Baraž za EP 2021. (08. Oktobar/12. Novembar 2020.)

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery

marconato
Kontakt:

Re: Baraž za EP 2020. (26. Mart/31. Mart 2020.)

Post Postao/la marconato » 09 feb 2020, 13:38

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
09 feb 2020, 13:34
Finska je najgora ekipa koja se uspjela kvalifikovati i to zbog toga sto smo mi i Grci bili totalno disfunkcionalni, ali slazem se i to su bitni elementi.
Pa nije samo Finska. Imas masu pozitivnih primjera.

Island, Wels, Austrija, S. Irska... Sve su to ono prosjecne ili ispodprosjecne ekipe, a u blizoj proslosti su se nalazili na velikim takmicenjima.
Ukrajina recimo ima losiji kadar i od Portugala i Srbije, a zavrsila je kao prva u grupi...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 09 feb 2020, 13:52

Vels i Austrija su nekoliko klasa iznad Finske.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 09 feb 2020, 14:25

Jesu, ali daleko da imaju po 3 klasna i 5-6 solidnih igraca...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 09 feb 2020, 14:28

Kako je daleko? Imaju recimo Bale (Real), Ramsey (Juve), James (Man Utd), Davies (Spurs) pa jos nekoliko igraca u solidnim klubovima EPLa i Bundeslige.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 09 feb 2020, 14:39

Vucevich je napisao/la:
09 feb 2020, 14:28
Kako je daleko? Imaju recimo Bale (Real), Ramsey (Juve), James (Man Utd), Davies (Spurs) pa jos nekoliko igraca u solidnim klubovima EPLa i Bundeslige.
Samo Bale je klasa, ostali padaju pod kategoriji solidnih igraca + sto pricamo o periodu od prije par godina...

Sviuodbranu
Kontakt:

Post Postao/la Sviuodbranu » 09 feb 2020, 14:41

Moramo malo promjeniti pristup, nasu igru su svi procitali....
3-5-2 idealno.

Begovic...
Zukanovic,Kolasinac,Bicakcic
Visca, Besic,Pjanic, Krunic,Lulic

Dzeko,Demirovic....

Sada ako se Krunic ne oporavi neka igra invalid Cimirot.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 09 feb 2020, 14:44

marconato je napisao/la:
09 feb 2020, 14:39
Vucevich je napisao/la:
09 feb 2020, 14:28
Samo Bale je klasa, ostali padaju pod kategoriji solidnih igraca + sto pricamo o periodu od prije par godina...
veliko podcjenivanje, garantujem da su iz neke balkanske drzave da bi navijaci govorili kako su medju najboljim na svijetu :roll:

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 09 feb 2020, 14:57

09 feb 2020, 13:25
Potrebno ti je da imas 2-3 svjetska igraca kako bi se kvalifikovao na neko takmicenje i 5-6 prosjeka a ova ostala 4 ispod prosjeka ce ovi nositi.

Dakle ekipa koja je otisla u Brazil je imala dva svjetska igraca(Dzeko , Pjanic), solidni (Kolasinac, Salihovic, Ibisevic , Misimovic) i ostali koji su bili prosjek i ispod prosjeka.

Sta imamo danas? 1 svjetski Pjanic, solidni Dzeko, Kolasinac, Lulic(povrijedjen) i ostalo prosjek? Sanse su nam ispod 50% ako cemo iskreno i to sam optimistican.
da bi znali kolike su nam sanse, trebao bi nam sada nabrojati sta imaju u 3 protivnika u barazu...
imaju li vise kvalitete po tim parametrima?
ako ces ganjati i procente, slobodno dodaj i barem 10% vise sanse zbog domaceg terena.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 09 feb 2020, 15:00

James je dijete.
Ramsey se za zivota nije ni u raspalom Arsenalu nametnuo a kamoli u Juveu.
Za Daviesa ne znam...slabo sam Tottenham pratio.
Tako da i dodje da je samo Bale klasa na racun ranijih predstava a i jer je u stanju rijesiti utakmicu jednim potezom.
Inace bi tom nekom logikom i kod nas klasa bili Kolasinac, Lulic...

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 09 feb 2020, 15:06

hurem je napisao/la:
09 feb 2020, 15:00
James je dijete.
Ramsey se za zivota nije ni u raspalom Arsenalu nametnuo a kamoli u Juveu.
Za Daviesa ne znam...slabo sam Tottenham pratio.
Tako da i dodje da je samo Bale klasa na racun ranijih predstava a i jer je u stanju rijesiti utakmicu jednim potezom.
Inace bi tom nekom logikom i kod nas klasa bili Kolasinac, Lulic...
Ramsey je klasa od igraca i da je Bosanac ne zelim ni zamisliti sta bi se ovdje pisalo

Ovdje se sve druge ekipe podcjenjuju raznim kvazi-izgovorima a eto nek je BiH vrhunska ekipa

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 09 feb 2020, 15:08

Ramsey po nasim standardima bi bio ko Džeko.

A Bale je daleko daleko veca zvijezda od Pjanica.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

mire96
Kontakt:

Post Postao/la mire96 » 09 feb 2020, 15:17

Vels iz 2016 je imao Balea u Realu, Ramseya u Arsenalu, Allena u Liverpoolu i Ben Daviesa u Tottenhamu. Ostalo je sve bilo po prosjecnim i ispodprosjecnim klubovima PL tipa Swansea, Palace ili Championship timovima poput tadasnjih Wolvesa. Kadar im niposto nije bio za uspjeh kojeg su dostigli kad pogledas papir, ali su imali neki sistem i igraci su bili maksimalno nabrijani znajuci koliko za njih znaci odigrati jedno Evropsko.
Izgleda mi kao da ovdje na forumu uvijek postoji period raspolozenja gdje ili imamo ekipu koja bi morala igrati na Euro, ili gdje nismo toliko dobri i gdje podcijenjujemo svakoga. Kadar nam je sasvim ok da bismo grupe kao prethodnu morali prolaziti, pa na kraju krajeva i ekipe koje nam slijede u barazu obzirom da igramo obje kuci. Ali opet kazem, ako ne bude pristupa onda nam je dzaba sve.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 09 feb 2020, 15:19

09 feb 2020, 15:08
Ramsey po nasim standardima bi bio ko Džeko.

A Bale je daleko daleko veca zvijezda od Pjanica.
Ramsey je igrac tipa Matić, koji opet nije klasa.

Bale jeste klasa, ali ne ona koja je bio prije par god...

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 09 feb 2020, 15:19

Halo ja sam gledo tekmu Holandija Irska ova sto kazete losa. Ljudi ubili lale trka postavka i jos poveli i tek u zadnjoj 5 minuta zijanise do tad bili bolji.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 09 feb 2020, 15:23

mire96 je napisao/la:
09 feb 2020, 15:17
Vels iz 2016 je imao Balea u Realu, Ramseya u Arsenalu, Allena u Liverpoolu i Ben Daviesa u Tottenhamu. Ostalo je sve bilo po prosjecnim i ispodprosjecnim klubovima PL tipa Swansea, Palace ili Championship timovima poput tadasnjih Wolvesa. Kadar im niposto nije bio za uspjeh kojeg su dostigli kad pogledas papir, ali su imali neki sistem i igraci su bili maksimalno nabrijani znajuci koliko za njih znaci odigrati jedno Evropsko.
Izgleda mi kao da ovdje na forumu uvijek postoji period raspolozenja gdje ili imamo ekipu koja bi morala igrati na Euro, ili gdje nismo toliko dobri i gdje podcijenjujemo svakoga. Kadar nam je sasvim ok da bismo grupe kao prethodnu morali prolaziti, pa na kraju krajeva i ekipe koje nam slijede u barazu obzirom da igramo obje kuci. Ali opet kazem, ako ne bude pristupa onda nam je dzaba sve.
Pa tu ti je ključ uspjeha, imati još 6-7 igrača u solidnim EPL klubovima je za reprezentaciju našeg kalibra ogromna ogromna stvar. Ja bih sad odmah potpisao da mi pored Džeke i Pjanića imamo još 7 igrača koji igraju standardno u najjačoj ligi na svijetu. Daleko smo od toga.

Inače zaboravio si također da su imali Kinga koji je te sezone igrao za engleskog prvaka, Leicestera.

Rimes87
Kontakt:

Post Postao/la Rimes87 » 09 feb 2020, 15:45

Vucevich je napisao/la:
09 feb 2020, 15:23
mire96 je napisao/la:
09 feb 2020, 15:17
Pa tu ti je ključ uspjeha, imati još 6-7 igrača u solidnim EPL klubovima je za reprezentaciju našeg kalibra ogromna ogromna stvar. Ja bih sad odmah potpisao da mi pored Džeke i Pjanića imamo još 7 igrača koji igraju standardno u najjačoj ligi na svijetu. Daleko smo od toga.

Inače zaboravio si također da su imali Kinga koji je te sezone igrao za engleskog prvaka, Leicestera.
Za ovo, ako nisi otocka zemlja ili nekako vezan za otok (tipa bivsa kolonija) ti treba da dobijes Engleze u kvalama i raspes ih ko grasak u obje tekme (primjer Hrvatske).
He Came To Us From Bosnia,
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!

mire96
Kontakt:

Post Postao/la mire96 » 09 feb 2020, 15:55

Vucevich je napisao/la:
09 feb 2020, 15:23

Ali oni tad ne da su se samo kvalifikovali na Euro, nego su dosli do polufinala. Kadar koji, ponavljam, na papiru nije mogao realno da udje u ikakve rasprave za polufinale. Sjeverna Irska sa jos dosta slabijim kadrom je stigla do tog Eura i prosla grupu. Naredne kvalifikacije malo falilo da izbace Svicarsku u barazu. Za sve to vrijeme Holandija sa dosta jacim kadrom nije bila ni blizu plasmana. Hocu reci da to pravilo da moramo imati 3 klasna igraca i 5-6 solidnih za nekakav uspjeh je pretjerano. Dosta slabije ekipe sa vise bezveznijim sastavom igraca u odnosu na nas rade dosta vise nego sto smo mi ikada, pa i dok smo bili na vrhuncu 2012-14. Zato sto imaju sistem i imaju red kako u savezu tako i u svlacionici. A mi (ili barem ja) ne trazimo mnogo j.ebemu. Ne moramo izbaciti Njemacku sa SPa, proci penalima do finala Svjetskog, izbaciti Belgiju ili Englesku u KO fazi... Nek se bar samo plasiramo.

Zra
Kontakt:

Post Postao/la Zra » 09 feb 2020, 23:31

Vucevich je napisao/la:
09 feb 2020, 15:06

Ovdje se sve druge ekipe podcjenjuju raznim kvazi-izgovorima a eto nek je BiH vrhunska ekipa
:tokralju: :tokralju: :tokralju:

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 10 feb 2020, 00:08

Vels i dvije Irske su specifični primjeri za poređenje.

Prije 10-15 godina Vels i Sj.Irska su bili smiješan nivo, pogotovo Sj.Irska koja nije imala poštenog igrača, dok je Vels imao nekakvog Giggsa ili Belamija, al' generalno je bila ogromna razlika između njih i ostalih reprezentativaca i nisu imali upsjeha u kvalifikacijama (nešto slično kao naša reprezentacija kada bi nam oduzeo ove igrače iz liga petice mimo Džeke i Pjanića). Republika Irska je bila kud i kamo uspješnija (mada ni njih nigdje nije bilo deset godina do onog Eura 2012-te) sa više kvalitetnih igrača, ali bez nekih kontinuirano kvalitetnih rezultata do unazad osam godina gdje su eto vezali dva Europska prvenstva.

Sa godinama, logično je bilo da dođe i do ekspanzije fudbala u tim zemljama, i normalno da će najbolji igrači ići tu u komšiluk, još u najbolju ligu svijeta (po nekim parametrima, ali nije to sada tema uopšte), i naravno da oni danas imaju respektabilne reprezentacije, to je bilo lako za očekivati.

Isto npr da je HNL liga petice, pa nas bi svi smatrali kvalitetnom reprezentacijom jer imamo bruku igrača u "ligi petice". I naravno da će Englezi dovesti talneta iz komšiluka (dvije Irske, Vels, Škotska) nego talenta iz nekakve BiH, Srbije, pa i Hrvatske, koje su totalno drugi stil fudbala u odnosu na Otok, a možda su globalu kvalitetniji igrači nego ti što oni dovode iz komšijskih zemalja, ali jednostavno je takva priroda stvari, prosto je logično to što rade.

Njihova najveća sreća i uspjeh (tih okolnih otočkih zemalja) je ta što im je Engleska komšiluk, što imaju najjaču ligu i što su generalno fizički izolovani od ostatka svijeta.

I yebiga kad ti većina reprezentativaca igra u Premiershipu ili Championshipu, logično je da bi te svako trebao respektovati i da imaš neki kvalitet kad sve te igrače spojiš u jedan tim, ali ni to ne mora biti garancija ako nemaš selektora koji će to uklopiti, a najbolji primjer za to je Škotska, koja je godinama uvijek imala igrača u Premiershipu, kvalitetne i interesantne igrače al' ja ne pamtim da su ikada igrali na nekom velikom takmičenju.

I nije sve u imenu igrača, imenu kluba gdje igra, ima nešto u samoj taktici, organizaciji, motivaciji.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 10 feb 2020, 00:13

vuche, vrhunske ekipe su se plasirale vec na euro!
cak se i neke prosjecne vec plasirale. Ostalo je 4 mjesta za buraniju koja to nije uspjela regularno i da euro nije prosiren na pola evrope, sada ne bismo ni palamudili o sansama.

niko se ne podcjenjuje, protivnici u barazu, da su strah i trepet, vec bi bili na euru.
navodi se nesto tipa treba imati 2 svjetska igraca, nekoliko u dobrim klubovima itd...niko od ovih protivnika to nema i kada uzmes da igramo na svom stadionu, normalno je nadati se da cemo imati dobre sanse za plasman.
ono sto brine je trenutna forma igraca, uzas..ovi najbolji ili losi ili povrijedjeni.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []