UFC
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: UFC
Meni ovo nesto skroz iscenirano, nazor.
Ima drugih eventa da se ovo iscenira ovo je superbowl vikend nema potrebe za tim vec Masvidal legitimno ne voli lika i zeli da ga lansira.
EVo šta Dana kaze na sve to dovoljno pogledati govor tijela i ono o cemu prica da se shvati da nije iscenirano.
EVo šta Dana kaze na sve to dovoljno pogledati govor tijela i ono o cemu prica da se shvati da nije iscenirano.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Masvidal je legitimno željan pažnje.
Svi su zeljni paznje. Malo je boraca koji su zeljni paznje al ne idu daleko i ne kreitaju ulogu. Stim da Masvidal ima istoriju soranja na sve strane od dvorista, ringa ,oktagona ,parkinga,hotela itd. Badass je nema govora.
I on i Usman su podjednako bljutavi ali fun faktor je na Masvidalovoj strani.
Ja generalno ne volim hrvace,pisao sam o tome gore i volio bi da se pravila edituju malo da gledamo vise mma a manje hrvackih meceva. Sampionski landskape bi se brzo promijenio i imali bi vise kompletnih boraca. A Masvidal ma kako iritantan bio zna sve i puno je kompletniji od Usmana koji je favorit ipak iz tih razloga.
- wadethegreat
- Kontakt:
Nije covjek zeljan paznje nego zeli borbu.
Ne voli Usmana koji ima i pojas koji Masvidal zeli.
Pokusao je sa Conorom koji hoce neke druge borbe vjerovatno ide na Gathje.
Ono sa ogrtacem u borbi Conor Cowboy je bilo malo beze nije mu trebalo ali eto.
On nema jos puno godina u ringu covjek se bori jako dugo valja uzet pare sad il nikad zato mu je zurba.
Da je doslo do kontakta ondje izmjedju njega i Usmana znam na koga bih sve pare stavio
.
Ne voli Usmana koji ima i pojas koji Masvidal zeli.
Pokusao je sa Conorom koji hoce neke druge borbe vjerovatno ide na Gathje.
Ono sa ogrtacem u borbi Conor Cowboy je bilo malo beze nije mu trebalo ali eto.
On nema jos puno godina u ringu covjek se bori jako dugo valja uzet pare sad il nikad zato mu je zurba.
Da je doslo do kontakta ondje izmjedju njega i Usmana znam na koga bih sve pare stavio
Rekao je White da je jedan od "njegovih ljudi" bio tu u blizini sukoba, vjerovatno zbog tog nije došlo do fizičkog kontakta.
Malo mi je smiješna ta priča "Masvidal pi*ka nije uzvratio". Pa ako je ono jednom uradio, ne znači da će sad baš svaki put nasrnuti na nekoga. Već se on ranije dokazao u tom polju, nema više šta dokazivati.
I meni malo smeta što vapi za pažnjom, ali što @wade kaže, ostale su mu još tri godine borbe, hoće da uzme pare pošto-poto, nema on vremena za zayebanciju. Sam je White rekao, Masvidal je sada "huge", Conor je na vrhu, ali odmah u drugoj koloni je sada on. Zaraditi što više para i adio.
Jedini je problem što ne vidim kako može uzeti Usmana. Kad ih vidiš jedan pored drugog, kao da nisu ista kategorija. Eventualni neki KO outta nowhere. Plus nema šanse da bude ista borba kao sa Colbyjem.
I da, mogla bi se promijeniti anketa. Evo uskoro će Jones-Reyes, treba to postaviti.
Malo mi je smiješna ta priča "Masvidal pi*ka nije uzvratio". Pa ako je ono jednom uradio, ne znači da će sad baš svaki put nasrnuti na nekoga. Već se on ranije dokazao u tom polju, nema više šta dokazivati.
I meni malo smeta što vapi za pažnjom, ali što @wade kaže, ostale su mu još tri godine borbe, hoće da uzme pare pošto-poto, nema on vremena za zayebanciju. Sam je White rekao, Masvidal je sada "huge", Conor je na vrhu, ali odmah u drugoj koloni je sada on. Zaraditi što više para i adio.
Jedini je problem što ne vidim kako može uzeti Usmana. Kad ih vidiš jedan pored drugog, kao da nisu ista kategorija. Eventualni neki KO outta nowhere. Plus nema šanse da bude ista borba kao sa Colbyjem.
I da, mogla bi se promijeniti anketa. Evo uskoro će Jones-Reyes, treba to postaviti.
wadethegreat je napisao/la: ↑01 feb 2020, 11:51Da je doslo do kontakta ondje izmjedju njega i Usmana znam na koga bih sve pare stavio.
I Masvidal veli kao "sta bi Usman mogao u onim uslovima,zagrliti mi nogu?"
Masvidal je strasan borac. Zabavan. Ide da te ubije il da ga ubijes(u zadnje vrijeme,prije je bio previse defanzivan) ima par legendarnih izjava...
On,Adesanya,Ngannou,Tony,Conor i jos pokoji borac su daleko najzabavniji za gledati. Uz Valentinu naravno. Ne zezam se kad kazem da je ona zena u Jonesa najkompletniji borac u UFC.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Sve je to u redu, pokušava naći i prodati borbu, koliko god to usiljeno, cringe bilo (i ono sa Conorom na UFC 246, i ovaj sad kao sukob sa Usmanom), sve je to razumljivo i sa marketinške strane isplativo, i ne smeta mi, tj ne bi smetalo da se čitavu prošlu godinu pokušavao prodati kao neki real gangsta koji svoje pričanje radi u oktagonu, trash talk nula bodova, ima kao neki kod ovo ono, ovako ispada najveći licemjer i to daleko.
Meni kao neutralcu što se njega tiče ovo je više cringe od Colbijeve čitave persone, i Cejudove, jer se oni zajebavaju, Masvidal mi se čini kao ozbiljan. Bokte došao sa par likova do Usmana, uperio prstom u njega rekao pow pow, ovi njegovi se busaju u prsa nabacuju mu kao da je neka faca ispao, kao da je nešto zapravo uradio
Usman mi se ne sviđa, i navijat ću za Masvidala, ali realno se bruka ovih zadnjih mjesec dana i sere se po mnogim stvarima što je rekao prošle godine.
Meni kao neutralcu što se njega tiče ovo je više cringe od Colbijeve čitave persone, i Cejudove, jer se oni zajebavaju, Masvidal mi se čini kao ozbiljan. Bokte došao sa par likova do Usmana, uperio prstom u njega rekao pow pow, ovi njegovi se busaju u prsa nabacuju mu kao da je neka faca ispao, kao da je nešto zapravo uradio
Masvidal je i navikao da pobjeđuje borce koji su više zanimljivi nego kvalitetni, Connor mu je prirodan naredni korak, ni u jednoj diviziji protiv aktuelnog prvaka nema šta tražiti.
Masvidal sa 13 upisanih poraza u sherdogu se može boriti samo u WWE za pojas. Pardon, ima bmf pojas, ali to mu dođe isto. Glede najzanimljivije kategorije, naj fer bi bilo pobjednik Tony-Khabib vs pobjednik Conor-Gaethje. Znači revanš Khabib-Conor u Moskvi, nekad krajem godine
.
Ne razumijem pljuvanje Conora, kao nije dostojan te borbe za titulu. Ko je ako nije on. Mislim da je imao teže ispite u karijeri nego Khabib. Druga stvar što je on protivnike načinio smiješnima. Ovako prizemljen i fokusiran ima itekako šanse protiv lažnog pozitivca.
Ne razumijem pljuvanje Conora, kao nije dostojan te borbe za titulu. Ko je ako nije on. Mislim da je imao teže ispite u karijeri nego Khabib. Druga stvar što je on protivnike načinio smiješnima. Ovako prizemljen i fokusiran ima itekako šanse protiv lažnog pozitivca.
embrace the chaos
- wadethegreat
- Kontakt:
Dosta Masvidalovih odluka je diskutabilno da lis u bili porazi.
Romero istu situaciju ima posebno zadnje 3 borbe.
Covjek je trenutno drugi borac promijenio je mentalitet nema vise dopustanja da se ide na odluku odmah ide agresivno.
Caubi je sada pravi ne treba ga se podcjenjivati.
Ima i strasne ruke jedne od boljih u diviziji.
Till nije nimalo naivan borac a vidjeli smo sta mu je Masvidal uradio.
Isti Diaz kojeg je Masvidal razmontirao je dobio Conora mozda cak u obje borbe previse je druga blizu bila.
Ima Jorge solidnih imena na rezimeu.
Romero istu situaciju ima posebno zadnje 3 borbe.
Covjek je trenutno drugi borac promijenio je mentalitet nema vise dopustanja da se ide na odluku odmah ide agresivno.
Caubi je sada pravi ne treba ga se podcjenjivati.
Ima i strasne ruke jedne od boljih u diviziji.
Till nije nimalo naivan borac a vidjeli smo sta mu je Masvidal uradio.
Isti Diaz kojeg je Masvidal razmontirao je dobio Conora mozda cak u obje borbe previse je druga blizu bila.
Ima Jorge solidnih imena na rezimeu.
Ako se već kritizira preveliko pridavanje na važnost da se ima "0" poraza u karijeri onda treba pružiti šansu za titulu i borcima koji su prošli kroz sve i svašta i imaju relativno mnogo poraza. Aleksandar Rakić je u svojoj prvoj MMA borbi ružno izgubio giljotinom od Nijemca kojem je to bila prva i jedina MMA borba, koji se više uopšte ne bavi sa MMA, po meni to je ispala odlična stvar za njega, već od starta on nije imao razloga brinuti o savršenom omjeru. To mu je jedini poraz do Oezdemira.
Pitanje da li je to isti Diaz, onaj protiv Conora mi je ozbiljniji Diaz, a što se tiče druge borbe čista Conorova pobjeda 3-2 u rundama.wadethegreat je napisao/la: ↑02 feb 2020, 17:34
Ali i bez obzira na to Masvidal zaslužuje borbu za pojas, iako bih navijao za Usmana,jer mi je previše odvratan Masvidal, pogotovo sad kad se domogao popularnosti.
- Donnie Darko
- Kontakt:
A ako ga Khabib siluje ko Conora i Poiriera?
Jedino tada bi imali problem, revans ili ovamo Conor oko kojrg mozes stvoriti pricu uozbiljio se i sl.
Ali tesko da Khabib moze tako dominantno dobiti Tonya.
R.I.P
MIRZA RASCIC
Željezničar za život cijeli!
MIRZA RASCIC
Željezničar za život cijeli!
Vidis li to kao opciju?
Nije dominantan...
- Donnie Darko
- Kontakt:
Kao jednu od opcija, da, zašto ne?
Mislim, borba je izuzetno teška za prognozirat jer ima bruku varijabli, ali mislim da ne samo da je moguće, već da je gotovo sigurno da će Khabib prve dvije runde relativno lahko rušiti Fergusona i kontrolisat ga, a ako ga dovede u poziciju u kojoj ga je Kevin Lee imao pred kraj druge runde, mislim da ga Khabib vrlo lahko može brutalno završiti ground and poundom.
U kasnijim rundama je Ferguson favorit, jer ima superioran kardio, i ako bude išlo pet rundi mislim da je otprilike 60/40 ili 55/45 za Khabiba, po meni, ali da je opcija (i to solidna opcija) da ga Khabib smota u prva dvije runde, sigurno jeste. Mnogo veća nego da Ferguson njega zatekne nekim D'Arceom ili nečim sličnim.
Zadnja izmjena: Donnie Darko, dana/u 03 feb 2020, 10:10, ukupno mijenjano 2 puta.
-
Swanfilter
- Kontakt:
Mozda nece biti dominacije kao u prethodnim borbama, al je Khabib mnogo skolovaniji borac od Fergusonovih prethodnika i nije lik koji ce se upustiti u ulicno mlacenje kao onaj Lee, recimo. Ili onaj sto je Fergusona imao na podu, pa zbog neke sile presta ga tuci, dize glavu i dere se ko kreten. Kao, rastrgacu te. Niđe veze. Khabib zna u cemu mu ravnog nema i cekace svoju priliku ...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.