FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 09 feb 2020, 17:30

Historicar je napisao/la:
09 feb 2020, 17:27
kraljlavova je napisao/la:
09 feb 2020, 17:23
Kakava je ovaj tobol ekipa inace jesu li sta u evropi napravili i moje misljenje da je ovak milicevic sasvim pristojan igrac posluzice bas dobro
Kakav je bio Miličević na zadnjem veznom ?
Prvo poluvrijeme igrao zadnjeg veznog,drugo poluvrijeme stopera..Odigrao oba poluvremena veoma dobro..
Saban desno je sasvim ok,lijevo ce biti problem dok se ne vrati Pidro,ali izdrzat ce se :thumbup:
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 09 feb 2020, 17:37

Valjda su Marinovica pitali za Pidru..
Svih 90 min disciplina na nivou..Kada je lopta kod protivnika igramo 4-4-2..Uz jos malo uigravanja ja se ne brinem za titulu :D
Susic imao fin potez kada je izmedju dvojice prosao..
Handzic me je razocarao i na ljeto moramo dovesti barem 1 napadaca..U ovom sistemu igre,Ahmet ce se manje umarati i samim time biti opasniji za protivnike..
Cudi me da se Vinko tako lako "odrekao" Gavrica i Milanovica..Ako nista dobre su zamjene

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 09 feb 2020, 17:40

Fudbaleri Sarajeva odigrali su danas treći i posljednju pripremnu utakmicu u Antaliji. 

Protivnik je bio Tobol iz Kazahstana a rezultat 0:0. Nakon meča za SportSport.ba govorio je Vinko Marinović, trener bordo tima.

"Zadovoljan sam, imali smo kvalitetnog rivala ispred sebe. Probali smo neke nove stvari. Sve u svemu, meni su sada jasnije neke stvari. Trebamo još raditi na fazi napada, ali doći će i to na svoje. Bit će to dobro do početka prvenstva".

Tino Sven Sušić je danas debitovao, kako ste zadovoljni?

"Tino je odigrao 45 minuta, to nam je i bila namjera. Sigurno da on može i da se treba još malo spremiti. Očekujem da ga u ove dvije nedjelje do početka prvenstva spremimo".

Fizička sprema igrača?

"Zadovoljan sam. Još naravno ima dosta posla ispred nas, ali u ovom momentu sam zadovoljan".

"Nije lako napraviti igru prema naprijed. Nije bilo lako stvarati šanse. Tu trebamo još raditi, ali siguran sam da ćemo to popraviti u narednom periodu".

Koliko ste zadovoljni s igračima koji su stigli?

"Zadovoljan sam kako radimo. Zadovoljan sam svim igračima u suštini. Bit će ovi novi još bolji jer su kasnili s pripremama", kazao je na kraju strateg bordo tima.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 09 feb 2020, 17:42

Evo neki moj kratak osvrt..

Kovačević - bez posla

Šerbečić - standardno betoniran, nema se šta pričati

Dupovac - solidan, uz neke njegove tradicionalne greške u pasovima i naravno njegovom najvećem adutu, brzini. Da se ja pitam, više bi forsirao Kurdića.

Hodžić - katastrofalan. Hajde što je ne zna centrirati, što je smlata obična, ali što djeluje toliko beživotno i amebično, da je to fenomen čisti, liku se ne živi jednostavno.

Salčin - fino odigrao, s obzirom da mu ovo nije prirodna pozicija, ali bez obzira na to vidi se da je veliki potencijal. Fudbalski je obrazovan i inteligentan, ima taj vic, ali nervira me to konstatno vraćanje lopte nazad.

Miličević - jako dobro odigrano. Mislio sam da će biti strašno spor, ali s obzirom na visinu, dosta pokretan i okretan. Iako je veći od Dupovca, za njega je Mbappe po brzini. Dobro je što može i stopera odigrati. Mislim da će biti dobro i korisno pojačanje.

Oremuš - jako dobar. Opet pokazao svoju brzinu, agresivnost i htjenje kao onomad protiv Celtica. Ima ga svugdje u sredini, traži se, nudi, ide u kost, a uz to ima dobru tehniku. Nikad i nisam prestao vjerovati u njega, jer znam šta sam vidio ljetos protiv Celtica. Mislim da će se u nastavku pokazati i biti jedan od glavnih igrača u ekipi.

Rahmanović - fino odigrao, par finih poteza i otvaranja. Standardno borben i dobro poznati njegov pristup i biće žestoka konkurencija tu u sredini. Samo mora poraditi na ponašanju, ne kažem da ne treba biti prgav, to se cijeni, ali ovo njegovo već postaje klasični bezobrazluk i krkanluk, a to niko ne voli, prvi ja.

Tatar - solidno, mada ništa specijalno. Nema tu muskultaru, trom je, slab upravo zbog te mršavijeg izgleda. Ubiše ga u duelu, on ne smije prići i zato i gubi toliko lopti.

Velkoski - nezapažen. Par nekih lopti je imao, toliko i pogriješio. Vrijeme je da ide na klupu i dobija šansu zadnjih pola sata. Ima igrača koji su trenutno kvalitetniji i koji zaslužuju šansu prije njega i nadam se da to i Vinko vidi.

Ahmetović - standardno na nivou po pitanju pristupa. Nije imao nikakvih upotrebljivih lopti, pa se i ne može dalje ocjenjivati.

Šabanović - korektno, ništa aman zaman posebno. Opet ispada u odbrani, opet ga lako prolaze, ali na to sam već navikao. Malo bolji od Hodžića, ali ništa vrijedno pomena.

Sušić - ne treba poseban neki komentar. Maloprije sam rekao da se vidi kad dođe jak i tehnički moćan igrač. Biće on strašan, još dok ga Jela 100% spremi.

Jukić - dobar. Nekoliko dobrih poteza i otvaranja, a brzina mu je najveći adut. U onoj jednoj situaciji kad je baci u for, zamalo ode u šesnaest, ali crnjo uleti. Već sam ranije govorio da očekujem i mislim da će biti strašan, iako je dosta podcijenjen, ali to je dobro i to mu ide u korist.

Handžić - već sam pisao, mislim da je on svoju ozbiljnu karijeru odavno završio. Ali, eto, ako ga Vinko toliko cijeni, ja nemam ništa protiv. Ako se Ahmet povrijedi kojim slučajem, mislim da bi bili sterilni u napadu.

Đokanović i Mustedanagić - nemam šta ocijeniti.

Generalno mi se svidjela igra i pristup danas. Vidi se bolja igra u defanzivi, još bi to bilo bolje da je tu Lazić, ali otom potom. Ne znam jel ovo Vinko ne računa na Kurdića ili je nešto drugo, ali njega bi ja stavljao prije Dupovca. Ono što je do sada igrao u prvom timu je bilo i više nego dobro. Što se tiče veze, tu će biti na slatkim mukama, dosta kvaliteta i širine, ali vidjećemo šta je smislio. Rahman, Zinedin, Tino, Oremuš, Gavrić, Miličević, Đokanović, dosta igrača i trebaće to fino rasporediti. Ali, bolje neka ima, nego da fali, tu uvijek treba kvaliteta i širine. Također, primjeti se organizacija u igri, postoji glava i rep i to je dobro. Sviđa mi se i to što se konstatno inzistira na pasovima, na kombinovanju i ne nekom napucavanju ka naprijed, a upravo tako smo igrali ovu polusezonu, bez smislene akcije za čitav meč. Već sad postoje te kombinacije, kombinatorika, fluidnost i to je odmah ljepše za gledati.

Uz to, nema se potrebe pričati o fizičkoj spremi, to se iz aviona vidi da je besprijekorno za ovaj nivo priprema, borba i hitrina na nivou. Ima još 12 dana do lige, još će to biti bolje dok se osvježe i dok počne jedan trening na dan umjesto dva.

Ja sam optimističan, podrška Marinoviću i momcima, jedva čekam da krene ovo ludilo i da vidim kako će to izgledati.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 09 feb 2020, 17:56

Docekasmo trenercinu sine :D

Na glavu se mora nasadit neko da ga dadne ovakvoj organizaciji....volio bi vise da nas presalta u 3-5-2 godila bi nam sirina pleli bi ko u rukometu.... S obzirom da nismo jos rjesili bokove, a vidim i neke je zapostavio sad da li zbog spreme lose ili mozda ozljeda laganih? Ili trece opcije da mogu ici? Meni je ovo bilo vrlo dobro....pali smo malo pred sami kraj ali jako fino.....takticki ima stvari koje su nove al hocu da vidim jos koju tekmu pa da to seciramo....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 09 feb 2020, 18:03

Ebo vas svaki glupi, pa ne znam ni koji će vam qurac diploma novinarstva kad pojma nemate o životu. Zar je teško pitati jedno-dva pitanja koje sve interesuje, a ne mlatiti jedno te isto stalno.. Pita ga lik za sredinu i spominje slatke muke, ne može balvan da skonta da je to pitanje bez svrhe i da neće dobiti konkretan odgovor, jer je normalno i očekivano da mu Marinović neće reći ko će igrati.

Pitaj ga medo gumeni za igrače koji su se tek oporavili, konkretnije Pidru i Islamovića. Pitaj ga medo zašto nisu nastupili Gavrić i Milanović, Kurdić i Imamović. Pitaj ga šta je i dokle je s Lazićem, jer je evidentno da ide čim je na tribinama. Gdje nađete ove neznalice i ublehaše pored toliko mladih ljudi koji znaju o ovoj tematici i koji su rječiti, ovaj jedva rečenicu sklopio. Ne vjerujem..

Trebao ga je još pitati da mu otkrije prvu postavu protiv Tuzle, da ga pita šta očekuje od tekme s Tuzlom, da ga pita koja su očekivanja i ciljevi u nastavku prvenstva i šta ima poručiti navijačima. Taman bi ispucao sve floskule i klišeje koji se redovno koriste.

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 09 feb 2020, 18:06

AlfredNobel je napisao/la:
09 feb 2020, 17:42

Velkoski - nezapažen. Par nekih lopti je imao, toliko i pogriješio. Vrijeme je da ide na klupu i dobija šansu zadnjih pola sata. Ima igrača koji su trenutno kvalitetniji i koji zaslužuju šansu prije njega i nadam se da to i Vinko vidi.

Kapiten znači održava formu u kontinuitetu :kafa:
® GONGASHI POWERHOUSE ®

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 09 feb 2020, 18:09

Derdiyok je napisao/la:
09 feb 2020, 18:06
09 feb 2020, 17:42

Kapiten znači održava formu u kontinuitetu :kafa:
Ne bih bio tako direktan, jer čita forum, pa da se ne uvrijedi i ne padne na psihičkom planu pred nastavak. :kafa:

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 09 feb 2020, 18:13

Ma shodno danasnjoj igri, kad se sve ovo uklopi i kad se uigra zavrsnica, nekako mi zaista izgleda da bi to mogla biti mocna ekipa...
Jasno je da je Marinovic izuzetno vodi racuna o taktickim formacijama...
Malo su nam igraci po tom pitanju "zahrdjali", ali primjetno je da je vec stavljena "temeljna" boja i da ce to iz dana u dan izgledati sve bolje i bolje...

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 09 feb 2020, 18:16

Vanjice, sladak si mi s ovim metaforicama..

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 09 feb 2020, 18:22

09 feb 2020, 18:03
Ebo vas svaki glupi, pa ne znam ni koji će vam qurac diploma novinarstva kad pojma nemate o životu. Zar je teško pitati jedno-dva pitanja koje sve interesuje, a ne mlatiti jedno te isto stalno.. Pita ga lik za sredinu i spominje slatke muke, ne može balvan da skonta da je to pitanje bez svrhe i da neće dobiti konkretan odgovor, jer je normalno i očekivano da mu Marinović neće reći ko će igrati.

Pitaj ga medo gumeni za igrače koji su se tek oporavili, konkretnije Pidru i Islamovića. Pitaj ga medo zašto nisu nastupili Gavrić i Milanović, Kurdić i Imamović. Pitaj ga šta je i dokle je s Lazićem, jer je evidentno da ide čim je na tribinama. Gdje nađete ove neznalice i ublehaše pored toliko mladih ljudi koji znaju o ovoj tematici i koji su rječiti, ovaj jedva rečenicu sklopio. Ne vjerujem..

Trebao ga je još pitati da mu otkrije prvu postavu protiv Tuzle, da ga pita šta očekuje od tekme s Tuzlom, da ga pita koja su očekivanja i ciljevi u nastavku prvenstva i šta ima poručiti navijačima. Taman bi ispucao sve floskule i klišeje koji se redovno koriste.
Diploma?!?! Okle njima diploma??

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 09 feb 2020, 18:28

VenamaHrabrih je napisao/la:
09 feb 2020, 18:22

Kakva crna diploma, pouzadno znam, da su u par sportskih redakcija, ljudi primljeni sa srednjom školom, zato što su familija ili jarani od glavnog urednika, dok diplomirani žurnalisti sjede na birou.
Ovo je stvarno i bijedno, da mi kao navijači ne možemo dobiti nikavu informaciju o statusu Lazića i kada ce Pidro biti spreman za utakmice.

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 09 feb 2020, 18:29

Po mome skromnom misljenju, uzevsi u obzir situaciju sa pojedinim igracima, nas najbolji sastav izgledao bi ovako:
Kovacevic
Sabanovic - Serbecic - Milicevic - Hodzic (Pidro)
Susic - Djokanovic
Oremus - Mustedanagic - Tatar
Ahmetovic

U narednom periodu "jaka" klupa moze donijeti prevagu, a mi je sa Velkoskim, Rahmanovicem, Jukicem, Dupovcem itd. imamo.

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 09 feb 2020, 18:29

09 feb 2020, 18:16
Vanjice, sladak si mi s ovim metaforicama..
:urnebes: :urnebes: :bow:

Pa yebi ga, kad uhvati hrdja, prvo je ocistis metalnom cetkom, pa opucas temeljnu, e onda joj složiš onu pravu, sjajnu boju, a poslije svako kaže "Auuu, sto ovo dobro izgleda..." :rol: :rol:

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 09 feb 2020, 18:30

Jedva čekam početak lige!!

Pustite se diploma, to se u SDA državici svakako štanca ko toalet papir. :kafa:
Bahati, bahati Željkan!
1946

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 09 feb 2020, 18:32

Prvi put od pitaj Boga kad,uzbudim se kad dobijemo slobodni udarac,jer znam da imamo Susica ili Zinedina..
Prekidi ce nam biti TOP!Jedva cekam TC,bas sam se pozelio tekmi..
Jos 13 dana :ljepota:

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 09 feb 2020, 18:33

joker90 je napisao/la:
09 feb 2020, 18:30

Čim si ti optimističan, neće na dobro. :damn:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 09 feb 2020, 18:35

Historicar je napisao/la:
09 feb 2020, 18:28
VenamaHrabrih je napisao/la:
09 feb 2020, 18:22

Kakva crna diploma, pouzadno znam, da su u par sportskih redakcija, ljudi primljeni sa srednjom školom, zato što su familija ili jarani od glavnog urednika, dok diplomirani žurnalisti sjede na birou.
Ovo je stvarno i bijedno, da mi kao navijači ne možemo dobiti nikavu informaciju o statusu Lazića i kada ce Pidro biti spreman za utakmice.
Čoban i novinar su zanimanja koja mozes obavljati bez diplome, s tim da je čoban pošteno i zahtjevno zanimanje. "Novinar" ce za 100 BAMova napisati sta god hoces. Jos ako mu platis rucak i kafu uz to, zaboravit ce rođenu mater.
Na ovom portalu niko nema diplomu iz žurnalistike.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 09 feb 2020, 18:36

Mokes je napisao/la:
09 feb 2020, 18:33
joker90 je napisao/la:
09 feb 2020, 18:30

Čim si ti optimističan, neće na dobro. :damn:
Ma samo sam poželio gledati naše tekme, nećemo odmah reći da sam optimista, čisto radi uroka. :mrgreen:
Bahati, bahati Željkan!
1946

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 09 feb 2020, 18:38

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
09 feb 2020, 18:32
Prvi put od pitaj Boga kad,uzbudim se kad dobijemo slobodni udarac,jer znam da imamo Susica ili Zinedina..
Prekidi ce nam biti TOP!Jedva cekam TC,bas sam se pozelio tekmi..
Jos 13 dana :ljepota:
Mojne tako. Veca je draz kladiti se koga ce Velkoski pogoditi u zivom zidu. Sta sam piva dobio kladeci se na drugog "slijeva".

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, amypitar, ErosViverosViv, mnon46, Napapijri, Proximic, riki46 i 58 gostiju.