Završnica će se igrat ko se uhvati organizacije, a to imaju pravo ekipe koje izbore final 4, izvjesno je da bi to mogla biti Sloboda jer otvoreno kazu da idu na kup i mislim da ce i ponudit najbolje uslove za F4.Juventud je napisao/la: ↑30 jan 2020, 16:56Izvini druze mozda sam i ja biser.
Prvo do skora nisam znao da se uposte igra final four jer prosle god se igralo bez njega sve dvije utakmice koca i strana.
Sad opet uveli final four, savez je cirkus zesci dahoce se sta promijenit. A to za Sarajevo cujem od tebe zar su sta opet mijenjali, zar nije ko dosad da bude neko organizator od klubova koji izbore zavrsnicu.
Neznam necu vise pisat i smijat se na ovu temu.
Savez je strasan nikad se nista nezna i samo mijenjaju i kup propozicije i ligu sa broj ucesnika i rasplet u ligu
Premijer liga 2019/2020
Re: Premijer liga 2019/2020
Nažalost, kriterij da završnicu organizuje klub koji ponudi najbolje uslove, nije tačan ili preciznije nije najvažniji.
Do sada je uglavnom kriterij bio “nacionalni ključ”.
Tako je da se vratimo u skoriju prošlost 2015.g. domaćin bio Borac, zatim Vogošća, pa Zrinjski.
UO je 2018.g. pokušao da prekine sa tom praksom i dodjeli domaćinstvo klubu koji ponudi najbolje uslove, ali članovi komponente “čiji red je bio na domaćinstvo” nisu htjeli ni da čuju pa je ponovo Banjaluka bila domaćin, premda su Konjuh i Bosna iz Visokog takođe ponudili odlične uslove uključujući i obilaske turističkih destinacija.
Tada je rečeno, ne i napisano, da se i ubuduće poštuje “nacionalni ključ”, a ako su dva i više kandidata iz iste komponente da se izabere bolja ponuda.
Dakle, na redu je bila famozna B-komponenta u 2019.g. Međutim, došlo je do promjene u strukturi UO pa je donešena nova forma, a to je dvomeč finalista bez final four-a.
Ove godine ponovo je na repertoaru final four, a kriteriji bi zvanično trebali biti “najbolje ponuđeni uslovi”, ako ne pobjedi dosadašnja dugogodišnja praksa “nacionalnog ključa uz najbolje uslove”.
Po meni bilo bi najbolje da RS BiH organizuje završnicu od sredstava kotizacije u Sarajevu i da se svake godine na takav način igra završnica.
Ono što je sigurno jeste termin odigravanja final four-a, a to je 02./03.maj 2020.g. sve drugo je pred nama.
Do sada je uglavnom kriterij bio “nacionalni ključ”.
Tako je da se vratimo u skoriju prošlost 2015.g. domaćin bio Borac, zatim Vogošća, pa Zrinjski.
UO je 2018.g. pokušao da prekine sa tom praksom i dodjeli domaćinstvo klubu koji ponudi najbolje uslove, ali članovi komponente “čiji red je bio na domaćinstvo” nisu htjeli ni da čuju pa je ponovo Banjaluka bila domaćin, premda su Konjuh i Bosna iz Visokog takođe ponudili odlične uslove uključujući i obilaske turističkih destinacija.
Tada je rečeno, ne i napisano, da se i ubuduće poštuje “nacionalni ključ”, a ako su dva i više kandidata iz iste komponente da se izabere bolja ponuda.
Dakle, na redu je bila famozna B-komponenta u 2019.g. Međutim, došlo je do promjene u strukturi UO pa je donešena nova forma, a to je dvomeč finalista bez final four-a.
Ove godine ponovo je na repertoaru final four, a kriteriji bi zvanično trebali biti “najbolje ponuđeni uslovi”, ako ne pobjedi dosadašnja dugogodišnja praksa “nacionalnog ključa uz najbolje uslove”.
Po meni bilo bi najbolje da RS BiH organizuje završnicu od sredstava kotizacije u Sarajevu i da se svake godine na takav način igra završnica.
Ono što je sigurno jeste termin odigravanja final four-a, a to je 02./03.maj 2020.g. sve drugo je pred nama.
Mihailo Stošljević u Iskri !
Ilić iz Slobode otpušten !
Ilić iz Slobode otpušten !
Cuj odpusten zasto to? Otkud, to mi je bas iznenadjenje,
Sad su bez pivota ustvari ima Memic samo.
Dali da povjerujem u to odpustanje

Sad su bez pivota ustvari ima Memic samo.
Dali da povjerujem u to odpustanje
- gradacac10
- Kontakt:
Pastore zivi od toga da se nesto bespotrebno prica, makar i lazi izmislio. Bolje se uhvati te lopte i izbrisi sa drustvenih mreza svih
Pastorea treba banovat, Ilic u ekipi trenira radi 100% tacnogradacac10 je napisao/la: ↑31 jan 2020, 09:08Pastore zivi od toga da se nesto bespotrebno prica, makar i lazi izmislio. Bolje se uhvati te lopte i izbrisi sa drustvenih mreza svih
kako sam rekao neki dan edin klis i becejac ostali u bugojnu imaju slike sa izbora sportiste.mihailo stosljevic novi je igrac iskre takodjer.molio bi ove momke sa foruma koji su upuceni ako neko zna kakav je igrac nesto o njemu.znam da je igrao za borac banja luka crvena zvezda negdje po italiji pa me zanima jeli dobar igrac moze li pomoci?takodjer sam cuo po bugojnu da ce do kupa doci jos dva igraca od kojih je jedan poznato ime.neznam sigurno ali nesto mislim da bi iskra mogla pruzit otpor u drugom djelu sezone za opstanak i nece tek tako ispast.
Da li je istina da je Vedran Delic novo pojacanje Iskre?
Delić Ni blizu ...Ovaj novi u Iskre bi mogao biti pojačanje , ali zato uprava pokazuje sa becejcem koliko luta i koliko su amateri , objave na svim portalima odluku UO zbog kršenja klubskog pravilnika da je otjeran i onda Asim dođe i moli becejca i izvinjava se da ovaj ostane ...
Sto se tiče Ilica i Slobode ,ispala je frka ,imao je zadatak da smrša od ne znam koliko dana on se nije pomjerio ,Posvađali se jesu ali izgleda da je Kadić ohladio glavu nakon prvobitnih rijeci koje mu je u facu rekao ,pa je i dalje tu .
Gračanica se pojačala sa ovim Nikolom koji je bio i u Doboju ,proširit će im roster ,mogu oni do titule sigurno , falit će tufekcic u ovih prvih 4-5 utakmica al kad se oporavi bit će tada Full
ZenICx je napisao/la: ↑01 feb 2020, 00:10kako sam rekao neki dan edin klis i becejac ostali u bugojnu imaju slike sa izbora sportiste.mihailo stosljevic novi je igrac iskre takodjer.molio bi ove momke sa foruma koji su upuceni ako neko zna kakav je igrac nesto o njemu.znam da je igrao za borac banja luka crvena zvezda negdje po italiji pa me zanima jeli dobar igrac moze li pomoci?takodjer sam cuo po bugojnu da ce do kupa doci jos dva igraca od kojih je jedan poznato ime.neznam sigurno ali nesto mislim da bi iskra mogla pruzit otpor u drugom djelu sezone za opstanak i nece tek tako ispast.
Dobar igrač ako ga povrede zaobiđu,ali ima taj peh gdje god da je igrao vuče povrede sa sobom tako da ništa se s njim ne zna. AKo bude zdrav pojačanje je dobro ako ne dzaba pare bačene...
@pastore, sta tebi ucini gospodin Sahman i MRK Iskra pa skoro kroz svaki post pomenes navedena imena?
Mihailo ce biti odlicno pojacanje za klub, vrlo dobar CV posjeduje, biti ce od koristi.
Eh, kad bi jos Delic dosao...
PS. Danas pripremni mec kontra Sloge Doboj u KSCu!

Mihailo ce biti odlicno pojacanje za klub, vrlo dobar CV posjeduje, biti ce od koristi.
Eh, kad bi jos Delic dosao...

This Klopp fella, he's not bad is he?
"Don’t criticize what you don’t understand, son. You never walked in that man’s shoes."
"IT'S ENDED... THE EUROPEAN CUP IS RETURNING TO ENGLAND AND TO ANFIELD."
"Don’t criticize what you don’t understand, son. You never walked in that man’s shoes."
"IT'S ENDED... THE EUROPEAN CUP IS RETURNING TO ENGLAND AND TO ANFIELD."
Uglavnom klubovi posežu za nekakvim polovnjacima iz Srbije koji ovdje budu pola do godinu dana i tako u krug
. Nema za rukomet sreće u tome
. Nema za rukomet sreće u tome
veceras protiv sloge doboj klis nece igrat.pricao sam maloprije na kafi sa momcima bliskim klubu trenutno klis ima povredu lakta te je isao i na magnet.u procesu je terapije trenutno te ga spremaju za nastavak sezone i nece da ga rizikuju na prijateljskim utakmicama.kako sam skontao trenira po posebnom programu.ovaj novi mihailo nezna se hoce igrat danas.problem je sto je nespreman i nece da rizikuju sanjim.i on navodno radi po posebnom programu te ce bit spreman za sezonu.
100 % , evo Gračanica je primjer , postava jedna kompoletna je iz Srbije i Crne Gore (7 igrača), a sve manje klubovi proizvode svoje igrače. Sloboda trenutno pametno radi sa drugom ekipom koja ima baš ogroman potencijal i za par godina će imat postavu od svoje djece,baš kao što je konjuh to imao prije par godina sa Husićem, Smajićem ; Gafom ,Zildžićem i ostalom kompanijom koja se borila za prvaka .
Dobar odg bravo za ovaj text SLAZEM SE u svemu.palladino je napisao/la: ↑01 feb 2020, 12:01100 % , evo Gračanica je primjer , postava jedna kompoletna je iz Srbije i Crne Gore (7 igrača), a sve manje klubovi proizvode svoje igrače. Sloboda trenutno pametno radi sa drugom ekipom koja ima baš ogroman potencijal i za par godina će imat postavu od svoje djece,baš kao što je konjuh to imao prije par godina sa Husićem, Smajićem ; Gafom ,Zildžićem i ostalom kompanijom koja se borila za prvaka .
Dobar poso radi Slo sa djecom sad.
A eto Konjuh je to prvi radio i bas dobro mu islo a cinimise da ce im se desit krah ko i firmi namjestaja KONJUH. Svake god sve tanji.
Gracanici ce sve dobra bit dok je tu Damir jel on ode gotovo je 100%
Slavija, Lokomotiva i Vakuf me iznenadjuju u pozitivnom, Borac standard uvijek, Bosna V se uvijek koprca nesto hoce vise al neide bar zasad. Gorazde, Konjuh i Vogosca svake god nazad idu kao i Izvidjac, Leotar prosjecan kao i Dobojlije, Iskra neznam ? Drina druga liga sve u svemu tankooo tankosavaaaa
Šahmana ne znam , ali sa ljudima bliski rukometu ,savezu,Slogi nisam ništa lijepo čuo ,čak šta vise od prijatelja iz Bugojna a neki su i bivši igrači pa čak i sadašnji čuo sam iste priče,Vakuf mu najviše zamjera radi onih tenzija pred ulazak u PL ,optuživanje ,i mjenjanje propozicija dvadesetak dana pred Derby .Rijetko ćeš naći čovjeka u Vakufu koji će ga prihvatitiScouser je napisao/la: ↑01 feb 2020, 08:13@pastore, sta tebi ucini gospodin Sahman i MRK Iskra pa skoro kroz svaki post pomenes navedena imena?![]()
Eh, kad bi jos Delic dosao...![]()
Sto se tiče ovog novog igrača nadam se da nije Stojanović vol:2
Što se tiče Gračanice istina je da ima stranaca kao i većina ekipa u ligi.Prošle godine smo imali svoja dva reprezentativca koji su otišli u Španiju i Sloveniju, ove godine Mehmedovic u mladoj repki a Dzeliliovic i Music u kadetskoj.U borbi na dva fronta moraš imati roster plus pogodit sa pojačanjanjima.palladino je napisao/la: ↑01 feb 2020, 12:01100 % , evo Gračanica je primjer , postava jedna kompoletna je iz Srbije i Crne Gore (7 igrača), a sve manje klubovi proizvode svoje igrače. Sloboda trenutno pametno radi sa drugom ekipom koja ima baš ogroman potencijal i za par godina će imat postavu od svoje djece,baš kao što je konjuh to imao prije par godina sa Husićem, Smajićem ; Gafom ,Zildžićem i ostalom kompanijom koja se borila za prvaka .
Iskra se izgleda opasno pojačala, dobila Slogu Doboj.
Citam sad Iskra dobila Slogu Dobojsku, vodila u jednom momentu cak 9 razlike, svasta. Pogotovo jer su igrali uglavnom sa domacim igracima, bez Klisa i ovog drugog pojacanja koji su sjedili na tribinama kao i golman Besirevic. Jeste da je pripremna ali opet izgleda da je potencijal u domacim snagama bio nepravedno zapostavljen...