Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

ASD
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la ASD » 07 feb 2020, 09:37

Kad smo kod provoda. Dobra je stvar što ima Exit u regionu.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 07 feb 2020, 09:39

Ima Exit i u Vogošći
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 07 feb 2020, 09:48

Postoji bojazan da ce bas nacionalizam zatvoriti vrata medjusobnih posjeta ove tri zemlje. Medjutim u praksi, to je neka druga prica.

Najjace nesuglasice te generalno netrpeljivost ostala je ovdje u granicama BiH izmedju tri naroda, prozeta mrznjom serviranom od strane vladajucih krugova. Zbog toga je jednog Srbina, stanovnika RS-a strah posljedica koje bi nosila politika tolerancije jer bi time ispao iz primitivnog sablona okoline te u svojoj sredini bio etiketiran kao stranac (naravno rijec je o javnim istupima).

Ipak, kada izadjemo iz BiH, tu se situacija drasticno mijenja, sto sam osjetio na vlastitoj kozi. Evo primjer Zadra, te striktno Paga i okoline. Tu zive ljudi koji za zivota nisu posjetili nasu zemlju ali su toliko prijatni, posteni, vrijedni, da je malo hvalospjeva kojim se mogu okititi. Bez trunke sovinizma, uz jednu opustenu atmosferu zavrsavao se svaki radni dan. Cak i van poslovnih okvira, gdje se bolje upozna neko mjesto, mozes primjetiti apsolutno normalno stanje. :tokralju:

Dovoljno je pogledati strukturu turista, sigurnost po pitanju neke pripadnosti itd. Pomaka itekako ima.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 07 feb 2020, 10:12, ukupno mijenjano 2 puta.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 07 feb 2020, 09:55

rio_Ferdy88 je napisao/la:
07 feb 2020, 08:05
BG jest dobar za provod, al za porodicni i normalni zivot ne bih nikad takav grad birao. Ako vec jedan grad iz Srbije onda bih Novi Sad uvijek izabrao za tu opciju, i to salas kakav :ljepota:

Ovo ostalo u regiji, jedino Slo, i to negdje neko predgradje sa kucicom, jer je sve blizu tamo plus priroda, ili Istra recimo, isto kul :D
Za zivot bih odabrao Novi Sad u 9/10 slucajeva u odnosu na Beograd. Prelijep grad, ravnica, sve na dohvat ruke, nije prevelika guzva.. Za mene najljepsi i najpotpuniji grad u kojem sam bio.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 07 feb 2020, 09:56

Kakve su im žemske
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 07 feb 2020, 10:00

Osim13 je napisao/la:
07 feb 2020, 09:56
Kakve su im žemske
Nivo Bg, mozda i jace... :ljepota:
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 07 feb 2020, 10:03

Osim13 je napisao/la:
07 feb 2020, 09:56
Kakve su im žemske
Vrhunske, sjednes u centar i zaljubis se pet puta u sest minuta.

Samo sto izgleda da vole pricati punih usta. Ko zna, mozda i prde, al o tome ti moze vise reci turisticki vodic koji nije izasao iz svog sela a sve zna :rol:

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 07 feb 2020, 10:59

Ako je pet do deset posto tih sovinista, fasista kako da su oni vazda glasniji ? Kako to da je predsjednik države seseljov učenik i lik koji je poznat po izjavi : "za jednog Srbina sto muslimana". Kako to da su delije i grobari desno orijentirani, da su ratni zločinci heroji a svi koji kažu suprotno izdajnici. Kako to da ratni zlocinci promovisu knjigu negiranja genocida i to u zgradi skupstine starog grada,.ako je 90 posto normalnih ja se pitam gdje su, zašto sute?

Kristijan
Kontakt:

Post Postao/la Kristijan » 07 feb 2020, 11:26

chily-rz je napisao/la:
07 feb 2020, 10:59
Ako je pet do deset posto tih sovinista, fasista kako da su oni vazda glasniji ? Kako to da je predsjednik države seseljov učenik i lik koji je poznat po izjavi : "za jednog Srbina sto muslimana". Kako to da su delije i grobari desno orijentirani, da su ratni zločinci heroji a svi koji kažu suprotno izdajnici. Kako to da ratni zlocinci promovisu knjigu negiranja genocida i to u zgradi skupstine starog grada,.ako je 90 posto normalnih ja se pitam gdje su, zašto sute?
Ako ćeš biti pošten, sve je identično i na drugoj strani. Odnosno trećoj. Samo što naravno, teško je priznati. Jer je uvijek ono tuđe gore.
Najlakše je svrstavati cjelokupan narod u isti kalup.
Mislim moraš razumjeti da se region ne sastoji od bošnjačkog mišljenja, isključivo. Štaviše, Bošnjaci su tek 4 narod regije. Tako je i u međunarodnim pogledima.
Meni je savršeno razumljivo da jednom Bošnjaku neće biti drago kad čuje prosječnog Srbina, ali isto tako taj isti Bošnjak mora rezonovati da svako ima pravo na mišljenje, pa makar ono bilo dijametralno suprotno. Odnosno da prosječnom Srbinu veliki dio stavova prosječnog Bošnjaka neće odgovarati, štaviše. Tu možeš slobodno dodati i Hrvate i Albance.

Prosto, previše je zla bilo u proteklim vijekovima da bi se gradilo povjerenje. Nekakvo poštovanje bi ipak trebalo postojati. Jasno ne prema bolesnicima koji svoj patriotizam grade na već usađenim stavovima "ubi Turčina" ili "ubi Srbina" .

Što je fakt, niko nikome ne može promijeniti polaznu osnovu i duh totaliteta. Što se prije to shvati, biće mnogo lakše oko konsenzusa oko osnovnih pitanja.
Istorija je uvijek pisana u skladu sa datim političkim okolnostima, a ne činjenicama. Propaganda je čudo. Jednako kao što je mržnja bolest.
Tako da očekivati da neko poštuje tuđu je ustvari obična farsa.

Činjenica je, bez previše patetike, da ima dobrih i Bošnjaka i Hrvata i Srba. I ono što je krucijalnije je da se shvati da je viševjekovni sukob od ovog područja napravio šupak Evrope...

I da... ne bih se bavio prebrojavanjem krvnih zrnaca i time ko je počeo, ko nastavio i ko završio. To je diskusija bez kraja...

Fowl95
Kontakt:

Post Postao/la Fowl95 » 07 feb 2020, 11:35

Ako misliš da ti neće biti u Beogradu lijepo jer je Vučić predsjednik, onda ti neće biti dobro ni u New Yorku, Chicagu, Miamiju, Los Angelesu... jer je Trump izabran za predsjednika.
I da... nema potrebe da se bavimo ko je koga napao kad je to dosta jasna istina.
Let's talk about SIX baby!

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 07 feb 2020, 11:53

Što ovaj Kristijan nasra gluposti, odavno nisam ovoliko besmislica pročitao.

Što se tiče Beograda, vjerujem da ima mnogo ljudi koje boli ona stvar oko tih pitanja za sirotinju, tipa nacionalizam. Ali govoriti da tamo nema dosta toga je notorna laž. Vidimo kako se ophode prema Ženama u crnom, koliki su nacionalisti Delije i Grobari a ima ih podosta. Pogotovo Delije kojima Sratko Mladić krasi stadion, kao i tenk. Ne možeš govoriti da nema nacionalizma tamo gdje prodaju zločinačke suvenire. I ovo nisu mišljenja već činjenice.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Kristijan
Kontakt:

Post Postao/la Kristijan » 07 feb 2020, 11:58

Bundesliga je napisao/la:
07 feb 2020, 11:53
Što ovaj Kristijan nasra gluposti, odavno nisam ovoliko besmislica pročitao.

Što se tiče Beograda, vjerujem da ima mnogo ljudi koje boli ona stvar oko tih pitanja za sirotinju, tipa nacionalizam. Ali govoriti da tamo nema dosta toga je notorna laž. Vidimo kako se ophode prema Ženama u crnom, koliki su nacionalisti Delije i Grobari a ima ih podosta. Pogotovo Delije kojima Sratko Mladić krasi stadion, kao i tenk. Ne možeš govoriti da nema nacionalizma tamo gdje prodaju zločinačke suvenire. I ovo nisu mišljenja već činjenice.
Gluposti su šta?
Šta je drugačije kod HZ-a I TM-a? Boysa ili Torcide?
Zaista ne vidim.

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 07 feb 2020, 12:02

Ma treba pruzit ruku naravno, ako Bog da, imam zelju posjetiti BG i NS. Samo ta ruka pomirenja koju pruzimo mors biti snazna, da nema dvojbe u nasem identitetu da smo Bosnjaci svih religija, da pricamo bosanski i da nemamo druge domovine osim Bosne. Treba se druziti, ali ne vidim zasto bi ja morao psovati Bosnu i Bosnjake da bi se druzio sa Kristijanom, to je slabost i glupost nista drugo. Tu je problem, kad se ponizis da bi pokazao kako si ti mirovnjak. Nema potrebe.

Zasto se u Tuzli u skolama uci tzv. BHS jezik a u rs iskljucivo srpski. To je ponizavanje.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

Kristijan
Kontakt:

Post Postao/la Kristijan » 07 feb 2020, 12:07

VolimTz je napisao/la:
07 feb 2020, 12:02
Ma treba pruzit ruku naravno, ako Bog da, imam zelju posjetiti BG i NS. Samo ta ruka pomirenja koju pruzimo mors biti snazna, da nema dvojbe u nasem identitetu da smo Bosnjaci svih religija, da pricamo bosanski i da nemamo druge domovine osim Bosne. Treba se druziti, ali ne vidim zasto bi ja morao psovati Bosnu i Bosnjake da bi se druzio sa Kristijanom, to je slabost i glupost nista drugo. Tu je problem, kad se ponizis da bi pokazao kako si ti mirovnjak. Nema potrebe.

Zasto se u Tuzli u skolama uci tzv. BHS jezik a u rs iskljucivo srpski. To je ponizavanje.
Zar je ovo boldirano uopšte nekakav preduslov? Dovoljno je da kažeš da ne mrziš Srbe. :mrgreen:

Što se tiče jezika, klasična politizacija. S višim ciljevima. Oni koji rade u školstvu će ti to vrlo jasno reći.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 07 feb 2020, 12:11

Pozdrav roki, zdravo Milane.

Mrzis li Srbe ? Ne, vec cetnike, agresore i one koji cutke odobravaju te javno osporavaju genocid. Aha, onda nista od turske kahve.

Ugodan dan, sve najgore.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 07 feb 2020, 12:11, ukupno mijenjano 1 put.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 07 feb 2020, 12:11

Gluposti su to što ti pričaš o nemogućnosti mijenjanja totaliteta i osnovne premise mržnje prema nekome. Eto ti primjer Njemačke u kojoj se dosta ljudi istinski kaje za ono što je njihova država radila i iskreno su tražili oprost. Njhovo ponašanje danas to dokazuje. Naravno da u tome ima dosta uticaja zapada, ali zaista tamo ljudi više ne dijele isti osjećaj kakav su nekada imali. Izuzeci su desničari kojih najviše ima u Istočnoj Njemačkoj. Gdje u Srbiji i Beogradu ima takvih? Većina ih je još uvijek zadojena mržnjom iako su oni počinili najviše zločina. Imaju Žene u crnom i Čedu Jovanovića i to je to. To su ljudi u moru zvijeri.

Nemoj da izjednačavaš TM i HZ jer oni imaju razloga ne voljeti tu isti Srbiju. Desetine hiljada ubijenih, silovanih, raseljenih, izmučenih i to ne samo u ovom ratu su više nego dovoljan razlog. Kod Bosanaca, odnosno Bošnjaka su bile Handžar divizije u kratkom vremenskom periodu i to je to. Je li danas igdje vidiš nekoga da paradira u uniformi Handžar divizija, i da ikog boli ona stvar za njima. A i oni su bili formacija koje mnogi nisu podržavali i protiv kojih su mnogi Bošnjaci bili. Zašto Delije i Grobari mrze? Jer su njihovi "heroji" ubijali pa im malo? Hoće još? Ajde bježi tamo. TM i HZ ne podržavaju zločince, postoji velika razlika između branitelja države i zločinaca.

Kristijan
Kontakt:

Post Postao/la Kristijan » 07 feb 2020, 12:23

Bundesliga je napisao/la:
07 feb 2020, 12:11
Gluposti su to što ti pričaš o nemogućnosti mijenjanja totaliteta i osnovne premise mržnje prema nekome. Eto ti primjer Njemačke u kojoj se dosta ljudi istinski kaje za ono što je njihova država radila i iskreno su tražili oprost. Njhovo ponašanje danas to dokazuje. Naravno da u tome ima dosta uticaja zapada, ali zaista tamo ljudi više ne dijele isti osjećaj kakav su nekada imali. Izuzeci su desničari kojih najviše ima u Istočnoj Njemačkoj. Gdje u Srbiji i Beogradu ima takvih? Većina ih je još uvijek zadojena mržnjom iako su oni počinili najviše zločina. Imaju Žene u crnom i Čedu Jovanovića i to je to. To su ljudi u moru zvijeri.

Nemoj da izjednačavaš TM i HZ jer oni imaju razloga ne voljeti tu isti Srbiju. Desetine hiljada ubijenih, silovanih, raseljenih, izmučenih i to ne samo u ovom ratu su više nego dovoljan razlog. Kod Bosanaca, odnosno Bošnjaka su bile Handžar divizije u kratkom vremenskom periodu i to je to. Je li danas igdje vidiš nekoga da paradira u uniformi Handžar divizija, i da ikog boli ona stvar za njima. A i oni su bili formacija koje mnogi nisu podržavali i protiv kojih su mnogi Bošnjaci bili. Zašto Delije i Grobari mrze? Jer su njihovi "heroji" ubijali pa im malo? Hoće još? Ajde bježi tamo. TM i HZ ne podržavaju zločince, postoji velika razlika između branitelja države i zločinaca.
Upravo ono o čemu sam u postu govorio si ti svojim potvrdio. Pri tome uz obavezan detalj kako je tebi tvoja tuga veća od nekoga drugog.
Da ne tupim previše, sve je apsolutno identično. Po sistemu, ja cvijeće, ti ****.
I mogli bi do prekosutra zašto i zbog čega.

Bajdvej... Čeda je za svoje pokajanje dobio milione evra, firme i cenzus svojevremeno. Žene ga još uvijek dobijaju. Svaka njihova parola je debeo bankovni račun u NLBu i Unicreditu. Cijenim da ti ipak ta kupljena suza i kupljena briga nisu baš sjajan pokazatelj dobročinstva. Meni nikada ne bi značilo izvinjenje kao produkt punih džepova. Ali, nismo isti.

Što se navijačkih grupa tiče, apsolutno sve je isto. To što ti ne želiš vidjeti na taj način je isključivo i samo tvoj problem. Navijačke grupe su jednonacionalne, političke opredjeljene sluge vlasti.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 07 feb 2020, 12:30

Normalno da je tebi sve isto, nisam ni očekivao ništa drugo od tebe. Ti ne raspolažeš nikakvim činjenicama nego samo bacaš šuplju, ja tebi činjenice a ti meni izokrećeš sve. Šta ako dobijaju pare za svoj aktivizam? I treba da dobijaju, a dobijali bi još više da podržavaju agresore i zločince. To je unosnije. Ljudi se iskreno kaju, možeš ti pričati šta hoćeš ali to je tako.

To da su navijačke grupe sluge vlasti je tačno, ali izjednačavati Delije i HZ je van svake pameti što i očekujem od vas koji nikada nećete prihvatiti istinu.

Kristijan
Kontakt:

Post Postao/la Kristijan » 07 feb 2020, 12:32

Mislim da si i sam svjestan da se ukopavaš svakim narednim postom.
Da ti prevedem - sam si potvrdio da ti je bitno da se neko makar i vještački kaje i da mu je zbog punih džepova kao žao.

Prosto, mrzio bih kada bi me neko žalio samo iz razloga što je dobio pare. Bio Milan, Muamer ili Mate.

O navijačkim grupama je davno sve rečeno. Zaista se nemam namjeru baviti dubljim analizama i ubjeđivati nekoga ko ne vidi očigledno.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 07 feb 2020, 12:36

Vidim ko se ukopava. Nemaš pojma o čemu pričaš i dalja diskusija s tobom nema smisla jer ne raspolažeš činjenicama pa okrećeš na lično jer se sramotiš sa svojim neznanjem. Poyy.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: AshburtonG i 112 gostiju.