ThrillerHz je napisao/la: ↑01 feb 2020, 14:49
ledesma je napisao/la: ↑01 feb 2020, 14:45
skoroalen je napisao/la: ↑01 feb 2020, 14:07
A yebo ga tito i destruktivac više... Ko je destruktivac u Želji, u Zrinjskom? Ko igra destruktivca u Liverpulu, u Barseloni, Juventusu, Čelsiju? Svi sklanjaju te igrače s terena il im daju drugačije uloge, pozicija "vodonoše", destruktivca, Makelelea više NE POSTOJI. Kante je bio najbolji destruktivac na svijetu pa su mu prvo Sarri, a sad i Lampard dali ofanzivnije uloge i ne igra zadnjeg veznog. Liverpul uništava sa veznim redom Henderson-Wijnaldum-Ox, nijedan destruktivca nije vidio. Kad smo naprijed imali Dulju, Crnkića i Ahmeta, tu su nam igrali Ivetić i Rustemović pa smo se borili za titulu i kup. Kad nemaš naprijed dobre igrače, džaba ti Essien nazad. Mi imamo Đokanovića koji po svim parametrima odgovara modernom veznjaku, njega istrpit i isforsirat ovo pola sezone i niko nam više ne treba tu.
Ajd evo da ti repliciram kad vec insistiras
Man Utd-Matic/McTominey
Bayern-Alcantara/Martinez (povremeno)
Barcelona-Busquets
R.Madrid-Casemiro
Juventus-Rabiot/Matuidi
Milan-Kessie
Do sutra ti mogu nabrajati... Prica ti pada u vodu.
Nama fali jedan tipa Adukor i Napadac jos po meni, to je to.
Pa niko od tih sto si nabrojao nije destruktivac, mozda martinez, al ne znam da bas igra cesto.
Samo ovi iz Juve nisu destruktivci nego 2 box-to-box allroundera koji igraju ispred pjanketa koj igra povucenog playa(sa zadnjeg veznog) i oni se mlare i presjecaju za njega....a tako cemo i mi pod Vinkom igrati, Rabiot je bas slican Rahmanu, visok, fizikaner koji zna s loptom....
Matic,Casemiro,Kessie su tipicni destruktivci igre...koji sjede iza veznog i rezu i sjeku lopte i posluzuju kreativnije veznjake ispred....
Busquets i Martinez su onaj spanski tip destruktivca koji je dobar i tehnicki i takticki ,visoki i znaju i na stoperu odigrat....
Inace Kante, Jorginho, Torreira,Guendouzi, Rodri, Fabinho(s klupe Lpoola), Fernandinho, Ndombele, Partey, Ndidi, Bakayoko, Dier, Khedira
Vrlo prisutna pozicija, samo ovisi od taktike
Zadnja izmjena:
Denchi, dana/u 01 feb 2020, 17:26, ukupno mijenjano 1 put.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače