Postao/la Manijakdolopate » 01 feb 2020, 21:31
Problem je što dizanje kluba na veći nivo zahtijeva novce do kojih mi malo teže dolazimo.
Da nema Ramovića, Asima, Osmankovića, Dacića, Osmanovića i Žerića, mi bi mogli dovesti rezervnog beka, napadača nekog jeftinijeg i veoma dobro krilo.
Međutim, opet bi morali popustiti i time bi srozali klub, treba se strpiti, titulu možemo napasti iz sjene, a ukoliko bi došlo do povrede Lendrića, Ermina ili Štile, tj. jednog od njih, šanse bi nam bile minimalne.
Treba razumjeti finansijsku situaciju u klubu, ovogodišnji izlazak u Europu ce promijeniti dosta toga za narednu sezonu.
Isforsirati Mehića, bez obzira što smo prijatelji objektivno mislim da je kvalitetan, mogao bi ulaziti drugo poluvrijeme, tako bi Štilu čuvali, a mogli bi se nadati i prodaji njegovoj.
Amar je povratkom aktivirao mnoga poznanstva ovde kod nas na Tuzlanskom kantonu, saradnja sa skoro svim klubovima od federalaca do kantonalnih.
Samim tim dolazi i dolazit će mnogo mladih igrača, dolaze sponzori, lično sam bio prisutan na jednom pripremnom kada su dva čovjeka postali sponzori kluba, dosta toga se ogleda i u smještaju, hrani u restoranima i naravno novcu.
Odmah su dobili poziv da narednu utakmicu budu klupski gosti na zapadu.
Sviđa mi se što je klub sada bliži običnim ljudima, kakvih najviše i navija, što se sa funkcionerima može normalno razgovarati na treningu i što više nije sve toliko "službeno".