Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
- mohikanac12
- Kontakt:
Re: Grand Slam
Thiem pokazuje kvalitet. Trenutno po formi drugi igrač svijeta, posle Đokovića.
Mi smo Željini Željo je naš!
Biće Željo opet Šampion!
Biće Željo opet Šampion!
Da... pasivan je skroz, ne razumijem kako lik s ovako dobrom tehnikom iz bekenda ne udara ga jače i rizičnije, ima u njemu potencijal da odvoji od života 99% toura al on i dalje ne konta, pimpla ko po jajima ga
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Imaš li osjećaj da veoma često kasni na lopticu i da taj prilazni udarac još uvijek nije na nivou. Mislim da mu je anticipacije još uvijek veoma loša, loša za top level naravno.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- mohikanac12
- Kontakt:
Ljudi smirite tenzije, stvarno nema smisla. Ako vam se razlikuju mišljenja, neko voli šampiona Đokovića a neko guram si prst u šupak Nadala, to nije razlog da se vrijeđate. Niste djeca.
Mi smo Željini Željo je naš!
Biće Željo opet Šampion!
Biće Željo opet Šampion!
Da, to kašnjenje na lopticu je baš očigledno. Lijen je prečesto i obično mu prvi korak nije dovoljno agilan, a ima i do loše anticipacije. Al ne treba zaboravit da pričamo o liku koji je 2 metra, i ovakav kakav je kreće se sasvim ok za svoju visinu. E sad, jedan je Danilo Medvedev koji sa istom visinom ima poprilično bolje kretanje.
Prilazni udarac je problem kod većine nextgenovaca, jedino mi Tsitsipas na tom aspektu djeluje zreo, ovo ostalo je da te bog sačuva, niko ne zna kupit ove niske loptice iz sredine terena.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Pokušao sam ti odgovoriti u inbox, ali si blokirao dolazne poruke, jbg.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Znaš koliko smo puta rekli za nekog igrača da ima sve udarce, ali fali ono nešto. Kretanje se veoma često podcjenjuje, pa čak i kao Novakov segment igre, koji je po meni daleko najvažniji u njegovom arsenalu. Možeš ti imati top u forhendu kao Gonzo, ali ako zakasniš milisekund, džaba ti.bodi123 je napisao/la: ↑31 jan 2020, 12:53Da, to kašnjenje na lopticu je baš očigledno. Lijen je prečesto i obično mu prvi korak nije dovoljno agilan, a ima i do loše anticipacije. Al ne treba zaboravit da pričamo o liku koji je 2 metra, i ovakav kakav je kreće se sasvim ok za svoju visinu. E sad, jedan je Danilo Medvedev koji sa istom visinom ima poprilično bolje kretanje.
Prilazni udarac je problem kod većine nextgenovaca, jedino mi Tsitsipas na tom aspektu djeluje zreo, ovo ostalo je da te bog sačuva, niko ne zna kupit ove niske loptice iz sredine terena.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ljudi imaju istu opremu, slicne frizure, ne mozes ih razlikovati jbt.
Jedino boja sorca.
Jedino boja sorca.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
Kao Tsitsipas i Zverev u Londonu, ko blizanci.

Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
Ovaj Australian Open se trebao i sad igrati na travi, nisu nikad ni trebali mijenjati!
Ovaj Plexicushion je daleko najgora podloga na touru...
Ovaj Plexicushion je daleko najgora podloga na touru...

3 najbolja tenisera ikad imaju visinu 185, 185 i 188. Misliš da je to slučajnost? S kretanjem sve počinje u današnjem tenisu. Ova trojica su doktorirali na tom aspektu pa se to i ne spominje. Ljudi traze mane i porede šta ne valja kod jednog a valja kod drugog, a ono što je zajedničko za svu trojicu - vrhunsko kretanje.Virtu4l je napisao/la: ↑31 jan 2020, 13:01Znaš koliko smo puta rekli za nekog igrača da ima sve udarce, ali fali ono nešto. Kretanje se veoma često podcjenjuje, pa čak i kao Novakov segment igre, koji je po meni daleko najvažniji u njegovom arsenalu. Možeš ti imati top u forhendu kao Gonzo, ali ako zakasniš milisekund, džaba ti.bodi123 je napisao/la: ↑31 jan 2020, 12:53Da, to kašnjenje na lopticu je baš očigledno. Lijen je prečesto i obično mu prvi korak nije dovoljno agilan, a ima i do loše anticipacije. Al ne treba zaboravit da pričamo o liku koji je 2 metra, i ovakav kakav je kreće se sasvim ok za svoju visinu. E sad, jedan je Danilo Medvedev koji sa istom visinom ima poprilično bolje kretanje.
Zbog toga ću uvijek bit skeptičan na tenisere koji značajno odudaraju od ove dokazane idealne visine, 10 centi ispod, ili 10 centi iznad i to je u startu veliki hendikep. Ako si ispod, po pravilu nemaš dovoljno ubojit servis, ako si iznad, po pravilu nemaš dovoljno kvalitetan foot work. Zato će Zverevu i sličnim teniserima bit izuzetno teško uspostavit dominaciju.
Thiem je, recimo, baš tih 185.
A onda imamo Mareja koji se sa 1,90 kretao ništa lošije od vodećeg trojca, čak je u određenim fazama karijere bio i bolji od njih.bodi123 je napisao/la: ↑31 jan 2020, 13:103 najbolja tenisera ikad imaju visinu 185, 185 i 188. Misliš da je to slučajnost? S kretanjem sve počinje u današnjem tenisu. Ova trojica su doktorirali na tom aspektu pa se to i ne spominje. Ljudi traze mane i porede šta ne valja kod jednog a valja kod drugog, a ono što je zajedničko za svu trojicu - vrhunsko kretanje.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
To su izuzeci. Endi manje više, nije ni 190 strašno kad imaš nenormalno dobru fizionomiju tijela kao on, ali imaš Medvedeva koji se sa 198 kreće kao Novak. E to je čudo prirode.Virtu4l je napisao/la: ↑31 jan 2020, 13:15A onda imamo Mareja koji se sa 1,90 kretao ništa lošije od vodećeg trojca, čak je u određenim fazama karijere bio i bolji od njih.bodi123 je napisao/la: ↑31 jan 2020, 13:103 najbolja tenisera ikad imaju visinu 185, 185 i 188. Misliš da je to slučajnost? S kretanjem sve počinje u današnjem tenisu. Ova trojica su doktorirali na tom aspektu pa se to i ne spominje. Ljudi traze mane i porede šta ne valja kod jednog a valja kod drugog, a ono što je zajedničko za svu trojicu - vrhunsko kretanje.
A onda imaš likove poput Raonića koji imaju izuzetno lošu gradju, pa se sa 196 kreću znatno lošije od ostatka toura sa sličnom visinom.
Zverev, e moj boze

Šta lik radi forhendom, ovo je perverzija
165 na sat onaj prvi, brze nego Damirov servis

165 na sat onaj prvi, brze nego Damirov servis

-
Dzabe i sto mi je ovaj rez isao u korist, sve na stranu, ali yebes ti ovakav tenis kad lik u 2 meca od 6 osvojenih setova, on dobija 5/5 TB, a nivo tenisa nista specijalno.
Na momente bljesnu, na momente nigdje veze, kao i cijela karijera ovih LostGen pulena.
Interesuje me samo sta ce kad sa Djokom bude isao u TB...
Na momente bljesnu, na momente nigdje veze, kao i cijela karijera ovih LostGen pulena.
Interesuje me samo sta ce kad sa Djokom bude isao u TB...
TAKO JEEEEEEEE BEBOOOOOOOOOOO AUSTRIJSKAAAAAAAAA
- LlullSergio
- Kontakt:
A ja Domija, uzet 5 zaredom tie breakova. I to cetvrtfinale protiv Nadala pa polufinale GS 

-
- Kontakt:
Daj da vidim kvotu na Thiema protiv Novaka, da se natrpa na austrijanca. 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.