skoroalen je napisao/la: ↑08 feb 2020, 11:21
zlo87 je napisao/la: ↑08 feb 2020, 11:17
skoroalen je napisao/la: ↑08 feb 2020, 10:58
Ne znam evo, nisam trenirao fudbal, sigurno se ne razumijem dovoljno. Al što je toliko bitno da u paru imaš dešnjaka i ljevaka? Vodi l' ijedna ekipa u svijetu računa o tom da imaju dva štopera koji igraju različitom nogom? Jbt jasni su mi bekovi i krila, a i tu ima svega, ima situacija gdje dešnjaci odlično igraju lijevog beka. Pa jarane, ako imaš platu 5-6 hiljada i vadiš se da si truba jer ne znaš dat pas lijevom nogom, jbg onda.
Mi smo vazda u mahali igrali tako što su ljevaci na desnoj strani, a dešnjaci na lijevoj. A evo ti objašnjenje na engleskom za ovo drugo.
E hvala, fkt nisam nikad gledao na to, da ima tolikog uticaja.
Mada i dalje smatram da je teško to ukomponovat da bude tip-top. I dalje bih radije doveo kvalitetnog dešnjaka nego prosječnog ljevaka za štopera.
Pa to nije ni izbor

Nego kad mozes dovesti 2 priblizna onda gledas koji ti fali tj. Ljevak ili desnjak , npr. Vukovic je ljevak a bolji od svih spominjanih mozda najmanje razlike s Panticem...
A razlog sto je sad manje bitno koja mu je noga jaca, jeste da sa pojavom modernih krila sa kontranogom jacom, cak je i bolje da je desnjak onda na lijevom stoperu al hajd....to su sad detalji a prvenstveno je gledati brzinu, snagu, odraz, markiranje i anticipaciju defanzivca......
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače