FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

kolezeljovac
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la kolezeljovac » 07 feb 2020, 14:56

Kao što je čovjek napisao(Željo, Grbavica, Manijaci), to treba da nam budu jedine stvari na koje ćemo da se fokusiramo.

Atmosfera je veoma bitna, pozitivna energija i optimizam je ono što je činilo da budemo daleko najuspješniji u državi u periodu od sezone 2009./10. do sezone 2012./13.

Ako krenemo od tribina tih godina, nije bilo utakmice da nije posjećenost manja od 5, 6k... A da ne govorim o utakmicama kao što su bile tih godina protiv Borca, ŠB i ostalih utakmica.. Sa Jugom, Zapadom i Sjeverom su derbiji i jače utakmice dostizale 10k po utakmici... Atmosfera bila nenadyebiva, odnos igrači-navijači savršenstvo... Pogotovo prve sezone nismo objektivno imali jak sastav, ali uz pomoć te energije smo davali vjetar u leđa i pobjede su se rađale..

Eh sad, uzmite uslove koje smo imali tada, a koje imamo sada... Igrači su trenirali na blatu pomoćnog stadiona, plate hoće, neće biti, teren kad su kiše katastrofalan, smještaj igrača i slično... Zatim prijenos za nas navijače na BHT ubode nas jednom u 3, 4 kola, jedino si mogao gledati reprizu ako smo domaćini navečer oko ponoći na TV Vogošća, dakle ko je volio, htio, a mnogo nas je takvih bilo, dolazio je na utakmice...

Danas svaku utakmicu možeš gledati od kuće, cijene ostale iste za jug, sjever... Igrači rade u najboljim uslovima, a atmosfera narušena(govorim o navijačima)...
U čemu je problem???

Prije svega smatram da je problem u nama, ako ne možemo da se mobilišemo pa da svaku domaću utakmicu napunimo bar 6000, šta onda možemo očekivati od ekipe... Dajte ljudi moramo praviti strašnu atmosferu, pozitivu gurati, ne svađati se istomišljenici i neistomišljenici, nego staviti GRB ispred svega... Klub je veći od sviju nas... Recept imamo, samo pogledajmo sezone 2010te do 2013te i budimo što smo nekad bili....
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 07 feb 2020, 15:03

kolezeljovac je napisao/la:
07 feb 2020, 14:56
Kao što je čovjek napisao(Željo, Grbavica, Manijaci), to treba da nam budu jedine stvari na koje ćemo da se fokusiramo.

Atmosfera je veoma bitna, pozitivna energija i optimizam je ono što je činilo da budemo daleko najuspješniji u državi u periodu od sezone 2009./10. do sezone 2012./13.

Ako krenemo od tribina tih godina, nije bilo utakmice da nije posjećenost manja od 5, 6k... A da ne govorim o utakmicama kao što su bile tih godina protiv Borca, ŠB i ostalih utakmica.. Sa Jugom, Zapadom i Sjeverom su derbiji i jače utakmice dostizale 10k po utakmici... Atmosfera bila nenadyebiva, odnos igrači-navijači savršenstvo... Pogotovo prve sezone nismo objektivno imali jak sastav, ali uz pomoć te energije smo davali vjetar u leđa i pobjede su se rađale..

Eh sad, uzmite uslove koje smo imali tada, a koje imamo sada... Igrači su trenirali na blatu pomoćnog stadiona, plate hoće, neće biti, teren kad su kiše katastrofalan, smještaj igrača i slično... Zatim prijenos za nas navijače na BHT ubode nas jednom u 3, 4 kola, jedino si mogao gledati reprizu ako smo domaćini navečer oko ponoći na TV Vogošća, dakle ko je volio, htio, a mnogo nas je takvih bilo, dolazio je na utakmice...

Danas svaku utakmicu možeš gledati od kuće, cijene ostale iste za jug, sjever... Igrači rade u najboljim uslovima, a atmosfera narušena(govorim o navijačima)...
U čemu je problem???

Prije svega smatram da je problem u nama, ako ne možemo da se mobilišemo pa da svaku domaću utakmicu napunimo bar 6000, šta onda možemo očekivati od ekipe... Dajte ljudi moramo praviti strašnu atmosferu, pozitivu gurati, ne svađati se istomišljenici i neistomišljenici, nego staviti GRB ispred svega... Klub je veći od sviju nas... Recept imamo, samo pogledajmo sezone 2010te do 2013te i budimo što smo nekad bili....
kad nas prenos potrefi to je slavlje bilo,ako ne potrefi onda se patili kao hajvani slusajuci radio i prateci teletekst,jos ako odem na vikendicu ili negdje gdje nema radija utakmica se prati sjedeci u autu 2 sata i moleci boga da se javi spiker iz zepca i kaze da vec gubimo 2 razlike :D .neka ljepsa vremena kad smo bili malo vise navijaci a malo manje sveznalice koje se petljaju gdje nam nije mjesto
FKŽ !

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 07 feb 2020, 15:11

@KANA vrijeme prolazi, potpisa nema opet si na klimavim nogama :kafa:
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 07 feb 2020, 15:15

LjoZee je napisao/la:
07 feb 2020, 15:11
@KANA vrijeme prolazi, potpisa nema opet si na klimavim nogama :kafa:
ti si sitnicav u jedan dva dana :D samo sabura kao i sa Blazevicem pa mi niko nije vjerovao za Kosorica :kafa:

balkanika
Kontakt:

Post Postao/la balkanika » 07 feb 2020, 15:17

kolezeljovac je napisao/la:
07 feb 2020, 14:56

U čemu je problem???

Ispravio bih te druze. Nije atmosfera narusena medju navijacima nego medju interesnim stranama. Nemamo mi veliku bazu navijaca, 3-4 hiljade, plus simpatizeri koji dodju kako-kad, jos plus odlaze ljudi iz drzave. Koga ces mobilisati? Ja se lomio svaku utakmicu, zvao, pozivao, vukao za rukav, nudio se da platim kartu raji svojoj koja nema (kojoj je draze potrositi na djevojku 10 KM a kune se u Zelju), kumio, molio, da mi kazu igra Arsenal, odoh s djevojkom, puse vjetar, odoh na shishu, **** te nasa liga i tako? I nije to samo kod nas nego opcenito u BiH. Mogu mobilizovati svoju mater i oca koji su bolesni za Zeljom ko i ja i to je to.

Nazalost vremena su se promijenila, mladji dolaze na tekme iz furke, stariji se fol razocarali, ekonomska situacija, sminkeraj je u modi. Jebote prije se djevojke, i to pazi, strasne trebe, otimale za momke koji su navijaci, sad se loze na nargilhase sa crijevom u grlu i kljucevima na stolu. Ne pricam ja ovo djaba vjerujte mi sve ovo utice na posjetu.

Druga stvar, mozda ste primjetili ali je puno bolja atmosfera sa 4000 ljudi nego sa 7000. Previse smo mi slabog mentaliteta za nesto bolje i zato je bitno da nas par hiljada bolesnika NIKAD ne izostane i da smo uvijek i na svaki nacin uz klub.

Ko zeli skontat ce ovo, ko ne zeli ne mora ali MI SMO ZELJO!

Benzapen
Kontakt:

Post Postao/la Benzapen » 07 feb 2020, 15:25

Ja dolazim na utakmice, skoro pa na svaku. Kad je vrijeme povoljno povedem i djecu. Tako sam radio i prije tako ću raditi i dalje. Ko god da igra, ko god da je trener, kakav god da je rezultat. Jer meni je Željo rod rođeni. A rod se voli, podržava i pomaže kad je dobar i kad nije. Rođen s Željom da budem!
Naprijed Željo četo plava
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 07 feb 2020, 15:30

Benzapen je napisao/la:
07 feb 2020, 15:25
Ja dolazim na utakmice, skoro pa na svaku. Kad je vrijeme povoljno povedem i djecu. Tako sam radio i prije tako ću raditi i dalje. Ko god da igra, ko god da je trener, kakav god da je rezultat. Jer meni je Željo rod rođeni. A rod se voli, podržava i pomaže kad je dobar i kad nije. Rođen s Željom da budem!
brat moj svaka cast!vjeruj mi da bi vise volio od Titule da prestanu podijele da se vratimo ovim vrijednostima koje si naveo .Svi su prolazni Mosa Ljoze ,Grbavica i Manijaci :opaopa: :opaopa:

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 07 feb 2020, 15:35

Nek nam se nargilsi napuse splovila, ja cu dolaziti makar umro, makar se razveo od zene i makar mi neko umro. Ili jesi ili nisi. **** pozere, ako im treba marketing nek idu na fakultet.

Volim te Zeljo vise od svega.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 07 feb 2020, 15:38

BOGICEVIC je napisao/la:
07 feb 2020, 14:42
Dokle su radovi na istoku, nesto se usporilo, hoce li biti spremno sve za pocetka nastavka lige? S obzirom da bi mogli kup utakmicu igrati kuci
:tokralju: :tokralju: :opaopa:

slika

:arrow:

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 07 feb 2020, 15:38

Ja mogu imati misljenje o Upravama, igracima, situacijama ili sta znam vec, ali Boga mi kad dodje momenat za utakmicu sve se zaboravi bilo da je prijateljska ili prvenstvena. Tad je samo u glavi da igra Zeljo i da je to jedino bitno.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 07 feb 2020, 15:40

Admir74 je napisao/la:
07 feb 2020, 15:38
BOGICEVIC je napisao/la:
07 feb 2020, 14:42
Dokle su radovi na istoku, nesto se usporilo, hoce li biti spremno sve za pocetka nastavka lige? S obzirom da bi mogli kup utakmicu igrati kuci
:tokralju: :tokralju: :opaopa:

slika

:arrow:
:ljepota: :ljepota:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 07 feb 2020, 15:42

Joj krova, ovo je fantazija. Prelijepo Boga mi
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 07 feb 2020, 15:47

Mozda ovi stubovi i nisu tako losi, najterat' ce raju da idu prema dole... Tako da ce izgledati da je punija tribina :D

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 07 feb 2020, 15:48

Svaka cast Zeljovci, uzivanje je citati ovu temu :tokralju:
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 07 feb 2020, 15:50

irfo je napisao/la:
07 feb 2020, 15:48
Predsjedniče, sva zasluga pripada samo Vama! :bow: :salut:

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 07 feb 2020, 15:56

KANA je napisao/la:
07 feb 2020, 14:16
Vidi brate ,ja sam bukvalno odrastao na JUG-u ,prije rata bio je JUDO klub iza JUG-a zagrijavanje nam je bilo trcanje po istom i tako je nastala ljubav .Neki dan bas Mamlaz spomenu momka jednog sa kojim sam zajedno isao na utakmice od prvih gostovanja Turbini itd na neke smo cak i pjeske isli .Ta vremena su bila najbolja , nisam znao ni koje u upravi ni trener samo Ljoze cak mi je bilo bitnije ko ce voditi navijanje Zuti ili Keno -
Sve ovo sto si ti napisao i meni nekad prdje kroz glavu pa se sjebem ,realno ni meni nije drago ponovo vidjeti Kosorica ,Jamakak itd ali zadnje tri sezone ne moras ici dalje svaki prelazni rok je bio perverzija ,euforija i onda krene prvenstvo a igra ****.Svinjski pored sto ih gura HDZ je sad dobijo bruku para od europe koje su igrali ,Pitari isto tako plus imaju milijardera , Bojac Dodik mi smo popusili tu europu i furamo se da smo radnicki klub ,nikom te nedamo znaci moramo biti realni ali hvala bogu imamo najbolje navijace, imamo najbojeg trenera ,najljepsi stadion ,samo malo jos vremena treba da Brkati majstor to sve poslozi i da se malo pare zavrte bit ce to top.
za 100 godisnjicu kulba treba se sve sile upregnuti da se napravit sampionski tim jer tad ce vjerovatno i juzna tribina da bude uradjena, pa da se ta nevidjena festa kapitalizuje, plus ugovoriti neki dobar mec sa poznatim timom za 100 godisnjicu.
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

lijevapolutka
Kontakt:

Post Postao/la lijevapolutka » 07 feb 2020, 15:56

Ko god bio u klubu taj predstavlja klub, ko god bio na klupi taj predstavlja klub, ko god igrao na terenu taj predstavlja klub. Oni predstavljaju našeg Želju.
moSa ljoŽe

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 07 feb 2020, 15:58

Nakon osam godina titula za najbolju momčad u Bosni i Hercegovini otišla je u vetrine FK Željezničara i to sasvim zasluženo. Sarajevski Plavi su briljirali od dolaska Amara Osima na mjesto šefa stručnog štaba, pa su kolo prije kraja i službeno osvojili Premijer fudbalsku ligu Bosne i Hercegovine.

Prepuna Grbavica i sjajan ambijent, a domaći igrači jednostavno nisu mogli a da ne ostvare trijumf. Već u uvodnih minutama su igrači Željezničara imali dva kornera, no nisu uspjeli ukrotiti gol Radojevića. I gosti su u par navrata zaprijetili Šehiću, ali se rezultat na semaforu nije mijenjao.

Veliko slavlje nakon prvog gola Bekrića

U 24. minuti Edin Višća trese mrežu gostiju, ali se oglasio pomoćni sudija i pogodak je poništen. Prava erupcija oduševljena uslijedila je u 26. minuti kada je Samir Bekrić, ove sezone jedan od najboljih igrača Želje, matirao Radojevića. Bekrić se ušetao u šesnaesterac Laktaša sa lijeve strane, a onda prizemnim udarcem loptu smjestio u suprotni ugao.

Umalo da Bučan pokloni gol gostima, kada je slabo dodao loptu do golmana Šehića, ali je novopečeni bh. reprezentativac uklizao i otklonio opasnost. Višća je, potom, dobro uposlio Lazara Popovića, koji izlazi sam pred Radojevića, ali šutira visoko iznad gola.

Pet minuta prije kraja Džekmić je zatresao mrežu domaćih, no radilo se o nedozvoljenoj poziciji. Potom je Bekrić dobro šutirao sa oko 25 metara, ali se rezultat nije mijenjao. Par minuta kasnije Bekrić izveo slobodni udarac sa 24 metra, ali je gostujući golman uspio odbraniti. Do kraja prvog dijela bilježimo još priliku Popovića, ali onog iz redova Laktaša.

U nastavku je malo tempo igre splasnuo. U 48. minuti bilježimo dobru priliku za Bekrića, kada je ušao u šesnaesterac Laktaša i sa svega osam metara dobro šutirao, ali je Radojević spašavao svoj gol. Ibrahim Šehić je u 55. minuti pogrešno istrčao, ali je jedan od gostujućih fudbalera promašio prazan okvir gola.

Domaći u nastavku propuštaju izgledne prilike preko Bekrića i Popovića. Željo je do drugog gola stigao u 65. minuti, kada je Samir Bekrić bio siguran realizator najstrožije kazne. Dominković je prethodno pokazao na bijelu tačku nakon što je Bajić u redovima Laktaša u svom šesnaestercu igrao rukom.

Poruka navijača igračima, stručnom štabu i čelnicima Želje

Do kraja utakmice gledamo još dva gola u mreži Laktaša. Mirsad Bešlija je sjajnim prizemnim udarcem loptu smjestio u donji desni ugao gola Radoševića, da bi gosti preko rezerviste Kujunžića uspjeli smanjiti na 3:1.

Tačku na i stavio je rezervista Haris Bešlija u prvoj minuti sudijske nadoknade. Po završetku utakmice uslijedilo je veliko slavlje navijača i igrača Željezničara.

ŽELJEZNIČAR – LAKTAŠI 4:1

Stadion Grbavica. Gledalaca: 15.000. Sudija: Vladimir Dominković. Strijelci: 1:0 Bekrić, 2:0 (26), 2:0 Bekrić (65), 3:0 Bešlija (76), 3:1 Kujundžić (78), 4:1 H.Bešlija (90). Žuti kartoni: Popović, Svraka, Čulum, Šimić (Željezničar), Vranešević, Zečević,Memišević (Laktaši).

ŽELJEZNIČAR: Šehić, Šimić, Bučan, Bogičević, Mešić, Svraka, Čulum (od 82. Čolić), Višća, M. Bešlija (od 82. Stanić), Popović (od 90. H. Bešlija), Bekrić. Trener: Amar Osim.

LAKTAŠI: Radojević, Sekulić (od 62. Vranešević), Bajić, Zečević, Šaraba, Memišević, Stepanović, Ljubojević (od 87. Novaković), Popović (od 76. Kujundžić), Mikić, Dželmić. Trener: Dragoslav Stepanović.

mohikanac12
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac12 » 07 feb 2020, 16:02

irfo je napisao/la:
07 feb 2020, 15:48

U seharu ovo Izlija molim te. :bow:
Mi smo Željini Željo je naš!

Biće Željo opet Šampion!

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 07 feb 2020, 16:03

Konzerva je napisao/la:
07 feb 2020, 15:56
KANA je napisao/la:
07 feb 2020, 14:16
Vidi brate ,ja sam bukvalno odrastao na JUG-u ,prije rata bio je JUDO klub iza JUG-a zagrijavanje nam je bilo trcanje po istom i tako je nastala ljubav .Neki dan bas Mamlaz spomenu momka jednog sa kojim sam zajedno isao na utakmice od prvih gostovanja Turbini itd na neke smo cak i pjeske isli .Ta vremena su bila najbolja , nisam znao ni koje u upravi ni trener samo Ljoze cak mi je bilo bitnije ko ce voditi navijanje Zuti ili Keno -
Sve ovo sto si ti napisao i meni nekad prdje kroz glavu pa se sjebem ,realno ni meni nije drago ponovo vidjeti Kosorica ,Jamakak itd ali zadnje tri sezone ne moras ici dalje svaki prelazni rok je bio perverzija ,euforija i onda krene prvenstvo a igra ****.Svinjski pored sto ih gura HDZ je sad dobijo bruku para od europe koje su igrali ,Pitari isto tako plus imaju milijardera , Bojac Dodik mi smo popusili tu europu i furamo se da smo radnicki klub ,nikom te nedamo znaci moramo biti realni ali hvala bogu imamo najbolje navijace, imamo najbojeg trenera ,najljepsi stadion ,samo malo jos vremena treba da Brkati majstor to sve poslozi i da se malo pare zavrte bit ce to top.
za 100 godisnjicu kulba treba se sve sile upregnuti da se napravit sampionski tim jer tad ce vjerovatno i juzna tribina da bude uradjena, pa da se ta nevidjena festa kapitalizuje, plus ugovoriti neki dobar mec sa poznatim timom za 100 godisnjicu.
recimo Inter :kafa:
FKŽ !

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anpa, bvsic, drzgemboadislic, ELDIABLO20, F1921B, Hrasno15 i 60 gostiju.