UFC

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Tko je prema vašem mišljenju GOAT:

Khabib
105
64%
Jon Jones
43
26%
GSP
13
8%
neko drugi (navest tko)
4
2%

Ukupno glasova: 165

Marvin
Kontakt:

Re: UFC

Post Postao/la Marvin » 09 feb 2020, 18:18

Ne drug. Reyes. Lik je dobio borbu.

work
Kontakt:

Post Postao/la work » 09 feb 2020, 18:18

Jos da se UFC borba boduje kao cjelina, a ne runda po runda, mozda bi nebuloze pojedinih likova i imale smisla.
Znaci, bodovi se daju nakon svake runde, ako je pojedinac dobio prve tri runde, ne moze izgubiti vec dobijene runde, tako sto je los u kasnijim rundama. Druga stvar sto su te kasnije mogle biti 10-8, ali se ni to nije desilo.
Porazavajuce je da je jedan dao 2. i 3. rundu Jonesu. Hajd da se zajebes jednu rundu, al' da ukrades dvije runde to je van pameti. Nadam se da Soliz vise nikad nece suditi nikom. Isto tako, porazavajuce je da je unanimous dec.
Onaj scorecard gdje je jedan dao 3-5 Jonesu, covjek bi mogao i progutat, ali i to je navuceno.

Sve u svemu, bilo je i gorih odluka, stim da je i ova dosta visoko. Nisu sebi ucinili uslugu za popularizaciju sporta, sad ce biti sve izrazenije usporedbe sa boksom i katastrofalnim bodovanjem istog.
NBA fantasy king for 2014/15 (ss.ba, sa-x)

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 09 feb 2020, 18:23

Dana White u ulozi francuske sobarice: "Na ulasku u posljednju rundu imao sam 3-1 za Dominicka. Pa čak me i vlastita djeca teroriziraju da se radi o namještenom meču. 'Tata, pa kako se ovo dogodilo? Reyes je pobijedio', govore mi."

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 09 feb 2020, 18:23

Marvin je napisao/la:
09 feb 2020, 18:18
Ma dobro uvijek se upecamo svi po ovim forumima i internetu i k'o debili se raspravljamo da li je dobio ovaj ili onaj za trunke nečega nije na kraju ni bitno ostace upisano da je jones pobjedio.

Sigurno nije nikakva kontroverzna bila odluka kakva je bila recimo na Wilder vs Fury gdje su Furya orobili i dali mu X samo zbog onih obaranja po svemu ostalom pobjeda čista kao suza.

Sama činjenica da je Jones baš bio dominantan u takozvanim šampionskim rundama zaslužuje pobjedu i to je to priča protiv njega ce uvijek biti.

Fuerza
Kontakt:

Post Postao/la Fuerza » 09 feb 2020, 18:45

90minut je napisao/la:
09 feb 2020, 18:23

Sigurno nije nikakva kontroverzna bila odluka kakva je bila recimo na Wilder vs Fury gdje su Furya orobili i dali mu X samo zbog onih obaranja po svemu ostalom pobjeda čista kao suza.
Nigdje veze ti je ovo što si napisao, s jedne strane kažeš da moraš protiv Jonesa dobiti championship runde i da nije dovoljno ono što je uradio Reyes da bi postao šampion, a s druge strane smatraš krađom meč u kome Fjuri kao izazivač dva puta završava u nokdaunu i misliš da je dovoljno uradio da skine Wildera sa trona i to još u njegovom dvorištu. Kontradiktoran si.
Inače, navijao sam za Jon Jonesa da ne bude da ne gledam objektivno na meč, čak i da je dobio jednu od prve tri runde nije ni on nešto mnogo pokazao, sve u svemu borba sa malo elemenata i malo prave akcije.

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 09 feb 2020, 18:48

90minut je napisao/la:
09 feb 2020, 18:23
Marvin je napisao/la:
09 feb 2020, 18:18
Ma dobro uvijek se upecamo svi po ovim forumima i internetu i k'o debili se raspravljamo da li je dobio ovaj ili onaj za trunke nečega nije na kraju ni bitno ostace upisano da je jones pobjedio.

Sama činjenica da je Jones baš bio dominantan u takozvanim šampionskim rundama zaslužuje pobjedu i to je to priča protiv njega ce uvijek biti.
Pa nije bio dominantan. Sigurno ne dominantji od Reyesa u prethodnim rundama.
Ali kako kazes i nije bitno. Upisana mu je pobjeda. Zadnje 2 borbe su mu bukvalno poklonjene.
Ostaje neporazen na papiru a realno nije dobio ni Gustafsona u prvoj borbi.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 09 feb 2020, 18:58

Santos mu poklonjen isto?

E 'ebiga sad baš ono iz krajnosti u krajnost ideš s bespotrebnom mrznjom prema liku oči ti zamračene od iste. :shock:

Ja kazem eto nek' nije pobjeda Jonesa opet je bilo u promilima i odlucila je dominacija u zadnje dvije kako ameri kazu ŠAMPIONSKE RUNDE s time i završavam na ovu temu.

Donut
Kontakt:

Post Postao/la Donut » 09 feb 2020, 19:08

Reyes mora dobiti priliku za revans, mislim da bi u sledecem mecu ispravio ono gdje je sinoc grijesio, i skoro sam pa ubjedjen da bi pobijedio u eventualnom revansu.
Iz rukava, ON svakoga dana izvuce nekog keca...

Ziggs

Post Postao/la Ziggs » 09 feb 2020, 20:42

Jel to prve tri runde u borbi za titulu nisu te sampionske runde, sta su to one sparing?

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 09 feb 2020, 21:10

Kakve gluposti se ovdje pisu. Nema korekcije rundi, od strana sudije, treba ih sudit odmah nakon zavrsetka runde. Ne mozes ti u petoj rundi, mijenjat utisak koji se desio u drugoj ili trecoj. Utisak moze presudit, samo ako je zadnja runda odlucujuca, i onda moze nekih zadnje 2 minute odlucit pobjednika ili eventualno neka kanonada udaraca, pa da se boduje sa 10-8. Ne moze se odluka mijenjat, a covjek ima cistih 3-1 prije zadnje runde. Ja sam, nazalost prespavao, ali kad sam gledao snimak, vidjelo se da je ili Jones imao neke info kakav je trenutni score, jer uopce nije isao na zavrsnicu ni nesto pretjerano agresivno, kako bi eventualno uzeo rundu 10-8. Ili je lik totalno prsnuo, pa je fakat mislio prije pete runde, da treba dobit samo na bodove zadnju rundu i uzet pobjedu.
Jos rece hladno lik, u tri runde sam ga rusio a imao 2 uspjesna TKD samo. :crazy:
Sampionu se moze i treba progledat kroz prste, ako je egal, ali nema apsolutno nikakvih elemenata da se nadje argument za Jonesa da dobije bilo koju od prve 3 runde. Sramotno fakat. Nevjerovatno da nijedan od sudija nije vidio 3 runde Reyesa, pogotovo ovaj retard koji je bodovao 4-1. Meni je to suludo i upitno u kakvom je taj covjek stanju objektivnosti bio. Od 10 odlicnih udaraca tokom borbe, 8 je bilo Reyesovih, i cak iako je na kraju dosao relativno blizu Jones po broju udaraca, oni nisu ni blizu agresivni i jacinski slicnih onima kod Reyesa.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 09 feb 2020, 22:09

Ziggs je napisao/la:
09 feb 2020, 20:42
Jel to prve tri runde u borbi za titulu nisu te sampionske runde, sta su to one sparing?
Da nije borba za pojas dali bi mu pobjedu sigurno ovako nema hljeba od bježanja zadnjih 10 minuta borbe.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 09 feb 2020, 22:13

90minut je napisao/la:
09 feb 2020, 22:09
Ziggs je napisao/la:
Da nije borba za pojas dali bi mu pobjedu sigurno ovako nema hljeba od bježanja zadnjih 10 minuta borbe.
To sto si ti rekao samo potvrdjuje da je Reyes ostecen, sto je svima i vidljivo. Ako se vec boduju runde individualno, onda je jasno da se nema sta gledati ko je dobio koju po redu, nego koliko je rundi dobio i sa kojom razlikom.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 09 feb 2020, 22:23

dscile je napisao/la:
09 feb 2020, 22:13
90minut je napisao/la:
Ziggs je napisao/la:
To sto si ti rekao samo potvrdjuje da je Reyes ostecen, sto je svima i vidljivo. Ako se vec boduju runde individualno, onda je jasno da se nema sta gledati ko je dobio koju po redu, nego koliko je rundi dobio i sa kojom razlikom.
Ovo pišem iz vaše perspektive da dočaram zašto mu se ne može dati pobjeda da se razumijemo po meni je dobio 2 od one prve 3 jedna može na obje strane..

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 09 feb 2020, 23:54

90minut je napisao/la:
09 feb 2020, 22:23
dscile je napisao/la:
09 feb 2020, 22:13
90minut je napisao/la:

Ovo pišem iz vaše perspektive da dočaram zašto mu se ne može dati pobjeda da se razumijemo po meni je dobio 2 od one prve 3 jedna može na obje strane..
Znam ja zasto si ti to napisao i ironicno je sto je taj tvoj pokusaj da objasnis "zasto mu se ne moze dati pobjeda" ispala samo jos jedna potvrda da je Reyes trebao pobijediti, ili u najgorem slucaju ne izgubiti, i da je Jonesu poklonjena pobjeda.

Ne znam da li se treba opet crtati da se runde boduju individualno nezavisno od toga koja je po redu. Mozda nekad bude pravilo da su prve tri zagrijavanje i da se samo zadnje dvije racunaju, ali to jos uvijek nije slucaj.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 10 feb 2020, 00:31

Evo može ovako?

Ako u ŠAMPIONSKOJ borbi bježiš zadnjih 10 minuta jer se nadaš da si pobjedio prve 3 ne zaslužuješ pobjedu pa orilo gorilo!

Posebno je ne zaslužuješ protiv najveceg ikad koji nema poraza.

I po svemu što sam citao ovako razmišlja bar 95% pravih MMA fanova i boraca koji potvrđuju to da je morao biti konkretniji i svako ko ima 2 klikera u glavi ovo zna!

I prestanite pisati da je dobio sve 3 jer onu sam bog ne zna ko je dobio.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 10 feb 2020, 01:09

Veliki sam laik za MMA al eto po mom skromnom i laickom misljenju, cini mi se da jons previse olako shvata borbe i da apsolutno nema motivacije,
=\_1921_/=

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 10 feb 2020, 02:47

invincible1921 je napisao/la:
10 feb 2020, 01:09
Veliki sam laik za MMA al eto po mom skromnom i laickom misljenju, cini mi se da jons previse olako shvata borbe i da apsolutno nema motivacije,
Znaš šta ti je to prevelika opreznost brate nema više akrobatike sad je jedna pogreška i kraj.

To mu ja zamjeram iako razumijem onaj stari Jones je bio haos iz borbe u borbu je nešto novo radio toga više nema..

I uz svu tu opreznost i sve opet nedodirljiv.

Njega treba gurati samo protiv velikih imena tad se i pokaze najviše i rizikuje tad nema opreznosti.

A velika imena više nisu u njegovoj diviziji.

jelle
Kontakt:

Post Postao/la jelle » 10 feb 2020, 07:33

I kaze nije fanboy ...realista :rol:

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 10 feb 2020, 09:08

90minut je napisao/la:
10 feb 2020, 00:31
Evo može ovako?

Ako u ŠAMPIONSKOJ borbi bježiš zadnjih 10 minuta jer se nadaš da si pobjedio prve 3 ne zaslužuješ pobjedu pa orilo gorilo!

Posebno je ne zaslužuješ protiv najveceg ikad koji nema poraza.

I po svemu što sam citao ovako razmišlja bar 95% pravih MMA fanova i boraca koji potvrđuju to da je morao biti konkretniji i svako ko ima 2 klikera u glavi ovo zna!

I prestanite pisati da je dobio sve 3 jer onu sam bog ne zna ko je dobio.
Izgleda da nema puno vas "mma fanova sa 2 klikera u glavi". Sigurno ne 95%. Prije da ti spadas u 5%.
Udji malo na ufc reddit pa citaj komentare, dovoljno je vidjeti postove na naslovnoj strani.

Inace bih volio vidjeti izjave boraca da je trebao biti konkretniji, pa eto ako moze neki link?

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 10 feb 2020, 09:52

mohikanac12 je napisao/la:
09 feb 2020, 17:42
anonymousHD je napisao/la:
09 feb 2020, 17:31
4 i 5 runda u korist Jon Jonesa, logicno je i da ce dobiti. Ako hoces da skines prvaka s trona championship runde ne mozes onako da odradis. Morao je napadat vise, nije smio da dozvoli da Jon ima cijelo vrijeme sredinu oktagona i da ga napada. Ne znam, Reyes je imao dobrih udaraca, ali meni nije izgledalo da ga moze dobiti na bodove jer znam da treba puno puno vise da radi, da mora bas da ga izdmonira da ga dobije a to nije uradio. Revans ce biti jos bolji.

Najbolji komentar do sada. Ne uzima se pojas šampionu ako ga je izazivač malo kucnuo i pokazao da je konkurentan.
Reyes pokušava da ga udari, a Jon Jones glumi Muhameda Alija. :mrgreen:

Ne može se tako dobiti prvak. One zadnje dvije runde nose veći značaj nego prve tri, a prve tri nisu clean za Reyesa kako se to predstavlja u svijetu trenutno. Ljudi žele da prvak padne, ali ne ide to tako lako.

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.