AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

nextterrain
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la nextterrain » 30 jan 2020, 20:45

evo ga novi Hazard :mrgreen:

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 30 jan 2020, 20:52

Neka dostigne nivo Hazarda mlađeg, i više nego dovoljno je to.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 30 jan 2020, 21:15

I lijevi bek završen. Dajte sad i tog defanzivnog veznog pa onda se pobiiti sa svima do kraja u ligi pa šta bude.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 30 jan 2020, 21:25

Sve bezveze igrači, čisto radi popunjavanja brojčanog stanja.

Sve ukupno 14-15 miliona, ali izgleda da su obe opcije sa opcijom otkupa tako da je tu nula rizika.

Ako ne dođe veznjak do kraja, a nisam siguran da se išta kuha po tom pitanju, onda pišaj i ovu sezonu. U top 7, tj. za LE ćemo vjerovatno biti sigurni, ali veći apetiti od toga ne postoje.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 30 jan 2020, 21:31

Pa ovaj merkato je izgleda bio samo da se rastereti budžet, otjeraju pojedini igrači, koji nisu psihički svakako u klubu i postali su beskorisno. To je to manje više. Ako je to bio cilj onda je super odrađen posao.

Vidjeti večeras i sutra jesu li uspjeli dogovoriti i nekog veznog igrača o kojem svi pišemo već sedmicama.

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 30 jan 2020, 21:47

Antonee Robinson dolazi također. Zanimljiv zimski mercato
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 30 jan 2020, 21:53

Skupili su dovoljno para od ovog škarta, i mogu sigurno priuštiti nekog veznjaka od 30ak M. I opet da ne naruše nikakva pravila. Još sve to ide kroz rate. Dakle novac je tu, a sad da li je plan i želja za zadnjim pojačanjem ove zime, vidjet ćemo. Jer nekako ne vjerujem da je direktor Kaljarija bio bezveze u Casa Milan, kao i predstavnici De Paula i Zaracha.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 30 jan 2020, 22:10

Zaracho 🤩

Ako sam upratio i Salamander i Robinson su posudbe bez obaveze (mozda pod nekim uslovoma postanu, ali mozes kalkulisati, cini mi se i mi smo tako sa Akvilanijem kalkulisali), sto je dobro. Ako slucajno se neko dokaze lahko ga je uzeti jer nisu skupi, mada sumnjam da ce biti bolji od Samua/Thea.

Na ljeto neces biti opterecen prodajom, jer ce se osloboditi jos 2 mjesta - Jack i Biglia, 2 plate manje + mozda i Reina da ostane u Engleskoj, nadam se. Imaces pare, rasterecen FFP i slobodnog prostora u timu da ciljano kupujes, napokon.

Sad bih prvo produzio ugovor Donarumi, pa neka je i milion vise kojeg su zahtjevali ali si tu poziciju rijesio dugorocno, a i u prodaji mozes uslovljavati kupca. Taj milion si ustedio na odlasku Reine.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 30 jan 2020, 22:26

Ako dovedu De Paula ili Nandeza, mislim da će to biti pun pogodak, gledao sam ih često ove sezone i dobro igraju. Mogu biti naši Vecino malo iznadprosječni igrač za Seriu A s kojim možemo izboriti LP i ne znam koliko vam ovo djeluje, ja i dalje vjerujem u neki ludi niz i LP :kafa:

Ova dvojica zajedno bi koštali 15M ako bi se otkupili, tako da možemo ovdje samo dobiti i nikako izgubiti, ovaj mladi belgijanac se čini pravo zanimljiv igrač, ako ovaj bek bude okej, možda se Theo prebaci na poziciju lijevog veznog :beba:

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 30 jan 2020, 22:33

Nandez je strašan igrač, ja sam se čudio otkud da on iz Boce ode baš u Cagliari, očekivao sam neki jači klub.

Mada, upitno je koliko bi naš vezni red sa tim igračima bio kompatibilan, pogotovo ako govorimo o defanzivi.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 30 jan 2020, 22:37

Nandez stilom igre dosta podsjeća na Nainggolana, pa tako da bi on bio dobar matchup sa Bennacerom.

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 30 jan 2020, 22:38

Odličan posao sa ovim mladićima, obadvojica dolaze bez obaveze kupovine, 6mj pa ako zadovolje, jeftiniji su od Krunića.

Sviđa mi se info da belgijanac igra i desnog beka, jer nam RB baš škripi.

Nije ni bilo potrebe dovodit zamjene za ove što su otišli, ali ovako je korektno odrađen mercato. Vi koji maštate o CL, potsjećanja radi, uzeli smo 1poen od moguća 24 protiv top8 ekipa, pametnom dosta :mrgreen:

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 30 jan 2020, 22:42

Ni on ni Zaracho se ne uklapaju u ovu 442 formaciju. A i obojica su desni vezni tako da bi mogao doći samo jedan.

Doduše, ova formacija je samo privremena solucija, od ljeta sa novim trenerom će se napraviti plan koju formaciju igrati (skoro pa sigurno 433 ili 4231) i kakve profile igrača tražiti, tako da ne treba gomilati igrače kad ni ne znamo da li će biti po ukusu novog trenera.
Tu pogotovo mislim na De Paula, sad zasad smo solidno pokriveni po toj lijevoj strani, a u slučaju promjene formacije, niti ga želim gledati kao lijevo krilo niti kao lijevog veznog. Nedefinisan igrač koji može pokriti više pozicija, a i preskup je da bi se eksperimentisalo sa njim.

Nisam ni ja za neke panične kupovine i bacanje para, samo da bi se na silu skrpila ekipa. Radije nemoj ništa, čuvaj pare za ljetni merkato.
Ali ovaj defanzivni vezni je bio prioritet, bez obzira koja se formacija igrala i nije mi jasno da se baš niko nije mogao naći, pogotovo jer su već odavno znali da će minimum pet igrača otići ove zime.

FORZA MILAN !

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 30 jan 2020, 22:44

Upravo ono sto sam neki dan pisao, samo smo uzeli bod Napoliju, treba sacekati sad niz tekmi sa ovim konkurentima pa vidjeti jesmo li se nesto poboljsali, ali da smo uzeli Sampu, Sasuolo i Lecce kuci sto je bilo jel realno za ocekivati sad bi bili na dva boda iza Rome, znaci i sa tim tolikim porazima od vodecih bili bi haman u LP

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 30 jan 2020, 22:45

ma ajde sad ce se uzeti 24 od 24 :tralala:

citam Hakanove izjave, Ibra ih tjera da ostanu poslije treninga i da rade jos. Meni je Ibrin transfer super jer imaju autoritet u svlacionici sa pobjednickim mentalitetom koji i sa 38 godina trenira kao lud.

takodjer je Castillejo izjavio kako ga je stid bilo sto Ibra sa 38 godina dodje prvi na trening tako da je i on poceo dolaziti ranije.

uglavnom je ogromni pozitivni utjecaj na ekipu sto se moze vidjeti po rezultatima, vidjet cemo kako ce igrati u iducim sedmicama

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 30 jan 2020, 22:47

Realno bez pravog destruktivca, ova 4-4-2 formacija protiv jačih ekipa je kamikaza fudbal. Potpuni rizik, pa ako te krene dobro ćeš proći, a ako ne, možeš biti dobro nafilovan.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 30 jan 2020, 23:11

I to će se tek protiv Intera vidjeti, ako bude dovoljno lud da izađe u toj postavci. Ima da se desi katastrofa.

Ova formacija jest zahvalna jer se igra bolje, stvara se više šansi i idealna je onda kada moraš ganjati rezultat, ali da ti ovo bude prioritet i sistem na kojem ćeš dalje graditi ekipu, nema šanse.
Da bi iole funckionisali, bio nam je potreban taj defanzivni vezni, ali čisto sumnjam da će se išta pokrenuti na merkatu do sutra.

FORZA MILAN !

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 30 jan 2020, 23:16

nextterrain je napisao/la:
30 jan 2020, 22:45

citam Hakanove izjave, Ibra ih tjera da ostanu poslije treninga i da rade jos. Meni je Ibrin transfer super jer imaju autoritet u svlacionici sa pobjednickim mentalitetom koji i sa 38 godina trenira kao lud.

takodjer je Castillejo izjavio kako ga je stid bilo sto Ibra sa 38 godina dodje prvi na trening tako da je i on poceo dolaziti ranije.

uglavnom je ogromni pozitivni utjecaj na ekipu sto se moze vidjeti po rezultatima, vidjet cemo kako ce igrati u iducim sedmicama
Nemoj j3bat, Kebab se sasro odmah 😂😂

Mogu misliti kako je Susu tesko padalo kad neko ima autoritet i tjerao ga da ozbiljnije trenira, odmah pristao na transfer. 🤓
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 30 jan 2020, 23:20

šta će nam defanzivni vezni kada imamo Kessiea zvijer :kafa:

Treba nam taj defanzivni vezni naravno, ali zanimljivo je kako uvijek Milan u drugom dijelu sezone koristi formaciju 4-4-2 i pravi nevjerovatne serije pobjeda do marta ili do početka aprila i vrate se u borbu za LP i uvijek jedna povreda na kraju sve pokvari :mrgreen:

Ma ako može Atletico igrati 4-4-2 može i Milan :kafa:

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 30 jan 2020, 23:20

A realno mogu u svakom momentu promijeniti formaciju u 433 ili 4231, apsolutno imamo igrače sposobne za to, tako da bar prilagođavanje protivniku u određenim momentima utakmice ne bi trebao predstavljati problem.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.