Očigledno, više se isplati riskirati s kineskim displejom s aliexpressa za 10ak dolara pa šta bude. Opće poznato je da se kod nas narod preserava oko cijena što prodajnih što servisnih.Brokula je napisao/la: ↑31 jan 2020, 15:22Ne postoji razumna cijena za zamjenu displeja nigdje. Ako imas iole noviji mobitel minimalno 200 KM racunaj u startuStrikeWarzone je napisao/la: ↑27 jan 2020, 21:22Gdje u Sarajevu zamijenit displej za Samsung, neka razumna cifra ?
Mobilni- gdje, kako, šta?
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- StrikeWarzone
- Kontakt:
Re: Mobilni- gdje, kako, šta?
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!
- Centre forward
- Kontakt:
Planska privreda na djelu, bar se men tako čini. Xiaomi je novi Huawei, dok ovaj guraju u premium klasu. Ja rabim Huawei. Uporedo koristim P20 Pro i P30 Pro i, ono, zadovoljan sam.
Xiaomi je haman pa jedini od ovih mejnstrim telefona koji nisam nikad ni uzeo u ruke. Vidim dosta raje ih nosa. Jesu li baš kvalitetni (više u smislu uloženo-dobiveno) k'o što vi tvrdite ? Polako haman postaju ozbiljni igrači, il' su već postali ?
Xiaomi je haman pa jedini od ovih mejnstrim telefona koji nisam nikad ni uzeo u ruke. Vidim dosta raje ih nosa. Jesu li baš kvalitetni (više u smislu uloženo-dobiveno) k'o što vi tvrdite ? Polako haman postaju ozbiljni igrači, il' su već postali ?
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
Ma ni ja ne bih mijenjao što se toga tiče, brz mi telefon jeste (Note 7 je u pitanju), ali ima par stvari koje mi baš smetaju, sam smanjuje svjetlost iako je ja podesim po svom ćejfu, vjerovatno da čuva bateriju
Helem ja mogu nahvaliti Xiaomi realno jer za novac koji koštaju bolje nema, neovisno o klasi telefona, meni ove sitnice smetaju ali nije to nešto što generalno previše kvari utisak o njihovim telefonima, imaju odlične baterije, dosta dobru softversku podršku (ovdje govorim o zvaničnoj, mada je i xda zajednica odlična) a i ostale specifikacije su ok, ne znam koji im je telefon precijenjen danas sem možda Mi Notea 10, ali i on je tek izašao, za par mjeseci će i on biti odlična kupovina
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
-
nebeskasila
- Kontakt:
Brate ja sam imao prosle godine xiaomi i pregori mi punjac i mobitel zajedno i kupim samsung. Sad cu mijenjati samsung opet za xiaomi. Nikad nisam imao bolji mobitel. Sve na njemu je za mene bilo super. Od otiska kamere memorije brzine baterije. Mobitel je trenutno broj jedan za mene. Samsung je postao katastrofaCentre forward je napisao/la: ↑31 jan 2020, 16:41Planska privreda na djelu, bar se men tako čini. Xiaomi je novi Huawei, dok ovaj guraju u premium klasu. Ja rabim Huawei. Uporedo koristim P20 Pro i P30 Pro i, ono, zadovoljan sam.
Xiaomi je haman pa jedini od ovih mejnstrim telefona koji nisam nikad ni uzeo u ruke. Vidim dosta raje ih nosa. Jesu li baš kvalitetni (više u smislu uloženo-dobiveno) k'o što vi tvrdite ? Polako haman postaju ozbiljni igrači, il' su već postali ?![]()
Ma za ulozeno-dobijeno definitivno najbolji, cak sistem im je sasvim ok, da moze bolje moze pokazali su to ovi custom romovi, ali i za koristenje bez toga nikakvih problema nemaCentre forward je napisao/la: ↑31 jan 2020, 16:41Planska privreda na djelu, bar se men tako čini. Xiaomi je novi Huawei, dok ovaj guraju u premium klasu. Ja rabim Huawei. Uporedo koristim P20 Pro i P30 Pro i, ono, zadovoljan sam.
Xiaomi je haman pa jedini od ovih mejnstrim telefona koji nisam nikad ni uzeo u ruke. Vidim dosta raje ih nosa. Jesu li baš kvalitetni (više u smislu uloženo-dobiveno) k'o što vi tvrdite ? Polako haman postaju ozbiljni igrači, il' su već postali ?![]()
Kao Huawei sto je bio i onda presao ipak u premium klasu to je sada Xiaomi, definitivno najisplativiji mobiteli koji trenutno postoje
Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.
uz sve probleme i los PR
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
Totalno nebitan brend za nas.
Ukoliko ne vrate GP servise ako im skinu ban, ostaje im samo kina i jedan dio azijskog trzista ako ga ima gdje ljudi ne koriste Google Play.
I to moze rasti jedno vrijeme, ali stagnacija i pad je neminovnost.
Oni mogu napraviti alternativu za google play store, ali to ce proci samo na kineskom trzistu.
Ogroman broj aplikacija ce ostati na play storeu pored samih googleovih.
Takodjer, samsung polako povlaci svoja postrojenja iz kine polako, i prebacuje se u indiju.
Windows phone je jednim dijelom propao jer nije imao googleove aplikacije. Odnosno tu je google sabotirao ms ali, druga je to prica.
Huaweiju je ostalo da gura hardware sto je vise moguce, sto se sad vidi, hardverski napucavaju do kraja telefone.
Denchi, ovde pricamo o telefonima, a ne o mrezi.
Mozes jednim dijelom povuci paralelu izmedju nokije i hmd.a.
Hmd prodaje telefone sa nokijinim imenkm, koja se skroz slabo prodaje, s druge strane sama nokija razvija 5g mrezu takodjer, ali sta to pomaze hmd.u? Nista ne pomaze.
Toj 5g infrastrukturi svakako ce imati pristup svaki proizvodjac, bio to apple ili samsung, nece raditi samo na huawei telefonima pa da ima od nekog znacaja ta huaweijeva 5g mreza za njihove telefone.
Ukoliko ne vrate GP servise ako im skinu ban, ostaje im samo kina i jedan dio azijskog trzista ako ga ima gdje ljudi ne koriste Google Play.
I to moze rasti jedno vrijeme, ali stagnacija i pad je neminovnost.
Oni mogu napraviti alternativu za google play store, ali to ce proci samo na kineskom trzistu.
Ogroman broj aplikacija ce ostati na play storeu pored samih googleovih.
Takodjer, samsung polako povlaci svoja postrojenja iz kine polako, i prebacuje se u indiju.
Windows phone je jednim dijelom propao jer nije imao googleove aplikacije. Odnosno tu je google sabotirao ms ali, druga je to prica.
Huaweiju je ostalo da gura hardware sto je vise moguce, sto se sad vidi, hardverski napucavaju do kraja telefone.
Denchi, ovde pricamo o telefonima, a ne o mrezi.
Mozes jednim dijelom povuci paralelu izmedju nokije i hmd.a.
Hmd prodaje telefone sa nokijinim imenkm, koja se skroz slabo prodaje, s druge strane sama nokija razvija 5g mrezu takodjer, ali sta to pomaze hmd.u? Nista ne pomaze.
Toj 5g infrastrukturi svakako ce imati pristup svaki proizvodjac, bio to apple ili samsung, nece raditi samo na huawei telefonima pa da ima od nekog znacaja ta huaweijeva 5g mreza za njihove telefone.
Zadnja izmjena: QUARESMA 18<<<, dana/u 01 feb 2020, 00:02, ukupno mijenjano 2 puta.
posebno su recimo kod nas nebitni jer ti prave 5G mrežu i tuši ih telekom

Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
tako je! kako ste nekad lijepi
Evropski parlament ogromnom većinom glasao je za prijedlog da svi mobilni telefoni koriste isti uređaj za punjenje. Za ovu odluku glasalo je 582 zastupnika, 40 ih je bilo protiv, a 37 suzdržano.
Međutim, ovom prijedlogu, koji zahtjeva i od iPhonea i drugih uređaja da koriste drugačiji punjač od postojećeg, protive se tehnološke kompanije a među njima svakako i Apple.
S druge strane parlamentarci EU tvrde da bi to olakšalo život korisnicima, omogućavajući im da mogu da pune bilo koji uređaj istim punjačem.
Novo pravilo bi tako primoralo bilo koju kompaniju koja pravi male ili elektronske uređaje srednje veličine, ukljujući i tablete, čitače, kamere i satove, da prilagodi svoje proizvode tako da svi koriste isti punjač. Evropskoj komisiji dat je rok do jula da ovu odluku implementira.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Apple ce prije ubaciti dongle u kutiju nego ukinuti lightning port
@Quaresma slazem se, bez GP su j3bani na EU tržištu, impresivno mi je da su se ljudi komitovali njima znajuci da postoji mogućnost da uskoro ostanu bez Google-ovih servisa
@Quaresma slazem se, bez GP su j3bani na EU tržištu, impresivno mi je da su se ljudi komitovali njima znajuci da postoji mogućnost da uskoro ostanu bez Google-ovih servisa
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
Komitovali su se ovi koji znaju u sta se upustaju, a ne obican covjek ko moj ćaća kojem je youtube sve.
U kini kao sto se vec zna, oni imaju svoje servise tamo i odavno su navikli bez njih.
Steta, jer sad huawei je bas uhvatio zalet.
Kakvo kasapljenje jezika
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
- majestic24
- Kontakt:
Meni je bolji xiaomi redmi 5 plus koji je proizveden 2018 nego samaung a50 koji je dosao 2019Centre forward je napisao/la: ↑31 jan 2020, 16:41Planska privreda na djelu, bar se men tako čini. Xiaomi je novi Huawei, dok ovaj guraju u premium klasu. Ja rabim Huawei. Uporedo koristim P20 Pro i P30 Pro i, ono, zadovoljan sam.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
Rip Blackberry
ma uzeće ih neko garant...
ja sam imao od firme skoro ovaj noviji model keyone , znači što se tiče sigurnosti nema boljeg, ruku u vatru dajem
ako opet urade uređaj po vojnim specsima...opet će se održati....
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
tesko, nema vise biznismena koji su prije izvlacili blackberry. Ako ih neko kupi morace dobru strategiju raziviti, ako se bude flagship pravio, onda mora biti flagship u svemu, bez kompromisa, imena vise ne izvlace, a pogotovo ne blackberry od kojeg je ostalo samo ime + novijim generacijama nista to ime ne znaci.
meni se onaj priv svidjao bas.
nikad oni nisu ni išli na civilno tržište primarno, dobili bi vojni ugovor, pa onda kao bonus puste ga i za civile tj. varijantu...QUARESMA 18<<< je napisao/la: ↑03 feb 2020, 22:16tesko, nema vise biznismena koji su prije izvlacili blackberry. Ako ih neko kupi morace dobru strategiju raziviti, ako se bude flagship pravio, onda mora biti flagship u svemu, bez kompromisa, imena vise ne izvlace, a pogotovo ne blackberry od kojeg je ostalo samo ime + novijim generacijama nista to ime ne znaci.
možda ne znači ništa novim generacijama, ali idalje ima beton reputaciju u tim službama, vojsci itd.
Kakav je Huawei P30 lite!?
Treba nesto do 500 KM, a da nije Samsung
Neki Huawei se gleda...
Ili koji Xaiaomi moze sa ovim modelom da se poredi?
Note 7 ili?
Treba nesto do 500 KM, a da nije Samsung
Neki Huawei se gleda...
Ili koji Xaiaomi moze sa ovim modelom da se poredi?
Note 7 ili?
Volimo Čelik i oči nam se cakle !
Mi 9t mislim da je tu negdje
Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
!!!GOAT!!!