlidzana, krastavaca, spinata, graska, paradajza, lubenica, jabuka, ovaca i ovcijeg mlijeka... Dodamo li i nevjerovatan turizam, onda mozemo zakljuciti da su znacajni igraci na globalnom nivou.
Onda sklapaju se modeli Forda, Fiata, Toyote, Reanulta, Huyndaia, Isuzua... Godisnje se proizvede preko milion i po vozila. Ipak osnovni faktor - jeftina radna snaga koja je privukla top brendove.
Turska je jedan od najvecih svjetskih proizvodjaca i izvoznika ljesnjaka (kljucni sastojak Nutelle), kajsija, tresanja top 5 - patlidzana, krastavaca, spinata, graska, paradajza, lubenica, jabuka, ovaca i ovcijeg mlijeka... Dodamo li i nevjerovatan turizam, onda mozemo zakljuciti da su znacajni igraci na globalnom nivou.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
- LlullSergio
- Kontakt:
Radi Euroexpress subotom. Vise puta su mi donosili subotom pakete,a nije problem da dodje na drugu adresu, naravno ako je to nesto blizu, msm u istom mjestu. A ne sad da mu treba sat vremena da dodje do tebe 
Mene bas danas zove da isporuci na kucnu adresu,a ja bio na poslu i kazem mu ja da donese na kapiju,kaze nije problem,ajde da zavrsim ovo po gradu pa zovem kad budem pred kapijom.
Mene bas danas zove da isporuci na kucnu adresu,a ja bio na poslu i kazem mu ja da donese na kapiju,kaze nije problem,ajde da zavrsim ovo po gradu pa zovem kad budem pred kapijom.
I Indija je peta. I šta sad s tim?Sviuodbranu je napisao/la: ↑30 jan 2020, 17:21Peter Estlin iz Londona porucuje, Turska je 13 ekonomska sila svijeta.
I to 13 je zbirni jer ih je 80 miliona. Prosječni GDP ih smješta na 45/60 mjesto.
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
-
Sviuodbranu
- Kontakt:
Nije istina, oni nemaju sta da jedu. Reko mi Heller u povjerenju da im je poslo lunch pacet, a asd je dodao da smo mi bara bara sa njima ekonomski, ali eto ima hin mlogo pa su ispred naske.Asteriks je napisao/la: ↑30 jan 2020, 18:01Evo jedan segment turske industrije - autoindustrija, bransa sa ogromnim brojem zaposlenih. Proizvode se Mercovi kamioni, autobusi (jedan od najvecih proizvodjaca) itd.
Eto prilike za sve sadasnje i bivse studente propalog fakulteta filozofskih nauka da migriraju u tursku i beru patlidzane
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka
-
Sviuodbranu
- Kontakt:
Oni "patlidzanima "isplatise mmf....Sram ih bilo. Ugursuzi
zna li ko od vas, pripravnik-volonter prima li kakvu platu kroz tih godinu dana

- JohnCleese
- Kontakt:
Pripravnik moguće da dobija nesto, pripravnik-volonter nista
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
ja qq meni nzm šta da radim, da odrađujem taj pripravičnki i godinu živim od ovih povremenih poslova ili da idem tražiti regulara posao sa prijavom
Imaju i volonteri, ali zavisi gdje. Mada je sitno. Ovi u pravosudju 350KM.