cunami je napisao/la:Ja sam navijac Veleza i idem na utakmice sa svojim autom gdje god Velez igra a ne idem samo tamo gdje mi je blizu.Vecina navijaca a i simpatizera ce ti isto reci sto sam i ja napisao.Zasto???Zato sto se svi dizemo u nebesa kako volimo Veleza a niko da prstom mrdne i svi mi to dobro znamo ali sutimo.Prvo,ko zna da li ce biti skupstine ikako???Drugo,ako je bude mislis da ce se javit svi sto ovdje seru i govore sta i kako treba radit???Kad ugledaju Piku na skupstini ako je bude,pola ce ih se usrat u gace i nemojte mi molim vas o nekim herojskim postupcima jer sam ja dosta toga prosao sa Velezom dok se neki koji se sad pitaju u KNRA nisu ni rodili ili su jos u pelenama bili.Trece,sta cu ja izlazit na tv i govorit sta treba da uradim kad sam ja samo obicni navijac a ne predstavnik navijaca??Mi smo u zabludi i pojedinci medju nama a nesto se pitaju u KN nemaju pojma sta zele.Evo bojkotuje se od maja,i sta se dobilo sa tim bojkotom???Jedno veliko nista osim prepucavanja na internetu.Mi,koji se kunemo u Velez,govorimo da ga volimo najvise,vise od majke kako glasi parola VOLIM TE MAMA AL NE KAO VELEZ,ne radimo nista da se poboljsaju stvari u Velezu.Umjesto da momci koji se pitaju u KN izlaze svake sedmice po 2-3 puta na tv i da se skrene paznja sta se radi u klubu,pojedinci ne idu na utakmice i seru preko interneta.Svi smo frajeri kad smo na kafi i pricamo izmedju sebe a kad dodje skupstina ukoliko do nje dodje,vidit cemo koliko ce se navijaca javit i reci sta misle.Javit ce se neki i pricat ce kako ovo vise nema smisla i sl.a nikoga nece javno imenovat a i ne treba se imenovat nego lijepo zamolit ljude koji su u klubu da napuste klub i da ostanu ili sponzori ili da idu na tekme ko navijaci koji ce placat kartu.A ja svojim dolaskom,pomazem klubu sa 7 maraka ili nekad i 10 maraka a kome te pare idu,ne znam.Ali ko mi moze garantovat da ce nova uprava koja dodje radit posteno???Ko mi garantuje da neko iz uprave nece krast lovu od karata,od sponzora,od bivsih igraca koji posalju kad treba???Vazda ce se naci lopov jer smo u takvom drustvu gdje se samo gleda svoja korist.
Evo Aca je dobio priliku da vodi ekipu i nije imao rezultata ali kome pada na pamet da kaze Aci da vise nije trener???To nekom godi,nekom se svidja sve ovo.Aca ima samo jednu pobjedu nekoliko utakmica i po pricama sa nekim igracima sa kojima sam ja veoma blizak sam saznao da se na treningu nista ne radi jer covijek nije ispeko jos zanat,ne zna svoj posao radit kako treba i nije mu jos vrijeme da vodi ekipu.Pa uzmimo Djafu za primjer.Covijeku se nudilo da vodi Velez ali nije htjeo jer ima neki red i njemu treba da se praksa u Opuzenu i da se skoluje za trenera pa ce preuzet nekad a Aca,koji je igracka legenda kluba,je mislio da sve zna i uhvatio se posla i u pola raje je postao omrazen jer nije to jos za njega a nece da sam ode sa klupe a kad nece da ode to je dokaz da nema dostojanstva.Ne moze nama jednu od najvazniji utakmica sezone igrat momak koji je tek dosao iz juniora ili pojedini momci koji prvi put izlaze na teren prve ekipe i prvi put igraju za Velez.Ima neki red a u nas sad nema nikakvog reda.Ja pratim Velez od prije rata ali poslje rata,sjetite se kako su Vladavid,Jugo,Skaljici,Mrva,Kodro pa sad mladji Kazazic,Demic,Durakovic i ostali dobijali priliku da igraju?Svi su iz pocetka ulazili po par minuta a u nas sad pojedinci igraju od prve minute i to nam valja.E ne valja...
Da ti nesto kazem, cunami care.Bez veze napadas Acu, on je tu,znamo svi, kao prinudno rijesenje(dakle nije bilo nikoga drugog da vodi Velez u zadnjih 7-8kola,jer je tesko nekoga naci u sred sezone )Slazem se u potpunosti da Aca nije ni blizu rijesenja koje treba nama na klupi Rodjenih,niti ima licencu,niti iskustvo trenera a ni nekih rezultata,a mislim da je i on toga svjesan i on ce otici cim dodje bolje rijesenje.I zato je mislim bez-veze napadati covjeka koji je na klupi samo kao prelazno rijesenje.
Druga stvar,slazem se sa bokotom od pocetka,i jos mislim da se on trebao desiti prije najmanje 10 godina.Kazes nije se nista postiglo bojkotom

.E pa to ce mo jos vidjeti,a sad za sad, bojkot otvara oci mnogim ljudima,BH javnosti ,gradjanima i uticajnim ljudima Mostara kao sto u isto vrijeme bojkot cini pritisak na "gresnike" u upravi da napuste klub sto prije. U ovoj stanci bi bojkot trebao da da rezultate(svi se nadamo pozitivne)Da nije bilo bojkota,vjerovatno bi imali koji bod vise na kontu ali bi problemi i dalje ostalio isti,a i tribine bi bile isto prazne kao i sada za vtrijeme bojkota.
Djelimicno se slazem sa tobom da rukovodstvo Ra treba da izdaje vise intervijua,saopstenja i svega ostalog u vezi bojkotya kao popratne stvari(da obavjestavaju javnost)To ne mogu raditi obicni gradjani pa i pripadnici Ra ponaosob,to sve bi trebo raditi predsjednik i uze rukovodstvo RA ali da ih ostali clanovi u tome slijede i da im daju moralnu,fizicku i svaku drugu podrsku.Ako ce ti ljudi sami izlaziti u javnost i upirati prstom u "grijesnike"a da niko ne stoji iza njih onda sami sebe ostavljaju na milost i ne milost mocnika.Ako je RA slozna i ako uspije okupiti vecu masu oko rukovodstva KNRA onda se i da nesto naprviti,a ovako prebacivanje loptice ko ce izaci u javnost i uprijeti prstom u "grijesnika" samo govori koliko smo slabi i neslozni da se nesto dobro za klub uradi.
FORZA VELEZ i kad umrem
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA