Postao/la AlfredNobel » 09 feb 2020, 17:42
Evo neki moj kratak osvrt..
Kovačević - bez posla
Šerbečić - standardno betoniran, nema se šta pričati
Dupovac - solidan, uz neke njegove tradicionalne greške u pasovima i naravno njegovom najvećem adutu, brzini. Da se ja pitam, više bi forsirao Kurdića.
Hodžić - katastrofalan. Hajde što je ne zna centrirati, što je smlata obična, ali što djeluje toliko beživotno i amebično, da je to fenomen čisti, liku se ne živi jednostavno.
Salčin - fino odigrao, s obzirom da mu ovo nije prirodna pozicija, ali bez obzira na to vidi se da je veliki potencijal. Fudbalski je obrazovan i inteligentan, ima taj vic, ali nervira me to konstatno vraćanje lopte nazad.
Miličević - jako dobro odigrano. Mislio sam da će biti strašno spor, ali s obzirom na visinu, dosta pokretan i okretan. Iako je veći od Dupovca, za njega je Mbappe po brzini. Dobro je što može i stopera odigrati. Mislim da će biti dobro i korisno pojačanje.
Oremuš - jako dobar. Opet pokazao svoju brzinu, agresivnost i htjenje kao onomad protiv Celtica. Ima ga svugdje u sredini, traži se, nudi, ide u kost, a uz to ima dobru tehniku. Nikad i nisam prestao vjerovati u njega, jer znam šta sam vidio ljetos protiv Celtica. Mislim da će se u nastavku pokazati i biti jedan od glavnih igrača u ekipi.
Rahmanović - fino odigrao, par finih poteza i otvaranja. Standardno borben i dobro poznati njegov pristup i biće žestoka konkurencija tu u sredini. Samo mora poraditi na ponašanju, ne kažem da ne treba biti prgav, to se cijeni, ali ovo njegovo već postaje klasični bezobrazluk i krkanluk, a to niko ne voli, prvi ja.
Tatar - solidno, mada ništa specijalno. Nema tu muskultaru, trom je, slab upravo zbog te mršavijeg izgleda. Ubiše ga u duelu, on ne smije prići i zato i gubi toliko lopti.
Velkoski - nezapažen. Par nekih lopti je imao, toliko i pogriješio. Vrijeme je da ide na klupu i dobija šansu zadnjih pola sata. Ima igrača koji su trenutno kvalitetniji i koji zaslužuju šansu prije njega i nadam se da to i Vinko vidi.
Ahmetović - standardno na nivou po pitanju pristupa. Nije imao nikakvih upotrebljivih lopti, pa se i ne može dalje ocjenjivati.
Šabanović - korektno, ništa aman zaman posebno. Opet ispada u odbrani, opet ga lako prolaze, ali na to sam već navikao. Malo bolji od Hodžića, ali ništa vrijedno pomena.
Sušić - ne treba poseban neki komentar. Maloprije sam rekao da se vidi kad dođe jak i tehnički moćan igrač. Biće on strašan, još dok ga Jela 100% spremi.
Jukić - dobar. Nekoliko dobrih poteza i otvaranja, a brzina mu je najveći adut. U onoj jednoj situaciji kad je baci u for, zamalo ode u šesnaest, ali crnjo uleti. Već sam ranije govorio da očekujem i mislim da će biti strašan, iako je dosta podcijenjen, ali to je dobro i to mu ide u korist.
Handžić - već sam pisao, mislim da je on svoju ozbiljnu karijeru odavno završio. Ali, eto, ako ga Vinko toliko cijeni, ja nemam ništa protiv. Ako se Ahmet povrijedi kojim slučajem, mislim da bi bili sterilni u napadu.
Đokanović i Mustedanagić - nemam šta ocijeniti.
Generalno mi se svidjela igra i pristup danas. Vidi se bolja igra u defanzivi, još bi to bilo bolje da je tu Lazić, ali otom potom. Ne znam jel ovo Vinko ne računa na Kurdića ili je nešto drugo, ali njega bi ja stavljao prije Dupovca. Ono što je do sada igrao u prvom timu je bilo i više nego dobro. Što se tiče veze, tu će biti na slatkim mukama, dosta kvaliteta i širine, ali vidjećemo šta je smislio. Rahman, Zinedin, Tino, Oremuš, Gavrić, Miličević, Đokanović, dosta igrača i trebaće to fino rasporediti. Ali, bolje neka ima, nego da fali, tu uvijek treba kvaliteta i širine. Također, primjeti se organizacija u igri, postoji glava i rep i to je dobro. Sviđa mi se i to što se konstatno inzistira na pasovima, na kombinovanju i ne nekom napucavanju ka naprijed, a upravo tako smo igrali ovu polusezonu, bez smislene akcije za čitav meč. Već sad postoje te kombinacije, kombinatorika, fluidnost i to je odmah ljepše za gledati.
Uz to, nema se potrebe pričati o fizičkoj spremi, to se iz aviona vidi da je besprijekorno za ovaj nivo priprema, borba i hitrina na nivou. Ima još 12 dana do lige, još će to biti bolje dok se osvježe i dok počne jedan trening na dan umjesto dva.
Ja sam optimističan, podrška Marinoviću i momcima, jedva čekam da krene ovo ludilo i da vidim kako će to izgledati.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka