U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

ASD
Kontakt:

Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la ASD » 03 feb 2020, 14:47

Tristan10 je napisao/la:
03 feb 2020, 14:45
ASD je napisao/la:
03 feb 2020, 14:39
Maestro je napisao/la:
03 feb 2020, 14:28

Pa eto uzmi sadikua. Koji je cak vise odigrao u belgiji nego mujakic. Ovdje trebaju strucnjaci koji znaju igraca srediti za evropski profesionalni fudbal. E tad ce nesto biti od nasi igraca. Naravno da i sad moze iskociti koji kao dzeko. Ali to nije do nasi klubova nego do talenata tog igraca. Bas me zanima sta ce biti od djokanovica i golmana dizdarevica u buducnost.
Pa kao prvo. Malo smo tržište. Srbija i Hrvatska imaju dosta veće tržište od nas.
Osim što imaju više terena, više ozbiljnih omladinskih pogona imaju i više igrača. Čak kupe igrače i od nas.
Logičan je slijed da će imati i više igrača.

To da su kod nas loši treneri je šuplja priča. Ko su ti svjetski treneri po klubovima u Hrvatskoj da treniraju kadete i juniore? Ne mislim na veliku četvorku?
U Sarajevu je trener kadeta Admir Hasančić koji je igrački osjetio sve isto kao i većina njih tamo.

Ja vidim lošu državu, lošu organizaciju, lošu infrastrukturu kao glavne probleme.
Normalno da su vece trziste, ali nisu toliko vece da 5 puta vise od nas izbacuju igraca. Ja upravo mislim da imaju trenere u omladinskim pogonima sa dosta vise znanja.
Odakle im znanje? igraju fudbal po sličnim ligama kao i naši. Školuju se istim sistemom kao i naši. Imaju poznanstva kao i naši.
Jedino što su dio boljeg sistema.
Kad sam gledao prijateljsku BiH-Srbija u17 skontao sam da su ljudi mnogo ispred nas.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 03 feb 2020, 14:47

Amaterska liga i još gori treneri, pa da li je ijedan od ovih talenata uspio, Šerbečić nije mogao meda u ispodprosječnoj Norveškoj, Mujakić propao u prosječnom belgijskom klubu, ova dvojica megatalenata nisu mogli igrati u juniorima portugalskog drugoligaša

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 03 feb 2020, 14:48

Vucevich je napisao/la:
03 feb 2020, 14:47
Amaterska liga i još gori treneri, pa da li je ijedan od ovih talenata uspio, Šerbečić nije mogao meda u ispodprosječnoj Norveškoj, Mujakić propao u prosječnom belgijskom klubu, ova dvojica megatalenata nisu mogli igrati u juniorima portugalskog drugoligaša
Hadžić je dugo bio povrijeđen, mislim da je imao i neku operaciju.
Norveška liga je sasvim ok.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 03 feb 2020, 14:52

ASD je napisao/la:
Tristan10 je napisao/la:
03 feb 2020, 14:45
ASD je napisao/la:
03 feb 2020, 14:39

Pa kao prvo. Malo smo tržište. Srbija i Hrvatska imaju dosta veće tržište od nas.
Osim što imaju više terena, više ozbiljnih omladinskih pogona imaju i više igrača. Čak kupe igrače i od nas.
Logičan je slijed da će imati i više igrača.

To da su kod nas loši treneri je šuplja priča. Ko su ti svjetski treneri po klubovima u Hrvatskoj da treniraju kadete i juniore? Ne mislim na veliku četvorku?
U Sarajevu je trener kadeta Admir Hasančić koji je igrački osjetio sve isto kao i većina njih tamo.

Ja vidim lošu državu, lošu organizaciju, lošu infrastrukturu kao glavne probleme.
Normalno da su vece trziste, ali nisu toliko vece da 5 puta vise od nas izbacuju igraca. Ja upravo mislim da imaju trenere u omladinskim pogonima sa dosta vise znanja.
Odakle im znanje? igraju fudbal po sličnim ligama kao i naši. Školuju se istim sistemom kao i naši. Imaju poznanstva kao i naši.
Jedino što su dio boljeg sistema.
Kad sam gledao prijateljsku BiH-Srbija u17 skontao sam da su ljudi mnogo ispred nas.
Imaju puno puno veca fudbalska poznanstva od nasih lokalnih ne znam sta da ih nazovem. Dodje jedan Krstajic u ispodprosjecan klub gdje ne postoji neka infrastruktura, ne postoji top tereni, i vidi se odma efekat. Sad zamisli Krstajica u Zelji ili Sarajevu gdje bi imao dosta bolju platformu za rad.
Zadnja izmjena: Tristan10, dana/u 03 feb 2020, 14:54, ukupno mijenjano 1 put.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 03 feb 2020, 14:54

Pa dobro, Krstajić je ime. Neće on trenirati kadete Čukaričkog.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 03 feb 2020, 15:00

MortemHz je napisao/la:
03 feb 2020, 14:48
Vucevich je napisao/la:
Vrlo sam svjestan kakva je s obzirom da sam iz te države, ispodprosječna za evropske standardne i bez nekog kvaliteta, činjenica da taj najveći stoperski talenat (poslije Mujakića) u ligi nije mogao godinu dana do prve postave u prilično slaboj ligi je dosta zabrinjavajuće.

michplatini
Kontakt:

Post Postao/la michplatini » 03 feb 2020, 16:49

Najveci problem je infrastruktura i kvalitetetan rad u omladinskim ekipama.Velika je razlika u odnosu na Srbiju i Hrvatsku.Nije razlika u talentima jer ih ovdje sigurno ima ali u kvalitetu rada i metodologije razlika je ogromna.Ovdje je pojava svakog kvalitetnog pojedinca u uzrastu 15 16 17 godina incident koji koriste razni kvazi menadzeri da radi avog licnog interesa uniste buducu karijeru tih momaka i dovedu do slucaja Hadzica,Sadikua itd.
Ima tu mnogo faktora neuspjeha tih mladih igraca ali nejveci je nestrpljenje i zelja da se sto prije zaradi neki "ogroman" novac a bez racionalne slike o svom kvalitetu i kvalitetu okruzenja u koje zele ici.Ova liga ma koliko bila losa i u problemima ona je dobra osnova za nekog sa 17 il 18 godina da se privikne na senioraki fudbal i sebe izgradi da bi lakse mogao se privici kad ode u jacu sredinu.Bez tog iskustva velika vecina je osudjena na neuapjeh.

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 03 feb 2020, 16:53

„U-17“ reprezentacija Bosne i Hercegovine će u Čitluku odigrati dvije prijateljske utakmice sa odgovarajućom selekcijom Sjeverne Makedonije.

Prvi meč na programu je 12. februara u 13:00 sati, a drugi 14.02. u 11:00.

Selektor Nermin Šabić u ovom dvomeču računa na sljedeće igrače:

Sergej Bjelica (Željezničar), Eldin Lolić (Saint-Etienne, Francuska), Anes Mašić (Red Bull Salzburg, Austrija), Hamza Redžić (Sloboda), Anel Kadrić (LASK Linz, Austrija), Dominik Čeko (Osijek, Hrvatska), Nikola Ćebić (Borac), Nermin Mujkić (Dinamo Zagreb, Hrvatska), Emir Brković (Željezničar), Azur Šehić (Tuzla City), Armin Durić (Mjøndalen IF, Norveška), Emir Derviškadić (Sarpsborg 08 FF, Norveška), Anes Krdžalić (Dinamo Zagreb, Hrvatska), Hamza Hadžiavdić (Željezničar), Denis Dizdarević (Austria Wien, Austrija), Viktor Grbić (Borac), Armin Karić (Wolfsberger AC, Austrija), Matej Šakota (Zrinjski), Alem Japaur (Augsburg, Njemačka), Marko Babić (Borac), Aleksandar Kahvić (Crvena Zvezda, Srbija), Adnan Berbić (Mladost).

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 03 feb 2020, 16:54

Prikladan naziv bi bio u16 reprezentacija. :D

Tili
Kontakt:

Post Postao/la Tili » 03 feb 2020, 17:10

Zukanovic je napisao/la:
03 feb 2020, 16:53

Selektor Nermin Šabić u ovom dvomeču računa na sljedeće
Koliko je maleni uzeo za pozive :kafa: namazan je ko ga ne zna... :kafa:

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 03 feb 2020, 17:19

Nisam znao da je Mujkic otisao iz Sarajeva u Dinamo.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 03 feb 2020, 17:21

Vucevich je napisao/la:
03 feb 2020, 15:00
MortemHz je napisao/la:
03 feb 2020, 14:48
Vucevich je napisao/la:
Vrlo sam svjestan kakva je s obzirom da sam iz te države, ispodprosječna za evropske standardne i bez nekog kvaliteta, činjenica da taj najveći stoperski talenat (poslije Mujakića) u ligi nije mogao godinu dana do prve postave u prilično slaboj ligi je dosta zabrinjavajuće.
Armin Durić (Mjøndalen IF, Norveška), Emir Derviškadić (Sarpsborg 08 FF, Norveška). Jesi li upoznat sa kvalitetom ovih igraca?

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 03 feb 2020, 17:26

Tristan10 je napisao/la:
03 feb 2020, 17:21
Armin Durić (Mjøndalen IF, Norveška), Emir Derviškadić (Sarpsborg 08 FF, Norveška). Jesi li upoznat sa kvalitetom ovih igraca?
Nemam pojma.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 03 feb 2020, 17:28

Nisam siguran za pozicije ovih iz dijaspore pa nek neko popuni ko zna.

Sergej Bjelica (gk) Eldin Lolić (gk)
Hamza Redžić (cb) Nermin Mujkić (lb) Azur Šehić (cb)
Nikola Ćebić (dm) Emir Brković (dm) Hamza Hadžiavdić (am,krilo) Viktor Grbić (cm, lw) Matej Šakota (am) Anes Krdžalić (cm) Adnan Berbić (rw)
Dominik Čeko (rw) Aleksandar Kahvić (st)

Po nekom mom mišljenju, a i mišljenju drugih ljudi koji prate. Aldin Mešić iz Sarajeva je najveći talenat u generaciji ali eto nekim čudom ga nema na spisku.
Inače, i Misketov mali je ovo godište, vidim da ga u zadnje vrijeme nema. :D
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 03 feb 2020, 17:32, ukupno mijenjano 1 put.

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 03 feb 2020, 17:32

Mesic je u Vijetnamu :D

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 03 feb 2020, 17:38

Zukanovic je napisao/la:
03 feb 2020, 17:32
Mesic je u Vijetnamu :D
To je znači razlog zašto nema igrača Sarajeva. :D
Očekivano je da ih bude bar 4-5.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 03 feb 2020, 23:11

Naletih na jednu privatnu poruku iz augusta 2013. godine i ima par zanimljivih imena...
TMovac je napisao/la:
07 avg 2013, 09:20
Projekat "Otvorena vrata" podrazumijeva praćenje talentovanih fudbalera bh. porijekla koji žive u inostranstvu, te koji bi u budućnosti mogli nositi dres naše najbolje selekcije.Selektori omladinskih selekcija BiH Zoran Erbez (U-15), Sakib Malkočević (U-17) i Toni Karačić (U-19) imaće priliku da na ovim susretima steknu uvid u kvalitet naših mladih fudbalera na području Skandinavije (Švedska, Danska, Finska i Norveška).

Skauting igrača rođenih u periodu od 1995. do 1998. godine izvršili su Zlatan Nalić i Ismet Tursić, bh. treneri koji žive i rade u Švedskoj, a za ove susrete odabrali su sljedeće igrače:

U15 (1998)

Edin Filipović (Elfsborg IF); Arialdo Vidović (TFF); Stefan Rakić (Gislaved); Dino Ejup (Halmstads BK); Ilija Jurišić (HIF); Haris Sheik (Helsinki); Dennis Hadžikadunić (MFF); Vahdet Džanić (Eskilsminne); Emin Karaman (Olimpic BK); Amer Habul (Karlskrona IF); Anes Imširović (Gunnilse); Ervin Dubičanac (Treleborg FF); Mario Knežević (Gunnilse); Tarik Miskić (Malmö FF); Amar Kovačević (Rosengård); Aras Sadiković (GAIS); Ernest Hairić (Skiljebo); Enes Tandirović (Karlstads IF); Eman Marković (IK Start Norveska).

U16 (1997)

Adi Terzić (Mjallby AIF); Adi Nalić (Mjallby AIF); Ismar Dizdar (Frederikstad); Deni Hasanagić (Frederikstad); Ivan Rako (Motala); Semir Ahmetović (Arboga Sodra); Belmin Alić (VSK); Ajdin Zeljković (Gunnilse); Ervin Heremić (Gunnilse); Amar Islamagić (LB/07); Amir Hadzić (LB/07); Omar Hadžalić (Kalmar); Ademir Odobašić (Halmstad); Ajdin Fatić (LB/07); Belmin Logo (Djurgarden); Ahmed Salkanović (Gunnilse IS); Benjamin Hamzić (IFK Norrkoping); Benjamin Jakupović (Kalmar FF).

U17 (1996)

Semir Omerbašić (IK Brage); Mihret Brdar (Oster IF); Mirza Dubičanac (Treleborgs FF); Elis Ćulum (IFK Varnamo); Dennis Osmanović (Larje Angered); Adnan Saltagić (IFK Göteborg); Haris Fazlagić (BK Hacken); Selmir Fazlić (J-Sodra); Haris Osmanagić (Halmstads BK); Dženis Halilović (IFK Norrkoping); Asmir Suljičić (Vesteras); Bekir Kadić (Finska); Adi Marković (IK Start); Nermin Fejzić (Odense); Admir Ramičević (LB/07); Kevin Nadarević (Landskrona BOIS).

U19 (1995)

Dragan Maksimović (Kristianstads FF); Dino Mešić (Malmo FF); Dino Cerić (GAIS); Sulejman Sarajlić (Goteborg); Dijan Vukojević (Jonkoping Södra); Filip Tomas (Mjallby AIF); Edis Agelius (Mjallby AIF); Almedin Džudžanović (Mjallby AIF); Edwin Kadirić (Rydaholm); Adnan Hadžić (Nybro); Mirko Rakić (Oster); Benjamin Knežević (Kalmar FF); Ismet Logo (Vasalund); Dino Čoralić (Frederikstad); Senad Hamula (Vaxjo); Denis Malović (Trelleborgs FF); Vahid Hambo (Sampdoria).

Tili
Kontakt:

Post Postao/la Tili » 03 feb 2020, 23:30

Sheyi je napisao/la:
03 feb 2020, 23:11
Naletih na jednu privatnu poruku iz augusta 2013. godine i ima par zanimljivih imena...
TMovac je napisao/la:
07 avg 2013, 09:20
Projekat "Otvorena vrata" podrazumijeva praćenje talentovanih fudbalera bh. porijekla koji žive u inostranstvu, te koji bi u budućnosti mogli nositi dres naše najbolje selekcije.Selektori omladinskih selekcija BiH Zoran Erbez (U-15), Sakib Malkočević (U-17) i Toni Karačić (U-19) imaće priliku da na ovim susretima steknu uvid u kvalitet naših mladih fudbalera na području Skandinavije (Švedska, Danska, Finska i Norveška).

Skauting igrača rođenih u periodu od 1995. do 1998. godine izvršili su Zlatan Nalić i Ismet Tursić, bh. treneri koji žive i rade u Švedskoj, a za ove susrete odabrali su sljedeće igrače:

U15 (1998)

Edin Filipović (Elfsborg IF); Arialdo Vidović (TFF); Stefan Rakić (Gislaved); Dino Ejup (Halmstads BK); Ilija Jurišić (HIF); Haris Sheik (Helsinki); Dennis Hadžikadunić (MFF); Vahdet Džanić (Eskilsminne); Emin Karaman (Olimpic BK); Amer Habul (Karlskrona IF); Anes Imširović (Gunnilse); Ervin Dubičanac (Treleborg FF); Mario Knežević (Gunnilse); Tarik Miskić (Malmö FF); Amar Kovačević (Rosengård); Aras Sadiković (GAIS); Ernest Hairić (Skiljebo); Enes Tandirović (Karlstads IF); Eman Marković (IK Start Norveska).

U16 (1997)

Adi Terzić (Mjallby AIF); Adi Nalić (Mjallby AIF); Ismar Dizdar (Frederikstad); Deni Hasanagić (Frederikstad); Ivan Rako (Motala); Semir Ahmetović (Arboga Sodra); Belmin Alić (VSK); Ajdin Zeljković (Gunnilse); Ervin Heremić (Gunnilse); Amar Islamagić (LB/07); Amir Hadzić (LB/07); Omar Hadžalić (Kalmar); Ademir Odobašić (Halmstad); Ajdin Fatić (LB/07); Belmin Logo (Djurgarden); Ahmed Salkanović (Gunnilse IS); Benjamin Hamzić (IFK Norrkoping); Benjamin Jakupović (Kalmar FF).

U17 (1996)

Semir Omerbašić (IK Brage); Mihret Brdar (Oster IF); Mirza Dubičanac (Treleborgs FF); Elis Ćulum (IFK Varnamo); Dennis Osmanović (Larje Angered); Adnan Saltagić (IFK Göteborg); Haris Fazlagić (BK Hacken); Selmir Fazlić (J-Sodra); Haris Osmanagić (Halmstads BK); Dženis Halilović (IFK Norrkoping); Asmir Suljičić (Vesteras); Bekir Kadić (Finska); Adi Marković (IK Start); Nermin Fejzić (Odense); Admir Ramičević (LB/07); Kevin Nadarević (Landskrona BOIS).

U19 (1995)

Dragan Maksimović (Kristianstads FF); Dino Mešić (Malmo FF); Dino Cerić (GAIS); Sulejman Sarajlić (Goteborg); Dijan Vukojević (Jonkoping Södra); Filip Tomas (Mjallby AIF); Edis Agelius (Mjallby AIF); Almedin Džudžanović (Mjallby AIF); Edwin Kadirić (Rydaholm); Adnan Hadžić (Nybro); Mirko Rakić (Oster); Benjamin Knežević (Kalmar FF); Ismet Logo (Vasalund); Dino Čoralić (Frederikstad); Senad Hamula (Vaxjo); Denis Malović (Trelleborgs FF); Vahid Hambo (Sampdoria).
Gdje si skaut :kafa:
Vjerujes li mi da sam imao zestoku raspravu sa ocem ovog Hambe na fejsu preko pp :kafa: koji debil od oca..

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 03 feb 2020, 23:39

Taj njegov stari je poznat po tome sto je gurao svog malog po finskim fudbalskim forumima :kafa:

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 03 feb 2020, 23:42

Vucevich je napisao/la:
03 feb 2020, 23:39
Taj njegov stari je poznat po tome sto je gurao svog malog po finskim fudbalskim forumima :kafa:
Dobro poznat je i stari od anela ahmedhodzica po nasim portalima. :D
U komentarima ispod clanaka.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Sheyi i 17 gostiju.