Odakle im znanje? igraju fudbal po sličnim ligama kao i naši. Školuju se istim sistemom kao i naši. Imaju poznanstva kao i naši.Tristan10 je napisao/la: ↑03 feb 2020, 14:45Normalno da su vece trziste, ali nisu toliko vece da 5 puta vise od nas izbacuju igraca. Ja upravo mislim da imaju trenere u omladinskim pogonima sa dosta vise znanja.ASD je napisao/la: ↑03 feb 2020, 14:39Pa kao prvo. Malo smo tržište. Srbija i Hrvatska imaju dosta veće tržište od nas.Maestro je napisao/la: ↑03 feb 2020, 14:28
Pa eto uzmi sadikua. Koji je cak vise odigrao u belgiji nego mujakic. Ovdje trebaju strucnjaci koji znaju igraca srediti za evropski profesionalni fudbal. E tad ce nesto biti od nasi igraca. Naravno da i sad moze iskociti koji kao dzeko. Ali to nije do nasi klubova nego do talenata tog igraca. Bas me zanima sta ce biti od djokanovica i golmana dizdarevica u buducnost.
Osim što imaju više terena, više ozbiljnih omladinskih pogona imaju i više igrača. Čak kupe igrače i od nas.
Logičan je slijed da će imati i više igrača.
To da su kod nas loši treneri je šuplja priča. Ko su ti svjetski treneri po klubovima u Hrvatskoj da treniraju kadete i juniore? Ne mislim na veliku četvorku?
U Sarajevu je trener kadeta Admir Hasančić koji je igrački osjetio sve isto kao i većina njih tamo.
Ja vidim lošu državu, lošu organizaciju, lošu infrastrukturu kao glavne probleme.
Jedino što su dio boljeg sistema.
Kad sam gledao prijateljsku BiH-Srbija u17 skontao sam da su ljudi mnogo ispred nas.