UFC

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Tko je prema vašem mišljenju GOAT:

Khabib
105
64%
Jon Jones
43
26%
GSP
13
8%
neko drugi (navest tko)
4
2%

Ukupno glasova: 165

Marvin
Kontakt:

Re: UFC

Post Postao/la Marvin » 07 feb 2020, 15:32

mohikanac12 je napisao/la:
07 feb 2020, 15:28
Marvin je napisao/la:
07 feb 2020, 14:57
anonymousHD je napisao/la:
07 feb 2020, 14:52

Ovom što je gore, njemu je lakše?
Ovo retoricko pitanje?

Sada vec grijesis. Nije velika razlika gore ili dole, sve zavisi od toga koliko se energije ulaze na ostvarivanje dominacije. Cak ako dobro prostudiras rad Khabiba u parteru, ko god misli da je lako na onakav nacin kontrolisati 75 kila zive vage koje se pokusavaju osloboditi, taj ne zna o cemu govori, ili da je "lakse" njemu nego ovome ispod.
Drzati nekog dole je tehnika prije snaga. A njegovu tehniku u tome nema niko.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 07 feb 2020, 15:37

Marvin je napisao/la:
07 feb 2020, 15:30
90minut je napisao/la:
07 feb 2020, 15:12
Donnie Darko je napisao/la:
07 feb 2020, 15:05
Ferguson ima vjerovatno najbolji kardio u čitavom rosteru UFC-a (ili barem top3). Barem je imao zadnji put kad se borio do kraja. I Khabib ima odličan kardio, ali Ferguson jednostavno ima bolji.

Ali hej zamisli reći da je neko u nečemu zapravo bolji od Khabiba i ima prednost :o Kosa na glavi se diže od same pomisli.
Da se razumijemo ja smatram da su tu negdje s istim obojica su iste budale sad reci da neko ima bolji je vec bespotrebno jer cemo to tek saznati ako borba ode u šampionske runde.

Ja licno gledam na to ako je malo falilo Dustinu da osigura ono gušenje Ferguson bi se trebao bar 1 naci u istoj onoj poziciji protiv Khabiba.

Bilo je prilicno zeznuto ali Khabiba nece biti nimalo lako ugusiti jer sve sto krece iz rubber guarda on zna.
Ali Eddie Bravo i Luke Thomas su prvi likovi koji su rekli ono ocito a to je "nemoj vjezbati hrvanje i pokusavati da ustanes" kada se boris protiv Khabiba jer on to radi cijeli zivot. Neces ga za jedan kamp stici. Neces ni za jedan zivot.
Neko sa jakim bjj koji ce svaki sekund meca gledati da te ugusi i ko to dobro radi ce imati najbolje sanse. Uz to da ima kardio. Tony Ferguson je taj.
Eddie Bravo je bjj legenda i ako taj kaze da Tony ima vrlo j.eben i nekonvencionalan bjj te da cesto se svjesno dovede u losu poziciju ocekivajuci gresku protivnika mislim da to puno govori.
Ali sa druge strane nije osjetio "pritisak" Khabiba kada je na tebi. Kazu da je "tezak" ko DC i generalno vrlo jak fizicki.
Ma borba nad borbama ukratko.
Da takav osjecaj imaš sigurno da je k'o DC jer te lik tjera da mu cijelo tijelo nosiš na sebi samo opet Ferguson je taj prvo koji je nenormalan iz te defanzive drugo bjj strašan trece kardio...Jer smo gledali uvijek isto drugu rundu protiv Khabiba niko ne izađe isti eh to ce sigurno biti drugacije s njim njemu sigurno nece napraviti tolike probleme kao drugima.

mohikanac12
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac12 » 07 feb 2020, 15:52

Marvin je napisao/la:
07 feb 2020, 15:32
07 feb 2020, 15:28
Marvin je napisao/la:
07 feb 2020, 14:57

Ovo retoricko pitanje?

Sada vec grijesis. Nije velika razlika gore ili dole, sve zavisi od toga koliko se energije ulaze na ostvarivanje dominacije. Cak ako dobro prostudiras rad Khabiba u parteru, ko god misli da je lako na onakav nacin kontrolisati 75 kila zive vage koje se pokusavaju osloboditi, taj ne zna o cemu govori, ili da je "lakse" njemu nego ovome ispod.
Drzati nekog dole je tehnika prije snaga. A njegovu tehniku u tome nema niko.

Izvini ali nisi u pravu. Khabib je jak kao konj, vjeruj mi. Trosi dosta vise energije da iskontrolise protivnike nego sto se misli. Govorim ti i iz izkustva, nesto kratko trenirao sam jiu jiutsu a u hrvanju bio drzavni prvak. Cak majstori jiu jitsua vise vole biti dole jer upravo tu odmaraju i vrebaju gresku. Khabibovo hrvanje je malo modifikovano ali sustina je ista.

Ono sto sam pricao da Khabib "ostavlja" glavu. To je jako tesko gusenje za izvesti, naglasavam na spremnim ljudima, ali ako mu Tony potrefi dušnik, uspije glavu spustiti ispod svog pazuha i iskontrolise noge, može ga se zavrsiti. Naglasavam potez jer je Tony fakat neortodoksan sa ovim zavrsnicama, radi stvari koje drugi ne mogu ni zamisliti a Khabib izmedju ostalog koristi i glavu za sto bolju kontrolu protivnika.

Mrsko mi je sada traziti da postavim, Porier je pokusao nesto slicno i to se tacno vidi da je trenirao taj specifican zahvat. Malo mu je falilo.
Mi smo Željini Željo je naš!

Biće Željo opet Šampion!

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 07 feb 2020, 16:06

@mohikanac12
Niko ne kaze da Khabib ne trosi snagu i da nije jak. Naveo sam to gore. Pa lik pliva uzvodno na treninzima...
Ali kada obori protivnika UZ OGRADU vecina posla je cista tehnika. Zakljucavanje obje noge,izmicanje oslonca itd.
Tony ne odmara na ledjima,to je ono fascinantno kod njega. Taj udara odozdo dok te nosi i pokusava ustati.
I kad konacno ustane bude svjeziji od protivnika.
A po komentarima nekih protivnika Tony uopste nije jak. Zato i ja ocekujem ono sto je @Donnie Darko pisao a to je totalna dominacija Khabiba u prvim rundama.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 07 feb 2020, 16:12

Marvin je napisao/la:
07 feb 2020, 16:06
@mohikanac12
Niko ne kaze da Khabib ne trosi snagu i da nije jak. Naveo sam to gore. Pa lik pliva uzvodno na treninzima...
Ali kada obori protivnika UZ OGRADU vecina posla je cista tehnika. Zakljucavanje obje noge,izmicanje oslonca itd.
Tony ne odmara na ledjima,to je ono fascinantno kod njega. Taj udara odozdo dok te nosi i pokusava ustati.
I kad konacno ustane bude svjeziji od protivnika.
A po komentarima nekih protivnika Tony uopste nije jak. Zato i ja ocekujem ono sto je @Donnie Darko pisao a to je totalna dominacija Khabiba u prvim rundama.
Bice dominacija samo što ce morati paziti 5 puta više na glavu nego inace.

https://www.ufc.com/athlete/khabib-nurmagomedov

OVDJE ČOVJEKA NEMA OSIM Dustina koji ga je mogao ugroziti na parteru i istom tom Dustinu je malo potrebno bilo da ga uspava Ferguson je level iznad Dustina u toj igri i to je ono što cini borbu haos zanimljivom.

Ne boji se Khabib bezveze Fergusona i obratno obojica znaju kako stvari stoje.

Jedini poraz Fergusona na najvisem nivou je protiv Johnsona istog onog koji je zakacio Khabiba i onda brže bolje idem na hrvanje zvani Khabib.. :D

Druga dva su prije UFC-a koja ne treba ni spominjati u suštini i jedan i drugi su neporaženi.

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 07 feb 2020, 16:50

Khabib je fenonen u onom sto radi i poteskoce u tom segmentu mu moze dati samo drugi hrvac. Tibau. Njega nije obarao ni kontrolisao. A u konacnici ni dobio realno.Steroidi nastranu.
Tu se vise trosi i umara nego obarajuci strikere i kick boxere vecinom.
Drugi elitni hrvac ili bjj majstor su najocigledniji kao moguci protivnici koji ce ga dobiti.
Dominantan je i zato raja misli da ce i Tonya dobiti lako. Medjutim Tony je maltene neporazen a obaran je,vise puta bio u knock downu,jahan i opet je 95% protivnika zavrsio i izoblicio. Sta uradit da ga dobijes?
Lik je drzao pojas prije Khabiba.
Nece me iznenaditi nista u tom mecu kako god se zavrsio. Dva manijaka ce se boriti.

mohikanac12
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac12 » 07 feb 2020, 18:36

Marvin je napisao/la:
07 feb 2020, 16:50
Khabib je fenonen u onom sto radi i poteskoce u tom segmentu mu moze dati samo drugi hrvac. Tibau. Njega nije obarao ni kontrolisao. A u konacnici ni dobio realno.Steroidi nastranu.
Tu se vise trosi i umara nego obarajuci strikere i kick boxere vecinom.
Drugi elitni hrvac ili bjj majstor su najocigledniji kao moguci protivnici koji ce ga dobiti.
Dominantan je i zato raja misli da ce i Tonya dobiti lako. Medjutim Tony je maltene neporazen a obaran je,vise puta bio u knock downu,jahan i opet je 95% protivnika zavrsio i izoblicio. Sta uradit da ga dobijes?
Lik je drzao pojas prije Khabiba.
Nece me iznenaditi nista u tom mecu kako god se zavrsio. Dva manijaka ce se boriti.

Ako je istina to što kažu kako Ferguson nije jak, zadaviće ga ko mačića. Mislim na čistu fiziku, ako je tako, Khabib će ga smotat, sažvakat i ispljunut.

Ja ti govorim kao neko ko je trenirao borbu u parteru skoro deset godina, ako je Tony fizicki "slab", a Khabib je vjeruj armirani beton, onda će ga bukvalno demolirat. Igraće se sa njim.

Biće Željo opet Šampion!

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 07 feb 2020, 19:12

Donnie Darko je napisao/la:
07 feb 2020, 15:05
Ferguson ima vjerovatno najbolji kardio u čitavom rosteru UFC-a (ili barem top3). Barem je imao zadnji put kad se borio do kraja. I Khabib ima odličan kardio, ali Ferguson jednostavno ima bolji.

Ali hej zamisli reći da je neko u nečemu zapravo bolji od Khabiba i ima prednost :o Kosa na glavi se diže od same pomisli.
Al bas jbt.
Nema Khabib je Terminator model T-1000.
Nema mane.
Ne smijes rec da Tony ima bolji kardio.
Jbt kakve batine dobije svaki mec i opet pobjedi.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 07 feb 2020, 19:20

Khabibu još niko nije ni našminkao lice u borbi, još nismo vidjeli kako reaguje kad mu moraju u ćošku sa dva peškira brisati krv sa lica, od Fergusona barem toliko očekujem.

mohikanac12
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac12 » 07 feb 2020, 19:32

Ne konta raja kako je kada te ščepaju hidraulične hvataljke i počnu da te drobe. Recimo Amel Mekic je radio sa Francuzem, ima 90 kila, sa 180 radi biceps i odvaja 300. Kaže kada te uhvati odvoji ti meso od kostiju.

Ovi kampovi vrhunskih boraca, ja ne znam ali pretpostavljam, da je to najbolje sto novac moze da kupi. Imas svega, od borbe u stojci do partera i svi su majstori, sampioni, godine i godine iskustva. i svi znaju sta ce Khabib da uradi. Treniraju, razmisljaju, planiraju, u najboljim mogucim uslovima i sa najboljim mogucim protivnicima, spremaju se.

Onda dodje borba i obratite paznju na face protivnika. Ljudi su, ono wtf. Ne mogu da vjeruju sta ih je snaslo, anakonda yebena.

Mislim ok je nadati se, meni ni u dzep ni iz dzepa ako Khabib izgubi. Ali se potcjenjuje previse i to nije ok. Realno.

Biće Željo opet Šampion!

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 07 feb 2020, 19:58

07 feb 2020, 18:36
Marvin je napisao/la:
07 feb 2020, 16:50
Ako je istina to što kažu kako Ferguson nije jak, zadaviće ga ko mačića. Mislim na čistu fiziku, ako je tako, Khabib će ga smotat, sažvakat i ispljunut.

Ja ti govorim kao neko ko je trenirao borbu u parteru skoro deset godina, ako je Tony fizicki "slab", a Khabib je vjeruj armirani beton, onda će ga bukvalno demolirat. Igraće se sa njim.
To "nije jak" se vise odnosilo na kao kako mu fizicka snaga nije srazmjerna uspjehu u oktagonu. Josh Tompson je skoro pricao o tome i o uspjehu kod ima a realno ne osjetis da je jaci od tebe. Nastavio je pticati o velikim sakama kojima ti obuhvati zglobove i zakljuca i drzi dok te udara laktovima i cime sve ne.
07 feb 2020, 19:32
svi znaju sta ce Khabib da uradi. Treniraju, razmisljaju, planiraju, u najboljim mogucim uslovima i sa najboljim mogucim protivnicima, spremaju se.

Onda dodje borba i obratite paznju na face protivnika. Ljudi su, ono wtf. Ne mogu da vjeruju sta ih je snaslo,anakonda ****
Tek nakon Poiriera je pocela prica o tome da Khabibovi protivnici svi redom grijese trenirajuci hrvanje i odbranu kod rusenja misleci da ce ga zaustaviti da ih ne obori. Ali nece. Ne dok je ograda tu. Khabibov takedown % mimo ograde je vrlo nizak. I onda pokusavaju ustati i gube dah i snagu radeci Sizifov posao pokusavajuci ustati i tad ukapiraju da su j.ebani. Najbolje se to vidjelo na licu Barboze.
Sama cinjeneci da Tony to zna i da se generalno ne bori pokusavajuci da ustane plus skillset kog ima uz vanzemaljski kardio namecu pitanje odakle raji ideja da ce ga Khabib lako dobiti. Tony se potcjenjuje ne Khabib.
A u sustini rijec je o borcima koji su se davno odvojili od ostatka svoje divizije.

mohikanac12
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac12 » 07 feb 2020, 22:20

Ja ne potcjenjujem Tonya, gore napisano je osvrt na to sto sam procitao, da je "fizicki ne tako jak". Temeljeno na tome a citirao sam te kao jednog od onih koji znaju sta pisu, iznio sam svoje misljenje.

Cak sam konstatovao da Tony ima ta cudna zakljucavanja i gusenja, u stojci pokusava poluge. Nije lako raditi sa takvim likom a na sve ovo jedan je od najkompletnijih gledajuci sve parametre.

Ne krijem da navijam za Khabiba ali nisam toliko opterecen njegovim skorom, generalno me zaboli ona stvar hoce li pobijediti, nemam nista od toga. Jednostavno mi se svidja, ima taj neki pristup koji postujem i cijenim.

Ne slazem se da ljudi grijese trenirajuci hrvanje i odbrane od rusenje, to je apsurdna izjava. Jednostavno nemaju osjecaj koji ima Khabib, nisu ni blizu njegovog nivoa iako su vrhunski borci, sto se vidi u borbama kada ih jednostavno mrvi snagom, kondicijom, tempom i prototipom borbe u parteru, usavrsenim do samih granica.

Htjeli neki priznati ili ne, Khabib je vanserijski borac, sposoban na najvece izazove i iskusenja, cija dominacija u ringu nije plod samo hrvanja, vec vrhunskog treninga, mentalne snage, do sada nevidjene vjestine, vizije, fokusa, motivacije i prijeko potrebnog x faktora.

To sto ga neki ne gotive je sasvim normalno ali mu se ne moze osporiti sve uradjeno u karijeri, a to je sasvim sigurno jedan od najboljih koje je ovaj sport vidio.

Biće Željo opet Šampion!

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 07 feb 2020, 23:00

00:00

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 08 feb 2020, 00:44

JaskoBasel32xx
Kontakt:

Post Postao/la JaskoBasel32xx » 08 feb 2020, 09:27

Idemo bektic

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 08 feb 2020, 16:49

Marvin je napisao/la:
08 feb 2020, 00:44
Ludi Romero :rol:

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 08 feb 2020, 17:37

07 feb 2020, 22:20
Ja ne potcjenjujem Tonya, gore napisano je osvrt na to sto sam procitao, da je "fizicki ne tako jak". Temeljeno na tome a citirao sam te kao jednog od onih koji znaju sta pisu, iznio sam svoje misljenje.

Cak sam konstatovao da Tony ima ta cudna zakljucavanja i gusenja, u stojci pokusava poluge. Nije lako raditi sa takvim likom a na sve ovo jedan je od najkompletnijih gledajuci sve parametre.

Ne krijem da navijam za Khabiba ali nisam toliko opterecen njegovim skorom, generalno me zaboli ona stvar hoce li pobijediti, nemam nista od toga. Jednostavno mi se svidja, ima taj neki pristup koji postujem i cijenim.

Ne slazem se da ljudi grijese trenirajuci hrvanje i odbrane od rusenje, to je apsurdna izjava. Jednostavno nemaju osjecaj koji ima Khabib, nisu ni blizu njegovog nivoa iako su vrhunski borci, sto se vidi u borbama kada ih jednostavno mrvi snagom, kondicijom, tempom i prototipom borbe u parteru, usavrsenim do samih granica.

Htjeli neki priznati ili ne, Khabib je vanserijski borac, sposoban na najvece izazove i iskusenja, cija dominacija u ringu nije plod samo hrvanja, vec vrhunskog treninga, mentalne snage, do sada nevidjene vjestine, vizije, fokusa, motivacije i prijeko potrebnog x faktora.

To sto ga neki ne gotive je sasvim normalno ali mu se ne moze osporiti sve uradjeno u karijeri, a to je sasvim sigurno jedan od najboljih koje je ovaj sport vidio.
Ja jedva cekam ovu borbu da vidim kako ce to izgledati boksac protiv hrvanja.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 08 feb 2020, 19:28

Tekashi je napisao/la:
08 feb 2020, 16:49
Marvin je napisao/la:
08 feb 2020, 00:44
Ludi Romero :rol:

42 god :crazy:
Nismo svi isti definitivno. Sa nekim stvarima se rodis. A on je iz epruvete u nekoj laboratoriji smuckan :lol:

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 08 feb 2020, 19:48

Ali iz kojeg je ovaj Krindzistana dosao Adesanya, pitam se samo. Lik se slomi da stvori reputaciju nekog opasnog momka, a svaki put ispadne komican. :urnebes:

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 08 feb 2020, 20:41

Hmm pa ima glume neke al nisam ja stekao takav utisak da zeli reputaciju opasnog momka.
Fura svoj fazon. Ima ogromno samopouzdanje i do sada je uradio sve sto je rekao da ce uraditi.

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.